Vleesconsumptie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Vleesconsumptie. Vleesconsumptie is een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Vleesconsumptie nieuws

We willen minder vlees eten: dat ziektes van dier op mens overspringen, hangt velen de keel uit

22-01-2021 - 21 reacties Zeven op de tien Nederlanders vindt dat we minder vlees moeten gaan eten. Vooral het voorkomen van het overspringen van ziektes van dier op mens is een belangrijke reden waarom mensen zouden moeten minderen met de vleesconsumptie.


Waarom de vleestaks wél een goed idee is

24-11-2020 - 0 reacties In een opiniestuk op Nieuweoogst.nl roept André Arfman, voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), op tot een eerlijke discussie over de vleesconsumptie. Hij stelt dat niet altijd ‘de juiste feiten’ worden gebruikt, waardoor nu de vleestaks ‘weer’ op de agenda staat. Alternatieven Arfman vestigt de aandacht op de milieu-impact van alternatieven voor vlees. […]


Corona helpt slachtmachinefabrikant Marel vooruit

07-09-2020 - 0 reacties De vleesconsumptie stijgt wereldwijd nog altijd en dat is goed nieuws voor slachtmachinefabrikant Marel.


Duitse vleestaks

01-09-2020 - 0 reacties Bijna nergens ligt de vleesconsumptie zo hoog als in Duitsland en ook bijna nergens wordt er zoveel gediscussieerd over dierenwelzijn. Zo woedt er bij onze oosterburen al jaren een emotioneel debat over het versnipperen van mannelijke eendagskuikens. De eiersector staat onder grote druk om hier een einde aan te maken.


Brussel: vleesconsumptie zet dalende trend in

27-07-2020 - 0 reacties De Europese Commissie verwacht dat de varkensvleesproductie over 2020 gaat toenemen. Dit in tegenstelling tot de productie van andere soorten vlees. De vleesconsumptie zal naar verwachting dalen, maar de export neemt verder toe.


Brussel: vleesconsumptie zet dalende trend in

27-07-2020 - 0 reacties De Europese Commissie verwacht dat de varkensvleesproductie over 2020 gaat toenemen. Dit in tegenstelling tot de productie van andere soorten vlees. De vleesconsumptie zal naar verwachting dalen, maar de export neemt verder toe.


Vleesconsumptie stijgt, ondanks groei vegetarisch

08-01-2020 - 3 reacties Analyse - Alle mediaberichten over de overweldigende opmars van vleesvervangende producten ten spijt; de vleesconsumptie groeit nog altijd in Nederland. Ook Wakker Dier constateerde dat tot verbazing van alles en iedereen eind vorig jaar. Daarmee is niet gezegd dat vleesvervangers of vegetarisch niet stijgen, alleen veel minder hard dan wellicht iedereen wil of hoopt.


Duitse kerk roept op tot lagere vleesconsumptie en hogere prijzen voor de boer

28-09-2019 - 0 reacties De Duitse Evangelische kerk roept op tot het verminderen van de vleesconsumptie. Ze eist van de regering vooral maatregelen die de consumptie van goedkoop vlees tegengaan.


Duitse kerk roept op tot lagere vleesconsumptie en hogere prijzen voor de boer.

27-09-2019 - 0 reacties De Duitse Evangelische kerk roept op tot het verminderen van de vleesconsumptie. Ze eist van de regering vooral maatregelen die de consumptie van goedkoop vlees tegengaan.


Vleesconsumptie Nederland licht gestegen

25-09-2019 - 0 reacties Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland is vorig jaar iets gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor. Het is voor het eerst in tien jaar dat er weer sprake is van een lichte


Pluimveevleesconsumptie stijgt licht

24-09-2019 - 0 reacties De pluimveevleesconsumptie op basis van karkasgewicht (vlees inclusief botten) steeg vorig jaar met 1,81 procent van 22,1 naar 22,5 kilo per hoofd van de bevolking. De totale vleesconsumptie steeg met 0,78 procent van 76,6 naar 77,2 kilo.


Nederlanders aten in 2018 weer meer vlees

24-09-2019 - 0 reacties De vleesconsumptie in Nederland is in het jaar 2018 gestegen naar 77,2 kilo per persoon, zo blijkt een nieuw onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier. Het maakt dat voor het eerst in 10 jaar weer een stijging zichtbaar is.


Vleesconsumptie stijgt weer, de NOS zat ernaast

24-09-2019 - 0 reacties Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland bedroeg in 2018 iets meer dan 77 kg karkasgewicht. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017.


'Consumptie van vlees in Nederland steeg in 2018'

24-09-2019 - 8 reacties

Originele beschrijving

De vleesconsumptie in Nederland is in 2018 voor het eerst in negen jaar gestegen, zegt de dierenrechtenorganisatie Wakker Dier op basis van onderzoek van Wageningen Economic Research.


Eet de Nederlander wel minder vlees?

23-08-2019 - 0 reacties Het nieuws dat de consument het afgelopen jaar 9 procent minder vlees heeft gekocht, heeft tongen losgemaakt. Dit beeld staat haaks op de uitkomsten van andere onderzoeken waaruit blijkt dat de vleesconsumptie vrij constant is. Toch is er wel een ontwikkeling gaande.


NOS goochelt met cijfers vleesconsumptie

20-08-2019 - 0 reacties Van de NOS mag je verwachten dat ze hun feiten verifiëren en niet louter afgaan op één bron. Dit is precies wat de nationale omroep niet heeft gedaan met de cijfers van de vleesconsumptie.


NOS goochelt met cijfers vleesconsumptie

20-08-2019 - 0 reacties NOS stelde dat deze in 2017 met 9 procent was gedaald; in tegenstelling tot wat Wageningen universiteit eerder dat jaar publiceerde op basis van CBS cijfers. Daarin stelde universiteit dat de vleesconsumptie van 2016 tot 2017 niet was gedaald.


CBS kan daling vleesconsumptie niet bevestigen en wil onderbouwing van de NOS

17-08-2019 - 0 reacties Het was een opzienbarend nieuwtje in komkommertijd: de vleesconsumptie in Nederland is met 9% gedaald. Dat meldde de NOS woensdagochtend; vele media namen het over. Opmerkelijk, want vorig jaar meldden Wakker Dier en de WUR teleurgesteld dat de Nederlandse vleesconsumptie al twee jaar niet meer daalde. En nu opeens wel? Onderwijl zouden de verkopen van vleesvervangers met 51% zijn gestegen.


Duitsland overweegt hogere btw op vlees

13-08-2019 - 0 reacties Verschillende politici in Duitsland zijn voor een hogere btw op vleesproducten. De btw-verhoging moet inkomsten genereren voor investeringen in dierenwelzijn en moet er eveneens voor zorgen dat de hoge vleesconsumptie gaat dalen. Echter, niet iedereen is een voorstander van dit plan.


Minder vlees eten: tips voor carnivoren

10-08-2019 - 0 reacties Om de opwarming van de aarde enigszins te beteugelen, moet onze vleesconsumptie omlaag, is de nieuwste conclusie van de VN. Voor de echte carnivoor is dat een bittere pil. Valt de overstap te verzachten?