Suiker

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Suiker. Suiker is een van de 15227 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Suiker nieuws

Opkomende suikerbieten hebben het zwaar

24-04-2019 - 0 reacties Suiker Unie heeft de gemiddelde zaaidatum berekend, gezien in veel regio's de 100% bereikt is. De zaaidatum ligt dit seizoen 2 dagen later dan het gemiddelde. Ondertussen hebben jonge bietenplantjes het zwaar te verduren, met name door droogte en vreterij van insecten.


Advies Suiker Unie: 'Ga zelf de groene perzikluis tellen in het eigen perceel'

23-04-2019 - 0 reacties De agrarische dienst van Suiker Unie gaat vanaf begin mei tot half juli landelijk bietenpercelen op de aanwezigheid van groene perzikluizen controleren. Per week worden 75 wisselende percelen gescreend op deze veroorzaker van de vergelingsziekte.


Laag-glycemische suiker tagatose kan goedkoper worden geproduceerd uit lactose

23-04-2019 - 0 reacties Wetenschappers aan de universiteit van Illinois hebben een giststam weten te ontwikkelen die lactose kan metaboliseren naar tagatose. Tagatose is een natuurlijke suiker met de helft minder aan calorieën dan tafelsuiker.


‘Gezonde’ chocolade wint steeds meer terrein, verkoop overig snoep neemt af

17-04-2019 - 0 reacties Onder invloed van de negatieve berichtgeving rond suiker eten Nederlandse consumenten steeds minder suikerwaren. Dat constateert ABN AMRO in een nieuwe marktanalyse op het gebied van food. Producenten van chocolade profiteren juist van deze trend en weten hun verkopen op te voeren. Ook in de komende jaren verwachten de analisten van de bank een verdere stijging van de chocoladeverkoop.


Waarschuwingsdienst vergelingsziekte: bladluizen tellen op 75 bietenpercelen

17-04-2019 - 0 reacties Suiker Unie en het bieteninstituut IRS gaan op 1 mei van start met de waarschuwingsdienst voor vergelingsziekte. Hiervoor wordt wekelijks in 75 bietenpercelen verspreid over het land het aantal bladluizen geteld.


‘Vorstschade jonge bieten is vooralsnog beperkt gebleven’

17-04-2019 - 0 reacties De koude nachten van afgelopen week met enkele graden vorst aan de grond, hebben de reeds opgekomen jonge bietenplanten niet al te veel schade berokkend. Volgens Pieter Brooijmans, manager agrarische dienst bij Suiker Unie, is de schade heel beperkt.


Alle suikerbieten deze week gezaaid

17-04-2019 - 0 reacties Van alle suikerbieten was begin deze week 87 procent gezaaid. Suiker Unie verwacht dat telers deze week de werkzaamheden afronden.


RIVM gebruikt andere werkwijze om zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen te meten

15-04-2019 - 0 reacties Het RIVM heeft in 2018 de gehaltes aan zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen opnieuw gemeten, nu met de gegevens van de voedingsapp van het Voedingscentrum. De waardes kunnen daarom niet worden vergeleken met die van de vorige meting in 2016. Uit de nieuwe metingen blijkt wel dat het percentage producten dat op of onder de afgesproken maximum gehaltes uitkwam, varieert. Volgens het RIVM kan meer resultaat worden gehaald als er voor meer producten afspraken worden gemaakt of door bestaande afspraken aan te scherpen.


Moedermelk voor grote mensen

15-04-2019 - 0 reacties De grote chemieconcerns DowDuPont en BASF investeren miljoenen in de productie van een suiker die alleen in moedermelk voorkomt. Ze mikken op een nieuwe markt voor volwassenen. Want wat goed is voor de mensenbaby kan ook goed zijn voor grote mensen, denken beide bedrijven.


Suikervoorraad halveert in Europese Unie

10-04-2019 - 0 reacties De eindvoorraad aan suiker in de Europese Unie daalt dit jaar van 2,423 miljoen ton naar 1,245 miljoen ton. Dat blijkt uit de suikerbalans die de Europese Commissie deze week samenstelde.


Suikervoorraad halveert in de Europese Unie

10-04-2019 - 0 reacties De eindvoorraad aan suiker in de Europese Unie daalt dit jaar van 2,423 miljoen ton naar 1,245 miljoen ton.


Paul Mesters: ‘Suikerprijs gaat in 2020 weer stijgen’

04-04-2019 - 0 reacties Suiker Unie-topman Paul Mesters voorziet dat de suikerprijs in 2020 stijgt. Met deze prijsstijging in het vooruitzicht, verwacht hij dat Suiker Unie na een historisch slecht 2018 in 2020 ook weer winst gaat maken, zo vertelde hij op BNR Nieuwsradio.


Suikerexport EU bijna gehalveerd

03-04-2019 - 0 reacties De export van suiker vanuit de Europese Unie verloopt aanzienlijk minder dan vorig seizoen. Dit is vooral een gevolg van de tegenvallende oogst in 2018.


Einde aan ‘minderwaardig’ voedsel in EU

02-04-2019 - 0 reacties Vissticks met dezelfde verpakking moeten in de hele EU in principe hetzelfde gehalte aan vis bevatten. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de hoeveelheid cacao in chocopasta en suiker in ijsthee. De lidstaten en het Europees Parlement hebben een politiek akkoord betrekt over dit voorstel dat een einde moet maken aan klachten uit vooral Oost-Europa over ‘voedselapartheid’.


Einde aan ‘minderwaardig’ voedsel in EU

02-04-2019 - 0 reacties Vissticks met dezelfde verpakking moeten in de hele EU in principe hetzelfde gehalte aan vis bevatten. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de hoeveelheid cacao in chocopasta en suiker in ijsthee. De lidstaten en het Europees Parlement hebben een politiek akkoord betrekt over dit voorstel dat een einde moet maken aan klachten uit vooral Oost-Europa over ‘voedselapartheid’.


Fructose is een factor in darmkanker

28-03-2019 - 0 reacties Geavanceerd experimenteel onderzoek laat zien dat suiker tumoren kan veroorzaken. Uitkomst: fructose uit frisdrank veroorzaakt darmkanker. Het is weliswaar onderzoek bij muizen en dat staat niet heel hoog op de ladder van de wetenschapspolitie. Maar het is wel werk van uitstekende kankeronderzoekers, zegt Huib Stam.


Schonere suiker dankzij de koe

27-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Tienen staat bekend als suikerstad, maar wat heeft dat met veehouderij te maken? Heel wat, zo weet vleesveehouder Jan Van Kelecom uit Hoegaarden. Hij levert suikerbieten aan de Tiense Suikerraffinaderij en verwerkt veel reststromen uit de lokale industrie in zijn veevoeder. Zo smaakt suiker dus extra zoet. - Download de Agri24 app


Kantelpunt bereikt voor herformulering voedingsproducten

20-03-2019 - 0 reacties Het aantal mensen met overgewicht en obesitas blijft stijgen. Teveel suiker is nog steeds één van de oorzaken. "Maar ook het aantal bedrijven dat minder suikerrijke producten met vergelijkbare smaak en textuur maakt, neemt in rap tempo toe. Herformulering - met name suikerreductie - wordt mainstream," zegt Joost Blankestijn, programmamanager Food Innovations for Responsible Choices bij Wageningen University & Research. Op donderdag 4 april - tijdens de workshop Food Reformulation voor de bakkerij- en zoetwarenbranche – presenteert WUR de highlights van haar kennis over herformulering.


Belgische supermarkt Colruyt haalt suiker en vet uit huismerk kindersnacks, zou dat smaken?

19-03-2019 - 0 reacties


India wil snel meer suiker exporteren

06-03-2019 - 0 reacties Hogere suikerproducties dan verwacht in met name India en andere Aziatische landen zorgen op dit moment opnieuw voor enige druk op de internationale suikermarkt.