Varken

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Varken. Varken is een van de 15056 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Varken nieuws

Gezond varken met hoge groei en minder agressie

18-02-2019 - 0 reacties De markt verandert. Nieuwe genetica, nieuwe wensen vanuit de retail, nieuwe welzijnseisen en gezondheidseisen vragen om nieuwe voeders.


PBL geeft toe dat halvering vleesconsumptie nauwelijks bijdraagt aan reductie broeikasgassen

11-02-2019 - 0 reacties Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is er eindelijk toe overgegaan om de werkelijke klimaatwinst die gepaard gaat met halvering van de vleesconsumptie, op zijn website te benoemen. Halvering van de vleesconsumptie in heel Europa leidt tot een vermindering van broeikasgassen van 2 tot 4 procent, afhankelijk van de vleessoort die men laat staan (kip, varken of rund). 


Varkenshouders dienen weer bij te dragen aan Diergezondheidsfonds

06-02-2019 - 0 reacties Medio deze maand ontvangen varkenshouders een beschikking en een factuur van het RVO voor het Diergezondheidsfonds. Voor elk in 2018 afgevoerd varken krijgt de varkenshouder € 0,1967 (bijna 20 cent) in rekening gebracht.


Diergezondheidsfonds moet worden aangevuld

06-02-2019 - 0 reacties De reserves van het Diergezondheidsfonds dreigen op te raken. Daarom wordt voor het eerst na vier jaar weer een bijdrage van varkenshouders verwacht, over het jaar 2018. RVO gaat het geld deze maand innen, afgerond 20 eurocent per afgevoerd varken.


Wat brengt 2019

23-01-2019 - 0 reacties 2018 was een roerig en stormachtig jaar voor de melkveehouderij. Hopelijk komen we in 2019 in rustiger vaarwater terecht. Volgens de Chinese mythologie is 2019 het jaar van het varken. Dat staat voor geluk, rijkdom en kracht. Het zal u en onze collega’s in de...
Het bericht Wat brengt 2019 verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Varken Pietertje onder politiebegeleiding naar huis gebracht

21-01-2019 - 0 reacties De politie Twenterand heeft dit weekend een wel heel bijzondere herrieschopper naar huis gebracht. Varken Pietertje was losgebroken en moest onder begeleiding weer naar zijn stal worden geëscorteerd. Een schattige video daarvan is al meer dan tienduizend keer bekeken.


Met AVP besmette kadaver spoelt aan in Taiwan

09-01-2019 - 0 reacties Een met Afrikaanse Varkenspest (AVP) besmet kadaver van een varken is aangespoeld in Taiwan. De autoriteiten denken dat het aangespoelde dier komt van het Chinese vasteland.


Varkenspestuitbraak China chaotisch en nog lang niet onder controle

07-01-2019 - 0 reacties De Afrikaanse varkenspest in China is verre van onder controle en lijkt uiterst chaotisch te verlopen in sommige streken van het land. Onlangs werd een bedrijf met 73.600 varkens besmet, spoelde een besmet varken aan op de stranden van Taiwan.


Westfleisch gaat vleesvarkenshouder minder uitbetalen voor beren

31-12-2018 - 0 reacties De Duitse slachterij Westfleisch gaat vanaf half januari vleesvarkenshouders extra korten bij de levering van beren. Westfleisch maakt de waardering van beren en borgen aan elkaar gelijk en haalt daarmee een economische prikkel weg bij vleesvarkens om beren af te leveren. Gerekend met de huidige opbrengstprijs resulteert de nieuwe uitbetaling in een korting van 1,15 euro per varken. De slachterij stelt vast dat de afzetmarkt voor berenvlees beperkt is. Voor de contractleveranciers van de slachterij blijft het afleveren van beren wel een optie. Dit najaar kondigde het Duitse slachterijconcern Tönnies vergelijkbare maatregelen aan.


‘Extremisme’ en ‘alarmisme’ van dierenrechtenactivisten en NGO’s heeft keerzijde

20-12-2018 - 0 reacties Opkomen voor dierenrechten is een mooi streven. Maar soms slaan activisten door en hebben hun acties juist een averechts effect. Van het konijn en varken tot de ijsbeer en de verafschuwde megastal, er lijkt een nieuw kritisch geluid te ontstaan.


Bouw onderzoekscentrum varkensvoeding gestart

17-12-2018 - 0 reacties De Heus realiseert medio april 2019 een nieuw centrum voor praktijkonderzoek varkensvoeding. Op het onderzoekscentrum wordt voedingsonderzoek gedaan dat voor een groot deel gericht is op de dagelijkse praktijkomstandigheden op het varkensbedrijf. In het nieuwe landbouwbeleid, dat uitgaat van de kringloopgedachte, is het varken een


Vion in Groenlo verwerkt 100.000e biologische varken

11-12-2018 - 0 reacties De Groene Weg, een dochteronderneming van Vion die zich toelegt op biologisch vlees, verwerkt dinsdag het 100.000e biologische varken in de slachterij in Groenlo (GD).


Dit jaar 100.000 biologische varkens geslacht

11-12-2018 - 0 reacties Een van de varkens van varkenshouder Roelof Kleine uit het Drentse Nieuwlande is het 100.000e biologische varken dat inmiddels is verwerkt in de slachterij in Groenlo.


Gevolg AVP: twee Oekraïense varkensrassen uitgeroeid

06-12-2018 - 0 reacties De AVP heeft er voor gezorgd dat in de Oekraïne twee varkensrassen zijn uitgeroeid: het Myrhoroder varken en Grote Zwarte varken. Vooral de verdwijning van het Myrhoroder-varken is bijzonder tragisch. Dit is een speciaal in Oekraïne gefokt ras.


Digitaal helemaal herkenbare wortels; worden we daar gelukkiger van?

03-12-2018 - 0 reacties Supermarktketen Auchan in Frankrijk maakt een blockchain voor zijn biologische wortels In december volgen de aardappelen. Begin komend jaar zijn de vleeskippen aan de beurt. Auchan-klanten in Spanje zullen dan ook kunnen checken of hun varken echt uit Spanje komt. Italiaanse klanten mogen volgend jaar weten of hun tomaten echt Italiaans zijn.


Meer PIA door varken dat veel vreet

01-12-2018 - 0 reacties De darmziekte PIA zorgt steeds vaker voor problemen. De oorzaak lijkt een combinatie van varkens die door hun erfelijke achtergrond meer vreten, en de tijd van het jaar.


Parfum Varken om de varkenshouderij te beleven

28-11-2018 - 0 reacties Varkensgeur vermarkten als een parfum. Dat doen Cathalijne Smulders en Tanja Schell. ‘Parfum Varken’ werd afgelopen weekend in Venlo gepresenteerd. De kosten van een balm zijn gelijk aan de opbrengstprijs van een vleesvarken: 153,55 euro.


Gezichtsherkenning bij varkens: even je snuit voor de lens, en eten maar

28-11-2018 - 0 reacties Gezichtsherkenning kan het leven aangenamer maken, en ook dat van de boer. Bedrijven en proefboerderijen in China experimenteren ermee. Even een mobieltje voor de snuit van een varken houden en de boer weet om welk dier het gaat, hoeveel het gegeten heeft en hoe snel het groeit.


Wie haalt zijn neus op voor varkensparfum?

24-11-2018 - 0 reacties In Venlo is in Museum van Bommel van Dam zaterdagmiddag een nieuw parfum gepresenteerd: parfum varken.


Kunstwerk Vliegend Varken om te kappen met kooien

23-11-2018 - 0 reacties Na het Westerpark in Amsterdam doet het Vliegend Varken van dierenwelzijnsorganisatie CWIF nu Nijmegen aan. Het kunstwerk is onderdeel van de campagne tegen het houden van dieren in kooien.