Erf

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Erf. Erf is een van de 17226 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Erf nieuws

Twintig jaar na mkz: oud-varkensfokker en actievoerder Beukema denkt er nog zelden aan

27-03-2021 - 0 reacties Hij verbrandde dode biggen op zijn erf en blokkeerde met gelijkgestemden de snelweg A7. Varkenshouder Hans Beukema uit Marum was precies twintig jaar geleden het boegbeeld in het verzet tegen de landelijke maatregelen tijdens de MKZ-crisis. Hoe is het nu met de man die destijds prominent in beeld was in de journaals en op de voorpagina's van de kranten?


Tuinders gevraagd alsnog plan voor huisvesting op eigen erf in te dienen

26-03-2021 - 0 reacties Twee telers in de gemeente Steenbergen hebben hun plan voor arbeidsmigrantenhuisvesting op eigen erf niet op tijd ingediend. Wethouder Wilma Baartmans hoopt dat zij dit alsnog doen, omdat anders gehandhaafd zal worden. Gesprekken met de ondernemers staan gepland, schrijft BN De Stem.
Door vijf agrarisch…


500 kilo Winterswijks vuurwerk op boerenerf in Vreden

07-01-2021 - 0 reacties VREDEN / WINTERSWIJK - De Duitse politie heeft vlak voor de jaarwisseling 500 kilo vuurwerk gevonden, die door een Winterswijker was opgeborgen in een zeecontainer op het erf van een boerderij in Vreden. Het gaat om professioneel vuurwerk, dat zonder speciale veiligheidsmaatregelen was opgeslagen.


Bestuurder tractor verleent geen voorrang in Nijeveen en veroorzaakt aanrijding

29-12-2020 - 0 reacties NIJEVEEN - Op de Bramenweg in Nijeveen heeft dinsdag 29 december een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto een tractor. Bij het ongeval is één persoon gewond geraakt.

Het slachtoffer werd in de ambulance behandeld. De ter plaatse gekomen brandweer bleek niet nodig te zijn om niemand bekneld zat in hun voertuig. De oorzaak is vermoedelijk dat de tractor bij het verlaten van het erf geen voorrang heeft verleend aan de personenauto.


Anti-kraak in de strijd tegen criminaliteit: Maite woont voor 230 euro per maand in oud boerderijtje

29-12-2020 - 0 reacties Leegstaande boerderijen verhuren in de strijd tegen criminaliteit. Het is een oprukkend fenomeen op het Brabantse platteland. Voor slechts enkele honderden euro's per maand worden de boerderijen tijdelijk verhuurd. Ideaal voor mensen die goedkope woonruimte zoeken, maar ook een goede manier om ongenode gasten buiten de deur te houden. Door deze tijdelijke bewoning kan niemand ongezien een drugslab beginnen in een lege stal.
“Het is voor ons een lot uit de loterij”, zegt Maite Eckhardt. Vol trots laat ze haar nieuwe stek zien. Maite woont sinds een maand in een oude boerderij in het buitengebied van Haaren. Ze woont er antikraak met haar Ierse partner.
Het boerenechtpaar dat er jaren heeft geboerd heeft de boerderij met landbouwgrond verkocht aan het waterschap. En het waterschap wil de grond bij de boerderij gebruiken voor ruilverkaveling. Het wil de grond ruilen met boeren die op een plek zitten waar het waterschap ze liever weg wil hebben. Ruilverkaveling duurt vaak lang en in die tussentijd wil het waterschap het pand liever niet leeg laten staan.
Veel belangstelling voor antikraak-boerderijEr komen in Brabant de laatste tijd steeds meer oude boerderijen op de markt, zegt Interveste. Het bureau zoekt geschikte antikraakbewoners om dit soort panden te beschermen. Zo blijft er geen lekkage onopgemerkt. En zo kan er ook niemand ongezien een drugslab in een stal beginnen, of er andere dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Maite geeft een rondleiding door de prachtige boerderij waar ze woont:
Lot uit de loterij“Er was heel veel belangstelling voor onze boerderij,” zegt Maite. “Voor ons is het een lot uit de loterij. Normaal zou je wel 1700 honderd euro huur moeten betalen voor zo’n pand. Wij zitten er voor 260 euro per maand.”
Maar de bewoners nemen dan wel op de koop toe dat ze binnen een maand moeten vertrekken als de eigenaar dat wil. Dat is het principe van anti-kraak. “Dat nemen we voor lief. We wonen nu mooi en kunnen zo wat geld opzij zetten om in de toekomst een huis te kunnen kopen.”
Ook bij de boerderij van Maite staan enkele ongebruikte stallen. “Daar mogen wij niks mee doen. Maar ik loop wel dagelijks een rondje over het erf om zo de boel in de gaten te houden. Want dat is mijn taak.”


Carbidschieten mag toch een beetje in Barneveld

10-12-2020 - 0 reacties De gemeente Barneveld communiceerde vorige week dat carbidschieten en vreugdevuren komende jaarwisseling vanwege corona verboden zijn. Daar kwam veel ophef over. Nu blijkt dat carbidschieten op eigen erf toch wél is toegestaan, het verbod geldt alleen voor grotere evenementen.


Fitnessen in de koeienstal: 'Anders had ik 150 klanten moeten missen'

02-12-2020 - 0 reacties Tineke Berends uit Onnen heeft haar erf omgetoverd tot sportschool. De eigenaresse van sportcentrum Energy in Haren kan klanten zo toch les blijven geven.


Incident op boerenerf Vrouwenparochie: hulpdiensten massaal ter plaatse

28-11-2020 - 0 reacties VROUWENPAROCHIE - Op het erf van een boerderij aan de Hamerenweg bij Vrouwenparochie heeft zich zaterdag aan het einde van de middag een incident voorgedaan. Mogelijk zou er een persoon bedolven of bekneld zijn geraakt in of bij een silo.


Mestkelder nog vol drugsafval: bewoners laten resten mega-methlab op erf ‘gewoon’ liggen

02-11-2020 - 1 reacties DREMPT - De bewoners van de boerderij in het buitengebied van het Achterhoekse Drempt, waar afgelopen voorjaar een groot drugslab is ontmanteld, worden definitief niet vervolgd. Dat betekent volgens justitie niét dat ze niet betrokken zijn geweest of niets wisten van het crystal meth-lab op hun erf.


Bewoners drugsboerderij Drempt niet vervolgd: ‘Maar daarmee is niet gezegd dat ze niet betrokken waren’

02-11-2020 - 0 reacties DREMPT - De bewoners van de boerderij in het buitengebied van het Achterhoekse Drempt, waar afgelopen voorjaar een groot drugslab is ontmanteld, worden definitief niet vervolgd. Dat betekent volgens justitie niét dat ze niet betrokken zijn geweest of niets wisten van het crystal meth-lab op hun erf.


Boer Kees heeft z’n eigen melkfabriek: melk rechtstreeks uit Agelo naar de supermarkt

01-11-2020 - 6 reacties AGELO - Zijn grootvader behoorde bijna honderd jaar geleden tot de eerste leveranciers van de Coöperatieve Zuivelfabriek Ootmarsum, nu heeft kleinzoon Kees Schutte (30) een melkfabriek op eigen erf. Bij Albert Heijn staat sinds deze week melk van ‘Boer Kees’ in het koelvak.


Boer Marijn levert friet rechtstreeks vanaf zijn erf

13-10-2020 - 0 reacties Aardappelen verlaten het boerenerf soms voor een habbekrats. En tijdens de lockdown dit voorjaar bleven telers met tonnen frietaardappelen zitten, waarop de prijs door de bodem zakte. Akkerbouwer en kippenboer Marijn besloot de koe bij de horens te vatten. Hij is sinds kort zélf frietleverancier.


Boer Adri had zonder het te weten een wietplantage op zijn erf: 'Je komt in een wereld waar je niet wilt zijn'

08-10-2020 - 0 reacties Boer Adri Bossers verhuurde een huisje op zijn erf aan een gescheiden man. Na een paar maanden bleek die daar een wietplantage in te hebben aangelegd. Net als boer Adri krijgen veel meer boeren te maken met drugscriminaliteit. "Het is angstaanjagend."


Criminelen saboteren maïsoogst van boeren om schuur te gebruiken voor drugsproductie

05-10-2020 - 9 reacties Spijkers, bouten of stukken aluminium die aan maïsplanten worden gehangen. Deze maïsterreur is de schrik van iedere agrariër. Criminelen doen het bewust om zo boeren te dwingen om mee te werken aan het fabriceren van drugs op hun eigen erf.


Bio-boerderijwinkel en foodcafé Odin Almere Vliervelden geopend

29-09-2020 - 0 reacties Tholen - Odin foodcoop heeft haar eerste biologische boerderijwinkel en foodcafé geopend in Almere. Dit op het erf van biodynamische boerderij Vliervelden (Goethelaan 163). De winkel en het foodcafé zijn eigendom van Coöperatie Odin, de biologische voedselcoöperatie met bijna 11.000 leden.
"Stadsboeren…


Ervaringen deelnemers met Schoon Erf, Schoon Water

10-09-2020 - 0 reacties In Groningen (in het beheergebied van waterschap Noorderzijlvest) kunnen melkveehouders en akkerbouwers en loonwerkers gebruik maken van de voordelen van het DAW-project Schoon Erf, Schoon Water.
Wat kun je doen om erfafspoeling te voorkomen en hoeveel kost dat? Een adviseur kijkt met iedere deelnemer mee over welke maatregel op het erf genomen zou moeten worden om de erfemissie te verminderen. Door deze aanpak op maatwerk krijgt de deelnemer ook inzicht in de huidige werkwijze.
Leer meer over de kennis en ervaringen die deelnemers hebben opgedaan: bekijk het filmpje.


Verkoopbord in weiland mag niet zomaar

28-08-2020 - 0 reacties ”Kersen te koop”. ”Verse eieren”. Of: ”Melktap om de hoek”. Borden die je niet overal zomaar in de tuin of op het erf mag zetten. In de provincie Utrecht gaan handhavers vanaf september weer toezien op de regels. Moeten borden aan de weg in de ban, juist nu een groeiende groep boeren producten aan huis verkoopt?


Melktank van boer Jeen de Jong uit Oldekerk 's nachts opengedraaid: 'Wie doet nu zoiets?'

23-08-2020 - 30 reacties OLDEKERK - Toen boer Jeen de Jong uit Oldekerk – oorspronkelijk afkomstig uit Jelsum – zondagmorgen vroeg zijn erf op stapte, wachtte hem een onaangename verrassing. Er lag een enorme plas melk.


Twentse loonbedrijven alert op gps-dieven: ‘Honden, daar hebben ze een hekel aan’

01-08-2020 - 4 reacties ENSCHEDE - Meer dan 200 keer is er afgelopen jaar in Oost-Nederland een kostbaar gps-systeem uit een landbouwmachine gestolen. Het werk van mobiele bendes, die de apparatuur verkopen in Oost-Europa. Loonbedrijven in Twente zijn alert. En de honden op het erf ook.


Dochter van 'partyboer' uit Wijster verstopte zich met zus en kinderen in een slaapkamer om te ontkomen aan de politie

14-07-2020 - 0 reacties WIJSTER - Boeren moeten hun stem blijven laten horen, dat vindt boerendochter Ilse Grummel-Fikkert uit Wijster nog steeds. Ze beleefde angstige momenten, toen de politie vorige week woensdag 63 mannen, vrouwen en kinderen arresteerde op het erf van haar vader.