Gezond

Gezond is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Gezond en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Gezond nieuws

Hogere opbrengst cichorei door bestrijden meeldauw

12-08-2019 - 0 reacties Het lang gezond houden van het loof van cichorei levert gemiddeld 3,6 ton extra op.


De wereld rond met een gebruikte Daily

07-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Ron en Eveline Flink gaan UNSTOPPABLE drie jaar lang de wereld rond met een IVECO Daily 50C Camper. Vol passie en met een ongekend gevoel van vrijheid vertrekken ze vandaag (woensdag 7 augustus 2019) op hun reis. Dit unieke verhaal begint in Den Haag en gaat verder via Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Het doel is om met prachtige foto’s en herinneringen na drie jaar gezond op de boot te stappen in Uruguay die hen samen met de camper weer terugbrengt naar Antwerpen. Telkens is de eindbestemming niet het doel, maar vooral de weg ernaar toe. Het was een spontane


Unilever breekt met stereotypering

31-07-2019 - 0 reacties Eetstokjes bij een Vietnamese Pho. Mannen eten ongezond, vrouwen gezond. Millennials zijn horecaverslaafd. Stereotypering, Unilever wil er vanaf. Niet alleen omdat de multinational zich daar verantwoordelijk voor voelt, maar ook omdat progressieve marketing een aanmerkelijk betere merkimpact genereert.


Slecht weer en tegenvallende Europese economie raken ijsverkoop Unilever

25-07-2019 - 0 reacties Het is een vreemd bericht op mogelijk de warmste dag van het jaar: Unilever heeft in Europa het afgelopen half jaar minder ijs verkocht en dat komt onder meer door het tegenvallende weer.
De verkoop in Europa daalde het afgelopen kwartaal met 1,6 procent en ook in Noord-Amerika werd er minder verkocht. Daarentegen is er groei in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, waardoor de omzet in totaal meer dan 3 procent is gestegen.
De opvolger van Paul Polman als topman bij Unilever, Alan Jope, heeft verschillende verklaringen voor de mindere cijfers in Europa. "Er is een gebrek aan fundamentele economische groei in Europa en de prijzen staan onder druk. Al geruime tijd is Europa geen grote groeimotor voor Unilever. En ook het weer was een stuk minder dan een jaar geleden."
Deodorant
Wat betreft het weer lijkt Unilever de tweede helft van het jaar geen reden tot klagen te hebben. "We hopen meer ijs te verkopen en hopelijk ook meer deodorant", zegt Jope. "Maar de extreme temperaturen zijn geen gezond teken. Het geeft aan dat het klimaat verandert." Jope zegt dat het bedrijf duurzaam werken daarom hoog in het vaandel heeft staan.
Toch lijkt groei onder de nieuwe baas hoger op de prioriteitenlijst te staan dan duurzaamheid, waar voorganger Polman het vaak over had. "De groei versnellen blijft onze topprioriteit", aldus Jope in het kwartaalbericht over de omzetcijfers.
Unilever wil zich meer richten op organisch en vegetarisch voedsel. Het bedrijf komt met nieuwe producten en doet overnames in die sector. Vorig jaar kocht Unilever het bedrijf De Vegetarische Slager en Graze, een bedrijf dat gezonde snacks wil maken.
Hoofdkantoor
Vorig jaar was Unilever veel in het nieuws vanwege de locatie van het hoofdkantoor. Nu heeft het bedrijf twee hoofdkantoren, in Londen en Rotterdam. Het nieuwe hoofdkantoor zou in Rotterdam komen, maar daar kwam het bedrijf later op terug.
Jope denkt niet dat er snel een nieuw besluit genomen wordt. "Er zijn verschillende opties, allemaal heel complex. We maken voortgang, maar het is niet mijn intentie om hier snel een besluit over te nemen."


Praktijkbijeenkomst Verduurzaming Scholen - Eindhoven

23-07-2019 - 0 reacties Hoe maak je een schoolgebouw gezond en duurzaam op een betaalbare en efficiënte manier? Dat leert u tijdens de praktijkbijeenkomst op 10 september in Eindhoven. Investeer in de toekomst van uw schoolgebouw en meld u aan.Veel schoolbesturen en gemeenten willen aan de slag met de duurzaamheid van hun schoolgebouwen. Maar vaak is het lastig om deze wens naar de praktijk te vertalen. Om u daarbij te helpen organiseert het Innovatieprogramma Frisse en Aardgasvrije Basisscholen 3 regionale praktijkbijeenkomsten. Deze vinden plaats op:


Praktijkbijeenkomst Verduurzaming Scholen - Den Haag

23-07-2019 - 0 reacties Hoe maak je een schoolgebouw gezond en duurzaam op een betaalbare en efficiënte manier? Dat leert u tijdens de praktijkbijeenkomst op 17 september in Den Haag. Investeer in de toekomst van uw schoolgebouw en meld u aan.Veel schoolbesturen en gemeenten willen aan de slag met de duurzaamheid van hun schoolgebouwen. Maar vaak is het lastig om deze wens naar de praktijk te vertalen. Om u daarbij te helpen organiseert het Innovatieprogramma Frisse en Aardgasvrije Basisscholen 3 regionale praktijkbijeenkomsten. Deze vinden plaats op:


Praktijkbijeenkomst Verduurzaming Scholen - Zwolle

23-07-2019 - 0 reacties Hoe maak je een schoolgebouw gezond en duurzaam op een betaalbare en efficiënte manier? Dat leert u tijdens de praktijkbijeenkomst op 18 september in Zwolle. Investeer in de toekomst van uw schoolgebouw en meld u aan.Veel schoolbesturen en gemeenten willen aan de slag met de duurzaamheid van hun schoolgebouwen. Maar vaak is het lastig om deze wens naar de praktijk te vertalen. Om u daarbij te helpen organiseert het Innovatieprogramma Frisse en Aardgasvrije Basisscholen 3 regionale praktijkbijeenkomsten. Deze vinden plaats op:


Yoghurt steekt - een beetje - boven andere zuivel uit

23-07-2019 - 0 reacties Hoe gezond is zuivel? Ligt eraan wie je het vraagt. Maar als je 8 internationale experts bij elkaar zet, dan moet er wel een vorm van consensus uit komen. Over zuivel en diabetes bijvoorbeeld.


Dikke baby? Geef het leven van de ouders de schuld

10-07-2019 - 0 reacties De gezondheid en het lichaamsgewicht van de moeder bepaalt in hoge mate hoe gezond en dik haar kind wordt. Britse onderzoekers durven er nu een getal aan te hangen. Ook de vader moet trouwens gezond leven als hij een gezond kind wil.


Ziekenhuispatiënten sneller beter door vers eten én beweging

09-07-2019 - 0 reacties Sinds de Sint Maartenskliniek en ziekenhuis Gelderse Vallei een jaar of tien geleden lekker ziekenhuiseten introduceerden, is een ware voedselrevolutie in hospitalen ontstaan. Ook het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en Waalwijk stelt voor patiënten een menu samen met verse, gezonde en lekker gekruide gerechten. Geen pakjes, zakjes en poedertjes meer. Maar van alleen lekker en gezond eten worden patiënten niet beter. Opstaan en bewegen horen er ook bij.


Tuenter kijkt met ondernemer naar biggenuitval

08-07-2019 - 0 reacties De biggenuitval kan omlaag. Daarvan is Lisette Tuenter van Varkenszorg Advies en Begeleiding uit Doetinchem overtuigd. Niet met grote investeringen, maar met gewoon gezond boerenverstand. 'Voor een goede kraamperiode en bigoverleving is aandacht een belangrijke factor.'


Kabinet trekt 1 miljoen euro uit voor veiliger werken in de landbouw

06-07-2019 - 0 reacties Het Kabinet trekt 1 miljoen euro uit om gezond en veilig werken in de landbouw te bevorderen. Het amendement van Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie), werd op de valreep van het zomerreces door de Tweede Kamer aangenomen.


Kabinet trekt 1 miljoen euro uit voor veiliger werken in de landbouw

05-07-2019 - 0 reacties Het Kabinet trekt 1 miljoen euro uit om gezond en veilig werken in de landbouw te bevorderen. Het amendement van Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie), werd op de valreep van het zomerreces door de Tweede Kamer aangenomen.


Hoe zit het met vlees eten in de toekomst?

05-07-2019 - 0 reacties We moeten anders gaan eten om onszelf gezond en de wereld leefbaar te houden. Belangrijk is daarbij om minder vlees te gaan eten. De vraag is hoe je de omgeving zo kunt inrichten dat mensen een gezondere keuze maken. Onderzoekers houden zich bezig met de eiwittransitie, wat betekend dat ze kijken naar de overgang naar meer plantaardige eiwitten.


Aardappelmarkt wordt nerveuzer door te weinig neerslag

05-07-2019 - 0 reacties De aardappelen in Noordwest-Europa staan er in het algemeen goed en gezond bij. De regen van begin juni heeft het gewas goed gedaan. Het heeft de te droge omstandigheden van weken daarvoor even naar de achtergrond verdrongen.


Gun jullie kip een gezonder leven, Albert Heijn.

03-07-2019 - 0 reacties Wakker Dier zendt vanaf vandaag opnieuw een radiospot uit over de gezondheid van ‘de AH-kip’ van Albert Heijn. In de spot benadrukt Wakker Dier dat Albert Heijn heel wat over heeft voor gezonde klanten, maar niet voor gezonde kippen. Met gekleurde sapjes en groentefrietjes probeert Albert Heijn zich gezond voor te doen, maar zijn AH-kippen … Lees meer


Economisch belangrijkste doelsoorten voor de Nederlandse visserij staan er goed voor

28-06-2019 - 0 reacties De belangrijkste visbestanden voor de Nederlandse visserij in de Noordzee staan er goed voor, aldus de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES). Wel adviseert ICES quotaverlagingen om de bestanden gezond te houden, zodat ook op de lange termijn de doelstelling van de maximaal duurzame oogst (MSY) wordt behaald. De Europese Raad van Visserijministers stelt eind 2019 de nieuwe vangstquota vast voor 2020. De vangstadviezen van ICES spelen daarbij een belangrijke rol.


Van gezond op bord naar gezond voor de grond en omgekeerd

24-06-2019 - 0 reacties Het Europese project Diverimpacts brengt een 25-tal cases in beeld die op een of andere manier werken aan een meer gediversifieerde landbouw. Naast Vlaanderen ist ook Nederland partner in DiverIMPACTS. Tijdens de jaarlijkse project bijeenkomst in juni waren we in Zweden. We maakten onder andere kennis met twee enthousiaste en eigentijdse bedrijven die peulgewassen opnieuw op de Zweedse kaart zetten.


Zweten is (z)weten: de sauna werkt net zo goed als sporten

21-06-2019 - 0 reacties Hele volksstammen zitten al eeuwen in zweethutten, stoombaden, hammams en sauna’s. Dat je wel gek moet zijn om daarna door de sneeuw te gaan rollen of in een ijswak te duiken wordt telkens gepareerd: het is lekker en het is gezond voor je. Niet vreemd misschien dat een Finse professor dat aantoont. Dat het gezond is, verklaart wellicht de hernieuwde belangstelling voor het authentieke zweetbad in het preutse Amerika.


Augmented Reality in de kas

20-06-2019 - 0 reacties Kan op een AR-bril (Augmented Reality) getoond worden of een gewas gezond is? Kan Augmented Reality helpen bij het trainen van personeel in een kas? Oftewel: hoe kunnen we Augmented Reality inzetten in de tuinbouw? Dat is wat Wageningen University & Research (WUR) samen met veredelaars en toeleveranciers onderzoekt.