Vleesconsumptie

Vleesconsumptie is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Vleesconsumptie en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Vleesconsumptie nieuws

PBL geeft toe dat halvering vleesconsumptie nauwelijks bijdraagt aan reductie broeikasgassen

11-02-2019 - 0 reacties Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is er eindelijk toe overgegaan om de werkelijke klimaatwinst die gepaard gaat met halvering van de vleesconsumptie, op zijn website te benoemen. Halvering van de vleesconsumptie in heel Europa leidt tot een vermindering van broeikasgassen van 2 tot 4 procent, afhankelijk van de vleessoort die men laat staan (kip, varken of rund). 


Amerikanen nog altijd grootste vleeseters op aarde

06-02-2019 - 0 reacties De afgelopen 50 jaar verdubbelde de wereldbevolking van 3 miljard naar 7,6 miljard mensen. De wereldwijde vleesproductie vervijfvoudigde. Tegelijk kun je de krant niet openslaan of je leest over vleesminderen en plantaardig eten. Wat betekent dat voor de wereldwijde vleesconsumptie en waar wonen de grootste vleeseters op aarde? De BBC zocht het uit.


Kippenvleugels vliegen uit de Amerikaanse schappen

02-02-2019 - 0 reacties In de Verenigde Staten (VS) vindt zondag 3 februari de 'Super Bowl' plaats. Dit is de grootste American Football-wedstijd ter wereld. Op die dag stijgt de vleesconsumptie doorgaans naar grote hoogtes, want rondom deze wedstrijd verstouwen de Amerikanen maar liefst 1,38 miljard kippenvleugeltjes.


Vleesminderen is goed, met de Nederlandse of de Franse slag?

24-01-2019 - 0 reacties Minder dieren en meer planten eten is een goede daad. Het is beter voor de aarde en gezondheid en clementer voor de miljarden dieren die voor onze vleesconsumptie gefokt en geslacht worden. Maar hoe breng je mensen tot minderen? Daarvoor bedachten de Britten ooit Meatless Monday - dat inmiddels zo'n 20 jaar bestaat. De Belgen doen al 10 jaar aan 'Veertig dagen zonder vlees'. In Nederland hadden we vorig jaar - voor het eerst - een Nationale Week Zonder Vlees. En in Frankrijk vragen 500 bekende Fransen je dit jaar iedere week een dag geen vlees te eten.


Het tegengeluid: “De anti-vleescampagne is slecht voor de gezondheid”

23-01-2019 - 0 reacties Het is geen populaire mening die voedingsbiotechnoloog Frédéric Leroy van de VUB verkondigt. Dat beseft hij zelf ook. Toch wil Leroy in het Vlaamse opinieblad Knack uitleggen dat er achter de wereldwijde campagne tegen vleesconsumptie die de EAT-Lancet Commission deze week lanceert, ook financiële belangen schuilgaan.

Wat is er aan de hand? Deze week verscheen er een groot artikel in gerenommeerd vakblad The Lancet dat adviseerde om fors minder vlees te gaan eten, zodat in 2050 alle tien miljard wereldburgers te eten hebben. Het ging om een grote studie waar 37 wetenschappers drie jaar aan werkten. Zij maken deel uit van de EAT-Lancet Commission on Food, Planet, Health. EAT is een non-profitorganisatie opgericht door een steenrijke Noorse hotelmagnaat en zijn vrouw, een dierenrechtenactiviste. Deze organisatie is een samenwerking aangegaan met The Lancet. Samen vormen ze een collectief van enerzijds objectieve wetenschappers, maar anderzijds ook ideologen en bedrijven met financiële belangen.


STAF laat PBL door het stof gaan

11-01-2019 - 0 reacties Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft donderdag 10 januari wederom een aanpassing gedaan in een artikel over de correlatie tussen de vleesconsumptie en het klimaat. Dit naar aanleiding van de vragen die Stichting Agri Facts (STAF) eerder stelde.


'PBL corrigeert eindelijk cijfers broeikasgassen vleesconsumptie'

11-01-2019 - 0 reacties Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft eindelijk toe dat het halveren van de vleesconsumptie in heel Europa zou leiden tot een vermindering van 2 tot 4 procent in de uitstoot van broeikasgassen.


'PBL corrigeert eindelijk cijfers broeikasgassen vleesconsumptie'

11-01-2019 - 0 reacties Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft eindelijk toe dat het halveren van de vleesconsumptie in heel Europa zou leiden tot een vermindering van 2 tot 4 procent in de uitstoot van broeikasgassen.


STAF eist dat planbureau effect vleesconsumptie verder bijstelt

08-01-2019 - 0 reacties Stichting Agri Facts (STAF) blijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) achter de broek zitten over foute informatie rond de effecten van vleesconsumptie.


STAF eist dat planbureau effect vleesconsumptie bijstelt

08-01-2019 - 0 reacties Stichting Agri Facts (STAF) blijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) achter de broek zitten over foute informatie rond de effecten van vleesconsumptie.


STAF houdt druk op Planbureau over onjuiste informatie

08-01-2019 - 41 reacties De Stichting Agri Facts (STAF) blijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) achter de broek zitten over foute informatie rond de effecten van vleesconsumptie. Het PBL is 'hardleers' en 'volhardt in het foutief informeren van politiek, stakeholders en media over de klimaatwinst bij halvering van de vleesconsumptie'.


PBL overdrijft klimaatlast vleesconsumptie factor 10

30-12-2018 - 12 reacties De kersvers opgerichte Stichting Agrifacts slaat toe en betrapt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) op pessimistische en gekleurde informatie over de veehouderij. PBL overdrijft in haar Balans-rapport 2018 de CO2-productie van vlees-consumptie met een factor tien.

Wat zij blootleggen is het topje van een ijsberg van ideologisch gekleurde BS met academisch randje (bullshit)

Al eerder betrapten wij hier door de overheid betaalde ‘deskundigen’ op gekleurde informatie en meten met 2 klimaten, zie ook mijn publicaties in VORK en Melkvee.


Vleesconsumptie stabiel ondanks 'vega-trend'

20-12-2018 - 0 reacties Ondanks alle aandacht in maatschappij en (sociale) media voor vleesvervangers, vleesloze dagen, flexitarisme en vegetarisme, blijft de vleesconsumptie in Nederland heel stabiel, op 76,6 kilo per hoofd van de bevolking.


Vleesconsumptie stabiel ondanks 'vega-trend'

20-12-2018 - 0 reacties Ondanks alle aandacht in maatschappij en (sociale) media voor vleesvervangers, vleesloze dagen, flexitarisme en vegetarisme, blijft de vleesconsumptie in Nederland heel stabiel, op 76,6 kilo per hoofd van de bevolking.


Supermarkten verleiden de klant met vlees omdat ze nog steeds weinig succesvollers hebben gevonden

26-11-2018 - 0 reacties Varkens in Nood windt zich vandaag in de NRC op over supermarkten die zich in zouden spannen om ons te veel vlees te laten eten. Dáárom daalt de vleesconsumptie in Nederland niet, zegt de organisatie. De supers zou het allemaal om de poen te doen zijn. De werkelijkheid zit anders in elkaar.


Nederlandse vleesconsumptie blijft gelijk

21-11-2018 - 0 reacties Nederlanders eten evenveel vlees in 2017 als in 2016. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research.


Verschillen in vleesconsumptie? Nee, wel in meetmethode en periode

21-11-2018 - 0 reacties Onlangs publiceerden Wageningen Economic Research (in opdracht van Wakker Dier) en RIVM onderzoek over de vleesconsumptie in Nederland. De conclusies van beide onderzoeken verschillen licht. Wageningen Economic Research ziet dat de daling in vleesconsumptie in Nederland stagneert en RIVM meldt dat er minder vlees wordt gegeten.


Voedingscentrum wil vleesconsumptie mannen halveren, ze moeten aan bonen en eieren

21-11-2018 - 1 reacties Het Voedingscentrum start vandaag de campagne ‘Er is meer dan vlees’ die mannen aanmoedigt hun vleesconsumptie te halveren.

Het advies van de Schijf van Vijf is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten. Het RIVM maakte woensdag dat de vleesconsumptie is gedaald, maar volgens cijfers van de Wageningen Universiteit is van een consumptiedaling geen sprake. Volgens het Voedingscentrum kunnen mannen gemiddeld zeker 400 gram per week in vleesconsumptie minderen.


Wakker Dier verwonderd over gelijkblijvende vleesconsumptie

21-11-2018 - 0 reacties Op één dag werden er twee tegengestelde rapporten over de consumptie van vlees gepubliceerd. In opdracht van Wakker Dier berekende Wageningen UR dat de vleesconsumptie in 2017 gelijk is gebleven.


Vleesconsumptie al drie jaar gelijk

20-11-2018 - 0 reacties Ondanks de beweging dat consumenten minder vlees willen eten, blijkt de vleesconsumptie in 2017 nagenoeg gelijk te zijn aan die van de twee voorgaande jaren.