Varkensvlees

Varkensvlees nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Varkensvlees nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Varkensvlees nieuws

Ook in 2020 groeit Chinese varkensimport explosief

23-01-2020 - 0 reacties Rabobank verwacht dat de Chinese import van varkensvlees dit jaar 2020 opnieuw een record gaat vestigen. Vooral exporteurs in de Verenigde Staten profiteren van de grote vleestekorten in China, zo verwachten analisten van de bank.


'Sommige fruit-, groente- en graansoorten hebben tot 50% van hun voedingswaarde verloren'

06-01-2020 - 0 reacties Omdat bij de veredeling van planten vooral geselecteerd is op volume, uniformiteit, vorm en uiterlijk is het gehalte aan bepaalde vitamines en elektrolieten in sommige soorten fruit, groenten en granen tot 50% lager dan 50 jaar geleden. Dat zegt Alice Stanton, hoogleraar cardiovasculaire farmacologie aan het Ierse Royal College of Surgeons. Daarom is het volgens hem voor veel mensen noodzakelijk om lams- rund- of varkensvlees te eten.


Russische varkensprijs op laagste punt in vijf jaar

06-01-2020 - 0 reacties Rusland verwacht komende jaren bijna 5 keer zo veel varkensvlees te exporteren dan het nu doet. De productie in het land stijg terwijl de binnenlandse consumptie zijn limiet lijkt te hebben bereikt.


'Ook 2020 kan een goed varkensjaar worden'

02-01-2020 - 0 reacties Het zijn bizarre tijden op de varkensmarkt. Vanwege het grote vleestekort in China loopt de export van Europees varkensvlees als een trein. En dat zorgt voor goede prijzen. Tegelijkertijd is Afrikaanse varkenspest op slechts 40 kilometer van Duitsland geconstateerd. Robert Hoste, econoom varkensproductie bij Wageningen Economic Research (WUR) blikt terug en vooruit.


Varkensvlees VS vanaf 2020 'tariefvrij' naar China

23-12-2019 - 0 reacties In het nieuwe jaar zet China definitief een streep door de verhoogde importheffingen op Amerikaans varkensvlees en nog veel meer (landbouw)producten. Daarmee doet land een handreiking aan de Verenigde Staten om de handelsoorlog te sussen.


Alle grote Nederlandse varkensslachterijen kunnen exporteren naar China

11-12-2019 - 0 reacties De varkensslachterij van Pali Group heeft een erkenning gekregen om varkensvlees naar China te mogen exporteren. Het bedrijf werd in augustus door de Chinese autoriteiten bezocht voor een audit. Eind vorige week werd officieel bevestigd dat aan alle voorwaarden wordt voldaan. Nog deze week zal het eerste varkensvlees aan Chinese afnemers worden geleverd. Nu voor Pali Group ook in China mag leveren, beschikken alle grote Nederlandse varkensslachterijen over een erkenning. Naast Pali Group mogen ook Vion, Van Rooi Meat, Compaxo en Westfort varkensvlees afzetten in China.


Rabobank: 'Afrikaanse varkenspest heeft ook in 2020 veel impact op mondiale vleesmarkt'

29-11-2019 - 0 reacties De vooruitzichten op de markt voor vlees en vis in 2020 wordt sterk bepaald door de impact die de uitbraken van Afrikaanse varkenspest hebben. Het leidt tot een forse daling van het aanbod van varkensvlees en zorgt voor veel onzekerheid op verschillende markten. Dat stellen analisten van de Rabobank. In de productie via viskweek en van pluimveevlees wordt wel een lichte groei voorzien. Het aanbod van rundvlees blijft vrijwel stabiel. Deze veranderingen vallen echter in het niet tegen de sterke daling in het aanbod van varkensvlees. Daarnaast zijn er de handelgeschillen tussen de Verenigde Staten en China die een behoorlijke impact op de handel in vlees en vis kunnen hebben en die voor veel onzekerheid zorgen.


Belgisch varkensvlees kan weer naar Singapore worden uitgevoerd

28-10-2019 - 0 reacties Na India en Vietnam heft ook Singapore zijn embargo op de invoer van Belgisch varkensvlees op. Dat heeft de Belgische minister van Landbouw, Ducarme, zaterdag 26 oktober gemeld. Het verbod op invoer van varkensvlees uit België stelden de landen in na de vaststelling van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in de Belgische provincie Luxemburg. In 2017 importeerde Singapore 482 ton producten afkomstig uit de Belgische varkenshouderij.


Sanitair attaché om China te openen voor Belgisch vlees

25-10-2019 - 0 reacties België krijgt binnenkort een 'sanitair attaché' in China. De federale regering heeft de aanstelling goedgekeurd van een FAVV-agent bij de Belgische ambassade in Peking. “Bij het creëren van deze functie hebben we een duidelijk doel: het opheffen van Chinese embargo's op onze export van rundvlees, varkensvlees en pluimvee", zegt minister van Landbouw Denis Ducarme (MR). Door een embargo dat bijna 20 jaar geleden werd opgelegd, heeft België nooit de gelegenheid gehad zijn rundvlees aan de Chinezen te verkopen.


'Varkensvleesproductie zal met 10 procent dalen'

25-10-2019 - 0 reacties Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) schat in dat de wereldwijde productie van varkensvlees over 2020 met 10% daalt tot 95,2 miljoen ton. Dit zou het laagste productieniveau sinds 2007 zijn.


Consument betaalt hogere winkelprijs varkensvlees

23-10-2019 - 0 reacties In juli en augustus golden topprijzen in de keten van varkensvlees. De consumentenprijsindex van varkensvlees bedroeg in augustus 113 punten (2015=100), bijna 3 procent meer dan in juni. Dat meldt Agrimatie


Britse varkensvleesexport bijna 10 procent hoger

21-10-2019 - 0 reacties De export van varkensvlees uit het Verenigd Koninkrijk ligt in augustus bijna 10% hoger dan vorig jaar, zo tonen de nieuwe cijfers van overheidsinstantie AHDB aan. De uitbraken van de Afrikaanse varkenspest in China zijn hier debet aan. 


Minder schakels in varkensvleesketen bij Plus

19-10-2019 - 0 reacties Relevant onderscheid in varkensvlees moet een klant herkennen. Pas als dat zichtbaar is en wordt begrepen, is een consument bereid er meer voor te betalen. 'Werkelijk elk facet in de keten moet dan kloppen', zegt Denise Dijkhof van Plus supermarkten.


Chinese vraag nog wilder, maar varkens genoeg

19-10-2019 - 0 reacties De vraag naar varkensvlees is ongekend goed. China koopt nog meer dan ze al deden. Slachtrijpe varkens zijn zodoende gewild, maar die zijn echter niet dun gezaaid. 


DCA publiceert prijsmutaties varkensvleesonderdelen

14-10-2019 - 0 reacties DCA-Markets publiceert vanaf 14 oktober wekelijks de prijsmutaties van onderdelen van varkensvlees. DCA wil daarmee meer transparantie aan brengen in de vleesketen.


Slachterij Gosschalk goedgekeurd voor China

14-10-2019 - 0 reacties Exportslachterij Gosschalk uit Apeldoorn heeft onlangs een exportlicentie verkregen om varkensvlees richting China te mogen exporteren.


Meeste varkensvlees uit Amerika gaat naar China

14-10-2019 - 0 reacties De varkensvleesexport van de Verenigde Staten heeft over de maand augustus positieve resultaten geboekt, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Opvallend is dat China de belangrijkste bestemming blijft voor varkensvlees uit de Verenigde Staten.


China komt 20 miljoen ton varkensvlees tekort

14-10-2019 - 0 reacties "Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest loopt het vleestekort in China op tot 20 miljoen ton", zegt René Veldman van Rabobank. Welke kansen brengt dit met zich mee voor de Nederlandse varkenshouders?


China omarmt Amerikaans varkensvlees en koopt een recordhoeveelheid

12-10-2019 - 0 reacties De Verenigde Staten en China bereikten afgelopen vrijdag een gedeeltelijke overeenkomst die een wapenstilstand in de handelsoorlog tot stand zou brengen en de basis kan leggen voor een bredere overeenkomst tussen Trump en Xi Jinping later dit jaar.


Varkensvleesexporteurs profiteren van vraag China

10-10-2019 - 0 reacties De Europese exporteurs van varkensvlees profiteren volop van de vraag uit China, zo blijkt uit de nieuwste exportcijfers. In de eerste 7 maanden van het jaar is de export richting dat land namelijk met 43,1% gestegen. Ook de varkensvleesexport naar Vietnam is fors toegenomen.