Denemarken

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Denemarken. Denemarken is een van de 15808 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Denemarken nieuws

Nederlandse koe produceert kleine 20% onder de top

12-12-2019 - 3 reacties De melkproductie per koe is in Nederland groot, maar blijft achter bij Denemarken Californië (VS).


Denemarken voltooit wildezwijnenhek langs grens met Duitsland

02-12-2019 - 0 reacties Na tien maanden bouwen heeft Denemarken zijn omstreden hek tegen wilde zwijnen langs de grens met Duitsland voltooid. Het hekwerk kostte de Denen uiteindelijk een stuk minder dan begroot.


Grote variatie in arbeidsproductiviteit op melkveebedrijven wereldwijd

20-11-2019 - 0 reacties Een herkenbaar Nederlands melkveebedrijf produceerde in 2018 ongeveer 240 kilogram melk per gewerkt uur. Ten opzichte van de meeste melkveebedrijven in belangrijke Europese zuivellanden is de arbeidsproductiviteit in Nederland hoog. Alleen in Denemarken is de arbeidsproductiviteit fors hoger met 450 kilogram geleverde melk per gewerkt uur.


Eerste auto rijdt op brandstof uit zeewier

13-11-2019 - 0 reacties Een personenauto heeft de eerste 80 kilometers gemaakt op brandstof uit zeewier. De eerste rijtesten, op wegen in Denemarken, wijzen uit dat ‘zeewier-brandstoffen’, in termen van gebruik en emissies, hetzelfde werken als de reguliere brandstoffen.


Fout in Aerius!

16-10-2019 - 5 reacties Dhr Bisschop (SGP) stelde tijdens het overleg (op ca 57 min) de vraag aan het RIVM waarom NH3 verder verspreid dan NOx terwijl dhr Sommer (Denemarken) aangaf dat het na 1 km wel ophoud.

RIVM geeft eerst het beperkte rekenmodel voor NOx de schuld --> aanvullende vraag Bisschop --> RIVM geeft toe dat de NH3 concentratie na 5km dan al heel erg laag is terwijl NOx verder verspreid. RIVM: "wij onderzoeken dit nog".

Aerius zit dus fout qua emissie reikwijdte mbt NH3 tov NOx.
Aerius moet NOx en NH3 omwisselen qua afgelegde afstand!
Aerius = onbruikbaar! (meten = weten & gissen is missen)


Chinezen vliegen fokzeugen uit Denemarken in

11-10-2019 - 0 reacties Om de varkensproductie een boost te geven, heeft een grote Chinese varkensintegratie 906 fokzeugen vanuit Denemarken geïmporteerd. Daarmee heeft China, voor het eerst sinds alle uitbraken van Afrikaanse varkenspest, weer levende varkens het land in gelaten. 


DCA BestPigletPrice plust opnieuw 50 cent

07-10-2019 - 0 reacties In andere jaren bewogen de biggenprijzen in Europa in deze periode omlaag, maar daar is dit jaar geen sprake van. Sterker nog: in Denemarken zit de prijs in de lift en ook in Nederland zet de DCA BestPigletPrice (BPP) ook voor de derde week op rij een stijging neer.


Getrokken mais / gras hakselaar

03-10-2019 - 14 reacties Gezocht voor buitenland project

Getrokken mais/ gras hakselaars

Wij weten dat vooral in Denemarken gebruik gemaakt word van dit soort hakselaars

Maar wij ontbreken aan info van verkoop sites in Denemarken en vooral de taal

Wie kan ons hierbij helpen of heeft goede tips / links

Alvast bedankt


Deense varkensprijs negeert de trend

02-10-2019 - 0 reacties De varkensprijs in Denemarken beweegt tegen de trend in, zo blijkt uit de prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN. Daarnaast beweegt de Spaanse varkensprijs inmiddels in de richting van de Franse prijs.


'Geen Deense val, wel daling grondprijs'

28-09-2019 - 0 reacties "Een prijsval zoals in Denemarken zullen we in Nederland niet beleven, maar de huidige prijzen van landbouwgrond kunnen onmogelijk nog lang stand houden." Dat voorspelt Rick Hoksbergen, een van de toonaangevende gezichten van Alfa Accountants.


188,9 hectare harken in 8 uur is gemiddeld 23,6 hectare zwad maken per uur

17-09-2019 - 16 reacties Kuhn vestigt het wereldrecord harken met de 4-rotor-cirkelhark, de Kuhn GA 15131. Het record vond plaats op 26 augustus 2019 in Braedstrup, Denemarken, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de DLG. De DLG stelde het volgende vast: "188,9 hectare harken in 8 uur. Dit komt overeen met een gemiddelde van 23,6 hectare per uur. De Kuhn 4-rotor-cirkelhark GA 15131 staat synoniem voor maximale prestaties, flexibiliteit en een perfecte kwaliteit. Met zijn werkbreedte van 9,50 tot 14,70 m is dit de basis voor een krachtige voederwinning. De exclusieve 100% hydraulische rotoraandrijving…


Nertsenfokkers verdacht van miljoenenfraude

11-09-2019 - 0 reacties In een onderzoek naar frauderende nertsenfokkers heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) vandaag elf woningen en bedrijfspanden op verschillende plekken in het land doorzocht. Acht mannen en een vrouw worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, belastingfraude en witwassen. Een man is aangehouden. Er zou voor miljoenen euro's gefraudeerd zijn.
In een onderzoek dat vorig jaar begon ontdekte de Belastingdienst dat nertsenfokkers met behulp van adviseurs een deel van de omzet buiten het zicht van de fiscus hielden.
De fokkers zouden de opbrengsten van nertsenvellen op buitenlandse veilingen hebben weggesluisd. Volgens de FIOD gaat het om meer dan 50 miljoen euro.
Er waren invallen in Gemert in Brabant, Zeewolde in Flevoland, Houten in Utrecht en Appeltern, Putten en Malden in Gelderland, meldt Omroep Gelderland. Ook in Denemarken zijn panden doorzocht. Er is beslag gelegd op acht woningen, geld op bankrekeningen en bijna 25.000 euro aan contanten.


Zorgen over milieuschade door groeiende berg kunstgras: ‘Rubberkorrels net chemisch afval’

02-09-2019 - 0 reacties De groeiende stapels met oud kunstgras leiden tot zorgen over het milieu. In Nederland is geen enkel bedrijf dat oud kunstgras inneemt én recyclet, de dichtstbijzijnde verwerker zit in het noorden van Denemarken. En jaarlijks komen er honderden versleten kunstgrasmatten bij.


Denemarken bevriest uitbreiding viskweek in zee

30-08-2019 - 0 reacties


Deense haspel rijdt en rolt zelfstandig

28-08-2019 - 0 reacties Beregeningsinstallaties zijn er in alle soorten en maten maar deze zelfrijdende haspel uit Denemarken is uniek voor ons land. De haspel volgt zelfstandig de uitgelegde slang, ook als deze in een bocht is neergelegd.


Minder koeien in Denemarken en Italië

21-08-2019 - 0 reacties Uit de statistieken die de EU bijhoudt en publiceerde in mei/juni blijkt dat het aantal melkkoeien in Italië en Denemarken terugloopt. In Italië is de melkveestapel met 3,4 procent gekrompen tot 1,29 miljoen dieren. Ook is het aantal vaarzen ter vervanging van oude melkkoeien met 4,1 procent gekrompen. Lees verder ❯


​Fuite gestopt met kalverhouderij in Denemarken

21-08-2019 - 0 reacties Na aanhoudende financiële verliezen is mengvoerbedrijf Fuite gestopt met het houden van kalveren in Denemarken. Fuite hield in Denemarken 4.500 kalveren. Het bedrijf huurde de stallen via het particuliere bedrijf Arentoft Agro van Jilke Arentoft. De


Heine Kuhr over zijn ronde stal voor 600 koeien

20-08-2019 - 0 reacties De Deense familie Kuhr bouwde in het noorden van Denemarken een ronde ligboxenstal met de draaimelkstal in het midden. Het idee was dat de koeien de hele dag door naar de carrousel zouden gaan om daar hun individuele portie TMR op te nemen. Inmiddels is er een voergang aan de ronde stal gebouwd. Lees verder ❯


Deense varkensstapel blijft maar dalen

19-08-2019 - 0 reacties De varkensstapel van Denemarken laat dit jaar wederom een afname zien. Volgens de Federatie voor de Landbouw- en Voedselindustrie komt de varkensstapel uit op ruim 12 miljoen varkens, wat ...


Gebroeders Fuite stopt met Deense voergeldstallen

19-08-2019 - 0 reacties Mengvoeronderneming Gebroeders Fuite stopt met het project voor rosévleeskalveren in Denemarken. In 2017 startte Fuite, in samenwerking met Arentoft Agro, de Deense onderneming. Die heeft als doel een jaarlijks omzet van 4.500 rosévleeskalveren in voergeldstallen.