Suiker

Suiker nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Suiker nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Suiker nieuws

Hamstergedrag overheden toont belang landbouwbeleid aan

26-03-2020 - 0 reacties Vietnam maakte bekend dat het de uitvoer van rijst opschort om de eigen voorraden te verzekeren. Eerder besliste Kazachstan al de export van wortelen, suiker, aardappelen en tarwebloem op te schorten en korter bij huis heeft Servië al export van zonnebloemolie stopgezet. De Standaard merkt op dat bij sommige overheden de voedselpaniek lijkt toe te slaan. In Europa is er (nog) geen probleem. “Jarenlang werd het Europese landbouwbeleid bekritiseerd, maar nu is het eerder een zegen”, zegt Jan Van Hove, hoofdeconoom bij KBC.


Suikerfabrieken stappen over op productie handgels

23-03-2020 - 0 reacties Na Suiker Unie stapt ook de Belgische bietenverwerker Tiense Suiker over op de productie van desinfecterende handgels. De 70% alcohol in deze gels kan prima afkomstig zijn van bio-ethanol, wat uit suikerbieten wordt gewonnen.


Consument mijdt suiker (maar lijkt onverschillig over zout en vet)

02-03-2020 - 0 reacties Als consumenten gezond willen eten, kiezen ze bij voorkeur producten met weinig suiker. Ze lijken maar mondjesmaat te kijken naar de hoeveelheid zout en vet, zo blijkt uit nieuw onderzoek.


Consument mijdt suiker (maar lijkt onverschillig tegenover zout en vet)

02-03-2020 - 0 reacties Als consumenten gezond willen eten, kiezen ze bij voorkeur producten met weinig suiker. Ze lijken maar mondjesmaat te kijken naar de hoeveelheid zout en vet, zo blijkt uit nieuw onderzoek. ,Jammer. Het is beter als je etiketten kunt lezen.’


Fica studenten zorgen voor doorbraak in gesuikerde bloemen

06-02-2020 - 0 reacties Studenten van Fica hebben het juiste receptuur en de juiste methode ontwikkeld voor productie van gesuikerde bloemen. Gesuikerde bloemen bestonden al, maar de bloemen waren nauwelijks nog te zien door het vele suiker. Met deze verhouding en receptuur behoudt de bloem zijn eigen vorm en kleur. Bovendien…


AH-baas is dol op ‘helpen’: 970 miljoen suikerklontjes uit producten gehaald

23-01-2020 - 0 reacties Marit van Egmond (46) staat een jaar aan het roer van Albert Heijn. De grootste supermarktketen van ons land groeit gestaag verder onder haar leiding. Rode draad van Van Egmonds beleid is ‘gezond’. Minder suiker, meer en goedkopere groente en fruit. Toch komt er geen ban op sigaretten of drank. ‘Wij adviseren, maar klanten bepalen zelf wat ze kopen.’


Suiker Unie gematigd tevreden over suikeropbrengst

21-01-2020 - 0 reacties Suikeropbrengst 2019-2020 ligt 3,5% onder meerjarig gemiddelde van 14,2 ton suiker per hectare.


Suikerbietencampagne ten einde: 'Goed gedraaid, maar mindere opbrengst'

14-01-2020 - 0 reacties De laatste suikerbieten van dit seizoen zijn maandag naar Suiker Unie in Hoogkerk gebracht. Daarmee kwam het eind aan de bietencampagne, die ruim vier maanden geduurd heeft.


Hoe moeilijk is het om te stoppen met toegevoegde suikers?

01-01-2020 - 0 reacties Het lijkt misschien eenvoudig om te stoppen met het eten van toegevoegde suikers. Maar aan ontzettend veel producten wordt dit toegevoegd. NU.nl onderzoekt waarom er aan zoveel producten suiker wordt toegevoegd en hoe moeilijk het is om te stoppen met het eten van deze voedingsmiddelen.


Gekantelde vrachtwagen op N268: hele weg bezaaid met pulp uit suikerfabriek

06-12-2019 - 0 reacties De N268 bij Dinteloord is vrijdagochtend dicht vanwege een gekantelde vrachtauto. De weg ligt helemaal bezaaid met pulp van suikerfabrikant Suiker Unie. Het vrachtverkeer wordt omgeleid naar de A17.


Bietentelers Suiker Unie voldoen aan duurzaamste FSA niveau

27-11-2019 - 0 reacties Alle bietentelers van Suiker Unie hebben het FSA Gold niveau bereikt. Met dit systeem toetst Sustainable Agricultural Initiative (SAI) Platform de duurzaamheid van landbouwbedrijven. Het SAI Platform ondersteunt wereldwijd allerlei duurzame landbouwinitiatieven. De telers hebben daarin het hoogste niveaubehaald mede dankzij het teeltregistratieprogramma Unitip van Suiker Unie.


Suiker Unie heeft ruim 50% bieten verwerkt

14-11-2019 - 0 reacties Suiker Unie heeft inmiddels ruim 50% van de suikerbietenoogst van 2019 verwerkt. De voortgang van de bietenoogst verloopt gemiddeld moeizaam door het natte weer. De beperkte veldvoorraad brengt de verwerking van de bieten niet in gevaar. Het op voorraad rooien zit er echter nog niet in.


Duitse bieten produceren weinig suiker

25-10-2019 - 0 reacties De Duitse bieten produceren 8,3% minder suiker per hectare dan vorig jaar.


Eiwit uit bietenblad voor voedingsindustrie

22-10-2019 - 0 reacties Suiker Unie heeft haar Green Protein Demo Plant in Dinteloord op 10 oktober officieel in gebruik genomen. Daarin is gestart met de productie van eiwit uit bietenblad. De eerste 100 kilo product komt nog dit jaar beschikbaar.


Minder suiker prikkelt omzet Coca-Cola

18-10-2019 - 0 reacties Coca-Cola blijft profiteren van zijn strategie om meer frisdranken met minder suiker te verkopen, zoals de suikervrije variant Coca-Cola Zero. Dat zorgde in het derde kwartaal andermaal voor hogere opbrengsten voor het Amerikaanse frisdrankbedrijf. Ook buiten de eigen landsgrenzen deed Coca-Cola goede zaken.


Suiker en wortelopbrengst bieten omlaag

16-10-2019 - 0 reacties Suiker Unie heeft de verwachtte suikeropbrengst per hectare voor oogst 2019 naar beneden bijgesteld. Aan de hand van nieuwe gegevens wordt deze op 13,5 ton per hectare gezet. Ongunstige omstandigheden leveren minder zoete bieten op. Ook in buurlanden is dat het geval.


Cosun stelt opbrengstverwachting naar beneden bij: 13,5 ton suiker per hectare

16-10-2019 - 0 reacties Cosun koerst in de bietencampagne voorlopig op 13,5 ton suiker per hectare. Zowel de wortelopbrengsten als het suikergehalte is naar beneden bijgesteld.


Suiker Unie stelt opbrengst suiker naar beneden bij

16-10-2019 - 0 reacties Suiker Unie heeft op basis van de tot nu toe geleverde bieten de opbrengstverwachting naar beneden bijgesteld naar 13,5 ton suiker per hectare.


Suiker Unie gaat eiwit uit bietenblad winnen

11-10-2019 - 0 reacties Eiwit - Suiker Unie heeft donderdag 10 oktober haar Green Protein Demo Plant officieel in gebruik genomen. In deze nieuwe fabriek wordt eiwit uit bietenblad gewonnen. Dit gebeurt met een unieke, methode, waarvoor het bedrijf een licentie heeft. De eerste 100 kg uit dit procedé komt nog dit jaar beschikbaar.


Award Suiker Unie voor transport met eigen biogas

11-10-2019 - 0 reacties Met het project 'Onderweg op eigen groen gas' heeft Suiker Unie de FNLI-award 2019 gewonnen.