Banden

Banden nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Banden nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Banden nieuws

Massey Ferguson 65 - Welke banden eronder monteren

05-08-2020 - 33 reacties Beste mensen

Ik heb een MF 65 met de Europese vooras (de lage dus). Als achterbanden heb ik nu de originele12.4/11-32 eronder maar ik zou graag hoger en breder willen gaan van band.

Zelf heb ik zitten kijken naar 18.4r34 en 16.9r34 .

Iemand ideeën welke band er mooi zou onderstaan?

Alvast bedankt mensen

Ps:vorige topic had ik per ongeluk verwijdert...


Deutz velgen passen op MF?

18-07-2020 - 14 reacties Hallo iedereen,

Passen deutz velgen op een massey ferguson 65 ?

Iemand die dit heeft gedaan of er ervaring mee heeft? Ik hoor het graag.

Alvast bedankt


John Deere 2040 S - Verschillende banden maat voor

12-07-2020 - 3 reacties De voorbanden van mijn trekker zijn kaal er liggen nu 10.00 16 3ribs op zouden op de huidige velgen ook 11.00 16 4ribs op kunnen?


'Eiwit-maatregel Schouten absoluut sub-optimaal'

08-07-2020 - 10 reacties Niemand is blij met de maatregel van minister Carola Schouten om de hoeveelheid eiwit in veevoer aan banden te leggen. Dat zegt Dick Hordijk, CEO van Royal Agrifirm Group. Dit is de meest harde methode, en absoluut sub-optimaal, to say the least.' De stikstofuitstoot kan volgens hem op heel veel andere manieren naar beneden, zonder dat je de boer zoveel pijn doet.


Ford 4000 - Past een 13.6 band op dezelfde velg als een 12.4 band?

26-06-2020 - 3 reacties Ik heb 12.4 banden om mijn velgen van mijn ford 4000. Passen op deze velgen ook 13.6 banden

Mvg Redmer


Zuid West Banden introduceert Goodyear R14T bandenlijn voor compact tractoren in Benelux

22-06-2020 - 0 reacties “Vorig jaar lanceerden we de eerste crossover R14T banden en deze zijn een groot succes gebleken,” aan het woord is Scott Sloan, Agro productmanager van Titan. “Vanwege de grote vraag van original equipment manufacturers en eindgebruikers hebben we deze bandenlijn uitgebreid. We hebben nu in totaal 17 maten beschikbaar. De R14T is beschikbaar voor bijna alle soorten compact tractoren of compacte wielladers.” Jaap Vollaard van Zuid West Banden is erg blij met de nieuwe Goodyear bandenlijn: “Voordat de R14T ontwikkeld werd moesten eigenaren van compact tractoren bij aanschaf kiezen tussen…


Democratie moet net zo goed beschermd worden als gezondheid

17-06-2020 - 0 reacties Een democratische regering die zich door een ongekende crisis gedwongen ziet de democratie aan banden te leggen, doet zoiets uiteraard met pijn in het hart en tranen in de ogen. En zo niet, dan doet zij in elk geval alsof. Maar in Den Haag lijkt het anders te gaan, een beetje achteloos, een beetje slordig. Oh, u had er grondrechten bij gewild? Wel apart bestellen dan. Wie weet is er nog iets mogelijk.


Mc-Cormick 432 - Informatie over banden maten / steekmaat

11-06-2020 - 9 reacties Kan iemand mij misschien helpen ik zoek al een paar dagen op internet informatie over banden en steekmaten van mijn cormick 423. Op de achterband staat de volgende maat 14-24 12.75 24. 6 gaats velgen. Hoe vind ik de goede banden maat of velgen ? Alvast bedankt


Ford 5000 - Hoe wielen los maken?

26-05-2020 - 19 reacties Ha allemaal,

Ik ben onze ford 5000 aan het opknappen. Nu krijg ik de wielmoeren eraf alleen de wielen zitten muurvast. Ook niet vreemd al zeker 20jaar vastgezeten. Iemand tips hoe en wat?


Agria 2400 - Weet iemand wat de maat is van deze band?

21-05-2020 - 3 reacties Hallo,

Ik heb een Agria 2400 met een kapotte binnenband. Op de buitenband staat ‘6-6’. Op de binnenband staat ‘6.00 6PL’.
Dacht in eerste instantie dat het een 15x6.00 6 band zou zijn. Dat bleek niet te kloppen want veel te klein. De binnenkant van de binnenband wel okay, maar de buitenkant een te kleine diameter.
De velg heeft een diameter van 19 cm. De buitenband een diameter van 42.5cm

Weet iemand welke band dit is?

Alvast dank voor het meedenken!


International 533 - Brede of smallere banden inter 533

10-05-2020 - 10 reacties Hallo

Als je me vorige topic hebt gezien weet je dat ik na een inter 533 smalspoor ben wezen kijken. Nu zaten hier best brede banden op die buiten het spatbord komen. De verkoper had ook banden liggen die even breed als het spatbord zijn. Ik ga hem vooral op een stuk ‘gazon’ gebruiken waar nooit geen plassen staan en het zelden drassig is. Ik heb een maaier van 1.20 en de trekker is met normale banden rond de 118-1.20 breed maar met deze banden 1.28-1.30 dus vraag ik mij af of het verstandiger is om er smallere banden op te leggen?

Gr Thomas.


Oud-ZLTO-directeur wordt gedeputeerde van landbouw, geen cultuurgedeputeerde meer

06-05-2020 - 0 reacties Elies Lemkes-Straver is voorgedragen als gedeputeerde die de portefeuille landbouw, voedsel en natuur gaat beheren. Lemkes is voormalig directeur van de ZLTO en ze is nu lector aan de Hogere Agrarische School met als specialiteit duurzaam produceren. Verder komt uit waar het in de kunstwereld al een week van gonsde: er komt geen aparte gedeputeerde voor cultuur meer in Brabant.
Opvallend is ook dat Eric de Bie de fractie van Forum voor Democratie verlaat en gedeputeerde wordt voor die partij. In de politiek wordt zo’n overstap van de sterke man doorgaans als een risico gezien.

CDA en VVD trekken macht naar zich toeDe verdeling van de portefeuilles laat zien dat VVD en CDA de macht naar zich toe hebben getrokken op de belangrijkste beleidsterreinen. VVD wordt verantwoordelijk voor de economie, het geld en de mobiliteit. CDA wordt eerstverantwoordelijke voor landbouw, natuur en wonen.

De kandidaten Christophe van der Maat en Martijn van Gruijthuijsen van de VVD zijn oude rotten in het vak. Namens het CDA gaat Erik Ronnes het woonbeleid uitvoeren. Dat is al grotendeels uitgestippeld door zijn voorganger Erik van Merrienboer (PvdA). Ronnes is Tweede Kamerlid en een ervaren politicus.

Gouden greep De komst van Elies Lemkes is een verrassing. Zij wordt algemeen gezien als een topvrouw. Ze heeft als voormalig directeur van de ZLTO nauwe banden met de boeren. Daarnaast is ze lector aan de Hogere Agrarische School. Haar specialiteit is duurzaam produceren. Haar benoeming is een gouden greep van het CDA. Je haalt iemand binnen die goed ligt bij de boerensector, maar die er niet van kan worden beschuldigd dat ze het voor de boeren zo wil laten als het is.

Ze was ook directeur van Brainport. Ze laat zich zelden interviewen. In een zeldzaam gesprek met het Eindhovense blad FRITS gaf ze een visitekaartje: “Het verbinden van de land- en tuinbouwsector met andere sectoren, zoals de hightech, biedt veel toekomstperspectief. Ik geloof in de sector, het is het fundament voor onze economie en maatschappij, maar er valt nog veel te verbeteren bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, energie en zorg.”

Lemkes heeft in haar functie van directeur van Brainport geleerd hoe je omgaat met politici die allemaal een eigen agenda hebben.

Wat blijft er over? Een jaar geleden kreeg het CDA cultuur, leefbaarheid en veiligheid. Iedereen vond dat een pretpakket. Dat vond het CDA zelf ook, want dat heeft in januari tegen de informateurs gezegd dat ze een evenwichtiger verdeling van de portefeuilles wilde.

Peter Smit terug in de politiekPeter Smit krijgt namens Forum de portefeuille water en bodem. Smit was wethouder van Oisterwijk namens Algemeen Belang. Hij riep dat hij wel gedeputeerde namens Forum wilde worden. Het gevolg was dat een groot deel van de raad het vertrouwen in Smit opzegde en hij moest vertrekken. Zijn werkloosheid duurde maar even, blijkt nu.

Smit krijgt een interessante portefeuille, want water is een belangrijk ding in Brabant. Een te hoge of te lage grondwaterstand is van levensbelang voor de boeren en voor de natuur. Dat wil nog wel eens botsen. De grote branden in de Peel waren volgens de huidige Gedeputeerde Rik Grashoff het gevolg van te lage grondwaterstand.

Smit heeft tijdens zijn wethouderschap voor de nodige reuring gezorgd. Hij wordt nu lid van een partij die niks van windenergie moet weten, terwijl hij in Oisterwijk pleitte voor een plan voor vier windturbines in een bos.

Erik de Bie (FvD) gaat energie, erfgoed en bestuurlijke vernieuwing doen. Hij gaat vormgeven aan de energietransitie. Een deel van dat beleid wordt vanuit het rijk gedirigeerd en een deel is al op poten gezet. Hoe De Bie daar verder mee om gaat blijft gissen. Hij zal niet voor nog meer windmolens gaan strijden.

Kroonjuwelen ForumHij krijgt ook bestuurlijke vernieuwing in zijn portefeuille. Dat is het paradepaardje van Forum. Die partij is opgericht om het bestuurlijk establishment in Nederland onderuit te halen. De Bie zei vorig jaar dat hij een kleiner provinciebestuur wilde en dat hij extra gedeputeerden maar niks vond. Nu er zeven gedeputeerden zijn is zijn eerste poging tot bestuurlijke vernieuwing al mislukt. De komende jaren mag hij nadenken over hoe hij de kroonjuwelen van zijn voorman Thierry Baudet in Brabant mag laten glanzen.

Wil van Pinxteren van Lokaal Brabant krijgt de portefeuille vrije tijd, bestuur en veiligheid. Hij gaat vanuit het provinciebestuur meepraten over het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Bestuur werd vroeger in één adem genoemd met gemeentelijke herindeling. Daar heeft de provincie na het debacle over de fusie van Nuenen en Eindhoven de buik van vol.


Case 5140 - Welke maat banden / banden gezocht

04-05-2020 - 15 reacties Ik ben voor mijn case opzoek naar andere banden voor en achter.

Achter 15x38 velgen, voor 24x12.

Wat is de machinale maat voor achter, en welke maat voor hoort daarbij?

En welke steek achter heeft de trekker?

Aanbieden mag ook.


IHC 844SA. Welke maat banden voor

04-05-2020 - 9 reacties Ik heb achterop 480/70R34. Is voor 340/85R24 dan een juiste keuze? Zit nu 11,2 x 24 op. Volgens mij zijn die te klein tov de achterwielen. Weinig tot geen voorloop. Wie heeft ervaringen?


Melkproductie in Nederland gaat niet aan banden

24-04-2020 - 0 reacties De Nederlandse zuivelindustrie gaat geen stappen zetten om de productie van melk aan banden te leggen. Dat zegt NZO-woordvoerder René van Buitenen naar aanleiding van het plan van de EU om de zuivelsector te ondersteunen.

De Nederlandse zuivelindustrie zet geen stappen om de melkproductie aan banden te leggen. Dat zegt NZO-woordvoerder René van Buitenen naar aanleiding van het plan van de Europese Unie om de sector te ondersteunen.

De Nederlandse zuivelindustrie zet geen stappen om de melkproductie aan banden te leggen. Dat zegt NZO-woordvoerder René van Buitenen naar aanleiding van het plan van de Europese Unie om de sector te ondersteunen.


International 856 XL - 480/70 R38 achterbanden vervangen voor...?

09-04-2020 - 10 reacties Ik heb nu 480/70 R38 achterop liggen, maar wil de ruimte vullen met grotere banden, welke zijn het meest geschikt? (Voor bestaande velg) W14L


Massey Ferguson 168 - Welke maat banden passen?

28-03-2020 - 13 reacties Hallo allemaal,

Op mijn MF168 moeten 2 nieuwe achterbanden. Er liggen nu hele slechte (zie foto 2) Kleber 16.9R30 op maar die maat is bijna niet of alleen veel te duur te vinden. Wie weet welke andere maat erop past die wel goed verkrijgbaar is of moet ik op zoek gaan naar andere velgen bijvoorbeeld voor R28.

Alvast bedankt voor jullie hulp.


Boerenexperimenten om bodem tegen te gaan

25-03-2020 - 0 reacties Het DAW-project Bodemverdichting Groningen kenmerkt zich door een praktische benadering: experimenten uitgevoerd door agrarier en loonwerker zelf. Hendrik Luth in Wedde is akkerbouwer en eigenaar van loonbedrijf Speelman-Feunekes en een van de deelnemers aan het project. Luth voert een proef uit op het gebied van de oogst van bieten en maakt daarvoor gebruik van lagedruk banden. "Volgens de theorie is het zo mogelijk verdichting te voorkomen, maar is dat in de praktijk ook zo?"


Case International 733 - Passen deze maat banden eronder?

21-03-2020 - 2 reacties Hallo allemaal,
ik ben begonnen met het opknappen van de trekker en zat te kijken naar bredere banden.
zouden 480/70/R34 of 540/65R34 passen?
als er anders suggesties zijn hoor ik het graag


Provincies verzetten zich tegen biomassa

10-03-2020 - 0 reacties Eén van de pijlers onder het klimaatakkoord, biomassa, dreigt weg te vallen. Steeds meer provincies willen de bouw van biomassacentrales volledig of deels aan banden leggen. Dat blijkt uit een rondvraag door BNR. En dat terwijl biomassa volgens het kabinet onmisbaar is om de klimaatdoelen te halen.