Banden

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Banden. Banden is een van de 16203 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Banden nieuws

Ford 5000 - Hoe wielen los maken?

26-05-2020 - 18 reacties Ha allemaal,

Ik ben onze ford 5000 aan het opknappen. Nu krijg ik de wielmoeren eraf alleen de wielen zitten muurvast. Ook niet vreemd al zeker 20jaar vastgezeten. Iemand tips hoe en wat?


Agria 2400 - Weet iemand wat de maat is van deze band?

21-05-2020 - 3 reacties Hallo,

Ik heb een Agria 2400 met een kapotte binnenband. Op de buitenband staat ‘6-6’. Op de binnenband staat ‘6.00 6PL’.
Dacht in eerste instantie dat het een 15x6.00 6 band zou zijn. Dat bleek niet te kloppen want veel te klein. De binnenkant van de binnenband wel okay, maar de buitenkant een te kleine diameter.
De velg heeft een diameter van 19 cm. De buitenband een diameter van 42.5cm

Weet iemand welke band dit is?

Alvast dank voor het meedenken!


International 533 - Brede of smallere banden inter 533

10-05-2020 - 10 reacties Hallo

Als je me vorige topic hebt gezien weet je dat ik na een inter 533 smalspoor ben wezen kijken. Nu zaten hier best brede banden op die buiten het spatbord komen. De verkoper had ook banden liggen die even breed als het spatbord zijn. Ik ga hem vooral op een stuk ‘gazon’ gebruiken waar nooit geen plassen staan en het zelden drassig is. Ik heb een maaier van 1.20 en de trekker is met normale banden rond de 118-1.20 breed maar met deze banden 1.28-1.30 dus vraag ik mij af of het verstandiger is om er smallere banden op te leggen?

Gr Thomas.


Oud-ZLTO-directeur wordt gedeputeerde van landbouw, geen cultuurgedeputeerde meer

06-05-2020 - 0 reacties Elies Lemkes-Straver is voorgedragen als gedeputeerde die de portefeuille landbouw, voedsel en natuur gaat beheren. Lemkes is voormalig directeur van de ZLTO en ze is nu lector aan de Hogere Agrarische School met als specialiteit duurzaam produceren. Verder komt uit waar het in de kunstwereld al een week van gonsde: er komt geen aparte gedeputeerde voor cultuur meer in Brabant.
Opvallend is ook dat Eric de Bie de fractie van Forum voor Democratie verlaat en gedeputeerde wordt voor die partij. In de politiek wordt zo’n overstap van de sterke man doorgaans als een risico gezien.

CDA en VVD trekken macht naar zich toeDe verdeling van de portefeuilles laat zien dat VVD en CDA de macht naar zich toe hebben getrokken op de belangrijkste beleidsterreinen. VVD wordt verantwoordelijk voor de economie, het geld en de mobiliteit. CDA wordt eerstverantwoordelijke voor landbouw, natuur en wonen.

De kandidaten Christophe van der Maat en Martijn van Gruijthuijsen van de VVD zijn oude rotten in het vak. Namens het CDA gaat Erik Ronnes het woonbeleid uitvoeren. Dat is al grotendeels uitgestippeld door zijn voorganger Erik van Merrienboer (PvdA). Ronnes is Tweede Kamerlid en een ervaren politicus.

Gouden greep De komst van Elies Lemkes is een verrassing. Zij wordt algemeen gezien als een topvrouw. Ze heeft als voormalig directeur van de ZLTO nauwe banden met de boeren. Daarnaast is ze lector aan de Hogere Agrarische School. Haar specialiteit is duurzaam produceren. Haar benoeming is een gouden greep van het CDA. Je haalt iemand binnen die goed ligt bij de boerensector, maar die er niet van kan worden beschuldigd dat ze het voor de boeren zo wil laten als het is.

Ze was ook directeur van Brainport. Ze laat zich zelden interviewen. In een zeldzaam gesprek met het Eindhovense blad FRITS gaf ze een visitekaartje: “Het verbinden van de land- en tuinbouwsector met andere sectoren, zoals de hightech, biedt veel toekomstperspectief. Ik geloof in de sector, het is het fundament voor onze economie en maatschappij, maar er valt nog veel te verbeteren bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, energie en zorg.”

Lemkes heeft in haar functie van directeur van Brainport geleerd hoe je omgaat met politici die allemaal een eigen agenda hebben.

Wat blijft er over? Een jaar geleden kreeg het CDA cultuur, leefbaarheid en veiligheid. Iedereen vond dat een pretpakket. Dat vond het CDA zelf ook, want dat heeft in januari tegen de informateurs gezegd dat ze een evenwichtiger verdeling van de portefeuilles wilde.

Peter Smit terug in de politiekPeter Smit krijgt namens Forum de portefeuille water en bodem. Smit was wethouder van Oisterwijk namens Algemeen Belang. Hij riep dat hij wel gedeputeerde namens Forum wilde worden. Het gevolg was dat een groot deel van de raad het vertrouwen in Smit opzegde en hij moest vertrekken. Zijn werkloosheid duurde maar even, blijkt nu.

Smit krijgt een interessante portefeuille, want water is een belangrijk ding in Brabant. Een te hoge of te lage grondwaterstand is van levensbelang voor de boeren en voor de natuur. Dat wil nog wel eens botsen. De grote branden in de Peel waren volgens de huidige Gedeputeerde Rik Grashoff het gevolg van te lage grondwaterstand.

Smit heeft tijdens zijn wethouderschap voor de nodige reuring gezorgd. Hij wordt nu lid van een partij die niks van windenergie moet weten, terwijl hij in Oisterwijk pleitte voor een plan voor vier windturbines in een bos.

Erik de Bie (FvD) gaat energie, erfgoed en bestuurlijke vernieuwing doen. Hij gaat vormgeven aan de energietransitie. Een deel van dat beleid wordt vanuit het rijk gedirigeerd en een deel is al op poten gezet. Hoe De Bie daar verder mee om gaat blijft gissen. Hij zal niet voor nog meer windmolens gaan strijden.

Kroonjuwelen ForumHij krijgt ook bestuurlijke vernieuwing in zijn portefeuille. Dat is het paradepaardje van Forum. Die partij is opgericht om het bestuurlijk establishment in Nederland onderuit te halen. De Bie zei vorig jaar dat hij een kleiner provinciebestuur wilde en dat hij extra gedeputeerden maar niks vond. Nu er zeven gedeputeerden zijn is zijn eerste poging tot bestuurlijke vernieuwing al mislukt. De komende jaren mag hij nadenken over hoe hij de kroonjuwelen van zijn voorman Thierry Baudet in Brabant mag laten glanzen.

Wil van Pinxteren van Lokaal Brabant krijgt de portefeuille vrije tijd, bestuur en veiligheid. Hij gaat vanuit het provinciebestuur meepraten over het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Bestuur werd vroeger in één adem genoemd met gemeentelijke herindeling. Daar heeft de provincie na het debacle over de fusie van Nuenen en Eindhoven de buik van vol.


Case 5140 - Welke maat banden / banden gezocht

04-05-2020 - 15 reacties Ik ben voor mijn case opzoek naar andere banden voor en achter.

Achter 15x38 velgen, voor 24x12.

Wat is de machinale maat voor achter, en welke maat voor hoort daarbij?

En welke steek achter heeft de trekker?

Aanbieden mag ook.


IHC 844SA. Welke maat banden voor

04-05-2020 - 9 reacties Ik heb achterop 480/70R34. Is voor 340/85R24 dan een juiste keuze? Zit nu 11,2 x 24 op. Volgens mij zijn die te klein tov de achterwielen. Weinig tot geen voorloop. Wie heeft ervaringen?


Melkproductie in Nederland gaat niet aan banden

24-04-2020 - 0 reacties De Nederlandse zuivelindustrie gaat geen stappen zetten om de productie van melk aan banden te leggen. Dat zegt NZO-woordvoerder René van Buitenen naar aanleiding van het plan van de EU om de zuivelsector te ondersteunen.

De Nederlandse zuivelindustrie zet geen stappen om de melkproductie aan banden te leggen. Dat zegt NZO-woordvoerder René van Buitenen naar aanleiding van het plan van de Europese Unie om de sector te ondersteunen.

De Nederlandse zuivelindustrie zet geen stappen om de melkproductie aan banden te leggen. Dat zegt NZO-woordvoerder René van Buitenen naar aanleiding van het plan van de Europese Unie om de sector te ondersteunen.


International 856 XL - 480/70 R38 achterbanden vervangen voor...?

09-04-2020 - 10 reacties Ik heb nu 480/70 R38 achterop liggen, maar wil de ruimte vullen met grotere banden, welke zijn het meest geschikt? (Voor bestaande velg) W14L


Massey Ferguson 168 - Welke maat banden passen?

28-03-2020 - 13 reacties Hallo allemaal,

Op mijn MF168 moeten 2 nieuwe achterbanden. Er liggen nu hele slechte (zie foto 2) Kleber 16.9R30 op maar die maat is bijna niet of alleen veel te duur te vinden. Wie weet welke andere maat erop past die wel goed verkrijgbaar is of moet ik op zoek gaan naar andere velgen bijvoorbeeld voor R28.

Alvast bedankt voor jullie hulp.


Boerenexperimenten om bodem tegen te gaan

25-03-2020 - 0 reacties Het DAW-project Bodemverdichting Groningen kenmerkt zich door een praktische benadering: experimenten uitgevoerd door agrarier en loonwerker zelf. Hendrik Luth in Wedde is akkerbouwer en eigenaar van loonbedrijf Speelman-Feunekes en een van de deelnemers aan het project. Luth voert een proef uit op het gebied van de oogst van bieten en maakt daarvoor gebruik van lagedruk banden. "Volgens de theorie is het zo mogelijk verdichting te voorkomen, maar is dat in de praktijk ook zo?"


Case International 733 - Passen deze maat banden eronder?

21-03-2020 - 2 reacties Hallo allemaal,
ik ben begonnen met het opknappen van de trekker en zat te kijken naar bredere banden.
zouden 480/70/R34 of 540/65R34 passen?
als er anders suggesties zijn hoor ik het graag


Provincies verzetten zich tegen biomassa

10-03-2020 - 0 reacties Eén van de pijlers onder het klimaatakkoord, biomassa, dreigt weg te vallen. Steeds meer provincies willen de bouw van biomassacentrales volledig of deels aan banden leggen. Dat blijkt uit een rondvraag door BNR. En dat terwijl biomassa volgens het kabinet onmisbaar is om de klimaatdoelen te halen.


EV’s stoten ook veel fijnstof uit, vooral via de banden

08-03-2020 - 0 reacties De fijnstof uitstoot via banden kan wel 1000x erger zijn dan die vanuit de uitlaat, toont nieuw onderzoek aan. Vooral zware voertuigen als SUV’s en EV’s stoten veel fijnstof uit.


Fordson Super Major - Bandenkeuze voor tractor kiezen

04-03-2020 - 7 reacties Ik ben op zoek naar een gepaste bandenmaat voor mijn supermajor. Geen tractorpullingbanden, maar gewoon wat robuuster dan normaal.
Zowel vooraan als achteraan. Achteraan kan r38 liggen.
Ook weet ik niet goed wat de bandenmaten willen zeggen, dus een goede uitleg zou welkom zijn 😊


Tesla Model 3 Track Package aangekondigd

04-03-2020 - 1 reacties Tesla heeft een nieuwe upgrade voor de Tesla Model 3 Performance aangekondigd: de Track Package. Met dit pakket krijg je vooral nieuwe velgen, banden en remschijven.


International 733 - Hogere banden onder een 733

10-02-2020 - 8 reacties Beste allemaal

Voor een aantal week geleden heb ik een 733S met S3 cabine van 1985 aangeschaft. Nu zitten hier 16.9 R30 banden onder, deze banden zijn glad en onregelmatig afgesleten. Daarvoor ben ik op zoek naar andere wielen. Bijvoorkeur ook een maatje groter, nu was mijn blik gevallen op 16.9 R34 wielen. Maar passen deze wielen zomaar onder de 733? Of kom je niet weg kwa hoogte?

Wat kan een alternatief zijn? Of heb je nog wielen voor deze trekker, dan heb ik zeker belangstelling. Ook voorwielen zijn welkom (2wd)

Alvast bedankt.

Groet Jan


Joskin Gierton - 23.1-26 8 of 12 ply rating

04-02-2020 - 23 reacties Op de mesttank zit momenteel 23.1-26 12 PR, deze is echter aan vervangen toe. Nu kan ik een gebruikte 23.1-26 8PR aankomen. Is de sterkte vergelijkbaar?


6 gaats velgen r30 voor international 383

24-01-2020 - 2 reacties Wie kan mij aan 6 gaats velgen r30 helpen, of weet waar die te koop zijn. Alvast bedankt


Q-potato en Flevopool halen banden aan

24-01-2020 - 0 reacties Handelshuis Q-Potato en de telers van de Flevopool gaan nauwer samenwerken. Ze halen de banden aan omdat beseft wordt dat samenwerken van essentieel belang is. Boerenbusiness sprak met Dirk van de Water, directeur van Q-potato, en Mark Geling, secretaris/bestuurslid van de Flevopool.


Muskusrat heeft in Nederland zijn langste tijd gehad

22-01-2020 - 0 reacties Jarenlang was de muskusrat in Nederland de grootste plaag van dijkbeheerders en boeren, maar niet meer. De noeste knager heeft z'n langste tijd gehad. De bestrijders boeken succes in het vangen van de muskusratten. Ze gaan nu door totdat ze het laatste dier uit het water hebben gehaald.