Varkensvlees

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Varkensvlees. Varkensvlees is een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Varkensvlees nieuws

'Varkensvlees wordt duurder door Afrikaanse varkenspest'

25-04-2019 - 0 reacties Door de Afrikaanse varkenspest die heerst in China, wordt varkensvlees ook voor de Nederlandse consument duurder. De inkoopprijs is de afgelopen maand al met ruim 20 procent gestegen tot 1,79 euro, zegt vleesleverancier Vion donderdag in De Telegraaf.


Export varkensvlees gaat records verbreken

25-04-2019 - 0 reacties De Europese Commissie verwacht dat de varkensvleesexport vanuit de Europese Unie flink gaat toenemen. Daarentegen is de verwachting echter ook dat de productie van varkensvlees zo goed als gelijk blijft. 


Rabobank: varkenspest zorg of zegen

25-04-2019 - 0 reacties Optimisme en onzekerheid vieren hoogtij op de varkensmarkt. De wereldwijde toegenomen vraag naar varkensvlees zorgt voor oplopende prijzen. Dit terwijl het aantal uitbraken van Afrikaanse varkenspest nog altijd toeneemt, wat zorgt voor enorme onzekerheid. Dat schrijft de Rabobank in het eerste kwartaalbericht over 2019.


Dode varkens, heel veel dode varkens

24-04-2019 - 0 reacties De Afrikaanse varkensgriep heeft in volle sterkte China bereikt. En dat heeft niet alleen dramatische gevolgen voor de prijs van varkensvlees.


Vleeswarenfabrikanten luiden noodklok over duur en schaars varkensvlees

21-04-2019 - 0 reacties De hoge varkensprijzen gaat grote gevolgen hebben voor de vleeswarenindustrie. De Europese vlees- en vleeswarenproducenten, verenigd in Clitravi, voorzien dat de prijs voor bacon, boterhamworst en ham flink omhoog zal gaan.


Vleeswarenfabrikanten luiden noodklok over duur en schaars varkensvlees

15-04-2019 - 0 reacties De hoge varkensprijzen gaat grote gevolgen hebben voor de vleeswarenindustrie. De Europese vlees- en vleeswarenproducenten, verenigd in Clitravi, voorzien dat de prijs voor bacon, boterhamworst en ham flink omhoog zal gaan.


Afrikaanse varkenspest in China kan de wereldwijde vlees- én graanmarkt ontwrichten

15-04-2019 - 0 reacties Volgens de Chinese autoriteiten zijn de uitbraken van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in het land na de ruiming van 1 miljoen varkens onder controle. In een rapport van Rabobank Research wordt een ander beeld geschetst. AVP is endemisch; er zullen vermoedelijk nog 200 miljoen varkens geruimd moeten worden. De productie van varkensvlees valt met 30% terug. Dat heeft verstrekkende gevolgen.


Europese export varkensvlees naar China met 14 procent toegenomen

01-04-2019 - 0 reacties Afgelopen maand januari steeg de Europese export van varkensvlees naar China met 14 procent. Door die forse stijging naar dit land bereikte de totale Europese export van varkensvlees een recordniveau voor de maand januari.


China wil recordhoeveelheid varkensvlees importeren uit VS

27-03-2019 - 1 reacties China is voornemens om dit jaar een recordhoeveelheid varkensvlees te importeren uit de Verenigde Staten. Volgens persbureau Bloomberg vormt de deal een onderdeel van toezeggingen gericht op het sussen van de handelsoorlog tussen de twee landen te sussen.


KDV: ‘Binnen enkele jaren alle mest uit de keten omgezet in een duurzaam en gecertificeerd product’

27-03-2019 - 0 reacties De Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) verwacht dat binnen enkele jaren van alle meststromen binnen deze keten, een duurzaam en gecertificeerd product wordt gemaakt. Dit stelt de KDV nadat de NVWA de monovergister op haar demovarkensbedrijf goedkeurde.


Culinair ontdekt: Varkensoren

27-03-2019 - 0 reacties Vroeger was varken de dagelijkse smaakmaker, nu vindt Nick Trachet in zijn buurt nauwelijks meer varkensvlees. Trachet ontdekt varkensoren, gefrituurd als snack of als broodbeleg.


Varkenssector VS profiteert van handelsoorlog

26-03-2019 - 0 reacties China gaat in 2019 mogelijk grote hoeveelheden varkensvlees uit de Verenigde Staten (VS) opkopen. Het zou zelfs gaan om een verdriedubbeling van de importcijfers van 2018.


FBI neemt half miljoen kilogram Chinees varkensvlees in beslag

19-03-2019 - 0 reacties Amerikaanse varkenshouders zijn tevreden over de manier waarop de Amerikaanse douane en FBI werken om de grenzen te bewaken tegen de varkenspest. Afgelopen vrijdag nam de FBI een half miljoen kilogram varkensvlees uit China in beslag.


Danish Crown zet in op klimaatneutraal varkensvlees

18-03-2019 - 0 reacties De Deense slachterij Danish Crown wil de CO2 voetafdruk in 2030 gehalveerd hebben ten opzichte van 2005. In 2050 wil het in de hele keten omzetten in een zo klimaatneutrale productie. Dat is een behoorlijke ambitie.


Danish Crown wil CO2-footprint halveren

18-03-2019 - 0 reacties De Deense slachterij Danish Crown wil verduurzamen. Het streven van de slachterij is dat de CO2-footprint van een kilo varkensvlees in 2030 is gehalvereerd. In 2050 wil het bedrijf energieneutraal zijn


Douane VS onderschept Chinees varkensvlees

18-03-2019 - 0 reacties De douane van de Amerikaanse staat New Jersey heeft circa 1 miljoen pond varkensvlees in beslag genomen. Het vlees was illegaal geïmporteerd uit China.


Karbonade net zo duurzaam als vleesvervanger Tofu

14-03-2019 - 0 reacties Varkensvlees van Nederlandse varkenshouders blijkt net zo duurzaam als de plantaardige vleesvervanger Tofu, melden Vion en ZLTO.


CETA: 80.000 ton Canadees varkensvlees voor de EU-markt

07-03-2019 - 0 reacties Als uitvloeisel van de de EU-Canadese handelsovereenkomst CETA mag de Canadese vleessector jaarlijks 80.000 ton varkensvlees zonder invoerheffingen naar de EU exporteren. Slechts weinig Canadese slachthuizen zijn EU-gecertificeerd.


Tsjechië wil AVP-vrij verklaard worden

27-02-2019 - 0 reacties Sinds de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Tsjechië (juni 2017) zijn er vanuit de Europese Unie handelsbeperkingen op Tsjechisch varkensvlees ingevoerd. Europa heeft echter nu een voorstel gedaan om de restricties op te heffen, omdat nieuwe uitbraken uitgebleven zijn. 


COV versterkt samenwerking met China rond varkenspest

25-02-2019 - 0 reacties De COV heeft met de Chinese zusterorganisatie CMA afspraken gemaakt over de inzet richting overheid om varkensvlees te kunnen blijven exporteren bij een onverhoopte uitbraak van Afrikaanse varkenspest.