Aankoop

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Aankoop. Aankoop is een van de 16513 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Aankoop nieuws

Subsidiepot voor elektrische auto's na 8 dagen leeg: 'Op deze manier wordt schoner rijden eerder ontmoedigd dan gestimuleerd'

10-07-2020 - 0 reacties Een subsidie van 4.000 euro bij de aankoop van een elektrische auto: het bleek zo aantrekkelijk dat de subsidiepot al na 8 dagen leeg is. "Een slecht signaal", vindt voorzitter Annemieke Nijhof van de Raad voor de leefomgeving.


Ford 3000 - Aankoop advies

30-04-2020 - 15 reacties Hallo, ik ben van plan om binnenkort naar een Ford 3000 zonder 4wd en zonder cabine te gaan kijken maar nu heb ik geen ervaring Ford en mijn vraag is dus waar moet ik bij deze trekkers extra op letten naast de standaard dingen zoals: koppeling, speling, remmen enz.....


Overweeg aankoop Deutz Fahr Agroplus 70 2006 met zeer weinig uren waarop letten ?

12-04-2020 - 13 reacties Ik heb tips nodig ivm de omschreven trekker in de titel.
de trekker is van 2006 en heeft maar 330h !!
Eerst was ik enthousiast, maar na een telefoontje met een specialist zette hij mij een lijst van aandachtspunten op.
Ik ben geen traktorspecialist en kom hier eens tips ophalen.

Eerst en vooral heeft deze trekker achterstallig OH.
Gekocht nieuw in 2006. Heeft zijn 100h OH gehad in 2010 of 2011 en dan nooit meer.
Heel de winter staat deze stil buiten (5 maanden) en dan wat freeswerk en blotter a rato van 25h per jaar.

Er kunnen verborgen kwalen zijn door de weinige uren.

Ik had moeten kijken (niet gedaan) in de olievuldop en zien of er overdruk was of via de carterontluchting. (was wel vettig rond uitgang buis, maar heb niet gezien of er wolkjes uit komen)
Bij stoppen motor zou er een olie/smeersysteem moet blijven draaien met een hoog zoemend geluid ???? Zou een goed teken zijn.
Riem ventilator zou een alarmsysteem hebben als deze stuk gaat ? (klaxon?) zou preventief moeten vervangen worden.
Compressies zou moeten genomen worden.

Dan werd mij als laatste raad gegeven om de trekker te testen onder belasting.
Maar de adder is : door het achterstallig OH is dit een gok of spelen met vuur. Als het stuk gaat heb ik geen kat in een zak gekocht, maar een probleem met de huidige eigenaar.

Hij vraagt +- 16000€.

Ik vind het poker. Kan een goede deal zijn, maar kan ook een groot miserie worden.

Graag jullie mening.


Brabantse boeren willen niet verder praten over stikstof

04-04-2020 - 4 reacties Zes organisaties van Brabantse boeren weigeren om komende week met de provincie te overleggen over het stikstofbeleid. Ze hebben een uitnodiging voor een videoconferentie afgezegd.
Het heeft volgende boerenorganisaties "weinig zin" om met huidige bestuurders te praten als er binnenkort een nieuw provinciebestuur komt, meldt Omroep Brabant,
De weigering van de Brabantse boeren komt op een opvallend moment. Deze week zegde ook het Landbouw Collectief (de organisatie van dertien landelijke boerenorganisaties) het stikstofoverleg met landbouwminister Carola Schouten af.
Stikstof voor aanleg bedrijventerrein
Vrijwel tegelijkertijd bleek dat de provincie Noord-Brabant een aantal grote boerderijen heeft opgekocht, ook buiten Brabant. Met die boerderijen creëert de provincie een mogelijkheid om stikstofuitstoot te compenseren. Maar tot woede van de boeren blijkt die ruimte niet bestemd voor boeren in Brabant maar voor de aanleg van een bedrijventerrein, het Logistiek Park Moerdijk.
Voor dat laatste heeft de provincie excuses aangeboden. Maar de aankoop van de boerderijen heeft vermoedelijk een rol gespeeld bij het besluit van de boerenorganisaties om geen overleg te willen.
Intensieve veehouderij
Volgens berekeningen van het RIVM heeft ongeveer driekwart van de Brabantse natuurgebieden te lijden onder een te hoge stikstofuitsoot. In veel gevallen is dat al jaren achtereen zo. Juist door de intensieve veehouderij in de buurt van natuur is Brabant ook de provincie waar het probleem het grootst is van heel Nederland.
Om die reden ontwikkelde de provincie eerder een streng stikstofbeleid. Maar juist daarover viel in december het provinciebestuur. Het CDA stapte uit de coalitie.
Volgens formateur Alfred Arbouw (VVD) zijn de onderhandelingen over een nieuwe coalitie van VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant zo goed als afgerond. Het is nog onbekend hoe die nieuwe coalitie de stikstofuitstoot denkt aan te pakken.


Tesla levert auto's contactloos door Coronavirus

26-03-2020 - 0 reacties De Tesla Store in de beurt van Gent is begonnen met het uitleveren van nieuwe Tesla's zonder dat je contact hebt met een medewerker. Je krijgt na je aankoop een code doorgestuurd waarmee je een kluis kunt openen met daarin je sleutelkaart en de documenten.Lees verder


BBH houdt bloemen en planten top of mind in coronacrisis

24-03-2020 - 0 reacties Bloemenbureau Holland wil de consument ook in deze moeilijke periode stimuleren tot de aankoop van bloemen en planten.


Oss koopt een van laatste boeren aan rand van Geffen weg voor natuurontwikkeling

28-01-2020 - 0 reacties OSS/GEFFEN - Aan de rand van Geffen grazen over een paar jaar geen koeien meer. Met de aankoop van de boerderij van de familie Van Lith aan de Heesterseweg verdwijnt een van de laatste melkveehouderijen in de directe omgeving van het dorp. De weilanden worden tot natuur omgevormd.


Valmet 2105 - Aankoop valmet 2105 waar op letten

25-12-2019 - 136 reacties Beste leden,

Ik wil volgende week naar denenmarken om een valmet 2105 gaan te bekijken.
Nou vraag ik mij af waar moet ik specifiek opletten bij deze trekker.
Tractrol probleem is mij bekend, ik vraag mij alleen af waar kan ik het peil van de bak controleren?
De trekker heeft 5300 uur.
Ik hoor graag van jullie.


Shopper-activatie orchidee bij Albert Heijn

10-10-2019 - 0 reacties Wie deze week, van 7 tot 13 oktober, een orchidee koop bij Albert Heijn, krijgt er gratis een pot bij. Deze shopper-activatie is opgezet door Orchidee Nederland, Bloemenbureau Holland, Waterdrinker en Albert Heijn. De consument verleiden tot de aankoop van een orchidee, dat is de gedachte achter deze activatie. En in plaats van een korting, krijgen shoppers een bonus bij hun aankoop: een bloempot in trendy kleuren die de orchidee helemaal compleet maakt.


'Aankoop elektriciteits- of gasmeter binnen anderhalf jaar terugverdiend'

30-09-2019 - 0 reacties „99 van de 100 grootverbruikers huurt de elektriciteits- of gasmeter, terwijl het kopen van een meter binnen anderhalf jaar is terugverdiend. De aankoop van een elektriciteitsmeter kost om en nabij de 1.100 euro, de huur bedraagt 70 euro per maand.”


Problemen met je front PTO: Waar let je op bij aankoop?

19-09-2019 - 27 reacties Akkerbouwers en veehouders hebben vaak weinig aandacht voor het merk fronthef of front PTO. Ook niet tijdens de aankoop van een nieuwe tractor. Terwijl dit juist hét moment is om je op de hoogte te brengen. Erik Arts, akkerbouwer en adviseur in Luttelgeest, vertelt over zijn ervaring met verschillende PTO’s. Tractoraankoop Erik kocht zijn tractor enkele jaren terug. Via een voordelige actie kocht hij een fronthef en front PTO van hetzelfde merk als zijn tractor. Dit was heel aantrekkelijk, maar de problemen kwamen al zeer vlot. Wat ging er mis? Lekkage bij de PTO. “De…


Milieu-impact reden voor aankoop biologische bloemen

14-09-2019 - 0 reacties Wat weten mensen van biologische bloemen? En waarom kopen ze biologische bloemen? Uit de resultaten van een Vlaamse enquête blijkt dat de meeste mensen wel eens van biobloemen gehoord hebben. Milieu-impact is een belangrijke overweging voor kopers van biobloemen.


China koopt Braziliaanse sojamarkt leeg

31-08-2019 - 0 reacties Als gevolg van de handelsoorlog met de VS heeft China de aankoop van soja uit dat land helemaal stilgelegd. Het land koopt nu massaal Braziliaanse soja in. Particuliere en overheids ondernemeing kochten midden augustus tussen de 1,5 en 2 miljoen ton soja op.


Projectontwikkelaars mikken op sluitende boerderijen door stikstofbesluit

21-08-2019 - 0 reacties Projectontwikkelaars die hun project af moeten blazen door de strengere stikstofnormen laten hun oog vallen op boerenbedrijven in de omgeving. Bij de aankoop van zo'n boerderij zitten namelijk ook stikstofrechten. In plaats van kippen of varkens komen er op gebieden met deze rechten dan bijvoorbeeld woningen.


Compleet beeld van de totale voerkosten

21-08-2019 - 0 reacties Veehouders hebben inzichtelijk wat de kosten voor de aankoop van voer zijn, maar wat zijn de kosten van het eigen ruwvoer?


Ih 1246 4wd gezocht , waarop letten bij aankoop

21-08-2019 - 17 reacties Hoi,

Ik zoek een international 1246 4wd. (als je iets weet graag aanbieden)

En waar moet je op letten bij de aanschaf van deze trekker?


Compleet beeld van de totale voerkosten

20-08-2019 - 0 reacties Veehouders hebben inzichtelijk wat de kosten voor de aankoop van voer zijn, maar wat zijn de kosten van het eigen ruwvoer?


International 624 - Waarop letten bij kopen

19-08-2019 - 16 reacties Hallo,
Ik heb net een tractor op het oog om te kopen
Het gaat om een inter 624.
Waar moet ik op letten bij het kopen van zon trekker, wat zijn de aandachtspunten?
Ik hoor het graag.
Mvg jelle vanheule


Stichting neemt 'weidevogelparel' Friesland over

15-07-2019 - 0 reacties Weidevogelparels in Friesland beschermen voor de komende dertig, veertig jaar. Met dat doel is Stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân opgericht. De eerste aankoop wordt de plasdras van weidevogelboer Murk Nijdam uit Wommels. 'Dit is goed naar de toekomst toe, als ik er niet meer ben.'


Zakje van 5 kilo aardappelen blijkt nog te groot

04-07-2019 - 0 reacties De Belg koopt nog vaak verse aardappelen, maar het volume per aankoop daalde sterk in de loop der jaren. Landbouwers die aardappelen op de hoeve verkopen, merken dat aan hun verpakkingen die steeds kleiner worden. Alleen de oudere generatie kiest nog grote zakken van 10 of 25 kilo. Promotieorgaan VLAM kan één en ander cijfermatig onderbouwen met de GfK-cijfers van het thuisverbruik. In 2018 daalde het volume per aankoop opnieuw met 100 gram om uit te komen op 4 kilo en een jaartotaal van 21,7 kilo per Belg. Dat is bijna 5 procent minder dan in 2017. Vlamingen kopen meer ongeschilde verse aardappelen dan Walen en Brusselaars. Haast alle Belgen blijven wel fervente aardappeleters want pasta, rijst en andere maaltijdbegeleiders halen bijlange niet dezelfde eetfrequentie.