Suiker

Al het Suiker nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Suiker nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Suiker nieuws

ABN Amro: suikeraanbod groeit harder dan vraag

18-07-2019 - 0 reacties De prijs van suiker is dit jaar al met 11 procent gestegen en dat heeft te maken met een overaanbod. Voor 2019 en 2020 verwachten analisten van ABN Amro een stabiele prijstrend voor suiker.


Hogan: neonics voor suiker hadden mogen blijven

17-07-2019 - 0 reacties Zaadcoating van neonicotinoïden in suikerbieten had niet verboden hoeven worden. Dat heeft EU-landbouwcommissaris Phil Hogan maandag gezegd na een bijeenkomst met de Europese landbouwministers.


Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop

12-07-2019 - 0 reacties


Zorgen om suiker in Mercosur-deal

12-07-2019 - 0 reacties Het akkoord tussen de EU en de Mercosur-landen kan verstrekkende gevolgen hebben voor Europese suikersector, waarschuwt Cosun-voorzitter Dirk de Lugt.


Mercosur-deal kost 7 suikerfabrieken

09-07-2019 - 0 reacties Dankzij een tariefverlaging voor 1,5 miljoen ton suiker wordt de Europese suikerindustrie opnieuw getroffen in een toch al moeilijke periode. Dit volume komt overeen met de productie van 7 Europese suikerfabrieken, zegt de Franse suikerorganisatie AIBS.


Prijzen landbouwproducten blijven nog 10 jaar laag

08-07-2019 - 0 reacties De prijzen voor landbouwproducten als granen, suiker, zuivel en vlees blijven mondiaal de komende tien jaar gemiddeld op of onder de huidige niveaus liggen. De verbeteringen in de productie blijven de groei in de vraag overstijgen. 


Prijzen landbouwproducten blijven nog tien jaar laag

08-07-2019 - 0 reacties De prijzen voor landbouwproducten als granen, suiker, zuivel en vlees blijven mondiaal de komende tien jaar gemiddeld op of onder de huidige niveaus liggen. De verbeteringen in de productie blijven de groei in de vraag overstijgen.


Groeipuntdatum bieten met 18 juni later dan gemiddeld

27-06-2019 - 0 reacties De gemiddelde groeipuntdatum van suikerbieten is dit jaar uitgekomen op 18 juni, dat is vier dagen later dan de laatste vijf jaar gemiddeld. De opbrengstverwachting gebaseerd op de huidige stand van het gewas is ruim 14 ton suiker per hectare.


Suikerbieten hebben kleine groeiachterstand

26-06-2019 - 0 reacties Suiker Unie heeft de groeipuntsdatum voor suikerbieten dit jaar vastgesteld op 18 juni. Dat is vier dagen later dan het gemiddelde van de voorgaande vijf jaar.


Bladschimmeldruk in bieten nog laag

20-06-2019 - 0 reacties De bladschimmeldruk in bieten is laag. Er zijn nog geen bladschimmels aangetroffen, wel is op verschillende percelen de bacterieziekte pseudomonas aangetroffen, meldt Suiker Unie.


Suiker Unie: let op verschijnselen zilverziekte

13-06-2019 - 0 reacties Op diverse percelen in voornamelijk het oosten van het land is in de bieten zilverziekte (curtobacterium) geconstateerd. De ziekte tast de planten aan.


De Väderstad Tempo van Mts Grijsen uit Zeewolde

12-06-2019 - 0 reacties De Väderstad Tempo is niet alleen geschikt als (suiker)maiszaaimachine, maar kan ook worden ingezet voor de teelt van sperzie-,tuin-, sojabonen, bieten, koolzaad, pompoenen en zonnebloemen. Met name op het gebied van precisie, kwaliteit en capaciteit gooit de Väderstad Tempo hoge ogen en is het uiteindelijke rendement per hectare opmerkelijk.


Gezonde Innovatie valt of staat met vertrouwen

08-06-2019 - 0 reacties Donderdag 6 juni organiseerde Foodlog in Ede het congres Gezonde Innovatie. In de Mauritskazerne - waar de bezoekers ontvangen werden met koffie en (suikerrijke) koekjes- spraken mensen met allerlei achtergronden over wat we kunnen doen om de consumptie van suiker te verminderen. In de discussies konden mensen die normaal gesproken niet met elkaar om tafel zitten elkaar direct aanspreken. Ondanks de vele invalshoeken en verschillen van inzicht, bleek een duidelijke consensus: van frisdrank moeten we af, mensen moeten vertrouwen krijgen voordat ze willen veranderen en lokale initiatieven zijn de voorlopers van grote verandering.


Hersenen hebben liever echte suiker

08-06-2019 - 0 reacties Het is een vraag die voedingsdeskundigen blijft plagen: waarom leidt het toenemende gebruik van calorieloze zoetstoffen niet tot een afname van obesitas? Light producten hielden een slanke belofte in, maar daar lijkt niet veel van terecht te komen.


Meer suiker uit bieten bij veranderend klimaat

07-06-2019 - 0 reacties Klimaatverandering heeft volgens onderzoekers voorlopig een positief effect op de opbrengsten van suikerbieten. Wel vraagt de bestrijding van ziekten en plagen meer aandacht.


Meer suiker uit bieten bij veranderd klimaat

07-06-2019 - 0 reacties Klimaatverandering heeft volgens onderzoekers voorlopig een positief effect op de opbrengsten van suikerbieten. Wel vraagt de bestrijding van ziekten en plagen meer aandacht.


Ook vet moet uit de Engelse koekjes, niet alleen suiker

04-06-2019 - 0 reacties


30.000 Nederlanders doen een week lang suiker in de ban

03-06-2019 - 0 reacties Ruim 30.000 Nederlanders proberen vanaf vandaag een week lang te eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Ze doen van 3 tot en met 10 juni mee met de Nationale Suiker Challenge. Hiermee wil het Diabetes Fonds Nederlanders bewust maken van hun suikerinname en helpen met een gezondere leefstijl.


Voedingsadvies geven om de hypes heen

01-06-2019 - 0 reacties Cola zonder suiker – waarom niet? Een zoetje in de koffie – kom maar door! Hoe pak je het probleem van overgewicht aan op individueel niveau in een omgeving waar je altijd kunt eten? Ismay Wiggers, diëtiste met 30 jaar werkervaring en expertlid van het Kenniscentrum Zoetstoffen, vertelt over de barrières bij gedragsverandering en het belang van alternatieven, zoals zoetstoffen, in haar praktijk.


Veel belangstelling voor Innovatiedag 2019: Mechanische onkruidbestrijding in aardappelen, suikerbieten en cichorei

28-05-2019 - 0 reacties Op dinsdag 28 mei 2019 organiseerde InnovatieVeenkoloniën, in samenwerking met IRS, Avebe, Suiker Unie, WUR Open Teelten en Sensus, alweer haar derde Innovatiedag. Dit jaar met het thema: Dág, onkruid! De onkruidbestrijding zonder inzet van middelen is niet eenvoudig. Toch zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden op het gebied van mechanische onkruidbestrijding. Deze mogelijkheden kunnen worden ingezet als alternatief voor de gangbare middelen, maar ook als ondersteuning (bron www.innovatieveenkolonien.nl) Ook…