Windmolens

Al het Windmolens nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Windmolens nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Windmolens nieuws

Utrecht wil minder windmolens in Rijnenburgpolder

16-01-2020 - 0 reacties Utrecht wil dat er maximaal acht (grote) windmolens en 230 hectare zonnevelden komen in de polder Rijnenburg bij De Meern. Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag een voorstel hiertoe naar de gemeenteraad gestuurd. Vorig jaar wilde het college nog dat er elf molens zouden komen.


Record aan stroom opgewekt door windmolens

15-01-2020 - 0 reacties Het stormachtige weer van de voorbije dagen heeft een record opgeleverd aan elektriciteitsproductie afkomstig van windenergie.


Opsterland wil soepeler regels windmolens

14-01-2020 - 0 reacties BEETSTERZWAAG - Opsterland wil dat de provincie de regels voor kleine windturbines versoepeld.


44 windmolens Drentse Monden en Oostermoer kunnen er komen

07-01-2020 - 0 reacties De bouw van windpark Drentse Monden en Oostermoer in de kop van Drenthe kan worden afgemaakt. Uit metingen rondom de eerste test-turbine blijkt dat de verstoring van de nabijgelegen LOFAR-telescoop binnen de perken blijft.


Nieuwe poging voor biogas-installatie bij afvalverwerker Geldermalsen

02-01-2020 - 0 reacties Er komt mogelijk een nieuwe biogas-installatie op het Avri-terrein langs de A15 bij Geldermalsen. Op hetzelfde terrein zijn net windmolens gebouwd, nadat er eerder al zonnepanelen op de bekende Avri-stortplaats werden gelegd.


Productie zonnestroom flink gegroeid,

30-12-2019 - 0 reacties Zonnepanelen, windmolens en biomassa nemen een steeds groter deel van de Nederlandse energieproductie voor hun rekening. De productie van zonnestroom groeide het afgelopen jaar met 46 procent en is nu goed voor 4 procent van het elektriciteitsverbruik in Nederland. Gelijk aan 2 miljoen huishoudens.


Voorzitter Regional Energiestrategie Twente: ‘’windmolens nog bestuurlijke kramp‘’

28-12-2019 - 0 reacties ENSCHEDE - 2020 wordt het jaar waarin ook inwoners van Twente meer duidelijkheid krijgen over windmolens en zonneparken die wel of niet in hun achtertuin gaan verschijnen. Maar er is nog ‘bestuurlijke kramp’ zegt VVD-wethouder Louis Koopman van Haaksbergen, voorzitter van de stuurgroep die het proces in Twente in goede banen moet leiden.


Wieken windmolens Rietvelden draaien in najaar

21-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Terwijl de discussie over de aanleg van windmolens noordoostelijk van de gemeente volop woedt, komt de realisatie van vier windmolens bij de Ertveldplas steeds dichterbij. Energiebedrijf Pure Energie verwacht dat in het najaar van 2020 gestart wordt met de bouw van de het kleinschalige windmolenpark Rietvelden. In de loop van 2021 worden de molens zelf geplaatst.


Zeewoldse boeren moeten windmolens gedogen

18-12-2019 - 5 reacties AMSTERDAM - Eigenaren van landbouwgrond bij Zeewolde op Flevoland moeten windmolens op hun akkers gedogen, tegen een beperkte jaarlijkse vergoeding. Bij de Raad van State vroegen ze vergeefs om hun grond dan tenminste tegen een behoorlijke prijs te onteigenen.


Windmolenpark Venlo definitief: forse schadeclaim in de maak

18-12-2019 - 0 reacties De plaatsing van negen windmolens in Venlo kan doorgaan.


Toch verzet provincie tegen Duitse windmolens

02-12-2019 - 0 reacties Het provinciebestuur tekent alsnog verzet aan tegen de bouw van vier windmolens vlak over de Duitse grens bij Herkenbosch.


Drie heel grote windmolens Heesch West mogelijk van de baan, maar ‘Eerlijk over Heesch West’ ook niet blij met alternatief

30-11-2019 - 0 reacties HEESCH/VINKEL - Vier hoge (150 meter) turbines op Heesch West in plaats van drie heel hoge (210 meter). Dit alternatief ligt op de studietafel. Omwonenden van het toekomstige bedrijventerrein zijn er ‘net zo kritisch en negatief’ over.


Windmolens bij Hattemerbroek mogen er komen

27-11-2019 - 0 reacties De vier windmolens langs de N50 bij Hattemerbroek mogen er komen. Dat heeft de Raad van State bepaald.


Plan voor windmolens langs A67 nog nietingediend

25-11-2019 - 0 reacties SEVENUM/HELENAVEEN - Er is bij de gemeente Peel en Maas nog geen plan ingediend voor de plaatsing van vijf grote windmolens langs de A67. Dat verklaart een woordvoerster desgevraagd. De windturbines moeten verrijzen op twee plekken bij Sevenum.Initiatiefnemer Renewable Factory zegt te wachten tot de inloopavonden achter de rug zijn en het plan verder voldragen is. Het bedrijf verwacht in het eerste of tweede kwartaal van 2020 met een aanvraag te komen.


Friesland wil bij boerderijen windmolens van maximaal 15 meter toelaten

20-11-2019 - 0 reacties De provincie Friesland past de Verordening Romte aan om meer ruimte te bieden voor windmolens. Voortaan moet het mogelijk zijn windmolens van maximaal 15 meter hoogte bij boerderijen te plaatsen. Verder mogen dorpen hun dorpsmolens opschalen tot een maximale hoogte van 100 meter, gerekend tot de top van de wieken. Het ontwerp ligt vanaf maandag 25 november 4 weken ter inzage. Gedurende de inspraakperiode kan door een ieder een zienswijze worden ingediend.


Oss Kamerlid legt zorgen over windmolens bij minister neer. ‘Gezondheid van omwonenden is in het geding’

18-11-2019 - 0 reacties OSS/DEN HAAG - Het lijkt of de politiek nu ook wakker wordt, nu er steeds meer verzet komt tegen grote windmolenparken. SP-kamerlid Henk van Gerven heeft nu kamervragen gesteld naar aanleiding van een reportage van het Brabants Dagblad over vijf enorme windmolens in de Hoeksche Waard en de plannen voor zo'n park in onder andere de Stijbeemden bij Ravenstein.


Lobby voor landelijk gezondheidsonderzoek naar effecten windmolens Veenkoloniën

12-11-2019 - 0 reacties De provincie Drenthe en omliggende gemeenten van windpark De Drentse Monden en Oostermoer willen snel duidelijkheid van het Rijk als het gaat om een grootschalig onderzoek naar gezondheidseffecten van windmolens.


Energie van Boeren wil handel in certificaten voor groene stroom verzorgen

04-11-2019 - 0 reacties Ongeveer de helft van alle duurzame energie in Nederland wordt opgewekt in de agrarische sector, middels zonnepanelen, windmolens of biomassa. Voor elke 1.000 kilowattuur groene stroom ontvangt de opwekker een digitaal certificaat als bewijs van duurzame herkomst, een Garantie van Oorsprong. Deze certificaten zijn vrij verhandelbaar op de energiemarkt, maar veel ondernemers weten dat niet. Energie van Boeren wil de certificaten verhandelen namens agrarisch ondernemers die investeren in duurzame opwekking, zodat de opbrengst daarvan direct naar de stroomopwekkers gaat.


Oss ligt ver achter met besparen energie, windmolens hard nodig

31-10-2019 - 0 reacties GEFFEN - Ondanks duizenden extra zonnepanelen heeft Oss in drie jaar tijd slechts een halve procent op energiegebruik bespaard. Het is dus hoog tijd voor écht grote projecten zoals windparken in de polder, aldus wethouder Johan van der Schoot.


Nederlandse klimaatsceptici nemen vanuit Heesch windmolens onder vuur

30-10-2019 - 0 reacties HEESCH/OSS - Omdat Oss doordendert richting windparken en de politiek doof blijft voor kritiek organiseert inwoner Kees Remi een informatieavond waar ‘het andere geluid’ de boventoon voert. In De Pas in Heesch zullen verschillende sprekers volgende week hun bedenkingen over windenergie uiten.