Bouw

Volg al het nieuws over Bouw, een van de 16218 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Bouw nieuwsbrief.

Bouw nieuws

Windmolenpark Zeewolde in problemen, boeren vrezen financiële strop

02-06-2020 - 0 reacties De bouw van Windpark Zeewolde loopt vertraging op door de coronacrisis. Als dit zo doorgaat, gaat het de boeren uit de omgeving flink geld kosten. Zij hebben namelijk geïnvesteerd in het park.


Kassenbouw met hergebruikt materiaal: dit zijn de richtlijnen

29-05-2020 - 0 reacties Duurzaamheid is het toverwoord tegenwoordig. Ook in de kassenbouw en -sloop is dat zo en daar kan dat bijvoorbeeld door materialen her te gebruiken, bouw van gebruikte kassen dus. Daar stellen verzekeraars echter wel eisen aan en dus hanteren zij richtlijnen, zoals voor sneeuwdruk, wijziging van glas…


Drijvend zonnepark in Beilen krijgt vergunning van gemeente Midden-Drenthe

28-05-2020 - 0 reacties De gemeente Midden-Drenthe heeft een vergunning verleend voor de bouw van het drijvende zonnepark op de zandwinplas bij de Mussels in Beilen.


Doorontwikkeling Klimaatlat veehouderij

08-05-2020 - 0 reacties De Klimaatlat veehouderij is een puntensysteem voor maatregelen die je als veehouder kunt nemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Die klimaatlat is uitgebreid met een aantal maatregelen die je bij de bouw van stallen en mestopslag kunt realiseren.


ING: 'Stikstofemissiereductie door krimp van landbouwsector kost Nederlandse economie het minst'

24-04-2020 - 0 reacties De afgelopen decennia zijn er grote reducties in de stikstofuitstoot gerealiseerd. Sinds 2015 stagneert de daling. Nederland stoot structureel nog steeds te veel stikstof uit om de achteruitgang van natuurgebieden te stoppen. Op weg naar 2030 zal de uitstoot met de Europese doelstelling en mogelijke aanscherping met het advies van de Commissie Remkes nog flink moeten dalen. Alle sectoren gaan hieraan een bijdrage leveren. Per verdiende euro stoot de landbouw meer uit dan de industrie en de bouw. Als innovaties niet voldoende uitkomst bieden, dan kost reductie van de stikstofemissie door krimp van de landbouwsector de Nederlandse economie het minst. Dat stelt het Economisch Bureau van ING.


Onderzoekers: vooral landbouw en bouw overeind houden in coronatijd

24-04-2020 - 2 reacties Vanwege hun relatief sterke invloed op de rest van de Nederlandse economie is het belangrijk dat vooral de economische schokken in de bouw en landbouw deze coronacrisis worden afgeremd.


Helft zzp’ers in de bouw heeft geen last van crisis

11-04-2020 - 0 reacties WOERDEN (ANP) - Niet alle ondernemers hebben op dit moment last van de coronacrisis. Van de zzp’ers in de bouw heeft tot dusver maar een beperkt deel minder inkomsten. Bijna de helft heeft nu nog net zo veel werk en inkomen als voor de crisis.


'Gevaarlijkste plek is het koffiezetapparaat', bouw werkt door ondanks corona

02-04-2020 - 0 reacties Doorwerken daar waar het veilig kan. Dat is het streven van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven. Om te voorkomen dat het werk stilvalt, is een protocol met coronamaatregelen vastgesteld. Ook in Gelderland wordt nog volop gebouwd.


Bouw stal voor 760 koeien loopt vertraging op

01-04-2020 - 153 reacties De Blijhamse veehouder Wim Verweij die van de gemeente Westerwolde een stal mag bouwen waar 760 melkkoeien in kunnen loopt verdere vertraging op.


Telers gezocht voor onderzoek naar plantenstoffen uit tuinbouwproducten die nu vernietigd worden

01-04-2020 - 0 reacties Veel tuinbouwproducten worden momenteel vernietigd. VARTA en Greenport West-Holland willen zoeken naar alternatieven voor die bloemen, planten en groenten, en dan met name voor de plantinhoudstoffen. Dat kan leiden tot nieuwe toepassingen en nieuwe afnemers. Het gaat bij dit onderzoek om relatief eenvoudig te oogsten plantinhoudstoffen. Voorbeelden daarvan zijn etherische oliën, geur- of kleurstoffen, of stoffen die gebruikt kunnen worden in de bouw of medische sector.


Zelfs stikstofkwestie staat bouw biomasseplein in Boxtel niet langer in de weg

01-04-2020 - 0 reacties BOXTEL - De nieuwe stikstofnormen staan de aanleg en daarna ook de werking van het biomassaplein in Boxtel niet in de weg. Dat hebben aanvullende berekeningen uitgewezen.


Corona vertraagt ook bouw ecodorp Boekel

30-03-2020 - 0 reacties BOEKEL - De bouw van het ecodorp in Boekel die eind vorig jaar voortvarend van start ging, loopt door het coronavirus enkele maanden vertraging op.


Politiek wijst bouw 7 hectare kas in Mittelfranken af

30-03-2020 - 0 reacties Het zou een glastuinbouwproject worden, zoals men in het Duitse Fürth tot nu toe nauwelijks eerder gezien heeft: een familiebedrijf uit Nürnberg wilde bij Vach graag op een areaal van zeven hectare kassen bouwen om groenten in te telen. Het geplande project haalde echter geen meerderheid bij de gemeente.…


Met deze voedingskeuzes bouw je weerstand op

28-03-2020 - 0 reacties Het coronavirus slaat om zich heen. Iedereen wil zo min mogelijk hinder ondervinden van het virus. Hoe zorg je daarvoor? Tips (en fabels) op een rij.


‘Gebruik geen kostbare landbouwgrond voor zonnepark Leeuwarden’

25-03-2020 - 0 reacties De bouw van het grootste zonnepark van Friesland aan de zuidkant van Leeuwarden gaat voorlopig niet door. De projectleider van bouwer Solar Proactive is van het project gehaald en de plannen moeten terug naar de tekentafel.


Forse krimp verwacht voor landbouw, bouw, horeca en vervoerssector

20-03-2020 - 22 reacties De Rabobank voorziet forse krimp voor de land- en tuinbouw, bouw, horeca en vervoerssector, zo blijkt uit een sectorprognose in coronatijden. Ook wordt schade voorzien in de uitzendbranche en krimp in de (groot- en detail)handel en industrie. Voor de algehele landbouw-, bosbouw- en visserijsector zou het…


Met deze voedingskeuzes bouw je weerstand op tegen het coronavirus

18-03-2020 - 0 reacties Minister-president Mark Rutte waarschuwde in zijn speech: het coronavirus gaat heel veel mensen treffen. Hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk hinder ondervindt van het virus? Tips (en fabels) op een rij.


Op zee gaat de bouw van windmolenpark Borssele gewoon door

18-03-2020 - 0 reacties VLISSINGEN - Terwijl de economie door corona-maatregelen deels stil valt, gaat 23 kilometer uit de Zeeuwse kust de bouw van windpark Borssele onverminderd door. Werknemers van de Belgische DEME Group zijn elke dag in de weer, mits de zee niet te ruw is en het niet te hard waait. Ook DEME heeft maatregelen getroffen om te voorkomen dat offshore-personeel besmet raakt.


Zonnepanelenbedrijf creatief met hoepels

17-03-2020 - 0 reacties Bij Solar at Work in Bladel hebben ze een creatieve manier gevonden om anderhalve meter afstand van elkaar. Als wijze van grap dragen de monteurs een hoepel die om hun middel zweeft. Maar ook in de bouw moeten lastige keuzes worden gemaakt om verantwoord te werken.


Tesla haalt personeel in Duitsland terug naar de VS

12-03-2020 - 0 reacties De Amerikaanse autofabrikant Tesla haalt zijn personeel dat in Duitsland werkte aan de bouw van de eerste Europese autofabriek van het merk, weg uit Europa. De medewerkers dienen zich zo snel mogelijk in de VS te melden, weet Automobilwoche, een vakblad voor de auto-industrie.

In elk geval 30 medewerkers van Tesla zouden al aan de oproep gehoor hebben gegeven. Zij waren in Duitsland om de bouw van de nieuwe fabriek, bij Berlijn, te coördineren. Automobilwoche verwacht dat dit gevolgen kan hebben voor de geplande bouw. De ‘Gigafabriek’, zoals Tesla hem noemt, zou in de zomer van volgend jaar met de productie starten.