Familie

Familie nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Familie nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Familie nieuws

Minder koeien, meer kwaliteit

12-12-2019 - 17 reacties Vier generaties groeide het boerenbedrijf van de familie Keuper. Zoon Tom was de eerste die de veestapel durfde in te krimpen.

De veestapel inkrimpen: die gedachte zat al een tijdje in het hoofd van boer Tom Keuper (40). Alleen maar focussen op schaalvergroting, dat paste sowieso niet bij zijn wat sobere karakter. Maar hoe doe je zoiets? Kon het uberhaupt wel uit? Lange tijd bleef Keuper twijfelen.

Het laatste zetje kreeg de boer uit het Gelderse Megchelen in het voorjaar van 2018, op een bijeenkomst van de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu. Een collega was al enige tijd overgestapt op de biologische landbouw en vertelde hoeveel tijd hij hierdoor overhield voor zijn gezin. Hoe het ook allemaal best wat minder kon, en dat de rekening aan het eind van de maand nog steeds klopte.

Het was precies de stimulans die Keuper nodig had, en dus ging de melkveehouder overstag. Van de 120 koeien die zijn vader Frits hield, verkocht hij er 40. Het landbouwareaal van 54 hectare hield hij aan, waardoor de koeien per saldo meer ruimte hebben gekregen.

Meer: nrc.nl/nieuws/2019/…


Is de boerderij van familie Lansink in Sint Isidorushoeve het voorbeeld voor Minister Schouten?

15-11-2019 - 1 reacties Afgevaardigden van het ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en stakeholders uit de landbouwbranche bezochten gisteren de boerderij van de familie Lansink in Sint Isidorushoeve. Het ministerie gebruikt dit bezoek om te onderzoeken hoe het beleid van minister Schouten zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden.


Bekijk hier de dronebeelden van het politieonderzoek rond de schuilboerderij in Ruinerwold

18-10-2019 - 0 reacties RUINERWOLD - De afdeling Forensische Opsporing van de politie deed donderdag onderzoek rond de schuilboerderij in Ruinerwold, waar maandag een familie van zeven personen werd ontdekt.


Fotoserie: Nieuwe stallen geschikt voor vrijwel ieder vleeskuikenconcept

17-10-2019 - 0 reacties Dankzij daglichtramen en zitstokken zijn de twee nieuwe vleeskuikenstallen van de familie Scherff in Woudrichem (NB) geschikt voor vrijwel ieder vleeskuikenconcept.


Hoe gaat het supermarktlandschap in België er uit zien met de komst van Jumbo?

16-10-2019 - 0 reacties In november opent Jumbo twee supermarkten in België. De eerste opent op 6 november in Pelt. Kort daarna volgen een tweede en derde vestiging in Lanaken en Rijkevorsel. De supermarktketen van de familie Van Eerd wil in 2020 meerdere nieuwe winkels in België openen. D De Belgische markt maakt zich met de komst van Jumbo op voor een heftige concurrentiestrijd te beginnen in Pelt.


Fotoserie: Nieuwe biologische leghennenstal vanwege gunstige toekomstperspectief

10-10-2019 - 0 reacties Het gunstige toekomstperspectief voor biologische eieren in Duitsland, is de belangrijkste reden waarom de familie Engling een nieuwe stal bouwde voor 15.000 biologische leghennen.


Bollenplantseizoen afgetrapt met eerbetoon aan Leidse meester-schilder

09-10-2019 - 0 reacties Bewoners van zorgcentrum Roomburgh in Leiden planten samen met mantelzorgers en familie honderden Rembrandt-tulpen met kenmerkende gevlamde bloemen. Zo krijgt de Leidse meester-schilder komende lente een bloeiend eerbetoon in de tuin van het zorgcentrum.


Van onooglijk plantje naar rubberproducerend bloemetje

07-10-2019 - 0 reacties De familie Barenbrug en onderzoekbedrijf KeyGene hebben de krachten gebundeld voor de ontwikkeling en productie van rubberpaardenbloem-rassen en het opzetten van duurzame productie van natuurlijk rubber in Europa. De gezamenlijk opgerichte joint venture Lion-Flex heeft volgens beide bedrijven een sterke startpositie,…


Oproep ambassadeurs ‘Lekker eten voor iedereen’

28-09-2019 - 0 reacties Op het symposium ‘Lekker eten voor iedereen’ riep de derde generatie van familie Kuijpers en familie Houben vrijdag de ruim 400 aanwezigen om samen met hen ambassadeurs te worden van ‘Lekker eten voor iedereen’.


Kapèlkeshof wint zilveren medailles met wijnen

27-09-2019 - 0 reacties Kapèlkeshof in Grashoek heeft tijdens de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen twee zilveren medailles gewonnen. De familie Beumers viel zowel met Peelrand 2016 als Kristal 2017 in de prijzen, vertelt Sara Beumers.


Maishakselen met een Fox type 6600

25-09-2019 - 0 reacties De Familie Fleerkate uit Laren Gld aan het maishakselen met een Fox uit 1975 type 6600 .Diverse Ford trekkers zorgen voor het transport en een ford County staat op de maiskuil


Rein Landman vindt ruimte en vrijheid in de VS

24-09-2019 - 9 reacties Rein Landman wist het zeker: hij wilde niet naar de VS emigreren. Die opschepperigere mentaliteit van een paar gasten uit California die hij kende; daar wilde de Fries niet bij horen. Het liep anders. Sinds 2003 runt hij met zijn familie, met veel genoegen, een bedrijf in Zuid-Dakota waar ze 1.400 koeien melken. Rein (62) […]


Varkensbedrijf Kavar kondigt juridische procedure aan tegen gemeente Oisterwijk

23-09-2019 - 0 reacties Het bedrijf Kavar van de familie Van de Wouw uit Oisterwijk dat diverse varkensbedrijven exploiteert, zal naar de rechter stappen om een schadeclaim te eisen van de gemeente Oisterwijk. Reden is dat een meerderheid in de gemeenteraad donderdag 19 september weigerde om een verklaring van geen bedenkingen af te geven waar het college van burgemeester en wethouders om had gevraagd. Die verklaring van de gemeenteraad is nodig wanneer het college een nieuwe omgevingsvergunning wil afgeven voor een bedrijf van Kavar in Heukelom.


Open dag Engling

16-09-2019 - 0 reacties De familie Engling nodigt je uit voor een open dag op zaterdag 28 sept. Een leghennenstal voor 15.000 dieren ingericht met het Bolegg Terrace systeem. Van harte welkom om een kijkje te nemen van 11.00 tot 17.00 uur. - Birkhahnweg 3 Gr. Hesepe-Moormitte


Microflor trekt vers kapitaal aan

12-09-2019 - 0 reacties Investeerder Smile Invest heeft een substantieel minderheidsbelang verworven in het Belgische kweekbedrijf Microflor. De meerderheid van de aandelen van het bedrijf blijft in handen van de familie Floré. Microflor is actief in de veredeling, vermeerdering en acclimatisatie van gloxinia’s, helleborussen, en vooral orchideeën.


DNA-onderzoek demonstreert uniekheid van runderen op Fries melkveebedrijf

10-09-2019 - 0 reacties De veestapel van de familie Van der Veen uit Twijzelerheide bevat door de wijze van fokken unieke combinaties van zeldzame kleuren en aftekeningen. Deze bijzondere diversiteit in deze populatie is met behulp van DNA onderzoek in kaart gebracht.


Oogstdag Kamperveen

06-09-2019 - 0 reacties Oogstdag Kamperveen, 24 augustus 2019 (Trutjeshoek, GD), georganiseerd door familie van den Hul. Trutjeshoek bestaat uit een paar boerderijen en ligt ten noordoosten van Oosterwolde.


Alleen in rijke landen zijn hartkwalen niet langer doodsoorzaak nummer 1

05-09-2019 - 0 reacties Inwoners van arme landen en ongezonde jongeren zijn de zorgenkindjes van congresserende cardiologen in Parijs. Armoede en een slechte leefstijl jagen de sterftecijfers door hartfalen aan. Wat te doen? Laagdrempelige zorg en de hulp van familie en vrienden, zodat de patiënt beter luistert.


Melkveehouder experimenteert met de 'fly trap'

02-09-2019 - 0 reacties De familie Verhoef test op hun melkveebedrijf in Brandwijk een alternatief uit voor insecticiden: de 'fly trap'. Komende tijd gaan ze ervaring ermee opdoen en aanpassingen uitproberen.


Leren over robuuster maken van grasland

29-08-2019 - 0 reacties Op het huisperceel van de familie Wolleswinkel in Renswoude werden woensdag workshops gegeven met als thema 'werken aan robuuster grasland'.