Tuinbouw

Al het Tuinbouw nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Tuinbouw nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Tuinbouw nieuws

Antonio Carraro - Compact en speciaal tractoren

15-10-2019 - 1 reacties Het Italiaanse Antonio Carraro is marktleider op het gebied van multifunctionele compact en speciaal tractoren voor groenonderhoud, werken in de kassen, tuinbouw, fruitteelt en het onderhoud van terreinen en wegen. Eén van de doelstellingen van het bedrijf is, om de beste oplossing aan zijn klanten aan te bieden door het vervaardigen van speciale producten, zoals bijvoorbeeld omkeerbare tractoren met hydrostaat of knikgestuurde rupstractoren.


LTO Nederland stelt ministerie van LNV ultimatum

15-10-2019 - 0 reacties LTO Nederland roept het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) op de inspanningen van de diverse sectoren binnen de land- en tuinbouw en de voorstellen die de landbouwsector eerder bij het ministerie heeft neergelegd, zeer serieus te nemen. Als dat niet gebeurt kan het ministerie niet meer als gesprekspartner worden beschouwd, stelt LTO Nederland.


​LTO stelt ministerie van LNV ultimatum

11-10-2019 - 0 reacties LTO Nederland roept het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) op de inspanningen van de diverse sectoren binnen de land- en tuinbouw en de voorstellen die de landbouwsector eerder bij het ministerie heeft neergelegd, zeer serieus


Verschuiving afkomst arbeidsmigranten: ‘Moldaviërs zijn de nieuwe Polen’

11-10-2019 - 0 reacties WAARDENBURG - De buitenlandse arbeider die in het rivierengebied in de tuinbouw werkt, is binnen enkele jaren in de helft van de gevallen geen Pool. Dat voorspelt Cees van Doorn, directeur van uitzendbureau VDU in Waardenburg.


LTO stelt landbouwministerie ultimatum

10-10-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

LTO Nederland roept het ministerie van LNV op de inspanningen van de diverse sectoren binnen de land- en tuinbouw en hun voorstellen zeer serieus te nemen. Als dat niet gebeurt kan het ministerie niet meer als gesprekspartner worden beschouwd.


Minder broeikasgassen uit land- en tuinbouw

08-10-2019 - 0 reacties In 2030 moet Nederland jaarlijks 49% minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. In de landbouw is veel mogelijk: door bomen te planten, door CO₂-opslag in de bodem of door de methaanemissie in de rundveehouderij te verminderen.


Bayer investeert meer dan 25 miljard euro in R&D land- en tuinbouw

08-10-2019 - 0 reacties Bayer gaat 25 miljard euro investeren in onderzoek en ontwikkeling voor de land- en tuinbouw. "De landbouwsector moet een groeiende wereld voeden zonder de aarde uit te putten," zegt Liam Condon, lid van de Raad van Bestuur van Bayer en president van de afdeling Crop Science. "Er zijn baanbrekende…


"Land- en tuinbouw weten zich keer op keer opnieuw uit te vinden. Dat is echt enorm knap"

04-10-2019 - 0 reacties Het is feest: dit jaar is de vijfde editie van Dutch Food Week, waarvan de Greenport founding partner is. Adri Bom-Lemstra, voorzitter van de Greenport en gedeputeerde van Zuid-Holland: “Wat de Zuid-Hollandse tuinbouw doet is internationaal aansprekend.”
Het is belangrijk om tijdens de Dutch Food Week…


"Het is mogelijk: met tuinbouwafval een kas bouwen"

04-10-2019 - 0 reacties Het zou goed zijn als de tuinbouw werkt aan een voorbeeldproject van biobased bouwen. Dat stelden verschillende sprekers tijdens het mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen’ in BlueCity in Rotterdam. Willem Böttger (Centre of Expertise Biobased Economy): “Zo is het technisch…


Ammoniakemissie per hectare landbouwgrond in Nederland is de hoogste in de Europese Unie

02-10-2019 - 0 reacties In de periode 1990-2017 zijn de berekende emissies van ammoniak door de land- en tuinbouw met 66% afgenomen; in de periode tot 2000 was de afname sterker dan in de periode daarna. Ondanks dat de Nederlandse landbouwsector de emissies sinds 1990 meer dan heeft gehalveerd, is de intensiteit van ammoniakemissie per hectare landbouwgrond jaarlijks nog 60 kilo ammoniak en daarmee de hoogste in de Europese Unie.


Elema: verbinding en slagkracht als bij productschappen nodig

27-09-2019 - 0 reacties De productschappen hadden, afgeslankt en gemoderniseerd, een krachtig hulpmiddel kunnen zijn bij het aanpakken van de forse vraagstukken waartegen de Nederlandse land- en tuinbouw nu aanloopt. Dat zegt Matthé Elema.


‘Land- en tuinbouw naar de stad brengen’ tijdens World Food Festival

24-09-2019 - 0 reacties Middenin Rotterdam in gesprek gaan met een melkveehouder of een kijkje nemen in een kas vol groenten? Dat kan zondag 13 oktober tijdens het World Food Festival in Rotterdam. LTO Noord en Glastuinbouw Nederland zijn met een stand en een kas aanwezig waarin door boeren en tuinders het verhaal wordt verteld…


Hightech- en agrosector pakken onkruid samen aan

24-09-2019 - 0 reacties Bij Proeftuin Vredepeel is onlangs de kick-off gehouden van het programma 'Hightech meets Telers: slimme onkruidbestrijding in de land- en tuinbouw'. Doel van dit programma is om roboticatechnieken die gericht zijn op onkruidbestrijding in de land- en tuinbouw, zo snel mogelijk verder te ontwikkelen.


FNV wil snel onderzoek naar effecten pesticiden

21-09-2019 - 0 reacties Ook vakbond FNV roept de Nederlandse overheid op tot het direct instellen van onderzoek naar het verband tussen ernstige ziekten en het gebruik van pesticiden in de land- en tuinbouw.


Programmawethouder Duurzaamheid Albert Abee brengt bezoek aan Wooning Orchids

19-09-2019 - 0 reacties De wethouder van Gemeente Lansingerland, Albert Abee, heeft op woensdag 18 september een bezoek gebracht aan Wooning Orchids. Op het programma stond het in gesprek gaan over verschillende onderwerpen die spelen binnen de tuinbouw en gemeente Lansingerland.


Boeren plannen protestactie voor beter landbouwbeleid op 1 oktober

17-09-2019 - 0 reacties Boeren willen op dinsdag 1 oktober met trekkers naar Den Haag voor een protestactie waarbij ze aandringen op een beter landbouwbeleid met minder regels. De organisatoren rekenen op zeker 1.000 deelnemers. Het moet een publieksvriendelijke actie worden. Het doel is ook om consumenten bewuster te maken van het belang van de land- en tuinbouw.


LTO: economische voorspoed en bezorgdheid toekomst

17-09-2019 - 0 reacties Onrust boeren en tuinders over politiek debat

Het gaat goed met de Nederlandse economie, en de Nederlandse land- en tuinbouw is trots op de grote bijdrage die ze daaraan levert. Tegelijkertijd maken veel boeren en tuinders zich zorgen over de toekomst. De maatschappelijke waardering voor de producenten van groene en gezonde voeding en planten is groot. Helaas staat dat niet gelijk aan een eerlijk inkomen, duurzaam beleid en politieke betrokkenheid bij de toekomst van de sector. LTO Nederland roept het kabinet op om achter de land- en tuinbouw te gaan staan en goede oplossingen te bieden rond de vastzittende dossiers.


"Chinese professionele tuinbouw in een rap tempo aan het groeien"

17-09-2019 - 0 reacties Dertig hectare hier, twintig hectare daar. Het gaat enorm hard in de Chinese tuinbouw. Xander van der Zande van DanDutch ziet de ontwikkelingen in de markt. "Dit is pas het begin, mits de schaalvergroting succesvol blijkt." Deze week is het bedrijf te vinden op de HortiChina in Qindao.
China's tuinbouwbeurzenBijna…


Duurzaamheidsprestaties van de land- en tuinbouw sinds 1990 op verzoek van LTO in kaart gebracht

16-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse land- en tuinbouw is sinds 1990 sterk verduurzaamd. Zo heeft de sector de emissies naar het milieu, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica en de uitstoot van broeikasgassen terug weten te dringen - zonder dat dit ten koste ging van de voedselproductie. Dat blijkt uit het overzicht 'Duurzaamheidsprestaties van de land- en tuinbouw in vogelvlucht', dat Wageningen Economic Research op verzoek van LTO Nederland heeft verzameld.


LTO: 'Grote stappen gezet in dertig jaar landbouw'

16-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse land- en tuinbouw is sinds 1990 sterk verduurzaamd. Zo heeft de sector de emissies naar het milieu, gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica weten te dringen, zonder dat dit ten koste ging van de voedselproductie.