Familie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Familie. Familie is een van de 15511 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Familie nieuws

Hele families druk met poetsen voor fokveedag bij Agrifair Wierden

16-08-2019 - 5 reacties Weken zijn ze er al druk mee, Julia Schooten en haar familie uit Notter. Het voorbereiden van hun koeien en kalveren voor de fokveedag tijdens Agrifair Wierden.


Bouw kalverstal familie Wisse vordert gestaag

16-08-2019 - 0 reacties De bouw van de nieuwe kalverstal van de familie Wisse vordert gestaag, al komen er ook genoeg problemen om de hoek kijken. Piet en Heide Wisse breiden hun locatie in Wâlterswâld (Fr) uit van 700 naar 2.050 kalveren. Op 15 mei 2019 arriveerde de kra


Bezwaar ongegrond verklaard: Verhuizing boer in De Rips stap dichterbij

16-08-2019 - 0 reacties DE RIPS - De verplaatsing van het varkensbedrijf van de familie Heijligers-Van Gennip in De Rips is weer een stap dichterbij gekomen. De gemeente heeft deze week de eerste fase van de benodigde omgevingsvergunning verleend.


​‘Worstenmaker en familie VanDrie praten over fusie’

26-07-2019 - 0 reacties Worst- en hammenmaker Zwanenberg uit Almelo en soepfabrikant Struik, van de familie Van Drie, voeren gesprekken over een fusie, meldt De Telegraaf. De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, en familie Van Drie, willen samen de supermarktketen


Een van de grootste mestfraudezaken ooit: Lierops familie hoort vandaag de straf

25-07-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch doet vandaag uitspraak in een van de omvangrijkste mestfraudezaken die ons land ooit heeft gekend. Een mesthandelaar uit Lierop en zijn zeven familieleden horen welke straf zij krijgen voor hun aandeel in de zaak.


Verdachte brand kippenstal was onder invloed van drank en drugs

23-07-2019 - 0 reacties De man die op 7 juli brand stichtte in 2 vleeskuikenstallen van de familie De Groot in Kiel-Windeweer is een 27-jarige man uit Hoogezand. De man zou onder invloed zijn geweest van drank en drugs, meldt Dagblad van het Noorden.


Toch feest in Warnsveld als ‘hun warmterecord’ sneuvelt

23-07-2019 - 0 reacties Het absolute warmterecord van Nederland - 38,6 graden Celsius - zou donderdag wel eens kunnen sneuvelen. Maar dat zal de inwoners van Warnsveld en de familie Thate er niet van weerhouden om op 23 augustus een feestje te vieren. Op die dag in 1944 legde huisarts, sterrenkundige en kunstenaar Jan Thate (1906 - 1995) in Warnsveld de tot nu toe hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten officieel vast.


Toch feest als het warmterecord sneuvelt

23-07-2019 - 0 reacties Het absolute warmterecord van Nederland - 38,6 graden Celsius - zou donderdag wel eens kunnen sneuvelen. Maar dat zal de inwoners van Warnsveld en de familie Thate er niet van weerhouden om op 23 augustus een feestje te vieren. Op die dag in 1944 legde huisarts, sterrenkundige en kunstenaar Jan Thate (1906 - 1995) in Warnsveld de tot nu toe hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten officieel vast.


Drie generaties en alle drie verzot op trekkers

23-07-2019 - 0 reacties Jan Dorst is de middelste van de drie J’s in de familie die graag aan oude trekkers sleutelen. De andere twee zijn opa Johannes en zoon Joan. Hun favoriete merken zijn Farmalls en McCormicks, maar ze knappen met evenveel plezier een Ford of een Ferguson op. Jongste telg Joan is nu zelfs bezig met de restauratie van een zitmaaier. Lees het hele verhaal in het julinummer van het vakblad Trekkerweb die vandaag op de mat valt. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb. agrio.nl/trekkerweb-actie/ /


Brandstichter kippenstal meldt zich bij politie

18-07-2019 - 0 reacties De man die vermoedelijk brand stichtte bij het vleeskuikenbedrijf van de familie De Groot in Kiel-Windeweer heeft zich bij de politie gemeld.


Video: Jennissen verkiest 10 melkrobots boven conventioneel melken

18-07-2019 - 0 reacties Familie Jennissen uit Den Dungen en Berlicum (beide NB) streeft er naar om met weinig arbeid veel koeien te kunnen melken. De stal is daarom compact en de familie melkt haar koeien met 10 melkrobots.


Jan Modaal zit klem

13-07-2019 - 4 reacties Waar moet dat heen met dit land als dit verschijnsel zich al voordoet op de top van de mondiale hoogconjunctuur en met in het vooruitzicht van de komende grote, extra kosten voor die energie--transitie?
Ben toch benieuwd hoe dit gaat aflopen..... 😞


Originele beschrijving

Vraag een gemiddelde politicus voor wie hij of zij zich inzet, en het antwoord is steevast: de middenklasse. De onderwijzer, de verpleegkundige, de politieagent, de bouwvakker – Jan Modaal, kortom – moet zorgeloos kunnen leven en de kans krijgen om van een dubbeltje een kwartje te worden. Toch heeft juist de middenklasse het moeilijk, ondanks al die mooie woorden. Deze zomer besteedt De Telegraaf extra aandacht aan de zorgen van de ruggengraat van onze samenleving. Vandaag deel 1: de pijnpunten van de familie Modaal.

Belangrijke zaken
Steeds meer mensen hebben voor zulke toch belangrijke zaken veel minder dan de helft van hun inkomen over, zegt Arjan Vliegenthart, directeur van financieel voorlichtingsbureau Nibud.

„Dat zijn niet mensen in de bijstand, maar juist huishoudens met een jaarinkomen van 36.000 tot 54.000 euro, modaal tot anderhalf keer modaal”, verduidelijkt hij. Nederlanders die we als ’middengroepen’ zouden aanduiden dus.

„Zij waren tien jaar geleden ongeveer de helft van hun salaris kwijt aan vaste lasten, nu naderen ze de 60 procent, of zijn ze daar zelfs voorbij.”


Tien melkrobots voor familie Jennissen in Den Dungen

12-07-2019 - 55 reacties

Originele beschrijving

Op 10 juli ontving melkveebedrijf Jennissen officieel het certificaat van toetreding tot de Red Cow Community van Lely. Onlangs zijn er vier melkrobots bijgeplaatst op de tweede locatie van het melkveebedrijf waarmee ze op een totaal van tien melkrobots komen.


Schouten: 'Loket voor Groningse boeren met aardbevingsschade'

11-07-2019 - 0 reacties Voor akkerbouwer Koos Meeuwes uit Uithuizermeeden (GR) en zijn familie was het afgelopen maandag geen gewone dag. Minister Carola Schouten kwam even op werkbezoek samen met landbouwgedeputeerde Henk Staghouwer.


Dit familiebedrijf in Holten fabriceert 200 soorten ijs en 14 verschillende ijstaarten

11-07-2019 - 0 reacties HOLTEN - Binnen de familie Klaasses runt Wilma Klaasses de IJsboerderij Oans. „Dat geeft ons extra zekerheid voor de toekomst.”


Eerste certificaat IJsseldelta Boert Bewust onthuld

01-07-2019 - 0 reacties De melkveehouderij van de familie Kattenberg in Mastenbroek is de eerste boerderij in de regio IJsseldelta met het Boert Bewust-certificaat. In de loop van dit jaar worden ook bij andere agrarische bedrijven in de IJsseldelta de bordjes geplaatst die bij het certificaat horen.


Werkbezoek over emissiebeleid voor beleidsmakers overheid

01-07-2019 - 0 reacties Vrijdag 24 mei 2019 organiseerde NMV een werkbezoek voor onder andere afgevaardigden van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, RVO, NVWA en het PBL. Deze bijeenkomst vond plaats op een bedrijf met 130 koeien van de familie Meijer. Zij hebben een Aeromixsysteem in één...
Het bericht Werkbezoek over emissiebeleid voor beleidsmakers overheid verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


LTO tekent niet zomaar bij klimaatkruisje

28-06-2019 - 0 reacties

De geitenhouderij aan de Beldsweg in Ambt Delden mag het aantal geiten bijna verdubbelen, van 2.574 naar 4.877 geiten. Volgens het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente wordt de situatie ondanks de uitbreiding beter dan het nu is.

De stikstofuitscheiding door dierlijke mest is vorig jaar toch net aan binnen de Europese norm gebleven. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Bij een eerdere raming was nog sprake van een lichte overschrijding van het productieplafond. De stikstofuitscheiding nam in Nederland vorig jaar met 2 procent af tot 503,5 miljoen kilo. Dit mag volgens de regels maximaal 504,4 miljoen kilo zijn.

Het hof van cassatie, het hoogste rechtsorgaan in Frankrijk, heeft vrijdag in een spoedprocedure bepaald dat de 42-jarige Vincent Lambert het recht heeft te sterven. De man liep door een motorongeluk ernstig hersenletsel op en verkeert sinds 2008 in een vegetatieve toestand. Een besluit over zijn toekomst zorgde voor bittere verdeeldheid in zijn familie.

De man die mogelijk de 12-jarige vermiste Rotterdamse scholiere Hania heeft meegenomen, is een Amerikaan van rond de 50 jaar. De man zou een strafblad hebben vanwege seksueel misbruik van minderjarigen.

Ook in het buitenland wordt uitgekeken naar de vermiste 12-jarige Hania. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTL Nieuws.

Nunspeet, Elburg en Oldebroek zijn de herrie van festivals in Flevoland, aan de overkant van het Veluwemeer, zat. De drie gemeenten stappen naar de rechter. „Vooral de lage bas moet naar beneden.”

Er komen meer problemen bij uitkeringsinstantie UWV boven water. Dat blijkt uit een reeks brieven die minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hij had de Kamer meer transparantie over de gang van zaken bij het UWV beloofd.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

In Assen rijden vrijdagavond honderden motoren langzaam door de binnenstad tijdens de TT Night Ride.

SMILDE - Op de Leemdijk met de Veldhuizenweg in Smilde zijn vanavond twee auto's tegen elkaar gereden.

Of Sesamstraat over twee jaar wel weer nieuwe Nederlandse opnames gaat krijgen, is nog niet bekend.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

ZOELEN - De brandweer is in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Zoelen op zoek naar een jongen die daar rond 17.30 uur vanaf een brug het water in was gesprongen. Hij zou volgens een voorbijganger niet meer boven zijn gekomen. Daarop is 112 gebeld.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.


Verdachten drugslab boerderij familie Karst in Zuidwolde ook betrokken bij productie speed in Odoornerveen

25-06-2019 - 0 reacties ZUIDWOLDE - Twee mannen die verdacht worden van de productie van synthetische drugs in de verhuurde boerderij van de muzikale familie Karst in Zuidwolde zijn volgens het Openbaar Ministerie ook betrokken bij het drugslab in Odoornerveen.


P.Bos veevoeders viert 125-jarig bestaan

24-06-2019 - 0 reacties Diervoederbedrijf P.Bos veevoeders uit Ederveen bestaat 125 jaar. Het jubileum werd zaterdag 22 juni gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor relaties, genodigden, personeel en familie.