Levensduur

Volg al het nieuws over Levensduur, een van de 16844 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Levensduur nieuwsbrief.

Levensduur nieuws

GM introduceert draadloos batterijmanagement

10-09-2020 - 0 reacties General Motors komt met een nieuw draadloos systeem om de batterijen in EV's te managen, dat maakt het concern bekend. Het 'Wireless Battery Management System' moet de levensduur van de batterijen verlengen en tegelijkertijd ontwikkelingskosten voor nieuwe elektrische modellen drukken.


Doorzaaien blijvend grasland lijkt perspectief te hebben

10-02-2020 - 1 reacties Doorzaaien van blijvend grasland kan mogelijk het aandeel Engels raaigras verhogen en daarmee de levensduur van grasland verlengen. De effectiviteit van doorzaaien is onderzocht in een driejarige veldproef op 5 percelen grasland op Dairy Campus.


Vooruitgang verduurzaming Zuivelketen in 2018 op 8 van de 9 indicatoren

30-01-2020 - 0 reacties De Nederlandse zuivelketen heeft in 2018 op bijna alle duurzaamheidsthema’s vooruitgang geboekt. Acht van de negen indicatoren waarop de sector haar duurzaamheidsprestaties laat meten kleuren groen. Pogingen om de levensduur van melkkoeien te verlengen, bleken niet succesvol. Dat blijkt uit de sectorrapportage van Wageningen Economic Research.


TNO en Amber starten onderzoek naar optimaliseren levensduur auto-batterijen

24-01-2020 - 0 reacties Onderzoeksorganisatie TNO en autodeelplatform Amber starten samen een haalbaarheidsonderzoek rond optimaal gebruik van elektrische auto’s. Door batterijdata te verzamelen van...


Biogassector ageert tegen mogelijk stopzetten SDE+ bij verlengde levensduur van covergisters

07-11-2019 - 0 reacties Er is een grote behoefte aan meer groen gas en biogas, dat nu al met 7,5% een substantiële bijdrage levert aan de duurzame energieproductie. Het overgrote deel van de groen gas en biogasproductie in Nederland komt van ondernemers die een co-vergistingsinstallatie exploiteren. De biogasmarkt is nog steeds in ontwikkeling, maar het is wel een bewezen technologie die voorhanden is en al op veel locaties in Nederland wordt toegepast. De Biogas Brancheorganisatie vindt dat de regering een verkeerd signaal afgeeft door de SDE+ regeling voor installaties met een verlengde levensduur stop te zetten.


'Vlees van melkkoe zit niet in ons systeem'

27-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse melkkoe gaat aan het einde van haar levensduur veelvuldig richting slachthuis. Waarom ziet de sector een ex-melkkoe als restproduct en is er weinig animo voor het verwaarden van dit vlees door collectief afmesten en samenwerking met afzetpartijen?


Koeien blijven nog niet langer lopen

07-09-2019 - 18 reacties De levensduur van de Nederlandse melkveestapel wordt nog niet langer. Kenners in de fokkerijwereld hadden dit wel verwacht.


Beperken voerhekselectie belangrijk voor levensduur koe

05-08-2019 - 0 reacties Een minder goede vertering van het rantsoen, lagere melkproductie, lager vetgehalte, schade aan het maagdarmkanaal, leverabcessen en kreupelheid zijn allen gevolgen van een wisselende pens-pH. Minder selectie zorgt voor een stabielere pens-pH.


Levensduur verhogen? Selectie beperken.

26-07-2019 - 0 reacties “Wilt u een gezonde koe die een hogere levensproductie kan bereiken? Kijk dan eens kritisch naar het voermanagement”, stelt Jonne Twerda. “In de praktijk is selectie aan het voerhek vaak een belangrijke oorzaak van een suboptimale gezondheid”.


Fendt Katana 650 - nieuwe generatie voor meer output en duurzame landbouw

11-07-2019 - 0 reacties Met een nieuwe gewasstroom is de nieuwe Fendt Katana 650 nog krachtiger. Het slimme vierwielaandrijfsysteem BalancedGrip maakt deze Fendt veldhakselmachine nog veelzijdiger. Een nieuwe maalinrichting verhoogt de levensduur van de messen en wetstenen aanzienlijk. De maïsplukker 460Plus is nu ook beschikbaar in de StalkBuster-versie - al bekroond voor zijn milieuvriendelijke en economische oogstmogelijkheden. De Fendt Katana 650 voldoet aan de Europese emissienorm, fase V. Meer kracht en verbeterde ventilatie Met 25 pk meer motorvermogen behaalt de Fendt Katana…


Nieuwe lijnen reserveonderdelen van Lemken: Dural en DuraMaxx

17-04-2019 - 0 reacties Slijtdelen zijn een belangrijke economische factor voor landbouwbedrijven. Ze moeten daarom passen bij de locale omstandigheden en de beoogde levensduur. Om tegemoet te komen aan de verschillende eisen deelt LEMKEN vanaf nu de reserveonderdelen voor grondbewerkingsmachines duidelijk in twee lijnen in: Dural voor een lange levensduur en DuraMaxx voor de allerhoogste eisen.  LEMKEN is dé specialist voor grondbewerking. Van meet af aan ontwikkelt en vervaardigt LEMKEN haar producten, inclusief hitte-behandeling, voornamelijk in eigen huis. Ook de productie van hoogwaardige slijtonderdelen…


Groot deel van zeugen heeft geen optimale conditie

13-04-2019 - 0 reacties Te mager of te vet. Volgens Nedap Livestock Management blijkt uit onderzoek dat 33 tot 50 procent van de zeugen niet in optimale conditie verkeert. Dit is nadelig voor het welzijn, de levensduur én reproductieresultaten van de zeug, maar ook voor de portemonnee van de zeugenhouder.


Op naar de volgende lactatie

12-04-2019 - 0 reacties Het verlengen van de levensduur van uw koeien is erg rendabel. Van drie naar vijf lactaties levert een melkveebedrijf met 100 melkkoeien tussen de 25.000 en 37.000 euro per jaar op.


Nieuwe dwarsafvoerbanden voor Krone triplemaaiers met kneuzer

10-04-2019 - 0 reacties Voor de maaierseries EasyCut B 870 CV/CR Collect en EC B 1000 CV/CR Collect biedt Krone vanaf nu een nieuwe dwarsafvoerband aan. Van de nieuwe dwarsafvoerband met 910 mm breedte heeft Krone de diameter van de bandrollen 25 % vergroot. Daardoor zijn nu ook bij grote voerhoeveelheden nog hogere bandsnelheden mogelijk bij een voorbeeldige zwadafleg. Voor een nogmaals geoptimaliseerde levensduur van de maaier zorgt de verzwaarde lagering van de dwarsafvoerband.  Praktische kenmerken zijn de instelbare geleideplaat  voor de verbeterde gewasstroom en een voorbeeldige zwadafleg. De gewenste…


Officiële eerste spadesteek op IndustriePark Lingen

05-03-2019 - 0 reacties Gisteren ging officieel de eerste spade in de grond voor het nieuwe Krone-valideringscentrum op het Lingense industriepark. Bernard Krone, directeur-eigenaar van de Krone-groep, lichtte het  idee achter het overkoepelende centrum toe. ,,We hebben besloten onze valideringsactiviteiten binnen de Krone-groep te bundelen. Daarom richten we hier in Lingen het Krone Future Lab op waarin we de technische veiligheid van alle Krone productontwikkelingen uitvoeren en ook land specifieke homologatie van trailers en machines afhandelen.’’ Andere belangrijke punten zijn nauwkeurige levensduur beproevingen…


Semex: ‘Alleen beste koeien worden in toekomst gebruikt voor reproductie’

17-02-2019 - 9 reacties Het rendement van het fokken op levensduur staat centraal op het tweede levensduursymposium, dat op donderdag 14 maart in Congrescentrum De Pijler in Lelystad plaatsvindt. In de aanloop naar dat symposium legde de organisatie de fokkerijorganisaties enkele prikkelende vragen voor. Vandaag deel 2: importeur Semex.

Vindt uw organisatie de levensduur van de koeien belangrijk en waarom?

Vanzelfsprekend vindt Semex levensduur belangrijk. Koeien moeten op een gezonde en efficiënte manier zoveel en zolang mogelijk kunnen produceren. Dit hebben wij altijd belangrijk gevonden en onze visie op selectie is hier altijd op gebaseerd geweest. Het is echter ook zo dat wij ervan overtuigd zijn dat efficiëntie minstens even belangrijk is. De intensivering in de landbouw moet verder omhoog, dit zal zowel de economische kant voor de boer, als het milieu ten goede komen.


Valtra Eco-Line: minder brandstofverbruik, langere levensduur

08-02-2019 - 1 reacties De Valtra Eco-Line modellen voldoen aan alle wensen van de innovatieve en bewuste ondernemer. De Eco-Line modellen (N114e, N154e en T174e) zijn voorzien van een EcoPower functie die het nominale motortoerental verlaagt van 2.100 naar 1.900, het maximaal vermogen van 1.900 naar 1.750 tpm verlegt en het maximale koppel niet bij 1.500 maar bij 1.250 tpm vrijgeeft. Minder brandstofverbruik Door lagere motortoerentallen tot 1.000 tpm te gebruiken vermindert het brandstofverbruik. Ook zorgt de hoge wendbaarheid van de Valtra ervoor dat u snellere bochten kunt maken,…


Vredestein brengt langere levensduur voor kleine en grote tractorbanden naar SIMA

08-02-2019 - 0 reacties Vredestein brengt tijdens SIMA, de internationale landbouwbeurs in Parijs, zijn nieuwste Traxion-tractorbanden op de Franse markt. Het merk presenteert naast de gloednieuwe Traxion 65/70 voor compacte tractoren ook de nieuwste maten in het Traxion Optimall VF-assortiment voor grote tractoren. De Traxion-serie van Vredestein staat bekend om de uitzonderlijk lange levensduur, in combinatie met uitstekend zelfreinigend vermogen, weinig rolgeluid en een lager brandstofverbruik.   "Het begint met de unieke kromming van de nokken van het loopvlak", zegt Ruud Nijland, Divisional Head of Sales…


Levensduur melkvee opnieuw lager

02-02-2019 - 0 reacties De gemiddelde leeftijd bij afvoer van het melkvee lag in 2017 lager dan het jaar ervoor, dat blijkt uit de sectorrapportage Duurzame Zuivelketen over 2017. Ook in 2016 daalde die leeftijd, wat in strijd is met het doel van de Duurzame Zuivelketen.


Galaxy Beefy Baby Skidsteer band

29-01-2019 - 0 reacties De robuuste constructie maakt de Beefy Baby een van de sterkste banden. In de loop der jaren hebben gebruikers, dealers en fabrikanten allemaal erkend dat Beefy Baby de sterkste en best presterende Skidsteer band ter wereld is. Het superieure loopvlakpatroon zorgt voor een hoge tractie op verschillende terreinen met een uitstekende zelfreiniging. De sterke nokken zijn speciaal geconstrueerd om een langere levensduur te bieden, zelfs onder zware omstandigheden. De versterkte zijwand geeft een hoge belasting,…