Groen

Groen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Groen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Groen nieuws

Oplopende stroprijs en vroege maïsoogst

15-08-2018 - 0 reacties

In Nederland kleuren de graslanden op veel plaatsen alweer groen. In andere delen van de Europese Unie (EU) nemen de problemen in het voer echter alleen maar toe. Zo zijn de stroprijzen op diverse plaatsen al verdriedubbeld. Ook is de maïsoogst in Duitsland van start gegaan.


Zentoo introduceert Pimento Orange

14-08-2018 - 0 reacties

Deze week introduceert Zentoo in samenwerking met veredelaar Deliflor de oranje Santini Pimento Orange introduceren. Een mooie kleurvariant van Pimento met een fris groen hart, die een opvallende toevoeging is aan het oranje segment. Met het oog op het najaar, zal deze oranje Santini in uiteenlopende najaarsboeketten toegepast kunnen worden.


Vernieuwde blog Green Hunters live

10-08-2018 - 0 reacties

Afgelopen week is het vernieuwde blog van Waterdrinker, Greenhunters.nl, live gegaan. Een groen platform met achtergrondinformatie over bloemen en planten, inspirerende verhalen over kwekers en ontmoetingen met designers via een vast item Meet the Designer.


Dik-Faber en Gerbrandy: Groenste politicus 2017

08-08-2018 - 0 reacties

Dit heeft de jury zondag bekend gemaakt bij Vroege Vogels (NPO Radio1). Het is uitzonderlijk dat er twee politici worden verkozen, maar dat is niet toevallig, aldus de jury. Verduurzaming van de landbouw is momenteel het meest actuele en urgente onderwerp in het politieke debat over natuurbescherming. Politiek ingewikkeld n een onderwerp dat over nationale grenzen gaat. Groen leiderschap in zowel Brussel als Den Haag is daarvoor keihard nodig.


Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Meer aandacht voor groene ruimte

08-08-2018 - 0 reacties

In hoeverre wordt er in de verkiezingsprogrammas van de politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen aandacht besteed aan het groen in de gemeente? Wageningen Environmental Research onderzocht dat in 2006, 2010 en 2014, en nu opnieuw voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.


Snelle omschakeling naar lente: Blijf alert op teken

08-08-2018 - 0 reacties

Met de start van de lente begint ook het seizoen van de teken. Vooral nu de lente een snelle omslag maakt groeit de kans op tekenbeten. Wie in het groen werkt loopt een verhoogd risico op beten van teken. Het is daarom ook zo belangrijk om hier op te controleren. Vandaar wordt er via de Week van de Teek hier aandacht voor gevraagd. Deze week is op maandag 16 april gestart en duurt tot vrijdag 22 april. De organisatoren van deze week zijn een groot aantal organisaties en ook mede door Stigas.


"Alle lichten staan op groen voor het spruitenseizoen"

07-08-2018 - 0 reacties

Tholen - Bij Bouwe Piek in Geervliet is vandaag de spruitenoogst van start gegaan. "We zijn nog nooit zo vroeg geweest", vertelt de teler. Hoewel de droogte zich behoorlijk heeft laten gelden, is de teler positief gestemd. "Gelukkig kunnen we beregenen, maar de spruiten zijn wel kleiner en de opbrengsten.....


Loof toont groen in Biddinghuizen

07-08-2018 - 0 reacties

De vorderingen op het perceel in Biddinghuizen zijn goed zichtbaar met de recent gemaakte dronebeelden. Elke 2 weken wordt er met een drone over het perceel gevlogen, om zodoende de groei van het gewas in beeld te brengen.


Satellietbeelden: dit doet de droogte met Nederland

03-08-2018 - 0 reacties

De natuur in Nederland snakt naar water. Door het uiblijven van regenval is wat eens groen was nu bruin. Satellietbeelden van het Netherlands Space Office tonen hoe ons land in een paar maanden tijd 17 procent van haar groen verloor.


FloraHolland wil meer groen in steden om hitte te bestrijden

02-08-2018 - 0 reacties

Royal FloraHolland pleit voor meer groen in steden om daar het hitte-eilandeffect te verminderen.
Het hitte-eiland effect ontstaat doordat de verharde wegen en gebouwen de warmtestraling van de zon absorberen en weer afgeven aan de directe omgeving.


Opfokbedrijven ingedeeld naar hoogte antibioticagebruik

30-07-2018 - 0 reacties

IKB Kip start vanaf augustus 2018 met de indeling van de opfokbedrijven (groot)ouderdieren in de vleessector naar hoogte van antibioticagebruik in streefniveau (groen), signaleringsniveau (oranje) en actieniveau (rood). „Deze indeling wordt al enkele jaren succesvol toegepast in andere sectoren zoals de vleeskuiken- en varkenshouderij en zorgt voor meer bewustwording bij veehouders”, zegt Erik de Jonge van Avined.


In Vlissingen is het gras het minst groen van heel Nederland

30-07-2018 - 0 reacties

Op wat buien eind vorige week en dit weekend na, is het sinds juni droog in Nederland. Gazons vergeelden, bermen liggen er dor bij en het gras stierf af. Gemiddeld is het grasland in Nederland op dit moment 17% minder groen dan normaal. Hoe weten we dat zo precies? Dankzij de satellietbeelden van de Groenmonitor van Wageningen Environmental Research.

" width="150">


Gras in Nederland verliest kleur

28-07-2018 - 0 reacties

Het grasland in Nederland is momenteel 17% minder groen dan normaal.


Gras in Nederland verliest kleur

28-07-2018 - 0 reacties

Het grasland in Nederland is momenteel 17 procent minder groen dan normaal. Regionaal zijn er grote verschillen. In Groningen, Friesland en het Groene Hart valt het nog wel mee. Maar in Oost-Overijssel, Gelderland, Zeeland, delen van Brabant en Limburg en de kuststrook is het gras tot 37 procent minder groen.


Grasland tot 37% minder groen dan normaal

27-07-2018 - 0 reacties

Dat het droog is in Nederland weten we. Dat de planten daar last van hebben ook. Maar in welke mate en waar precies in Nederland is nu ook te zeggen middels satellietbeelden uit de Groenmonitor.nl van Wageningen Environmental Research. Deze laten zien dat het grasland in Nederland op dit moment 17% minder groen is dan normaal. De regionale verschillen zijn echter groot. In Groningen, Friesland en het Groene Hart valt het nog wel mee. Maar de grote zomer van 2018 heeft inmiddels goed toegeslagen in Twente, Gelderland, Zeeland, delen van Brabant en Limburg en de kuststrook. In deze contreien is het gras tot 37% minder groen.


Groene toren in Nijmegen

26-07-2018 - 0 reacties

Het Nijmeegse Kolping krijgt een grondige metamorfose. De bewoners van de arbeidersbuurt uit de jaren 50 hebben flinke inspraak en willen meer ruimte en groen. Dat vertaalt zich onder meer in nieuwe pleintjes met groenvoorziening en extra bomen die komend najaar geplant worden.


Fleurop ook in kamerplanten

25-07-2018 - 0 reacties

Online bloemenleverancier Fleurop breidt het assortiment uit met kamerplanten. Het bedrijf zegt hiermee in te spelen op de groeiende vraag aan groen onder consumenten.


Groene T6 Dynamic Command voor Multigroen

23-07-2018 - 0 reacties

Vorige week was bij New Holland dealer J. Hermans BV uit Schimmert. de presentatie van de T6 Dynamic Command serie inclusief proefritten door de schemering/duisternis. Bijzonder was de overhandiging van de T6 Dynamic Command (een van de eerste 10 in NL afgeleverde/bestelde) aan Denny Jessen die in Einighausen het bedrijf Multigroen Denny exploiteert. Deze is helemaal (tot in het kleinste detail) in het groen (Deutz groen) afgeleverd. Jessen wilde deze tractor persé niet in het blauw....


De omstreden windmolens van Nij Hiddum-Houw komen er definitief

19-07-2018 - 0 reacties

De kogel is door de kerk; de overheid zet het licht definitief op groen voor de negen molens van windpark Nij Hiddum-Houw.


Starters met jongvee ook knelgeval fosfaatrechten

19-07-2018 - 2 reacties

Startende melkveebedrijven, die op de referentiedatum 2 juli 2015 enkel jongvee hadden, worden nu ook gezien als knelgeval. Zij kunnen nu gebruik maken van de knelgevallenvoorziening. Minister Schouten van LNV heeft hiervoor van de Europese Commissie groen licht gekregen.