Familie

Volg al het nieuws over Familie, een van de 15230 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Familie nieuwsbrief.

Familie nieuws

Maximale score voor vier EK-vaarzen

25-04-2019 - 0 reacties Vier vaarzen die deelnamen aan het EK in Libramont zijn afgelopen week met de maximale score van 89 punten ingeschreven.Het zijn de zwartbonte Bolleholster Adele (v. Pitbull) van Marcel van der Eijk uit Twisk en Margriet 464 (v. Doorman) van de familie De Bruin uit Giessenburg. Daarnaast kregen ook de roodbonte vaarzen Drouner DH Aiko 1445 (v. Pat) van de familie Albring uit Drouwenermond en Jimm. Holstein Venetië (v. Absolute) van John de Vries uit Boyl 89 punten voor algemeen voorkomen.


By de Boer: serie over het werk op melkveebedrijf en actuele ontwikkelingen

05-04-2019 - 1 reacties In de nieuwe serie By de Boer introduceren we hier de familie Tamminga uit Leeuwarden. Na deze kennismaking komen in zes afleveringen diverse aspecten van het boerenleven aan de orde.


Eerste ervaringen met de IFS-PIA

02-04-2019 - 0 reacties Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft het predicaat toegekend en Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk, heeft het overhandigd in de aanwezigheid van de familie Swinkels, medewerkers van de brouwer en burgemeester Frank van der Meijden. Dit artikel is verschenen in VMT 3 van 22 maart 2019.


Het eerste officiele fokcentrum voor Fries Roodbont staat in…...Groningen

02-04-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Het melkveebedrijf van de familie Woldring in Haren is uitgeroepen tot het eerste officiële fokcentrum voor Fries Roodbont vee. De titel is hen verleend door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen. Bron: rtvnoord.nl


Koeien boer Stevens in Holten mogen weer naar buiten

29-03-2019 - 0 reacties Feest vandaag bij de familie Stevens in Holten. Na een lang verblijf op stal mochten de negentig koeien vandaag weer naar buiten. Basisschool Dijkerhoek was uitgenodigd om te komen kijken.


‘Automatisch voer aanschuiven geeft rust’

29-03-2019 - 0 reacties Op het bedrijf van de familie Maat in Hoonhorst staan de roodbonte koeien rustig te eten terwijl de Juno zijn ronde doet. De koeien kijken er niet van op en voor Wouter Maat is de rode stalhulp inmiddels onmisbaar.


Familie Ten Have wint agrariche ondernemersprijs 2019

29-03-2019 - 0 reacties De varkenshouders Annechien, Menno, Detmer en Lizeth ten Have uit Beerta (Gr) zijn uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019. Ze kregen donderdag in Veenendaal de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Marc Calon.


Winnaar Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019: Hamletz

28-03-2019 - 0 reacties Familie Ten Have is winnaar Agrarisch Ondernemer 2019 met duurzaam varkensvleesconcept Hamletz.


Vlog FrieslandCampina: Energie uit mest

27-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In deze aflevering gaat Linda op bezoek bij de familie Van Poppel in het Brabantse Molenschot. Naast het melken van koeien, wekken zij energie op uit mest. Dit gebeurt door middel van monomestvergisting. - Download de Agri24 app


Aspergeseizoen feestelijk geopend tijdens open dag

25-03-2019 - 0 reacties Op zondag 24 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij familie Linders in Beringe.
Veiling eerste kistje asperges voor Alzheimer Café Peel en Maas
Aspergeseizoen officieel geopend Tijdens het officiële programma…


Reportage 2.250 koeien tellende Vrebamelkvee

22-03-2019 - 13 reacties De familie Van Bakel runt in Vredepeel (LB) met 2.250 koeien het met afstand grootste melkveebedrijf van Nederland. In deze video tonen René en dochter Amber van Bakel onder andere hoe er gemiddeld 560 koeien per uur in de 80-stands carrousel worden gemolken. „Wij willen CO2-negatief worden, wat inhoudt dat de gewassen meer CO2 opnemen, dan het bedrijf uitstoot.”


Eurocommissaris Frans Andriessen overleden

22-03-2019 - 0 reacties Frans Andriessen, de oud-minister van Financiën en de Eurocommissaris voor de Landbouw, is vrijdag 22 maart op 89-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie in een verklaring weten.


Doortje 65 MRIJ-koe van het jaar

22-03-2019 - 0 reacties De koe Doortje 65 van de familie Van den Bosch en bedrijfsopvolger Joep Hurkens uit het Brabantse Gassel is woensdag gehuldigd als MRIJ-koe van het jaar 2018. De koe is een zeer productieve MRIJ-koe met de raseigenschappen waar de liefhebbers van MRIJ trots op zijn.


Video: Een rondleiding over het 2.250 koeien tellende Vrebamelkvee

22-03-2019 - 0 reacties De familie Van Bakel runt in Vredepeel met 2.250 koeien het met afstand grootste melkveebedrijf van Nederland. In deze video tonen René en dochter Amber van Bakel onder andere hoe er gemiddeld 560 koeien per uur in de 80-stands carrousel worden gemolken.


'Ik weet nu hoe een koe een baby uitpoept'

21-03-2019 - 0 reacties ‘Ik heb geleerd hoe een koe een baby uitpoept’, zegt Guus. Hij is een van de leerlingen van basisschool De Huet in Doetinchem die deze week een bezoek brachten aan de boerderij van de familie Wentink in Wijnbergen.


Koeienboer Bram (20) emigreert naar Duitsland: 'Door alle regeltjes heb ik geen andere keus'

14-03-2019 - 25 reacties Op je 20e in je eentje naar Duitsland emigreren. Het was een lastige beslissing voor koeienboer Bram van Beekveld uit Heeswijk-Dinther. Maar hij en zijn ouders hadden naar eigen zeggen geen andere keus. “De regelgeving hier maakt het ons, boeren, ontzettend moeilijk.”

In één van de lege stallen doet Bram zijn verhaal. “Hier stonden de koeien altijd. En daar werden ze gemolken”, wijst hij. Onlangs verkocht de familie Van Beekveld alle tachtig koeien. “Ik had ze graag mee willen nemen. Ze kennen mij. Maar helaas is dat niet mogelijk.”

Bram verhuist in juli naar de Eiffel, in Duitsland. Vanaf september neemt hij daar een melkveebedrijf over. De jonge boer staat er niet helemaal alleen voor. Zijn vader zal veel in Duitsland te vinden zijn om hem te helpen. "Het is 2,5 uur uur rijden, dus het valt nog mee."

Het was lang wikken en wegen voor Bram en zijn ouders. “We zijn er al zeker een jaar mee bezig”, vertelt hij. Bram wist zijn hele leven al dat hij in de toekomst de melkveehouderij van zijn pa en ma wilde overnemen. Als vierde generatie melkveehouder wilde hij het bedrijf dolgraag op de huidige locatie, thuis in Heeswijk-Dinther, voortzetten.

Video: omroepbrabant.nl/nieuws/2952563/…


Tulpen bloeien in een van de koudste regio's ter wereld

11-03-2019 - 0 reacties Er bloeiden Nederlandse tulpen in Yakutia op Internationale Vrouwendag. 5000 bloemen verfraaiden een van de ijzigste regio's ter wereld. De familie Lukina is erin geslaagd om de tere bloemen te laten gedijen in de strenge klimatologische omstandigheden.
De telers zijn van mening dat de lokaal geteelde bloemen duurzamer zijn en langer meegaan…


Varkenshouderij minder in Heukelom: gemeente Oisterwijk blij met ‘ontstening’

08-03-2019 - 0 reacties HEUKELOM - Maatschap Vissers stopt met haar varkenshouderij aan de Kerkhovenbaan, in het buitengebied van Heukelom. De familie wil 2619 vierkante meter aan stallen slopen, waarna ze aanspraak maakt op de ruimte-voor-ruimteregeling. In ruil voor sanering van haar intensieve veehouderij mag Vissers dan elders woningbouw plegen.


Video De Beste Boerenkoe: Geertje 23

08-03-2019 - 0 reacties De twaalf genomineerde koeien voor de titel van De Beste Boerenkoe van 2019 zijn bekend en van elke koe is een video gemaakt. Melkvee.nl presenteert elke ochtend een nieuwe kandidaat. Vandaag Geertje 23 van de familie Van der Wijk uit Boijl (FR).


Vrijloopkraamhokken voor lange termijn

08-03-2019 - 0 reacties Verplicht is het nog niet. Maar de nieuwe zeugenstal op het bedrijf van de familie Hopman in Beemte Broekland is wel voorzien van vrijloopkraamhokken met een oppervlakte van 6,5 vierkante meter.