Vis

Recente nieuwsberichten m.b.t. Vis

Nieuwe Tekno modellen week 15 2017

14-04-2017 -

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Als je op de omschrijving klikt krijg je meer informatie en kun je het betreffende model direct bestellen. Scania 141 J.P. Vis. Scania Willy Ceusters. Volvo F12 6×4. Mercedes-Benz Actros Veenplant Volvo FH4 Globetrotter 6×2. Daarnaast zijn er ook enkele modellen aangekondigd die er aan zitten te komen en nu al gereserveerd kunnen worden: Volvo FH16 Globetrotter XL 8×4 (3e kwartaal 2017). Volvo FH16 Globetrotter XL 8×4 RHD (3e kwartaal 2017). Volvo FH4 Sidler (4e kwartaal 2017). Volvo FH4 Shell (3e kwartaal 2017). Scania S


Ik wil de waarheid weten

03-04-2017 -

Beste boeren,

Zoals jullie vast weten is er de laatste tijd veel commotie over het consumeren van dierlijke producten. Vanuit voornamelijk Noord-Amerika worden steeds meer mensen aanbevolen om veganistisch te gaan eten: niet alleen geen vlees en vis maar ook geen eieren en zuivel. Boeren worden stuk voor stuk als dierenbeulen afgebeeld. Maar dat is niet het beeld dat ik in mijn opvoeding van ze heb gekregen.

Ik ben twintig, mijn hele leven in een stad opgegroeid, en in beperkte mate met het boerenleven in aanraking gekomen. Ik ben van mening dat een mens een omnivoor is: vlees, vis en zuivel horen in ons dieet thuis. Ook ben ik van mening dat het prima mogelijk is om dieren humaan te kweken én te slachten. Maar gebeurt dat in Nederland wel?

Het laatste wat ik wil is als kip zonder kop de media volgen en boeren boycotten (door dierlijke producten te laten staan) terwijl dat helemaal niet terecht is. Dus mijn vraag: mag ik eens bij iemand komen kijken hoe de koeien/varkens/kippen er bij staan en behandeld worden? Ik wil eens de stemmen van de andere kant horen dan alleen die van bijvoorbeeld de dierenbescherming!

Ik kijk uit naar jullie reacties!


Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. neemt Actros 2732L in gebruik

14-03-2017 -

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam B.V, gespecialiseerd in scheepvaartleveranties en import en export van verse producten, nam een nieuwe Mercedes-Benz Actros in gebruik. De truck werd geleverd door Mercedes-Benz dealer ROGAM.Actros Voor het transport van hun versproducten vertrouwt Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. volledig op de voertuigen van Mercedes-Benz. De band met Mercedes-Benz huisdealer ROGAM bestaat al sinds 1984 en het Van ProCenter Bergschenhoek is verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van een groot aantal bestelwagens. Deze worden ingezet voor het leveren van verse vis aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels, cruiseschepen, superjachten en luchthavens. Daarnaast heeft het bedrijf twee Atego


Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. neemt Actros 2732L in gebruik

14-03-2017 -

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam B.V, gespecialiseerd in scheepvaartleveranties en import en export van verse producten, nam een nieuwe Mercedes-Benz Actros in gebruik. De truck werd geleverd door Mercedes-Benz dealer ROGAM.Actros Voor het transport van hun versproducten vertrouwt Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. volledig op de voertuigen van Mercedes-Benz. De band met Mercedes-Benz huisdealer ROGAM bestaat al sinds 1984 en het Van ProCenter Bergschenhoek is verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van een groot aantal bestelwagens. Deze worden ingezet voor het leveren van verse vis aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels, cruiseschepen, superjachten en luchthavens. Daarnaast heeft het bedrijf twee Atego


2x Volvo FH16 750 6x2 bakwagen voor J.P. Vis

14-02-2017 -

Originele beschrijving

J.P. Vis Transport in Kwintsheul (ZH) heeft haar wagenpark uitgebreid met twee Volvo FH16 6×2 bakwagens. De transporteur heeft gekozen voor het motorvermogen van 750 pk voor dagelijks LZV-transport van groente, fruit, bloemen en planten door heel Zweden. De drie-assers met geconditioneerde opbouw werden afgeleverd door Volvo Group Truck Center Maasdijk.De Volvo FH16 bakwagens met Globetrotter XL-cabine zijn zeer compleet uitgevoerd voor maximaal chauffeurscomfort tijdens internationaal transport. Een luchtgeveerde vooras en de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak zorgen voor een ontspannen rit. Daarnaast zijn de trucks voorzien van twee luxe, lederen stoelen en I-ParkCool, zodat ook ’s nachts de cabine gelijkmatig


Drie nieuwe DAF's XF voor Troost Transport

31-10-2016 -

Bij temperatuur gecontroleerd transport mag niets misgaan, zeker niet als het gaat om bederfelijke waar als verse vis. Het in dit soort vervoer gespecialiseerde Troost Transport in Middelharnis kiest daarom voor zo betrouwbaar mogelijk materieel: trekkers van DAF. Onlangs leverde BEST Trucks in Barendrecht drie nieuwe DAF’s XF 460 6x2 af aan Troost Transport.


Plofkip beter voor milieu dan scharrelkip

15-06-2016 -

Daar sta je dan, vol goede bedoelingen en met je boodschappenkar voor de schappen. Wordt het kip, vis of vlees? Je gunt zo’n beestje het beste, maar de keu...


Argentinië schiet op China in strijd om vis - Foodlog

18-03-2016 -

Er zijn internationale regelingen nodig om duurzaam vis uit de wereldzeeën te halen. Dat zei Louise Fresco afgelopen woensdag. Voorlopig wordt er geschoten, constateert Reuters.


In 2050 meer plastic dan vis in de zee

20-01-2016 -

Tenzij de mens op een andere manier omgaat met plastic, zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in de zee liggen dan vissen. Dit is becijferd in een nieuw rapport dat dinsdag is gepubliceerd door de Ellen MacArthur Foundation naar aanloop van het World Economic Forum. Het WNF is niet verrast door de uitkomsten, maar blijft het een zorgwekkende situatie vinden.


Veel meer vis gevangen dan gemeld

20-01-2016 -

Wereldwijd wordt veel meer vis gevangen dan officieel wordt opgegeven. Volgens Canadese onderzoekers bedraagt de vangst op de wereld ongeveer 109 miljard kilo. Dat is flink meer dan de 77 miljard kilo die officieel is opgegeven.


'Boeren kunnen uitzien naar betere prijzen'

31-12-2015 -

Boeren en vissers krijgen het in 2016 en 2017 beter dan dit jaar. De prijzen voor melk, groente, fruit en vis zullen, na de overwegend stevige daling van afgelopen jaar, weer iets stijgen. Dat voorspelt ABN AMRO in een woensdag gepubliceerd rapport over de agrarische sector.


Boos en ongeïnteresseerd want ‘we mogen niets meer!’ - Foodlog

10-11-2015 -

Eerst trakteerde de WHO op kanker in de vleeswaren. Daarna moesten we niet alleen vlees maar ook vis minderen van de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding. Wat is er na twee weken nog over van al die voedingsadviezen die bedoeld waren om mensen te helpen?


Wageningse onderzoeker vertelt over toekomstige zeeboerderijen

26-10-2015 -

De Wageningse onderzoeker Willem Brandenburg geeft dinsdag 3 november een lezing over Boerderijen op zee. De lezing gaat over de toekomst van onze voedselproductie die steeds vaker uit de zee zal komen. Naast vis wordt zeewier een belangrijke groente die veel eiwitten bevat. Willem Brandenburg is betrokken bij de ontwikkeling van zeeboederijen. De lezing is een initiatief van het Wagenings Natuurwetenschapelijk Gezelschap. De lezing start om 19.45 uur in het Forum-gebouw op de Wageningen Campus. Toegang gratis.


Er zwemt twee keer zo weinig vis in de zee als vijftig jaar geleden

25-10-2015 -

Iedereen weet wel dat de zee geen onuitputtelijke bron is, maar populaties verdwijnen wereldwijd sneller dan we dachten.


Nieuwe viskwekerij in Zeeland moet eindelijk geld opleveren

09-10-2015 -

Een investering van 10 miljoen euro en 20 banen erbij. Dat levert de komst op van de nieuwe viskwekerij Kingfish Zeeland op het terrein van Zeeuwse Tong in Colijnsplaat. Na een jarenlange periode van onderzoeken en experimenteren, lijkt nu eindelijk de tijd aangebroken dat Zeeland geld kan verdienen met aquacultuur; het kweken van vis, schaal- en schelpdieren en zilte gewassen.


Onderzoekers creëren vlees met het goede van vis

15-05-2015 -

Goed nieuws voor mensen die niet van vis houden, maar dol zijn op vlees. Chinese onderzoekers hebben vlees 'ontwikkeld' dat rijk is aan de vetzuren die we normaliter aantreffen in vette vis.


Stelling: Splinterpartijen uitsluiten

24-04-2015 -

Uit recente cijfers blijkt dat driekwart van de Nederlanders te weinig groente, fruit en vis eet. Dit ondanks de miljoenen subsidie die jarenlang zijn gestoken in voorlichtingscampagnes voor gezond eten. Vindt u dat er nog overheidsgeld moet worden gestoken in deze voorlichtingscampagnes of moet de subsidiekraan dicht.


‘Stop de voedingsadviezen’ - Foodlog

21-04-2015 -

We weten niet precies wanneer we voedingsmiddelen 'gezond' of juist 'ongezond' mogen noemen. Geef dat eens duidelijk toe, stelt werktuigbouwkundige en orthomoleculair behandelaar Dennis Zeilstra voor. Zo wil hij de steeds grotere verwarring en stammenstrijden over bijvoorbeeld superfoods of de gezondheid van vette vis de wereld uithelpen.


Nieuwe schamelaanhangwagen voor Koman's Vishandel uit Moerdijk voor vervoer van levende vis

18-02-2015 -

[url][/url]]


Vanwege Morrissey zitten de pianisten in Utrecht zonder vlees

29-10-2014 -

Acht internationale meesterpianisten, juryleden van het internationale Franz Lisztconcours, moesten het vanmiddag in TivoliVredenburg zonder vlees of vis stellen bij hun lunch. Niet omdat ze zelf allemaal vegetarisch zijn, maar omdat een andere gast in het klassieke én popmuziekcentrum dat had geëist.