Groen

Groen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Groen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Groen nieuws

NAJK ondertekent eigen doodvonnis

16-01-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

NAJK ondertekende vandaag, 16 januari, Green Deal ‘Natuurinclusieve Landbouw in Groen Onderwijs. Deze deal werd ook ondertekend door Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met het Interprovinciaal Overleg (IPO), 21 onderwijsinstellingen en de vereniging BoerenNatuur. Met Green Deals wil de overheid …


Stimulans GroenPact: partners investeren jaarlijks €600.000

16-01-2019 - 0 reacties GroenPact, het samenwerkingsverband voor groen onderwijs, gaat nieuwe fase in. De plannen zijn vandaag gepresenteerd door minister Schouten op de GroenPact Manifestatie in Fort Voordorp, Groenekan. De meer dan 40 partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid zetten in op inhoudelijke vernieuwing van het groene onderwijs, de doorwerking van kennis in de praktijk en de veranderende arbeidsmarkt. Ze stellen jaarlijks €600.000 voor het platform beschikbaar.


EU werpt dam op tegen gewasbeschermingsmiddelen

14-01-2019 - 0 reacties Zorg voor objectief wetenschappelijk onderzoek en verminder de invloed van de industrie. Dat adviseert een speciale commissie in het Europees Parlement over de toelatingsprocedure voor pesticiden in de EU. “Het moet veel transparanter en onafhankelijk van commerciële belangen”, zegt rapporteur Bart Staes (Groen). Woensdag stemt het Europees Parlement over een resem adviezen die een direct gevolg zijn van het protest en die de Europese toelatingsregels voor gewasbeschermingsmiddelen zoals glyfosaat flink kunnen verstrengen.


Natuur en Milieu: 'In 2030 kan zeewier 5,6 miljoen kippen vervangen'

14-01-2019 - 0 reacties Grootschalige zeewierteelt op de Noordzee kan in 2030 net zoveel eiwit opleveren als 5,6 miljoen kippen. Dat blijkt uit een quickscan van Natuur & Milieu. Zo kan zeewier een goede rol spelen in de eiwittransitie: het vervangen van dierlijke door plantaardige eiwitten op ons bord. De teelt kent nog meer duurzaamheidsvoordelen: het verbetert naar verwachting de biodiversiteit en biedt potentie voor groen gas. Voor de ontwikkeling van de sector is wel ondersteuning vanuit de overheid nodig.


Groen geteelde paprika's in Heerhugowaard: eerste glastuinbouwer op warmtenet

11-01-2019 - 0 reacties Als eerste glastuinbouwer is het bedrijf van paprikakweker Marcel Numan vanmiddag aangesloten op het warmtenet van afvalverwerker HVC in Alkmaar. Zijn rode paprika's worden daar nu groen geteeld.


Brexit-ramp komt steeds dichterbij

10-01-2019 - 0 reacties Het Britse Lagerhuis stemt dinsdag 15 januari over het brexit-akkoord. Krijgt de Britse premier Theresa May op bijzondere wijze toch groen licht voor haar plannen? En valt de schade te overzien als de afspraken worden weggestemd?


Bezwaarschriften fosfaat zijn monsterklus voor CBb

09-01-2019 - 4 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft 6 van de eerste 7 verzoeken over de fosfaatrechtentoekenning afgewezen. De melkveehouder die wel groen licht kreeg, had volgens de rechter te maken met een 'onevenredige last'. Het afhandelen van alle bezwaarschriften, zal nog maanden op zich laten wachten.


Woontrends; ook in 2019 meer planten in interieur

07-01-2019 - 0 reacties We zien al een aantal jaren meer groen en planten in het interieur, en dat zet zich volgens interieurdesigner Erik Gutter ook door in het nieuwe jaar.


Veel groen Fendt geweld in Achterveld

26-12-2018 - 0 reacties December is een maand die in het teken staat van tradities en gezellig samenzijn. Eén van die tradities is de jaarlijkse wintershow bij de Mechan Groep in Achterveld. Donderdag 27 december en vrijdag 28 december wordt het volledige terrein omgetoverd tot een ware familieshow met vuurkorven, kerstbomen en heerlijke catering, volledig in de kerstsfeer. Wij heten u van harte welkom bij de Mechan Groep in Achterveld. Openingstijden wintershow: Donderdag 27 december van 13:00 – 21:00 uur Vrijdag 28 december van 10:00 – 17:00 uur


Nieuwe cartoons en tips voor een goede bedrijfshygiëne

24-12-2018 - 0 reacties Kerst is een geweldige tijd, met een kerstboom, warmte en gezelligheid. Maar al dat lekkere groen rondom de stal, kan ook een broedplaats zijn van ongedierte, vogels en nieuwe vogelmijten.


Groen onderwijs in Oost-Nederland investeert drie miljoen

24-12-2018 - 0 reacties De groene onderwijsorganisatie Zone.College gaat in Oost-Nederland drie miljoen euro investeren om vmbo'ers warm te krijgen voor de landbouw. Ze wil hiermee het tekort aan agrarisch personeel oplossen.


Van je eigen poep groen gas maken

20-12-2018 - 0 reacties Groen gas gaat aardgas vervangen en de gemeente De Wolden loopt daarin voorop. De gemeente en netbeheerder RENDO tekenen een convenant met de afspraak om alle huishoudens voor 2030 van groen gas te voorzien. In Ansen komt een proefinstallatie die uit menselijke poep hoogwaardig gas maakt.


Tweede Kamer neemt Klimaatwet aan

20-12-2018 - 15 reacties Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die de overheid verplicht maatregelen te nemen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. De stemming kwam een dag voordat het klimaatakkoord van de 'klimaattafels' wordt verwacht.

De wet is een initiatief uit 2015 van Groen Links en de PvdA. De fracties van D66, VVD, CDA, SP, ChristenUnie en later ook 50Plus sloten zich erbij aan, waarbij het wetsvoorstel wel minder streng werd. Ook Denk stemde voor de wet.

De voorstanders benadrukken het belang van het vastleggen van maatregelen in een wet en het opstellen van doelen "die kabinetsperiodes overstijgen". Kamerleden van de partijen die de initiatiefwet indienden, namen eerder woorden in de mond als 'historisch', 'uniek' en 'een mijlpaal'.
De Partij voor de Dieren vindt de wet niet ver genoeg gaan en stemde tegen.
Ook de fracties van SGP, Forum voor Democratie en PVV stemden tegen de wet. PVV en Forum voor Democratie noemen de wet "vreselijk" en spreken van geldverspilling.

De wet is er nog niet: de initiatiefnemers moeten de wet nu verdedigen in de Eerste Kamer.


Raad van State geeft groen licht voor nieuw bestemmingsplan XL Business Park Twente

12-12-2018 - 0 reacties De Raad van State heeft vandaag het nieuwe bestemmingsplan voor bedrijventerrein XL Business Park Twente met een kleine aanpassing van de regels goedgekeurd. De Raad verwierp de bezwaren van omwonenden uit Bornerbroek.


Tulp in januari op Bloemenagenda

07-12-2018 - 0 reacties De tulp staat in januari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Fris groen blad, unieke vormen en schitterende kleuren: de tulp is de ideale kickstarter van het jaar om alvast een klein beetje voorjaar in huis te halen.


Antonio Carraro komt met nieuwe tractoren

06-12-2018 - 0 reacties Antonio Carraro heeft enkele nieuwe tractoren  ontwikkeld en toegevoegd aan het leveringsprogramma. De Antonio Carraro SR 7600 Infinity is een nieuwe knikgestuurde trekker met hydrostaat, die als vervanger kan worden gezien voor de al bekende SRH 9800 tractoren.   De nieuwe SR 7600 Infinity is voorzien van een 75 pk sterke motor (Stage IIIB) en een volledig traploze hydrostatische transmissie. De knikbesturing met het gepatenteerde ACTIO systeem zorgt voor een unieke wendbaarheid en stabiliteit. De trekker is vooral interessant voor werkzaamheden in het openbaar groen en de fruitteelt.…


Tulp in januari in de spotlights

06-12-2018 - 0 reacties De tulp staat in januari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Fris groen blad, unieke vormen en schitterende kleuren: de tulp is de ideale kickstarter van het jaar om alvast een klein beetje voorjaar in huis te halen.


VHG Ledenraad geeft groen licht voor jaarplan 2019

29-11-2018 - 0 reacties De VHG Ledenraad heeft dinsdag 27 november haar goedkeuring verleend aan het jaarplan en de bijbehorende begroting voor 2019. Hiermee geeft de ledenvertegenwoordiging groen licht voor het verder verstevigen van de vereniging door het boeien en binden van leden en het werven van nieuwe leden.


Nieuw Normenboek Gemeentelijk Groen

26-11-2018 - 0 reacties Wageningen Environmental Research heeft een nieuw boek uitgebracht met tijd- en kostennormen voor aanleg en beheer van gemeentelijk groen: het Normenboek Gemeentelijk Groen.


Rutte verwacht groen licht brexitdeal: ‘Iedereen is slechter af’

25-11-2018 - 0 reacties Premier Mark Rutte zal in Brussel op de speciale brexittop instemmen met het ‘scheidingsverdrag’ en de politieke verklaring over de toekomstige relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk en verwacht dat alle leiders dat doen. Hij zei dat voor het begin van de top waar de brexitdeal vandaag naar verwachting op het hoogste politieke niveau wordt bezegeld.