Proefvelden

Volg al het nieuws over Proefvelden, een van de 18049 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Proefvelden nieuwsbrief.

Proefvelden nieuws

Video: Oogst graanproeven houdt belofte in, nieuwe combine maakt overuren

21-08-2019 - 0 reacties De Syngenta graanproefvelden zijn geoogst. Onze nieuwe combine die tegelijk opbrengst en vochtgehalte kan bepalen, draaide overuren. . Eerste indicaties uit de proeven geven zeer hoge opbrengsten voor de proefvelden waarin #ElatusEra is getest.


Loofdoding 2.0 in pootgoed duurt langer maar is zeker zo effectief

15-08-2019 - 0 reacties De loofdoding vraagt volgend jaar door het wegvallen van Reglone en Finale om een andere aanpak. Wat de beste manier is, wordt dit jaar op vele proefvelden onderzocht. Chemisch, al dan niet in combinatie met mechanische loofvernietiging...


Fotoserie: Open dag Rusthoeve in teken van kringlooplandbouw

20-06-2019 - 0 reacties De jaarlijkse open dag van proefboerderij Rusthoeve en de coöperatie CZAV stond dit jaar in het teken van kringlooplandbouw. Maar op de proefvelden was ook alle ruimte voor nieuwe rassen, gewasbeschermingsmiddelen.


Video: Plaatsspecifiek opslag bestrijden met autonome robot

04-06-2019 - 0 reacties De Robotti, een autonome werktuigendrager van het Deense bedrijf AgroIntelli, rijdt op proefvelden van Wageningen UR. Vorige week was hij aan het werk tijdens de Innovatiedag in Valthermond. „Dit is de toekomst”, zegt Kevin Grooters van AgroIntelli.


Feunekes schoffelt met hulp camera

18-05-2019 - 0 reacties Vrijdag 17 mei hield Praktijknetwerken Veenkoloniën een regiobijeenkomst bij loonbedrijf Feunekes in Wedde. In deze Praktijknetwerken zorgen meerdere partijen voor het verzamelen en verspreiden van kennis in diverse thema’s. Deelnemers konden een kijkje nemen bij de verschillende proefvelden, onder meer met drip-irrigatie. Aeres Hogeschool Dronten deed bodemdrukmetingen. Verder waren er meerdere praktijkmachines ten toon gesteld. Het belangrijkste was waarschijnlijk het uitwisselen van ervaringen tijdens een barbecue. Loonbedrijf Feunekes demonstreerde zelf met de camera-gestuurde schoffel…


De Robotti helpt ecologie een stap verder

17-04-2019 - 0 reacties Op de proefvelden van Wageningen University & Research rijdt vanaf vandaag een autonome robot genaamd AgroIntelli Robotti. Intensieve gewas monitoring is noodzakelijk om de ecologie te begrijpen en dat kan nu automatisch gedaan worden door de cameratechnieken te combineren met een autonoom voertuig.


Robot Robotti monitort bij WUR gewassen

17-04-2019 - 0 reacties Op de proefvelden van Wageningen University & Research (WUR) rijdt vanaf woensdag de autonome robot Robotti van AgroIntelli. De Robotti is een hoog technisch autonoom platform die ecologische processen ondersteunt.


Robot Robotti gaat bij WUR gewassen monitoren

17-04-2019 - 0 reacties Op de proefvelden van Wageningen University & Research (WUR) rijdt vanaf woensdag de autonome robot Robotti van AgroIntelli. De Robotti is een hoog technisch autonoom platform die ecologische processen ondersteunt.


De Robotti biedt ecologie een helpende hand

17-04-2019 - 0 reacties Op de proefvelden van Wageningen University & Research rijdt vanaf vandaag een autonome robot genaamd AgroIntelli Robotti. De Robotti is een hoog technisch autonoom platform die ecologische processen ondersteunt en zo een brug vormt tussen technologie en ecologie.


Eerste robottrekker actief in de polderklei

17-04-2019 - 0 reacties Het praktijkbedrijf 'Open Teelten Lelystad' van Wageningen University & Research (WUR), heeft woensdag 17 april de eerste trekkerrobot van Agrointelli Robotti in gebruik genomen. Het autonome Deense voertuig wordt ingezet op proefvelden.


‘Cijfers maïsrassenonderzoek niet representatief door droogte’

21-01-2019 - 0 reacties Afgelopen jaar zijn in Nederland veel proefvelden niet of te laat beregend, of korrelmaïs te laat geoogst. Daardoor zijn cijfers en conclusies vaak niet representatief. Dit stelt Jan Bakker, directeur van KWS Nederland.


Foto’s: Uien in bewaring beoordelen voor Rassenlijst 2020: iets meer schot

11-01-2019 - 0 reacties Vertegenwoordigers van zaadbedrijven, verwerkers, Uireka en het UIKC kwamen vandaag bijeen in Biervliet (ZL) om uien in de bewaring te beoordelen. De uien zijn afkomstig van proefvelden bij Dronten (FL) en Colijnsplaat (ZL).


Het Vernieuwde Rassenadvies Uienzaad van CZAV

09-11-2018 - 0 reacties Uitzaaien van het juiste ras uien is een van de eerste naar het behalen van topopbrengst van hoge kwaliteit. Ook dit jaar zijn er opbrengstproeven uitgevoerd met verschillende uienrassen. Met de resultaten van deze proefvelden en jarenlange praktijkkennis heeft CZAV het Rassenadvies opgesteld.


Veurbehandeling tegen rhizoctonia lijkt effectief

19-10-2018 - 0 reacties Een behandeling met fungiciden in de plantvoor tijdens het poten van aardappelen, heeft een positief effect op de bestrijding van rhizoctonia. Dat blijkt uit een eerste beoordeling van monsters afkomstig van proefvelden van BASF.


Groenbemesters gaan de diepte in

18-10-2018 - 0 reacties Agrarische handelsmaatschappij Hoogland organiseerde in het Groningse Usquert een groenbemesterdemodag waarbij maar liefst tien verschillende proefvelden werden gepresenteerd.


Veldproef Delphy: Cercospora is niet meer beheersbaar

19-09-2018 - 0 reacties Cercospora is niet meer beheersbaar. De schimmel lijkt steeds minder gevoelig te worden tegen de beschikbare middelen. Die conclusie trekt Delphy op basis van de bietenteelt op de vier proefvelden verspreid over het land.


Cercospora in suikerbieten volgens Delphy onbeheersbaar

19-09-2018 - 0 reacties Bietenrassen tonen elk jaar verschillen in gevoeligheid voor bladschimmels. Cercospora is niet meer beheersbaar, constateert Delphy op basis van vier regionale proefvelden.


'Cercospora in suikerbieten niet meer beheersbaar'

19-09-2018 - 0 reacties Bietenrassen tonen elk jaar verschillen in gevoeligheid voor bladschimmels. Cercospora is niet meer beheersbaar, constateert Delphy op basis van vier regionale proefvelden.


Bietenrassen tonen verschillen in gevoeligheid bladschimmels

19-09-2018 - 0 reacties Delphy heeft vier regionale proefvelden om te onderzoeken hoe groot de verschillen in bladziekten zijn tussen de verschillende bietenrassen. Dat deze verschillen er zijn blijkt elk jaar weer. Om tot een goede advisering te kunnen komen heeft Delphy op vier plaatsen in het land een proefveld liggen met de rassen die het meest geteeld worden in het desbetreffende gebied.


Update: Resultaten proefvelden onderzaai in beeld

19-09-2018 - 0 reacties Ook op de Topmaïslocatie in Beerzerveld is de maïs geoogst. Na de oogst is heel goed zichtbaar hoe de proefvelden met de onderzaai van vanggewassen hebben uitgepakt. Sjors Leermakers van Bayer loopt de proefvelden bij langs en vertelt zijn bevindingen.