Groen

Volg al het nieuws over Groen, een van de 16067 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Groen nieuwsbrief.

Groen nieuws

Wiebes gaat voor groene waterstof

31-03-2020 - 0 reacties GRONINGEN - Groene waterstof en groen gas zijn onmisbaar voor de toekomstige duurzame energievoorziening. Volgens minister Eric Wiebes is de opschaling van de productie van beide gassoorten is van groot belang.


FrieslandCampina betaalt leden rechtstreeks voor levering van duurzame energie

26-03-2020 - 5 reacties In 2019 was wereldwijd 94% van de door FrieslandCampina gebruikte elektriciteit duurzaam opgewekt. Het zuivelbedrijf wil geen gebruik meer maken van fossiele energiebronnen. Dit jaar gaat FrieslandCampina een stapje verder. Niet alleen moet de gebruikte stroom 100% groen zijn, het bedrijf wil deze groene stroom rechtstreeks bij zijn leden-melkveehouders afnemen en hen marktconform betalen. Daarom gaat de zuivelcoöperatie werken met ‘Power Purchase Agreements’.


Nieuw online leermateriaal over voedseltransitie

26-03-2020 - 0 reacties Vanaf 26 maart 2020 is online lesmateriaal over Voedseltransitie beschikbaar op Groen Kennisnet. Het lesmateriaal bevat leerstof over verduurzaming van het Nederlandse voedselsysteem en kan gebruikt worden door docenten uit het Voortgezet Onderwijs en MBO.


Súdwest trekt portemonnee: 234.000 euro voor biodiversiteit

17-03-2020 - 0 reacties Súdwest-Fryslân legt 234.000 euro neer voor meer groen en om een insectennetwerk in de gemeente te verbeteren. Hiermee wil het college van burgemeester en wethouder de biodiversiteit verbeteren.


Groen licht voor zonnepark in Haghorst, niet voor supermarkt op de plek van Hispohal

06-03-2020 - 0 reacties HILVARENBEEK - Het eerste zonnepark in Hilvarenbeek is een feit. Of tenminste: de gemeenteraad heeft toestemming gegeven om aan de slag te gaan met twintig hectare vol zonnepanelen bij Haghorst. De Energie Coöperatie Hilverstroom en de initiatiefnemers gaan nu snel uitleggen wat dat inhoudt, zo bleek donderdagavond.


Geen blanke duintop meer over in natuurgebied De Manteling. Oorzaak? Stikstof

02-03-2020 - 0 reacties OOSTKAPELLE - Stuifduinen zijn in natuurgebied De Manteling niet te zien. Het hele duin is begroeid. Ook daar waar twee jaar geleden de begroeiing werd verwijderd, keert het groen weer razendsnel terug. Boswachter Karel Leeftink weet wat de belangrijkste oorzaak is: ,,Stikstof.”


Boer zkt. loper/wandelaar

28-02-2020 - 0 reacties Groene Kring, de beweging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, lanceert op 3 mei samen met Golazo sports een gloednieuw loop- en wandelconcept. “Tijdens de eerste AVEVE Farm Run & Walk passeren lopers en wandelaars tal van landbouwbedrijven waar ze de boerenstiel ontdekken en alles – vers van het veld – kunnen proeven”, zegt Bram van Hecke, voorzitter van Groene Kring. “Het wordt een uniek belevingsevenement in het groen.”


Verzet in het CDA tegen regionale samenwerking met Forum voor Democratie

09-02-2020 - 0 reacties De samenwerking met Forum voor Democratie in de provincie Brabant, doet oude discussies herleven in het CDA. Voorlopig geeft de partijtop groen licht.


Groen licht voor groen gas: eerste industriële mestvergasser van Nederland komt in Emmen

08-02-2020 - 0 reacties EMMEN - Het bedrijf Stercore mag in Emmen de eerste industriële mestvergasser - niet te verwarren met mestvergister - van Nederland bouwen. De installatie is in staat 24.000 huishoudens van groen gas te voorzien.


Tesla blikvanger op groen Wall Street

03-02-2020 - 5 reacties (ABM FN-Dow Jones)Wall Street lag maandag op koers voor een hoger slot. Met nog een paar uur handel steeg de Dow Jones index 0,5 procent. De SP 500 won 0,8 procent en de Nasdaq ging 1,4 procent hoger.


Vooruitgang verduurzaming Zuivelketen in 2018 op 8 van de 9 indicatoren

30-01-2020 - 0 reacties De Nederlandse zuivelketen heeft in 2018 op bijna alle duurzaamheidsthema’s vooruitgang geboekt. Acht van de negen indicatoren waarop de sector haar duurzaamheidsprestaties laat meten kleuren groen. Pogingen om de levensduur van melkkoeien te verlengen, bleken niet succesvol. Dat blijkt uit de sectorrapportage van Wageningen Economic Research.


Opwarming van de aarde is uitkomst voor sommige planten

23-01-2020 - 0 reacties De Clematis armandii blijft groen in de winter, weet tuingoeroe Romke van de Kaa. Hij waarschuwt wel: koop er niet zomaar eentje, want er bestaan nogal wat inferieure types.


Over windmolenpark in de polder: ‘Den Bosch leeft in eigen klimaatbubbel’

26-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De Rosmalense en Nulandse polder vol met gigantische windmolens? Helemaal niet nodig, vinden ze bij omwonenden verenigd in GROEN inZICHT. Negen van die turbines zijn voldoende, in geheel Den Bosch. ,,De gemeente trekt te veel haar eigen plan.’’


1Lunch: Boeren bakken eitje op snelweg A73

18-12-2019 - 0 reacties André Rieu wil nieuwe kersttraditie, definitief groen licht voor windmolenpark Venlo en politie zoekt getuigen van aanrijding in Grashoek. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.


Alle lichten op groen voor stikstofwet: Eerste Kamer stemt morgen

16-12-2019 - 0 reacties De Eerste Kamer stemt morgen over de spoedwet van het kabinet met maatregelen tegen de stikstofcrisis. Daarmee krijgt het kabinet zijn zin en wordt de wet nog vóór de kerstvakantie door de senaat geloodst. Dankzij het trio 50Plus, fractie-Otten en SGP lonkt een meerderheid.


LTO, FrieslandCampina en Midden-Delfland slaan handen ineen

10-12-2019 - 0 reacties Gemeente Midden-Delfland, zuivelcoöperatie FrieslandCampina en LTO Noord-afdeling Delflands Groen, zetten zich vanaf nu samen in voor een financieel gezonde toekomst voor de boer, het landschap van Midden-Delfland en een duurzame melkveehouderij.


Midden-Delfland, FrieslandCampina en LTO slaan handen ineen

10-12-2019 - 0 reacties Gemeente Midden-Delfland, zuivelcoöperatie FrieslandCampina en LTO Noord-afdeling Delflands Groen, zetten zich vanaf nu samen in voor een financieel gezonde toekomst voor de boer, het landschap van Midden-Delfland en een duurzame melkveehouderij.


Europa ondersteunt met 3,2 miljard euro batterijproductie elektrische auto’s

09-12-2019 - 0 reacties De Europese Commissie geeft groen licht voor 3,2 miljard euro overheidssteun in een samenwerkingsproject voor de productie van batterijen voor elektrische auto's. Zeven landen willen er de komende jaren zo'n 3,2 miljard euro in steken en verwachten dat er nog eens 5 miljard euro aan particuliere investeringen kan worden aangetrokken.


Q-koortspatiënten kunnen langer terecht voor hulp bij Q-support

02-12-2019 - 0 reacties Q-support, de belangenvereniging voor Q-koortspatiënten in Den Bosch, mag van minister Bruins langer doorgaan. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag bekend gemaakt. De minister geeft groen licht om na de einddatum van 1 mei 2021 patiënten te blijven ondersteunen. Er was begin november een motie ingediend om de belangenvereniging langer actief te houden.


Biogassector ageert tegen mogelijk stopzetten SDE+ bij verlengde levensduur van covergisters

07-11-2019 - 0 reacties Er is een grote behoefte aan meer groen gas en biogas, dat nu al met 7,5% een substantiële bijdrage levert aan de duurzame energieproductie. Het overgrote deel van de groen gas en biogasproductie in Nederland komt van ondernemers die een co-vergistingsinstallatie exploiteren. De biogasmarkt is nog steeds in ontwikkeling, maar het is wel een bewezen technologie die voorhanden is en al op veel locaties in Nederland wordt toegepast. De Biogas Brancheorganisatie vindt dat de regering een verkeerd signaal afgeeft door de SDE+ regeling voor installaties met een verlengde levensduur stop te zetten.