Windmolens

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Windmolens. Windmolens is een van de 17497 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Windmolens nieuws

Lobby voor wiekloze windmolens in Waalwijk gaat door: ‘Er is een veel te negatief beeld geschetst’

20-07-2021 - 0 reacties WAALWIJK - Het Belgische bedrijf Wingardium Energy is een volhouder. Het geeft zijn plannen voor wiekloze windmolens in Waalwijk niet op. Het is teleurgesteld in de 'negatieve houding’ van de gemeente, maar hoopt nu de politiek van de plannen te overtuigen.


IEA: piek in CO2-uitstoot dreigt door tekort hernieuwbare energie

15-07-2021 - 0 reacties PARIJS (ANP) - De vraag naar elektriciteit stijgt harder dan het aanbod uit hernieuwbare bronnen als windmolens of zonneparken, waardoor kolencentrales en andere vervuilende centrales harder moeten draaien. Daardoor dreigt de CO2-uitstoot van de elektriciteitssector tot recordhoogte te stijgen, waarschuwt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).


Experts waarschuwen: 'We trappen te veel op de rem om klimaatdoelen te halen'

11-07-2021 - 0 reacties In 2030 moet onze uitstoot van broeikasgassen 49 procent lager liggen dan in 1990. Nederland ligt daarvoor nog niet op koers, terwijl wordt verwacht dat het volgend kabinet het klimaatdoel zal verhogen. Ondertussen wordt er gediscussieerd en geprotesteerd tegen windmolens en zonneparken. Besluitvormers raken daardoor in verwarring, zeggen energie-experts tegen NU.nl.


Plannen voor windmolens vangen steeds meer tegenwind

05-07-2021 - 0 reacties Ze waren al niet bepaald populair, maar de laatste weken lijken windmolens steeds meer tegenwind te krijgen. Links en rechts zorgt verzet tegen molens hoger dan 240 meter ervoor dat gemeenten bakzeil halen.


Rechter: kabinet moet milieu-effecten windmolenparken beoordelen

30-06-2021 - 0 reacties Het kabinet heeft in de landelijke normen die gelden voor de bouw van windmolens ten onrechte geen rekening gehouden met de effecten die de molens op het milieu hebben. Die effecten moeten nu alsnog goed worden onderzocht, zo heeft de Raad van State bepaald. Het besluit van de hoogste bestuursrechter gaat over een windpark in Delfzijl, maar kan ook gevolgen hebben voor andere windenergieprojecten.


Rechter: kabinet moet milieu-effecten windmolenparken beoordelen

30-06-2021 - 0 reacties Het kabinet moet de landelijke regels voor de bouw van windmolens aanpassen. Ook de milieu-effecten die de turbines hebben op hun omgeving moeten worden beoordeeld, zo heeft de Raad van State bepaald. Het besluit van de hoogste bestuursrechter gaat over een windpark in Delfzijl, maar kan ook gevolgen hebben voor andere windenergieprojecten.


Windmolens in Duitsland: grensbewoners dragen de lasten

27-06-2021 - 0 reacties Lezers maken zich zorgen. Over de slepende formatie, die veel sneller kan als politici echt willen. Over de gevolgen van vliegen op Twente Airport. En over de komst van enorme windmolens langs de grens met Duitsland. „Protesten en procedures halen niets uit. Hoe kan dat”, vraagt Ine van Geel uit Manderveen zich af.


Volop plannen voor zonne- en windparken, maar het stroomnet zit vol; tijd voor bezinning? ‘Je hoeft eerste wedstrijd niet met 20-0 te winnen’

24-06-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - Nederland moet van het gas. Groen is het toverwoord, met zonne- en windenergie voorop. Ook in Brabant worden volop plannen gesmeed voor zonneparken en windmolens. Maar tegelijkertijd raakt het stroomnet in ijltempo vol: in delen van de provincie is al nu al geen ruimte meer voor nieuwe aansluitingen. Is het tijd voor bezinning?


Urgenda vindt dat er geen windmolens meer bij moeten komen in Nederland

24-06-2021 - 0 reacties De klimaatorganisatie Urgenda presenteert donderdag een plan - een "boek" zoals ze het zelf noemt - waarin ze ervoor pleit minder zonne- en windenergie in weilanden en de vrije natuur te produceren. "Er zijn genoeg andere plekken waar dat kan", zegt directeur Marjan Minnesma tegen NU.nl. "Bovendien hebben we op land al genoeg windmolens om 100 procent minder uitstoot te hebben tegen 2030."


Son en Breugel: geen windmolens voor we met inwoners hebben gesproken

18-06-2021 - 0 reacties In Son en Breugel verrijst geen windturbine voordat daar met inwoners en de gemeenteraad over is gesproken. Dat heeft de Sonse wethouder Paul van Liempd beloofd. Over de windmolens in het dorp is enige onrust ontstaan, nu blijkt dat de nieuwe Sonniuswijk misschien wel in beeld is.


BP wil windmolens bouwen voor kust Noorwegen

14-06-2021 - 0 reacties BP wil in een consortium met Statkraft en Aker Offshore Wind windmolens in zee bouwen bij Noorwegen. Dat maakte het Britse olieconcern maandag voorbeurs bekend.


Windmolens in Duurzame Polder: die komen er niet

08-06-2021 - 0 reacties Onze klimaatdoelstelling ten aanzien van elektriciteit voor 2030 is al bereikt, klinkt het vanuit wetenschappelijke hoek. En als we toch extra stroom duurzaam willen opwekken, dan kijkt Den Haag nu liever naar molens op zee. Windturbines en zonneweides in de Duurzame Polder? Nergens voor nodig.


Fors meer kolen gebruikt bij produceren elektriciteit

08-06-2021 - 0 reacties Bij de productie van stroom zijn in het eerste kwartaal van dit jaar veel meer kolen gebruikt dan in dezelfde periode vorig jaar (+42 procent). Tegelijkertijd is er ook meer stroom opgewekt met behulp van zonnepanelen, biomassa en windmolens. Dat blijkt uit dinsdag door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gepubliceerde cijfers.


Vught worstelt met windmolens en zonnevelden binnen de gemeentegrenzen

04-06-2021 - 0 reacties VUGHT - Van ‘vooruit met de geit’ tot ‘u maakt een cruciale fout’. Het opwekken van duurzame energie (Regionale Energie Strategie) kent voor- en tegenstanders en roept veel vragen op in Vught. Werken gemeenten bijvoorbeeld wel voldoende samen als het gaat om het plaatsen van zonnevelden of windmolens?


Cranendonck: géén windmolens en alle ballen op zonne-energie

03-06-2021 - 0 reacties CRANENDONCK - Er is in de gemeente Cranendonck geen plek voor windmolens. Om de duurzaamheidsdoelen te halen moet er wel flink ingezet worden op zonne-energie en op energiebesparing.


Adempauze voor bezorgde inwoners van Meierijstad: voorlopig nog geen besluit over windmolens

02-06-2021 - 0 reacties VEGHEL - Adempauze voor inwoners van het buitengebied van Meierijstad. Ze hoeven voorlopig nog niet te vrezen voor windturbines in hun achtertuin. De gemeente stelt het definitieve besluit over het plaatsen van windmolens met een half jaar uit.


Kijk en vergelijk: zo komen de de windturbines tussen Zetten en Dodewaard eruit te zien

02-06-2021 - 0 reacties ZETTEN/ ANDELST - Hoe ziet de Betuwe eruit als er windmolens komen te staan? Zowel initiatiefnemer Betuwewind als het kritische Bewonersplatform heeft beelden laten maken van hoe het zicht is als de geplande turbines langs de A15 tussen Zetten en Dodewaard er zijn.


Nieuwe windmolens te groot voor hal Sif in Roermond

29-05-2021 - 0 reacties Windmolens worden steeds groter en dat betekent een nieuwe uitdaging voor het Roermondse bedrijf Sif. Dat maakt het onderstel waar een windmolen op rust, de funderingsbuizen. Maar die steeds grotere buizen passen niet meer in de fabricagehal in Roermond.


Zeldzame lammergier dood door klap van Nederlandse windmolen: ‘Enorm zonde’

27-05-2021 - 0 reacties Met een gebroken nek lag de bijzondere roofvogel woensdagochtend naast een windturbine in de polder. Het maakt vogelbeschermer Hans Pohlmann diepbedroefd. De lammergier kon eerst aardig wat windmolens in ons land omzeilen. Uiteindelijk werd een draaiende wiek hem toch fataal.


Windmolens, zonneparken en nieuwe leidingen: Nederland moet op de schop voor klimaat

29-04-2021 - 15 reacties Een op de drie straten moet open, tienduizenden kilometers leiding moeten worden gelegd en er moet ruimte gevonden worden voor zonne- en windparken. De energietransitie is een monsterklus en als we niet snel beginnen redden we het niet, waarschuwen de netbeheerders. ,,We staan voor de nieuwe Deltawerken.’’