Varkensvlees

Al het Varkensvlees nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Varkensvlees nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Varkensvlees nieuws

Afrikaanse Varkenspest in China, heeft dit gevolgen voor Nederland?

24-06-2019 - 0 reacties Sinds augustus 2018 heeft Afrikaanse Varkenspest (AVP) eerst in China en later ook in andere delen van Azië toegeslagen. De gevolgen voor de regio zijn enorm groot, miljoenen dieren worden geruimd en de epidemie lijkt een ongekende omvang te krijgen. Door de afname van het aantal varkens alleen al in China, zal er wereldwijd een effect merkbaar worden op de markt van varkens en varkensvlees, maar ook grondstoffen voor varkensvoer. Het is een van de grootste uitbraken van een dierziekte ooit. Zijn er ook nog directe gevolgen voor Nederland door een verhoogde dreiging op insleep van het virus in ons land?


Column: Kleine gestage stapjes richting de 2 euro

22-06-2019 - 0 reacties China importeerde in mei 2019 ruim 18 procent meer varkensvlees en dat moet gevolgen hebben voor de varkensprijs. We zien dat dan ook terug in de voortdurend stijgende prijzen voor de varkens; al zijn het vooralsnog maar kleine doch gestage stapjes.


'Hamletz varkensvleesconcept is niet mislukt'

20-06-2019 - 0 reacties „Hamletz varkensvlees is niet mislukt”, zegt varkenshouder Annechien Ten Have uit Beerta als reactie op de mediaberichten dat supermarktketen Plus het varkensvlees van het concept Hamletz uit het assortiment heeft gehaald.


Chinese vrieshuizen tjokvol varkensvlees

18-06-2019 - 0 reacties China heeft over de afgelopen maanden zoveel varkensvlees geïmporteerd dat de vrieshuizen nu tjokvol zitten. Hierdoor lijken de exportkansen van de Europese vleesexporteurs te slinken.


Rabobank voorspelt: ‘Al het varkensvlees verdwijnt richting Azië’

17-06-2019 - 0 reacties Productieverliezen in China als gevolg van Afrikaanse varkenspest hebben eerdere inschattingen overtroffen. Dat meldt de Rabobank in haar laatste rapport over de varkensmarkt. De bank verwacht dat zeker 30 procent van de productie zal wegvallen


Chinezen eten minder varkensvlees, mogelijk blijvend

17-06-2019 - 0 reacties


Consumptie varkensvlees daalt in China flink vanwege Afrikaanse varkenspest

14-06-2019 - 0 reacties Chinezen eten 10 tot 15 procent minder varkensvlees, ten opzichte van een jaar geleden. Dit schrijft Rabobank in een update over de varkensvleesconsumptie in relatie tot de Afrikaanse varkenspest in dat land.


Markt biologisch varkensvlees trekt aan: boeren kunnen weer omschakelen

13-06-2019 - 0 reacties Varkenshouders die willen omschakelen naar biologisch, krijgen daar binnenkort weer de mogelijkheid voor.


Vleesindexprijs Wereldvoedselorganisatie FAO stijgt door hogere varkensprijs

08-06-2019 - 0 reacties FAO Meat Price Index blijft de afgelopen maanden stijgen door de wereldwijde hogere prijsnoteringen voor varkensvlees en de sterke importvraag vanuit Oost-Azië.


Verdere groei Spaanse varkensvleesproductie

06-06-2019 - 0 reacties De varkensvleesproductie in Spanje blijft groeien. In het eerste kwartaal van 2019 vonden er 4,1 procent meer slachtingen plaats in vergelijking met de eerste drie maanden van 2018. De hoeveelheid varkensvlees steeg met 3,5 procent tot 1,27 miljoen ton.


Omzet duurzaam voedsel groeit nog steeds maar vlakte in 2018 wel iets af

04-06-2019 - 0 reacties De omzet van ‘duurzamere’ producten steeg in 4 jaar tijd van 1,9 miljard euro naar 4,1 miljard euro. Er wordt ook steeds meer varkensvlees met een keurmerk verkocht. De omzetgroei vlakte overigens wel iets af tussen 2017 en 2018.


Aanvragen invoerregelingen varkensvlees juni 2019

20-05-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.041 - In juni kunt u importrechten en/of invoercertificaten aanvragen voor diverse invoerregelingen in de varkensvleessector.


China annuleert groot volume varkensvlees uit VS

20-05-2019 - 0 reacties De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China doet de Amerikaanse varkensexport geen goed. Nu de gesprekken tussen beide landen opnieuw spaak zijn gelopen, hebben de Chinese inkopers grote volumes Amerikaans varkensvlees geannuleerd.


Jumbo haalt varkensvlees uit schap wegens salmonella

18-05-2019 - 0 reacties Supermarktketen Jumbo heeft 14 varkensvleesproducten uit het schap gehaald in verband met mogelijke salmonella-besmetting.


Salmonella in varkensvlees Jumbo

17-05-2019 - 0 reacties VEGHEL - Jumbo haalt per direct diverse verse varkensvleesproducten van het huismerk uit de schappen. Tijdens een reguliere kwaliteitscontrole is de salmonellabacterie aangetroffen. Daardoor kunnen deze producten mogelijk besmet zijn. Het gaat onder meer om gemengd gehakt, soepballetjes, varkensbraadworst en varkenssaucijs.


Keten Duurzaam Varkensvlees zet vol in op smart farming

14-05-2019 - 0 reacties KDV gaat vol voor smart farming en zet flinke stappen vooruit in individuele dierherkenning.


Aantal deelnemers 'smart farming' groeit

14-05-2019 - 0 reacties Het aantal bedrijven dat is aangesloten bij Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees en deelneemt aan deelnam aan 'smart farming' groeide in 2018 door tot 91. Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting.


China sluit deal met mini-varkensexporteur

01-05-2019 - 0 reacties 'Alle kleine beetjes helpen', moet de Chinese overheid gedacht hebben in de poging om het tekort aan varkensvlees te dichten. China heeft een handelsovereenkomst met Argentinië gesloten, maar dat land export nauwelijks varkensvlees.  


Brabantse boeren profiteren van veel duurder varkensvlees, Afrikaanse varkenspest in China stuwt prijs omhoog

30-04-2019 - 0 reacties MILHEEZE/EINDHOVEN - Doordat de Afrikaanse varkenspest in China ongenadig huishoudt, schiet de prijs voor varkensvlees in Nederland rap omhoog. Dat gaan we binnenkort merken bij de slager of in de supermarkt. En het geeft Brabantse varkenshouders tegelijkertijd wat lucht in roerige tijden.


China exporteert besmet varkensvlees naar Rusland

29-04-2019 - 0 reacties De Russische voedselwaakhond Rosselkhoznadzor meldt dat China varkensvlees naar Rusland heeft geëxporteerd dat met Afrikaanse varkenspest besmet is. De Russian National Meat Association (NMA) heeft gevraagd om maatregelen.