Vleesvervangers

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Vleesvervangers. Vleesvervangers is een van de 18053 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Vleesvervangers nieuws

Slager Paul slachtte nooit een koe en zijn zoon gelooft in vleesvervangers: ‘Slagerij is er ook voor veganisten’

12-08-2021 - 0 reacties Slager Paul van Leeuwen heeft nog nooit een koe geslacht, hij noemt zich wel specialist in vlees en vooral gekookte worst. Zoon Dylan, die over enige jaren de scepter zwaait, is eveneens geen huisslachter, hij sluit zelfs niet uit in de toekomst ook vleesvervangers te gaan verkopen. Als er vraag naar is.


Meelwormkweker uit Erp weet het zeker: larven bestrijden toekomstige voedselproblemen

10-08-2021 - 0 reacties ERP - Meelwormen als vleesvervangers. Volgens kweker Jelte-Pier Slump gaan die insecten op termijn een belangrijke rol spelen in de toekomst op het gebied van voedselproductie.


Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

10-05-2021 - 0 reacties UTRECHT (ANP) - Nederlanders eten van alle Europeanen de meeste vleesvervangers en geven er ook het meeste geld aan uit. Met name plantaardige kaas kopen we graag. Daarnaast verdubbelde de verkoop van plantaardige alternatieven in Nederlandse supermarkten de afgelopen twee jaar tot 291 miljoen euro per jaar. Dat meldt de internationale voedingsorganisatie ProVeg in een rapport over de plantaardige sector in Europa.


Een vegetarische burger op je bord? Misschien komt-ie wel uit Udenhout

05-05-2021 - 0 reacties UDENHOUT - In veel Nederlandse huishoudens verliest de slavink steeds meer terrein aan de vegaburger, het sojagehakt, de kip die geen kip is en andere vleesvervangers. Waar al producten vandaan komen? Onder meer uit een Udenhoutse fabriek, die sinds kort in bedrijf is.


Nederlandse meelwormenkweker in Franse handen: kans om mensen insecten te laten eten

13-04-2021 - 0 reacties De Nederlandse meelwormenkweker Protifarm wordt overgenomen door zijn Franse branchegenoot Ynsect. Die ziet grote kansen om mensen de insecten te laten eten, nu dat sinds 1 januari veilig wordt geacht in de Europese Unie. Van de meelwormen kunnen onder meer voedingssupplementen voor sporters en mensen met spijsverteringsziekten worden gemaakt, maar ook gewoon vleesvervangers.


Ermelose meelwormenkweker in Franse handen

13-04-2021 - 0 reacties De Ermelose meelwormenkweker Protifarm wordt overgenomen door zijn Franse branchegenoot Ynsect. Die ziet grote kansen om mensen de insecten te laten eten, nu dat sinds 1 januari veilig wordt geacht in de Europese Unie. Van de meelwormen kunnen onder meer voedingssupplementen voor sporters en mensen met spijsverteringsziekten worden gemaakt, maar ook vleesvervangers.


Beyond Meat breidt aanbod in Europa uit

12-04-2021 - 0 reacties Beyond Meat zal dit voorjaar in duizenden nieuwe winkels in Europa in de schappen liggen. Dit maakte de Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers maandag bekend.


Nederland is walhalla voor vegaindustrie: ‘Alleen Finnen eten meer vega dan wij’

12-03-2021 - 0 reacties Nederland is het walhalla voor de vega-industrie. Niet alleen onze eigen vleesvervangers bloeien, ook buitenlandse vegabedrijven trekken massaal naar ons land, met geld, fabrieken en hoofdkantoren.


Albert Heijn komt met vega-kibbeling en vega-spareribs: ‘Ik kan me voorstellen dat het lekker is’

03-03-2021 - 0 reacties Het aanbod aan visvervangers op de markt is nog klein. Er is zalm en visvrije tonijn, maar vergeleken bij vleesvervangers blijft het aanbod nog ver achter. Albert Heijn maakt vandaag bekend kibbeling te gaan verkopen zonder vis.


Bijna helft Nederlanders noemt zich flexitariër: verkoop nepvlees schiet omhoog

03-03-2021 - 0 reacties Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan.


‘Vegavleesproducent Vivera in Holten wordt voor honderden miljoenen verkocht’

25-02-2021 - 0 reacties HOLTEN - Vivera in Holten, fabrikant van vleesvervangers Vivera, wordt op korte termijn verkocht. Het bedrijf uit Holten zou voor ‘honderden miljoenen’ in de etalage staan. Dat meldt het Financieele Dagblad. De krant beroept zich op bronnen die bij deal betrokken zijn.


Flink meer vleesvervangers en 0.0-biertjes verkocht in 2020

17-02-2021 - 0 reacties Vegaschnitzels, kipstuckjes en sojamelk. Nederlanders kochten in 2020 opnieuw meer vlees- en zuivelvervangers in de supermarkt. Ook de verkoop van alcoholvrij bier groeide met een derde.


Aankoop Vegetarische Slager helpt omzet Unilever

04-02-2021 - 0 reacties De aankoop van de Vegetarische Slager door Unilever lijkt een succes. De omzet van de Nederlandse producent van vleesvervangers steeg vorig jaar 70 procent. Dat blijkt uit de cijfers over 2020 die de Brits-Nederlandse multinational in voeding en verzorgingsproducten donderdag presenteerde.


Waar blijven de visvervangers in de supermarkt?

01-01-2021 - 0 reacties Het koelschap met vleesvervangers in de supermarkt puilt tegenwoordig uit van de vegetarische burgers, worsten en spekjes. Het aanbod aan visvervangers is veel kleiner. Is er geen vraag naar vanuit de consument of is de smaak van vis gewoonweg moeilijk na te bootsen?


Vleesconcern Van Loon uit Son stapt in maaltijden

11-12-2020 - 0 reacties SON - Na vlees en vleesvervangers gaat Van Loon Group ook koelverse maaltijden produceren. Met Bonfait in Denekamp wil het Sonse concern de vierde overname in twee jaar tijd realiseren.


Unilever ziet grote vraag naar veganistische alternatieven en verhoogt omzet naar 1 miljard euro

18-11-2020 - 0 reacties Unilever schroeft de productie van vegetarische en veganistische producten flink op. Het levensmiddelenbedrijf wil de jaarlijkse omzet uit plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven vervijfvoudigen, van 200 miljoen naar 1 miljard euro per jaar.


Unilever stelt 'enge' veganistische doelen

18-11-2020 - 0 reacties Unilever gaat de komende jaren meer doen om de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelvarianten te verhogen. Het was- en levensmiddelenconcern wil daarbij vooral zijn dochtermerk De Vegetarische Slager nog meer aan de man brengen. Unilever experimenteert met andere grondstoffen dan soja, zoals algen en erwten. Nieuwe overnames zitten voorlopig niet in het vat.


Dit is waarom we meer vlees zijn gaan eten, ondanks supermarkten vol vleesvervangers

23-10-2020 - 0 reacties Per persoon verorberden we vorig jaar 77,8 kilo vlees, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Dat is ruim een halve kilo meer dan het jaar ervoor. Hoe kan dat nou? Want het scala aan vleesvervangers groeit met de dag.


Worst of ‘tube’? Europa stemt over namen vleesvervangers

19-10-2020 - 0 reacties Moeten we de vegaworst binnenkort ‘vegetarische tube’ noemen? Het zou zomaar kunnen. Deze week stemt het Europees Parlement over een voorstel om woorden als hamburger en schnitzel te verbieden voor vegetarische producten.


Lubach maakt vleesproducenten belachelijk: ‘You have to murder to call it a burger’

05-10-2020 - 0 reacties Welke dag is beter om je visie op de discussie over namen van vleesvervangers te geven dan Dierendag, moet Arjen Lubach hebben gedacht. Gisteravond bespotte hij in het satirische Zondag met Lubach de vleesproducten die klagen dat de namen van de vleesvervangers, zoals ‘kipstuckjes’ of ‘vegan schnitzel’, te veel lijken op die van echt vlees.