Ligboxenstal

Volg al het nieuws over Ligboxenstal, een van de 16350 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Ligboxenstal nieuwsbrief.

Ligboxenstal nieuws

Video: Nieuwe stal met flexibele ligboxen en volledig rubber op de vloer

27-09-2019 - 0 reacties Miriam Dekker en John Boonstra uit Schellinkhout melken sinds 1 juli in hun nieuwe stal. De 0+4+0-rijige stal met twee melkrobots van GEA is gebouwd ter vervanging van de oude ligboxenstal.


Heine Kuhr over zijn ronde stal voor 600 koeien

20-08-2019 - 0 reacties De Deense familie Kuhr bouwde in het noorden van Denemarken een ronde ligboxenstal met de draaimelkstal in het midden. Het idee was dat de koeien de hele dag door naar de carrousel zouden gaan om daar hun individuele portie TMR op te nemen. Inmiddels is er een voergang aan de ronde stal gebouwd. Lees verder ❯


Melken met ‘Dutch roots’ in Brazilië

03-07-2019 - 0 reacties Igor van den Broek runt met zijn schoonvader Hans Jan Groenwold en zwager Reynold Groenwold een melkveebedrijf met 900 melkkoeien In Brazilië. Hun namen klinken Nederlands, maar de taal spreken ze nog amper. Hans Jan Groenwold verhuisde in 1952 vanuit Drenthe naar Brazilië. De 2+2 ligboxenstal is 32 meter breed en maar liefst 330 meter lang. Lees verder ❯


Dairy Campus vergelijkt drie stalsystemen

08-03-2019 - 0 reacties Op onderzoeks- en praktijkcentrum Dairy Campus is een onderzoek gestart waarin de kunststof 'weidevloer' de strostal en de ligboxenstal met elkaar worden vergeleken.


Koeien loeien mee met Westlands Mannenkoor

23-04-2018 - 0 reacties De 280 melkkoeien van Albert en Homme Dijkstra uit het Friese Rottum loeiden zaterdag mee tijdens een optreden van het Westlands Mannenkoor. De 120 koorleden zongen vanaf de balustrade in de ligboxenstal de koeien toe.


Open dag melkveebedrijf Hollander

20-12-2017 - 0 reacties Open dag op 10 februari van 13:00 tot 20:00 uur ten behoeve van de nieuw gebouwde duurzame ligboxenstal aan de Oosteinde 21 te Gasteren.


Open dag nieuwe ligboxenstal Verhoef

20-12-2017 - 0 reacties Op zaterdag 8 april organiseert DLV Advies een open dag in de nieuwe ligboxenstal van de familie Verhoef te Brandwijk. De stal is gebaseerd op de uitgangspunten eenvoudig, functioneel en efficint.


Open dag Firma van Eijk

20-12-2017 - 0 reacties Op zaterdag 22 april a.s. organiseert DLV Advies een open dag in de nieuwe ligboxenstal van de Firma van Eijk te Vlist, Zuid-Holland. De stal is gebaseerd op de uitgangspunten compleet, functioneel en efficint.


Open dag nieuwe ligboxenstal familie Keijzer

09-10-2017 - 0 reacties Op zaterdag 11 november organiseert DLV Advies een open dag bij het nieuwe bedrijf van de familie Keijzer. De nieuwe bedrijfsopzet is compleet met twee stallen, een werktuigenberging en acht sleufsilos. Bij het ontwerp zijn efficinte looplijnen voor mens en dier uitgangspunt geweest. Verder is veel aandacht besteed aan de ruimtelijke inpassing.


In 15 jaar van oude ligboxstal naar ultra modern tuinbouwbedrijf

11-09-2017 - 0 reacties Wat ooit begon in een oude ligboxenstal met een koelcel in de veldschuur is heden ten dage uitgegroeid tot een hypermodern vollegrondstuinbouwbedrijf. Afgelopen vrijdag was de officiële opening van het nieuwe bedrijfsgebouw met voldoende koelcapaciteit, specifieke koelers, BRC verwerkingsruimte en genoeg.....


Gemeente Landerd moet besluit over melkveehouderij naast megageitenbedrijf herzien

19-05-2017 - 0 reacties Het college van burgemeester en wethouders van de Brabantse gemeente Landerd moet een besluit van 18 september 2012 herzien waarbij is geweigerd om een bouwvergunning te verlenen voor de bouw van een ligboxenstal voor 900 melkkoeien in Schaijk. Dat heeft de Raad van State op 17 mei bepaald in een hoger beroep dat de veehouder had aangespannen. Op het perceel waar met melkveebedrijf moet komen is ook een melkgeitenhouderij gevestigd van 7220 dieren. De gemeente stelde dat het bedrijf onvoldoende grond in gebruik had om naast de geiten ook 900 melkkoeien van voldoende ruwvoer te voorzien. Daarmee zou het bouwplan strijdig zijn met het bestemmingsplan dat alleen grondgebonden bedrijven toestaat.


Koeien dood na brand in ligboxenstal

25-04-2017 - 5 reacties Op een melkveebedrijf in Lippenhuizen (Friesland) is vanochtend brand uitgebroken in de ligboxenstal. Van de 40 à 50 koeien die in de stal stonden, waren er 36 zó erg aan toe, dat ze uit hun lijden moesten worden verlost.


Stal voor melkkoeien in Duitsland tot 1.1.2018

25-03-2017 - 19 reacties We hebben een ligboxenstal leeg na 15 April, voor 77 melkkoeien, zijn er misschien Nederlandse boeren die iets dergelijks zoeken om hun overschot aan melkkoeien tijdelijk te plaatsen tot Januari 2018.

Bij Interesse stuur een prive bericht.


Nieuwe stal volgens Winstall-concept met feedwall en drie Monoboxen

07-02-2017 - 9 reacties De familie Hollander in Gasteren bouwden afgelopen jaar een nieuwe 0+6+0 rijige ligboxenstal voor 140 melkkoeien. Om de ammoniakuitstoot tot het minimum te beperken, kozen ze voor dichte zijwanden en een inpandige luchtwasser, het zogenoemde Winstall-concept. De koeien worden deels gevoerd met een feedwall. Het melken gebeurd met drie GEA Monoboxen, gebaseerd op het DairyProQ-principe.


Vier Monoboxen in nieuwe stal Weijers

15-09-2016 - 0 reacties De familie Weijers uit Giesbeek (GD) bouwde dit jaar een nieuwe 3+3 rijige ligboxenstal voor 280 stuks melkvee. Veel automatisering kenmerkt de nieuwe stal. Opvallend is de keuze voor vier Monoboxen, terwijl fabrikant GEA dit type robot juist in de markt zet voor kleinere melkveebedrijven en haar meerboxsysteem MI-One meer voor deze omvang ontwikkeld heeft. Weijers nodigt belangstellenden uit voor de open dag op vrijdag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur.


‘Biobedding kan ook prima op koematras’

08-07-2016 - 0 reacties Biobedding is erg populair als boxbedekking in diepstrooiselboxen. Een aantal veehouders gebruiken de dikke fractie gescheiden mest echter ook in boxen met een koematras of rubber mat. De ervaringen zijn goed.


Ko-Kalf schakelt over van biologische vleesvee naar melkvee

24-06-2016 - 0 reacties Jarenlang moest Ko van Twillert van biologisch vleesveebedrijf Ko-Kalf uit Elburg, geld bijleggen. Het bedrijf stond zelfs even te koop. In samenwerking met melkveehouder Nico van de Brake uit het Gelderse Oosterwolde, bedachten ze een plan om over te schakelen op biologisch melkvee. Een deel van de bestaande vleesveestal bouwden ze om tot ligboxenstal met 212 ligboxen. De droogstaande dieren verblijven in een hellingstal op stro. Sinds januari melken ze ruim 240 koeien waarvan het overgrote deel zuiver Fleckvieh.


Praktische stal zonder luxe en met gebruikte melkstal

21-04-2016 - 16 reacties De oude voerligboxenstal bij de familie Ruitenberg uit het Gelderse Wezep was versleten. Daarom maakten ze plannen voor nieuwbouw, waarbij ze tegelijk fors wilden uitbreiden. In 2015 is een nieuwe 3+1 rijige ligboxenstal voor 185 melkkoeien gebouwd. Ze wilden vooral een praktische stal zonder luxe. Om de investeringskosten in de hand te houden, kozen ze voor golfplaten in plaats van een geïsoleerd dak, buizen in plaats van voerhek, geen mestrobot of mestschuif en een gebruikte melkstal.


Praktische stal zonder luxe en gebruikte melkstal

21-04-2016 - 1 reacties De oude voerligboxenstal bij de familie Ruitenberg uit het Gelderse Wezep was versleten. Daarom maakten ze plannen voor nieuwbouw, waarbij ze tegelijk fors wilden uitbreiden. In 2015 is een nieuwe 3+1 rijige ligboxenstal voor 185 melkkoeien gebouwd. Ze wilden vooral een praktische stal zonder luxe. Om de investeringskosten in de hand te houden, kozen ze voor golfplaten in plaats van een geïsoleerd dak, buizen in plaats van voerhek, geen mestrobot of mestschuif en een gebruikte melkstal.


Open dag met 80-stands draaimelkstal

05-04-2016 - 56 reacties Familie Van Overbeek (FL) bouwde de afgelopen maanden aan een nieuwe ligboxenstal met plaats voor ruim 700 koeien. De koeien worden straks gemolken in een 80-stands buitenmelker draaimelkstal van GEA. Volgens de melkstalleverancier is het daarmee de grootste draaimelkstal van West-Europa.