Groen

Groen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Groen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Groen nieuws

De 5 vragen aan...Marcel Groen

19-10-2018 - 0 reacties Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Marcel Groen, een geboren en getogen Groninger. Na mijn studie Tropische Plantenteelt in Wageningen ben ik begin jaren 90 in de sierteelt sector aan de slag gegaan. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met veel plezier.


"Tuinbouwbedrijven zetten seinen op groen voor robotisering"

18-10-2018 - 0 reacties Ondanks de mogelijkheden blijkt de inzet van robots een uitdaging in de foodsector. "Versproducten, zoals paprika's of tomate


Kruidenrijk grasland is kwestie van finetuning

17-10-2018 - 0 reacties Ook zonder toediening van kunstmest en drijfmest bleven de percelen met kruidenmengsels bij melkveehouder Matte Eikelenboom deze zomer goed groen.


Is het Green florist-keurmerk voor groene bloemen wel zo nieuw?

10-10-2018 - 0 reacties Bloemen hebben een groen imago maar vaak een grijze voetafdruk. Het Green florist-keurmerk moet daar verandering in brengen. Is dat alleen wel zo nieuw?


Factsheets over positieve effecten van bomen en groen voor praktijk en beleid

09-10-2018 - 0 reacties Op 27 september zijn de eindresultaten van het project ‘Ecosysteemdiensten van boomkwekerijgewassen; de baten van bomen en groen in de stad’ gepresenteerd aan wethouder Richard de Mos van de gemeente Den Haag bij de aftrap voor het OOGST fonds op de Vakbeurs Openbare Ruimte. De eindresultaten bestaan uit vier factsheets en een bomenposter voor boomkwekers en planners en beheerders van groen.


Forse stijging waterschapslasten dreigt

05-10-2018 - 26 reacties Het is toch wat met de stijgende kosten. Ambtenaren eten zo graag mee uit de boerenruif. Hier ook een waterschap dat leeft als god in Frankrijk en de boeren maar dokken.
Ik was vorig jaar een keer bij een Fendt dealer. Hij had een Fendt helemaal uit elkaar liggen om blauw gespoten te worden. Het waterschap Rijn en IJsel vindt het mooi om Fendt te rijden. Maar niet in de kleur groen, het moet blauw zijn.
De procedure is volgens de dealer als volgt;
het waterschap bestelt een trekker
ding wordt geheel uit elkaar gehaald, geschuurd, blauw gespoten en weer opgebouwd en rijden maar.

De inruil die ook blauw is mag niet verkocht worden in de kleur blauw. De procedure is hetzelfde als hierboven maar dan omgekeerd. Eindresultaat: een groene Fendt die weer doorverkocht mag worden.

De dealer nam uitgebreid de tijd om dit te vertellen. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij het werk graag deed. Heel graag zelfs.

En wij als boeren? De volgende waterschapsverhoging wordt er weer doorgedrukt. De boeren mogen weer meer gaan betalen.


Fact sheets over positieve effecten van bomen en groen voor praktijk en beleid

05-10-2018 - 0 reacties Op 27 september zijn de eindresultaten van het project ‘Ecosysteemdiensten van boomkwekerijgewassen; de baten van bomen en groen in de stad’ gepresenteerd aan wethouder Richard de Mos van de gemeente Den Haag bij de aftrap voor het OOGST fonds op de Vakbeurs Openbare Ruimte. De eindresultaten bestaan uit vier factsheets en een bomenposter voor boomkwekers en planners en beheerders van groen.


Melkveehouder in Blijham mag fors uitbreiden

04-10-2018 - 0 reacties Melkveehouder Verweij mag zijn bedrijf aan de Tweekarspelenweg in Blijham fors uitbreiden. De gemeenteraad van Westerwolde heeft het licht op groen gezet.


Lancering promotie tuinrozen Roses4Gardens

02-10-2018 - 0 reacties Een groep rozenprofessionals heeft de website roses4gardens.com gelanceerd als informatief platform voor consumenten en professionals, die kennis en inspiratie willen opdoen over rozen voor het gebruik in tuinen en openbaar groen. De site is beschikbaar in vier taalversies: Nederlands, Engels, Frans en Duits.

I


Major Equipment maaimachines in vele varianten uit Ierland

29-09-2018 - 0 reacties Major Equipment maaimachines machines produceren machines voor het onderhouden van openbaar groen, sportterreinen, voetbal/ en polovelden, racebanen, parken en het gebruik op luchthavens en graszodenkwekerijen.


Meer geld voor innovatie

19-09-2018 - 0 reacties Innovatie is een belangrijke pijler in de begroting van het ministerie van LNV zoals die tijdens Prinsjesdag gepresenteerd werd. In 2019 is 90,8 miljoen gereserveerd voor kennisontwikkeling en agrarische innovatie. Aan de Ontwikkelagenda Groen onderwijs wordt 4,4 mln extra besteed.


Groene dierenvrienden woonplanten van de maand oktober

19-09-2018 - 0 reacties Mooi om te zien, lekker groen en er is geen reden voor paniek als je hond of kat er eens een hapje van neemt: groene dierenvrienden. Ze zijn door Bloemenbureau Holland gekozen tot woonplanten van de maand oktober.


Europees parlement eist snellere toelating groen middel

18-09-2018 - 0 reacties Het Europees Parlement wil dat groene - en laagrisicogewasbeschermingsmiddelen sneller worden toegelaten.


EU-Parlement eist snellere toelating groen middel

18-09-2018 - 0 reacties Het Europees Parlement wil dat groene - en laagrisicogewasbeschermingsmiddelen sneller worden toegelaten.


Petitie voor eerlijke cao FloraHolland

17-09-2018 - 0 reacties De cao-gesprekken over de nieuwe CAO voor werknemers van Royal FloraHolland zijn al in april van dit jaar begonnen en verlopen volgens FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen stroef en heb stroef en hebben nog niet tot enig resultaat geleid. De vorige cao van de bloemenveiling is al op 1 juli van dit jaar verlopen.


Einde kooitijdperk lijkt in zicht

16-09-2018 - 0 reacties De Europese Commissie zet het licht op groen voor dierenrechtenorganisaties om een voorstel in te dienen voor een totale ban op kooisystemen. Hiervoor dienen er voldoende handtekeningen verzameld te worden van minstens 7 EU-lidstaten.


Fiat minister voor gaswinning in kleine velden boven Assen komt eraan

14-09-2018 - 0 reacties Een officieel besluit van de minister volgt binnenkort. Maar het gaswinningplan van de NAM voor acht kleine velden boven Assen krijgt groen licht van economische zaken, onder voorwaarden.


De Groenbemesterdag: 'Zonder fantasie gebeurt er niets'

07-09-2018 - 0 reacties De Groenbemesterdag Feiten en Fantasie in het Limburgse Vredepeel heeft veel bezoekers getrokken, want groenbemesters zijn hot. Leendert Molendijk, nematoloog bij Wageningen University Research legt uit waarom: Groenbemesters staan al een aantal jaar positief in de aandacht. Vanuit PPS Groen is het vooral de vraag wat de invloed van groenbemesters is op ziekten en vanuit PPS Beter Bodembeheer is de vraag wat groenbemesters doen met stikstof.


Succes en falen van groene initiatieven in beeld

06-09-2018 - 0 reacties Wageningen Environmental Research is nagegaan welke factoren bepalend zijn voor het succes of falen van groene initiatieven van bedrijven en burgers en voor hun bijdrage aan biodiversiteit. Ook werd onderzocht hoe gemeenten proberen de initiatieven verder te helpen. Helderheid tussen gemeente en initiatiefnemers over ieders verantwoordelijkheden en wie wat doet, is belangrijk voor efficiënt werken. Dankzij de initiatieven komen zeer diverse soorten groen tot stand, die soms ook bijdragen aan biodiversiteit, zoals zeldzame soorten en habitats.


Signalen op groen, maar wie profiteert?

04-09-2018 - 0 reacties Voor de derde keer in zijn historie is de Countus Akkerbouwindex door de grens van 150 punten gebroken. Alle agrarische markten die van belang zijn voor de vorming van de Index, hebben daaraan bijgedragen. De beursnotering voor zaaiuien maakt duidelijk het verschil.