Rvo

Al het Rvo nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Rvo nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Rvo nieuws

Varkensboeren die willen stoppen moeten geduld hebben, stapel aanvragen is te groot

14-04-2020 - 3 reacties Varkensboeren die met een warme subsidieregeling wilden stoppen met hun bedrijf, moeten nog even geduld hebben. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft meer tijd nodig om alle aanvragen te kunnen behandelen. Die periode zou eigenlijk woensdag aflopen, maar is nu met de wettelijke termijn van dertien weken verlengd, meldt het ministerie van LNV. De beoordelingsinstantie kan de grote stapel aanvragen niet aan.


Melkproductie leidend in berekenen fosfaatexcretie

13-03-2020 - 6 reacties Vanaf 2020 is de totale melkproductie per melkkoe leidend voor het berekenen van de fosfaatexcretie. Voorgaande jaren rekende RVO en de NVWA met de hoeveelheid melk die werd afgeleverd werd aan de melkfabriek.


Steeds meer boeren verzekeren zich tegen schade door extreme weersomstandigheden

03-02-2020 - 0 reacties Steeds meer Nederlandse boeren verzekeren zich tegen schade door extreme weersomstandigheden, zoals heftige regenval en langere periodes van droogte. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en een rondgang van NU.nl langs verzekeraars. In 2013 hadden nog maar 600 boeren een brede weersverzekering. In 2019 waren dat er 1.940.


ICT-project RVO ontspoord, dik 20 miljoen euro duurder dan gedacht

30-01-2020 - 1 reacties 'Meerwaarde onduidelijk', 'onvoldoende grip' en 'overhaast te werk': een ICT-project bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is totaal uit de hand gelopen. Er is al twee keer zo veel uitgegeven als de bedoeling was en dat bedrag loopt nog verder op.


Boeren en Tweede Kamerleden maken bezwaar tegen openbaarmaking fosfaatrechten

13-01-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force laat juristen uitzoeken of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) openbaar mag maken hoeveel fosfaatrechten elk melkveebedrijf heeft. Ook Agractie Nederland en diverse Tweede Kamerleden maken bezwaar tegen het besluit van RVO.nl om de gegevens openbaar te maken.


RVO.nl heeft flink tekort bij uitvoering van I&R-regeling voor de schapenhouderij

30-12-2019 - 0 reacties De tekorten bij de uitvoering van de Identificatie & Registratie (I&R)-regeling voor de schapenhouderij lopen op. Volgens voorzitter Saskia Duives-Cahuzak van de vakgroep Schapenhouderij van LTO Nederland heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) inmiddels een tekort van meer dan 1 miljoen euro. De lasten voor schapenhouders zullen komend jaar toenemen, zo is de verwachting. Hoeveel het I&R-systeem duurder wordt is nog niet bekend, omdat de verdeling van de lasten over de diverse schakels in de schapenketen nog niet vast ligt.


RVO.nl begonnen met uitbetaling GLB-subsidies

05-12-2019 - 0 reacties RVO.nl is begonnen met het uitbetalen van GLB-subsidies die dit voorjaar zijn aangevraagd via de Gecombineerde opgave.


"Kennisdelen zit ingebakken"

17-10-2019 - 0 reacties Interview met Kim Nguyen, inkoperWat doe je bij RVO.nl?Na mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening deed ik een Facility Management studie en volgde ik een minor Procurement. Dat laatste lag me! Door diverse stages te lopen in verschillende branches wilde ik ontdekken wat bij mij paste, wat echt ‘mijn ding’ zou zijn. Dat bleek de rijksoverheid en in 2017 kon ik beginnen bij het Inkoopplein van RVO.nl, in het team dat werkt voor de internationale programma’s. Van teamuitjes, het boeken van hotels tot projecten in Afrika, ik heb van alles voorbij zien komen.


Masterclass Quickscan Duurzame Energie voor de industrie - 4 december

16-10-2019 - 0 reacties Heeft uw bedrijf ambities om de energievoorziening te verduurzamen? RVO.nl ontwikkelde de Quickscan DE voor de industrie om u hierbij te ondersteunen. Tijdens deze Masterclass maken wij u wegwijs in het model.


Duurzaam voedsel voor iedereen bereikbaar

16-10-2019 - 0 reacties Vandaag lanceren de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (NV), van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Netherlands Food Partnership (NFP). Als partner van NFP wil WUR een voorbeeld geven voor wereldwijde samenwerking op landbouw en voeding. De wereld staat voor de uitdaging om miljarden mensen op een duurzame manier van gezond voedsel te voorzien. Nederland kan met zijn kennis en kunde in de landbouw en voedingsindustrie een grote bijdrage leveren aan deze uitdaging.


Met enige regelmaat zie ik mijn werk terug in het nieuws

11-10-2019 - 0 reacties Interview met Kim Nguyen, inkoperWat doe je bij RVO.nl?Na mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening deed ik een Facility Management studie en volgde ik een minor Procurement. Dat laatste lag me! Door diverse stages te lopen in verschillende branches wilde ik ontdekken wat bij mij paste, wat echt ‘mijn ding’ zou zijn. Dat bleek de rijksoverheid en in 2017 kon ik beginnen bij het Inkoopplein van RVO.nl, in het team dat werkt voor de internationale programma’s. Van teamuitjes, het boeken van hotels tot projecten in Afrika, ik heb van alles voorbij zien komen.


Meubelspecialist bespaart 10% energie

04-10-2019 - 0 reacties Voor veel bedrijven in Nederland geldt de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat zij energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd tot 5 jaar moeten rapporteren. Dit gaat via het eLoket van RVO.nl. Kantoormeubelspecialist Albeka begon op tijd met energiebesparing. “Zo kun je je investeringen spreiden.”


RVO.nl wint prijs met Brexit Impact Scan

25-09-2019 - 0 reactiesRVO.nl (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft met de Brexit Impact Scan de RBB Award 2019 gewonnen.


RVO: Stabiele tot licht stijgende tarwenoteringen

20-09-2019 - 0 reacties De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) signaleert in haar weekbericht granen dat er sprake is van stabiele tot licht stijgende tarwenoteringen op de internationale markten.


Helpende hand brengt 2M Engineering samenwerkingspartners

04-09-2019 - 0 reacties Van slijtagemeters voor industriële compressoren, tot een apparaatje dat een melding geeft als je fietshouding niet optimaal is. De sensoren van 2M Engineering vind je in allerlei industriële en medische toepassingen. RVO.nl helpt u bij het zoeken van samenwerkingspartners en adviseert over subsidievoorstellen.


Nieuw directielid en plaatsvervangend directeur bij RVO.nl: Johan Maas

15-08-2019 - 0 reactiesJohan Maas is per 1 oktober 2019 directeur Financiën, Informatiemanagement en Facilitaire zaken, tevens plaatsvervangend algemeen directeur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van het min


Sterke groei van kalverimport

09-08-2019 - 71 reacties

Originele beschrijving

De import van levende kalveren is in de eerste helft van dit jaar sterk gegroeid, met 10% in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Ook in de eerste helft van 2018 was al sprake van importgroei. Dat blijkt uit cijfers van RVO.nl.

in de huidige discussie om dieraantallen moeten we hier eerst maar eens mee stoppen. Het voer komt ook nog eens uit buitenland terwijl de mest hier achterblijft,
te gek voor woorden, maar door grote spelers in de markt vakkundig afgeschermd.
Onze melkveehouderij zal straks moeten krimpen waar deze import mede schuldig aan is


Vakbeurs Energie, Ecomobiel, Prefab en Industrial Heat&Power

01-08-2019 - 0 reacties Bent u geïnteresseerd in duurzame energieopwekking en energiebesparing? Bent u betrokken bij duurzame mobiliteit of houdt u zich bezig met vraagstukken rond industriële warmte? Kom dan naar de Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat&Power op 8, 9 en 10 oktober 2019.De vakbeurs is onmisbaar voor iedereen die serieus met energiebesparing en het opwekken van duurzame energie bezig is. In het rijke aanbod aan workshops, lezingen en exposanten is ook RVO.nl uitgebreid vertegenwoordigd.


RVO-storing: mail ontheffingsaanvraag koudmerken

01-08-2019 - 1 reacties Boeren die door een computerstoring op mijnrvo.nl woensdag geen vrijstelling konden aanvragen voor koudmerken, kunnen zich donderdag via de mail melden bij RVO.nl.


Duizenden veehouders nog in ongewis over fosfaatrechten

16-07-2019 - 24 reacties RVO.nl moet nog 1.672 bezwaren en 2.820 beroepen in het kader van het fosfaatrechtenstelsel afhandelen. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.