Installatie

Installatie is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Installatie en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Installatie nieuws

Oldambt biedt hotelovernachtingen aan tijdens biomassa-test

20-08-2020 - 0 reacties Omwonenden van de biomassa-installatie in Winschoten mogen op kosten van de gemeente Oldambt twee nachten in een hotel slapen. Op die manier worden zij niet blootgesteld aan de rook die uit de installatie komt.


"De kunst is om bij grote tuinbouwprojecten het overzicht houden"

23-07-2020 - 0 reacties Tholen - ZZP'ers gezocht, met spoed, zo luidde onlangs de oproep van Laurens van der Sande van BG Installatie. In wat nog steeds 'coronatijd' is toch opvallend, want hoewel er de nodige glastuinbouwprojecten gaande zijn, is het ook moeilijk en zaten er mensen (tijdelijk) thuis. "Wij zien de toekomst…


Energiebedrijf Engie wil mestvergister realiseren op andere locatie in Rilland

17-02-2020 - 0 reacties Energiebedrijf Engie heeft een nieuwe locatie gevonden om bij Rilland een mestvergister te bouwen. Het bedrijf wil een terrein nabij de rioolwaterzuivering van waterschap Brabantse Delta benutten. Een punt van zorg is nog de logistieke bereikbaarheid. Dagelijks moeten er 100 vrachtwagens van en naar de installatie om mest- en co-producten aan te voeren en digestaat af te voeren. Om bij de nieuwe plek nabij de rioolwaterzuivering te komen, moet er 7 kilometer over polderwegen worden gereden.


Groen licht voor groen gas: eerste industriële mestvergasser van Nederland komt in Emmen

08-02-2020 - 0 reacties EMMEN - Het bedrijf Stercore mag in Emmen de eerste industriële mestvergasser - niet te verwarren met mestvergister - van Nederland bouwen. De installatie is in staat 24.000 huishoudens van groen gas te voorzien.


Afvalwaterzuivering in New Delhi met Wageningse technologie

15-10-2019 - 0 reacties De pilot afvalwaterzuiveringsinstallatie in New Delhi, die door Koning Willem Alexander en Koningin Máxima op 14 oktober is geopend om vervuild afvalwater te zuiveren, heeft een belangrijke Wageningse inbreng. De installatie bestaat uit een keten van zuiveringstechnieken om water schoon en herbruikbaar te maken. Binnen het Lotus-HR samenwerkingsprogramma werkt de groep van prof. Huub Rijnaarts samen met Indiase partners. Ook andere Wageningse onderzoekers inclusief het NIOO nemen deel aan de Nederlandse delegatie in India.


Jumpstart biedt melkveehouders ook de optie om een moniovergister te huren

11-10-2019 - 0 reacties Coöperatie Jumpstart gaat melkveehouders ook de optie bieden om een monovergistingsinstallatie te huren, in plaats van te kopen. Dit meldt zuivelonderneming FrieslandCampina, de moedercoöperatie van Jumpstart. Vanwege de optie voor huur van de installatie zijn momenteel verschillende melkveehouders in gesprek met Jumpstart over deelname in de coöperatie. In de afgelopen tijd werden ook met enkele melkveehouders contracten getekend over de aanschaf van een monovergister van Biolectric of HoSt.


'Werkelijke geuremissie moet leidend zijn'

25-04-2019 - 0 reacties De werkelijke geuremissie zou leidend moeten zijn bij bij een vergunningverlening, niet de theoretische reductie van de installatie. Dat stelt de Commissie Geurhinder en Veehouderij. De commissie heeft onderzoek gedaan nadat Wageningen University &


13 telers Andijk stappen over op hernieuwbare warmte uit biomassa

24-04-2019 - 0 reacties Voor de komende 13 jaar gaan zes glastuinbedrijven in het gebied ‘Het Grootslag’ in Andijk, Noord-Holland collectief hernieuwbare warmte uit biomassa afnemen van HoSt. Hiervoor realiseert HoSt de nieuwe 15 MWt biomassa gestookte warmte kracht installatie die HoSt tevens gaat exploiteren. Met de…


Sector start informatiecampagne over installatie zonnepanelen

11-04-2019 - 0 reactiesDe sector rondom de verkoop, installatie en beheer van zonnepanelen gaat aan de slag met heldere voorlichting richting installateurs over installatie van deze zonnepanelen.


Astense innovatie staat binnen 14 dagen weer stil

04-04-2019 - 0 reacties Een Astense pluimveehouder is zwaar teleurgesteld. De Milieudienst liet zijn innovatie, een mestkorrelpers, buiten bedrijf stellen. Hij had geïnvesteerd in een installatie die de mest van 80.000 scharrel(volière) kippen moest verwerken.


RVO.nl kennissessies op Building Holland

18-03-2019 - 0 reacties Woon onze kennissessies bij tijdens Building Holland. Building Holland is het hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed in de RAI Amsterdam. RVO.nl geeft een tiental kennissessies over thema verduurzamen in de gebouwde omgeving. Interessant voor onder meer gemeenteambtenaren, ondernemers en professionals die willen verduurzamen.


Wat een snoepje: M&M kiest voor Scania P410 8x2 in XT-uitvoering

01-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

M&M Containerservice in Wijchen nam onlangs een Scania P410 8×2 in XT-uitvoering met gestuurde en hefbare vóór- en naloopas in gebruik. Een bewuste keuze want dit is de derde Scania die het jonge bedrijf in korte tijd kocht. De truck heeft een Hiab haakarm installatie waarmee grote containerbakken op- en afgezet kunnen worden. “We hebben vooral opnieuw voor Scania gekozen vanwege het bijzonder goede contact met de Scania-dealer in Nijmegen”, geeft directrice Marjon van Heumen-Burgers wat achtergrond over de aankoop. “We bestaan nu zeven jaar en zijn met een ander merk begonnen. Toen we begonnen te groeien, hadden we meer


Stop de Stank maakt bezwaar tegen vergunningaanvraag Deurnese mestverwerker

27-01-2019 - 0 reacties DEURNE - Vereniging Stop de Stank heeft bezwaar gemaakt tegen de aanpassing van de installatie van mestverwerker Kumac aan de Lupinenweg in Deurne. Het bedrijf heeft daarvoor een vergunning aangevraagd.


Gemeente wil in principe meewerken aan uitbreiding mestverwerker Oijen

21-12-2018 - 0 reacties OIJEN/OSS - De gemeente Oss wil onder een aantal strikte voorwaarden best meewerken aan de uitbreiding van de mestfabriek aan de Parallelstraat in Oijen. Boekelaar Machiel Coppens wil de capaciteit van de installatie opvoeren tot 100.000 ton drijfmest per jaar. Ook wil hij overstappen van mestvergisting op mestbewerking.


Bioraffinage op je parkeerplaats met de installatie van Grassa.

21-12-2018 - 0 reacties Groenteverwerkende bedrijven kunnen hun reststromen binnenkort omzetten in een mobiele installatie van Grassa! die naast de fabriek staat geparkeerd.


Trending in food 2019: Kwaliteit staat voorop

18-12-2018 - 0 reacties Tomaso Della Vedova, Endress+Hauser: ‘Meetinstrumentatie bewaakt ons voedsel’. Endress+Hauser ziet dat voedselproducenten zich graag focussen op het primaire proces. “Maar om de hoogste kwaliteit te leveren zijn ook andere zaken belangrijk, zoals het ontwerp van de installatie, het onderhoud en de kalibratie van meetinstrumentatie”, zegt Tomaso Della Vedova. “Daarom is het goed om dat over te laten aan externe experts.”


Trending in food 2019: Kwaliteit staat voorop

14-12-2018 - 0 reacties Tomaso Della Vedova, Endress+Hauser: ‘Meetinstrumentatie bewaakt ons voedsel’. Endress+Hauser ziet dat voedselproducenten zich graag focussen op het primaire proces. “Maar om de hoogste kwaliteit te leveren zijn ook andere zaken belangrijk, zoals het ontwerp van de installatie, het onderhoud en de kalibratie van meetinstrumentatie”, zegt Tomaso Della Vedova. “Daarom is het goed om dat over te laten aan externe experts.”


Video: Fijnstofopvang in pluimveestal

20-11-2018 - 0 reacties Dorset presenteerde op EuroTier 2018 een fijnstofwasser die geur en een deel van het ammoniak reduceert waarmee een minder grote installatie nodig is. De installatie vangt stof en veren op.


Een SDE+ zonproject? Vraag tijdig uw netaansluiting aan

05-11-2018 - 0 reactiesGaat u duurzame elektriciteit produceren? Bent u van plan een Zon-PV installatie te realiseren en SDE+ subsidie aan te vragen?


Nederlandse fabriek van Palsgaard is CO2-neutraal

26-10-2018 - 0 reacties Ingrediëntenleverancier Palsgaard heeft de Nederlandse fabriek geheel CO2-neutraal gemaakt door de installatie van 840 zonnepanelen. De producent van emulgatoren wil dat in 2020 al zijn fabrieken CO2-neutraal produceren.