Open Dag

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Open Dag. Open Dag is een van de 18527 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Open Dag nieuws

'Mensen hebben vaak geen idee wat zich hier afspeelt', pluimveebedrijven houden open dag

05-04-2021 - 0 reacties Het is één van de vele paasevenementen die geen normale doorgang konden vinden door corona: de open dag in de pluimveehouderij. Maar om toch nog iets te doen voor de sector heeft de Stichting Kip.Kiplekker een online evenement op poten gezet.


Nicole, Henk en familie Vonk bij open dag Boonstra

04-03-2020 - 0 reacties Zaterdag 29 februari 2020 hield Boonstra Transport in Haulerwijk een ‘inloopdag’ ter ere van de opening van hun nieuwe werkplaats. Martin Vonk en zijn zoon, Henk de Groot en Nicole Steenhuis hebben daar een flink aantal foto’s voor deze blog gemaakt. Hartelijk dank daarvoor!


Nabrander Loon- en Grondwerkbedrijf Kennes

29-02-2020 - 0 reacties Open dag Loon- en Grondwerkbedrijf Kennes Strijbeek-Bavel.


Video: Open dag nieuwe schapenstal familie Reitsma

06-01-2020 - 0 reacties Schapenhouders Elsa en Martin Reitsma geven bezoekers op 18 januari de kans om de nieuwe stal te komen bekijken. In Lippenhuizen (FR) houden de Reitsma’s 260 Schoonebeekers, die op het punt van aflammeren staan.


[video] Open dag Homburg Holland in Stiens

18-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Nadat ik bij de 112-dag in Gytsjerk en de open dag bij Klaas Westra in Dokkum was geweest, ging ik op de terugweg nog even bij mijn moeder in Stiens langs. Toevallig zag ik toen dat er iets later op die dag een open dag gehouden zou worden bij Homburg Holland in dat dorp. Daar wilde ik altijd al eens binnen kijken, dus dit was een goede gelegenheid. Homburg is fabrikant en importeur van machines voor de landbouwsector. Met voert onder andere de merken Homburg Draincleaners, Hardi, Väderstad, Ag Leader, Homburg HeroW en Garford.


Open dag Engling

16-09-2019 - 0 reacties De familie Engling nodigt je uit voor een open dag op zaterdag 28 sept. Een leghennenstal voor 15.000 dieren ingericht met het Bolegg Terrace systeem. Van harte welkom om een kijkje te nemen van 11.00 tot 17.00 uur. - Birkhahnweg 3 Gr. Hesepe-Moormitte


Veel akkerbouwers zitten met de vraag welke spuittechniek ze moeten kiezen

12-09-2019 - 11 reacties Veel belangstelling voor spuitdemo tijdens open dag onderzoekslocatie Delphy Akkerbouw Noord-Oost Veel akkerbouwers zitten met de vraag welke spuittechniek ze moeten kiezen om te voldoen aan de wettelijke voorwaarden van driftvermindering in 2020 van daar deze middag,ook volgende week is er nog een demo van Delphy te bezoeken Landelijke demodag op donderdag 19 september 2019 Op deze dag krijgt u alle actuele informatie om gericht te investeren in de juiste spuittechniek. Er is aandacht voor: * Demonstratie van alle driftreducerende technieken* Indringing, bedekking…


Toer de Boer nieuwe open dag Zuid-Limburgse agrarische bedrijven

06-09-2019 - 0 reacties Naast de initiatieven Kom in de Kas en Loeren bij de Boeren komt er in Zuid-Limburg een nieuwe open dag voor agrarische bedrijven bij.


Appels beschermen tegen schimmelziekten en plagen met ‘Cabrio-kap’

15-08-2019 - 0 reacties Hoe kun je appelteelt beschermen tegen schimmelziekten en plagen met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen? Onderzoekers van Wageningen University & Research komen met een mogelijk antwoord: de cabrio-kap, een innovatieve overkapping die sluit als het regent. De cabrio-kap is onderdeel van systeeminnovatie binnen het project Groene Gewasbescherming en bestuivers en wordt donderdag 15 augustus geopend tijdens de jaarlijkse open dag op Proeftuin Randwijk.


Open Dag Bollenstreek in Bedrijf

09-08-2019 - 0 reacties Altijd al willen weten hoe het werkt in een agrarisch bedrijf? Dan is morgen je kans. Aan de Zilkerbinnenweg in De Zilk laten zes bollen- en vaste planten kwekers zien hoe het bij hen werkt. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan je bij hen terecht voor een leuke én leerzame kennismaking.


​Komend weekend twee open dagen in Gelderland

08-07-2019 - 0 reacties Komend weekend is er in Lievelde en in Kootwijkerbroek een open dag van een nieuwe kalverstal. In Lievelde heeft maatschap Groot Zevert—Everink een nieuwe stal gerealiseerd van 1.200 kalveren. Deze emissiearme stal is voorzien van een bouwkundige


ProCROSS-koe haalt met weinig arbeid veel melk

08-07-2019 - 16 reacties 'ProCROSS koeien zijn vooral geschikt voor grotere bedrijven die met weinig arbeid veel koeien willen melken', weet fokkerij-adviseur Jan Hiddink. Dat vertelde hij tijdens de open dag van melkveehouder Willem de Louw uit het Brabantse plaatsje Zeeland.


Onderzoek en innovatie op open dag SPNA-proefboerderijen

24-06-2019 - 0 reacties Op de open dag van proefboerderij Ebelsheerd gaat het volgende week dinsdag vooral om onderzoek in graan en om biologische demovelden. Op proefboerderij Kollumerwaard is er een week later vooral aandacht voor (poot)aardappelen, suikerbieten en uien.


Video: CZAV: akkerbouw nóg meer naar geïntegreerde aanpak

22-06-2019 - 0 reacties De akkerbouw moet naar een nóg meer geïntegreerde aanpak. Niet standaard gewasbeschermingsmiddelen inzetten, maar kijken naar de schadedrempel, zegt Bram de Visser van CZAV in deze video die is gemaakt op de open dag van proefboerderij Rusthoeve en CZAV.


Fotoserie: Open dag Rusthoeve in teken van kringlooplandbouw

20-06-2019 - 0 reacties De jaarlijkse open dag van proefboerderij Rusthoeve en de coöperatie CZAV stond dit jaar in het teken van kringlooplandbouw. Maar op de proefvelden was ook alle ruimte voor nieuwe rassen, gewasbeschermingsmiddelen.


Afrikaanse landbouwers in Zeeland: ‘Wat zijn de Zeeuwse boeren blij.’

20-06-2019 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Op initiatief van de Wageningen Universiteit hebben landbouwspecialisten uit voornamelijk Afrikaanse landen de afgelopen dagen een kijkje genomen in Zeeland. Ze kregen van alles te horen over gewasbescherming en voedselveiligheid en keken hun ogen uit bij de open dag van de CZAV in Colijnsplaat.


Fotoserie: Open dag De Marke in teken van precisielandbouw en biodiversiteit

18-06-2019 - 0 reacties De ‘Melkers van Morgen’ themadag op proefboerderij KTC de Marke in Hengelo (GD) staat donderdag 20 juni in het teken van de de bodem, gewasoptimalisatie, biodiversiteit en precisielandbouw.


Groningse paardenmelk gaat de wereld over

18-06-2019 - 0 reacties De open dag van paardemelkerij De Lage Wierde in het Groningse Wirdum is zaterdag goed bezocht. Want de belangstelling voor paardenmelk en paardenmelkproducten groeit.


Melkveebedrijf in stappen energieneutraal

12-06-2019 - 0 reacties Melkveebedrijf Woolderink uit Wierden bouwde in 2013 een nieuwe melkveestal met 150 ligplaatsen. Sinds de bouw investeerde het stapsgewijs in maatregelen om energieneutraal te zijn. Donderdag houdt bedrijf een open dag.


Stormachtig weer leidt opnieuw tot problemen

08-06-2019 - 0 reacties De harde tot stormachtige zuidwestenwind leidt opnieuw tot problemen. Het tramverkeer tussen Den Haag en Zoetermeer was urenlang verstoord nadat een omgevallen boom de bovenleiding meetrok. Op veel plekken in het land gaan festivals en sportactiviteiten niet door. Ongemak is er ook voor het wegverkeer.
Zo heeft de provincie Flevoland de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad afgesloten omdat er te veel zand op de weg ligt. Rijkswaterstaat is daar bezig met het versterken van de dijk. Het zand dat nu op de dijk waait. komt van de onlangs aangelegde oevers, meldt Omroep Flevoland.
Kaas en couscousfestival
In Zuid-Holland zijn op een aantal plaatsen bomen omgewaaid. "Het begon rond 3.00 uur vannacht", aldus een woordvoerder van Brandweer Haaglanden bij Omroep West. "Vooral in Delft, Rijswijk en Den Haag was het raak." Tussen Den Haag en Zoetermeer trok een boom de bovenleiding van de tram omver. Als gevolg daarvan moest een aantal lijnen van de Randstadrail vanochtend tot ongeveer 11.00 uur omrijden.
In Gouda gaat het multiculturele Kaas & Couscous Festival niet door. "We hebben er wel goed aan gedaan om het af te gelasten. Dit wil je niemand aan doen", zegt een woordvoerder van het festival waar 1500 tot 2000 bezoekers werden verwacht, "Vrijdag stond er al een behoorlijke wind op het terrein, en nu is dat nog erger."
Brabantse Waterlinie
In Den Haag zijn de nationale Beachcompetitie en het Summer Beach Volleybal Circuit afgelast. In Ridderkerk gaat de Pinkstermarkt niet door. Ook de open dag van de West-Brabantse Waterlinie is afgelast. De dag zou de feestelijke heropening betekenen van een aantal forten waaraan jarenlang is verbouwd en gerestaureerd. "We vinden het ontzettend jammer dat we dit hebben moeten besluiten, maar veiligheid van de bezoekers gaat boven alles", zegt burgemeester Van den Belt van Steenbergen bij Omroep Brabant.
In Midwoud gaat de Tuinfair niet door wegens de harde wind, meldt NH Nieuws. Ook de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela en de jaarmarkt in Eelde zijn afgelast. "Het is niet verantwoord om de jaarmarkt voort te zetten", laat de organisatie van de Schutsemarkt aan RTV Noord weten.
In Geesteren, in Twente, waaide een tribune om. De tribune werd net opgebouwd voor een Concours Hippique dat voor volgend weekeinde gepland staat. De bouwer van de tribune moet volgens RTV Oost alles weer uit elkaar halen en opnieuw beginnen.