Papieren

Papieren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Papieren nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Papieren nieuws

O&K L 15 - Papieren voor op de weg

06-02-2020 - 4 reacties Hallo
Sinds kort hebben we een O&K L15B, nu zaten er geen papieren bij voor in Belgie in te schrijven en dus officieel mee op de weg te mogen rijden.
Weet iemand of hier nog aan te komen is via de vroegere invoerder (Belgie/Nederland) oid?
Zou ook handig zijn als we een bedieningshandleiding konden vastkrijgen

Groetenn


'Afval voor miljoenen als veevoer verkocht', verdachten aangehouden

05-02-2020 - 2 reacties Het waren ongeregistreerde stoffen of zelfs afval, en ze werden vermengd en aan boeren verkocht als veevoer. Een veevoerbedrijf uit Noord-Brabant heeft hiermee vermoedelijk zo'n twee jaar lang gefraudeerd.

Zo is er meer dan 4 miljoen euro verdiend, volgens het Openbaar Ministerie. Het zouden ernstige strafbare feiten zijn, want de grondstoffen die in dierenvoeder zitten kunnen de gezondheid van dieren én uiteindelijk mensen beïnvloeden.

Begin deze week zijn drie mannen die bij het bedrijf werken aangehouden, zij worden nu verhoord. Het bedrijf zelf is in mei 2019 al stilgelegd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Certificaten zijn inmiddels ingetrokken en tientallen vrachtwagens zijn in beslag genomen.

Eerder al mis
Dat er van alles niet op orde was bij het bedrijf, bleek uit verschillende inspecties. Ten eerste constateerde de NVWA vorig jaar dat het bedrijf niet hygiënisch genoeg werkte. De opslagtanks waarin het reststromen van levensmiddelenbedrijven verzamelde, waren systematisch "ernstig vervuild" en verroest. Bij elkaar kon er 7 miljoen kilo op het terrein worden opgeslagen.
Daarnaast stelt het OM dat de papieren waarschijnlijk zijn vervalst. Wat doorverkocht werd aan boeren als diervoeder kreeg het keurmerk 'GMP+': een certificaat dat bedoeld is om aan te tonen dat een bedrijf veilig of duurzaam werkt.

Maar het voer bleek bij controle niet alleen de richtlijnen voor dat keurmerk te schenden, het was zelfs hoe dan ook niet geschikt om aan dieren te eten te geven. Dat certificaat is toen ingetrokken.
Vervolgens werd het bedrijf stilgelegd en moest het de niet-eetbare producten naar een vergister brengen om te vernietigen. Ook bleek er te zijn gesjoemeld: er zou 731 ton meer zijn weggebracht dan op het terrein lag opgeslagen.
Risico voor mensen en dieren

Verder stond in de administratie niet welke grondstoffen gebruikt waren om het veevoer te maken. Dat is wel nodig, omdat die grondstoffen in de gehele voedselketen terecht kunnen komen. Ook bij mensen.
Om de gezondheid van mensen en dieren te kunnen beschermen moet het voer door de hele keten te volgen zijn. "Dit om in het geval van een besmetting snel tot de identificatie van de herkomst te komen en verdere verspreiding te voorkomen", stelt het OM.


FrieslandCampina gebruikt rietjes van papier

22-01-2020 - 0 reacties De Europese drinkpakjes van FrieslandCampina worden voorzien van papieren rietjes. Deze vervangen de plastic variant. Hierdoor wordt 57 ton aan plastic vervangen door papier.


Kunnen groenten en fruit in de supermarkt echt helemaal plasticvrij?

03-01-2020 - 0 reacties Hoe realistisch is "geen plastic meer" bij groenten en fruit in de supermarkt? Kan het wel zonder verpakking? En is een papieren verpakking duurzamer dan eentje in plastic? VRT NWS vroeg het aan een aantal grote supermarktketens in België. "Sommige groenten die niet in plastic verpakt zijn, worden minder…


Alstroemeria en Chrysant in papieren verpakking

04-09-2019 - 0 reacties Vanaf donderdag 5 september starten Arcadia Chrysanten en Together2Grow met het uitleveren van Alstoemeria en Chrysanten in een papieren verpakking. Hiermee gaan de twee kwekers van Decorum de strijd tegen plastic aan.


Hoe kan ik attest bouwjaar aanvragen en ontvangen

01-09-2019 - 0 reacties Wij hebben een Mitsubishi MT2201D, maar hebben hiervan geen attest van het bouwjaar.
Ook de invoerder kan ons dit niet afleveren.
Hoe kunnen we hier aan geraken?


Wie is fabriekant van Ford Dexta, ivm kenteken en geen papieren

01-08-2019 - 4 reacties Ik wil een kenteken op de ford dexta, echter er zijn geen papieren bij,
1. waar staat het chasisnummer
2. wie is de fabriekant waar papieren opgevraagd kunnen worden


Paarden Oostvaardersplassen verhuizen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, meldt Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


Verhuizing paarden Oostvaardersplassen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, aldus Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


​Export kalfsvlees naar China vereenvoudigd

14-06-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en haar Chinese collega-autoriteit GACC hebben afspraken gemaakt om de exportdocumenten te vereenvoudigen. De papieren exportcertificaten worden daarbij vervangen door digitale. Het papierloos certifi


RTL maakt een drama van papieren fouten bij biologische boeren

09-05-2019 - 0 reacties RTL publiceerde eerder deze week spraakmakend nieuws: in de winkels zouden 'honderden producten' valselijk onder het label biologisch worden verkocht. Foodlog liet op basis van gesprekken met enkele ervaren deskundigen zien dat het nieuws onterecht in omloop was gebracht. RTL had daar kritiek op en verzocht Foodlog die kritiek op Foodlog te willen plaatsten. De reactie van RTL vind je hier. We vroegen Skal, de volgens RTL falende toezichthouder op de biologische sector, om een reactie op de kritiek en het optreden van RTL. Hieronder leest u de reactie van Skal (rechte tekst) op de tekst van RTL (cursief).


Alleen digitaal mestvervoersbewijs per 1 april

08-03-2019 - 0 reacties Vervoerders moeten per 1 april 2019 hun Vervoersbewijs dierlijke meststoffen (VDM) digitaal indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Papieren formulieren worden vanaf die datum niet meer geaccepteerd.


Nesquik All Natural cacaopoeder komt in een papieren verpakking

05-03-2019 - 0 reacties Nesquik komt met een chocolademelkpoeder in de All-Natural-lijn. Het poeder bevat ingrediënten die Nestlé als 'natuurlijk' omschrijft. De cacaopoeder wordt verpakt in een recyclebare, FSC-gecertificeerde, papieren verpakking.


Hoogleraar Wim Huisman waarschuwt: maak van bestrijding voedselfraude geen papieren tijger

26-02-2019 - 0 reacties Tal van initiatieven en maatregelen passeerden de revue: maar voedselfraude is hardnekkig. Het is nooit helemaal uit te roeien. In deze drieluik geven partijen actief in de voedingsmiddelenindustrie hun visie over de aanpak van voedselfraude. Deel 2: criminoloog Wim Huisman: “De focus ligt op voedselschandalen, maar hoe zit het elders? ”


Geen plastic meer voor Your Natural Orchid van Stolk Flora

21-11-2018 - 0 reacties Alle planten van Phalaenopsiskwekerij Stolk Flora uit Bleiswijk worden op natuurlijke wijze geteeld en dragen de naam Your Natural Orchid. Als voorloper in duurzaam telen levert Stolk Flora nu als eerste kweker ter wereld Phalaenopsis in een papieren traywikkel.


Man vast op verdenking van smokkel beschermde orchideeën

12-06-2018 - 0 reacties De Douane heeft vorige week met ondersteuning van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een Peruaans echtpaar aangehouden op Schiphol. In hun koffer trof de douane ongeveer 440 beschermde orchideeën aan zonder de bijbehorende papieren.


Deutz D4006 - Hoe vind ik het bouwjaar?

06-06-2018 - 17 reacties Hoe vind ik het bouwjaar van een D4006? Eerste datum inverkeersstelling geen optie. Deutz contacteren ook niet; ze antwoorden niet. Kleur ook geen optie want hij is lichtgroen met een blauwe buik en heeft grijze velgen, maar bij het afschuren worden ze rood...


Vragen over een deutz oltimer tractor D4006 en algemeen

02-10-2016 - 9 reacties Beste,
Ik zag net een leuke aanbieding van een deutz D4006.
Als je er eentje van nederland naar belgië wil halen kan je dan nog makkelijk papieren aanvragen bij deutz? Volgens de verkoper kreeg ik een factuur en zou het zo ook lukken maar heb er geen idee van.
Dan had ik nog een paar topics opgezocht en zag ik staan dat de deutz D4006 een leuke hobbymatige tractor is. Is dit een gebruiksvriendelijke tractor? Wat zijn de meeste problemen bij deze? Moesten de banden versleten zijn en je wilt er nieuwe opleggen rond welke prijs spreken we dan?
Kan je hier goed stevig werk mee leveren?
Zijn er nog gemakkelijk onderdelen van te vinden?
Zijn deze betrouwbaar?
Moesten er nog dingen zijn die ik moet weten mag je ze altijd vermelden.
Het zijn vele vragen maar hoop toch wat bij te leren hierover.
Groetjes
Farmwouter