Nvwa

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Nvwa. Nvwa is een van de 15718 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Nvwa nieuws

NVWA wil inspecties varkenshouders openbaar maken: POV roept op tot bezwaar

12-11-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil inspectierapporten van inspecties uit 2017 en 2018 bij varkenshouders openbaar maken. De NVWA doet dit vanwege een verzoek Wet Openbaarheid van Bestuur van een organisatie die anoniem wil blijven. De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) roept leden op bezwaar te maken tegen de openbaarmaking van de gegevens. In de controlerapporten staan namelijk adresgegevens en persoonlijke gegevens.


NVWA inspecteur-generaal: veiligheid medewerkers soms ernstig in geding

08-11-2019 - 0 reacties De inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) Rob van Lint vindt het onacceptabel dat ook zijn inspecteurs te maken krijgen met bedreigingen en geweld bij het uitvoeren van hun werk. Hij vraagt geen extra beveiliging, maar wil aandacht vragen voor het probleem. Dat zegt hij bij BNR Zakendoen als reactie op het bericht vandaag waarin opsporingsambtenaren in natuurgebieden vragen om betere beveiliging.


NVWA gaat sneller beboeten en minder waarschuwen

04-11-2019 - 1 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat strenger optreden tegen overtredingen van de regels rond dierenwelzijn tijdens transport en bij het doden van dieren. Dat betekent dat de NVWA eerder een boete of andere sanctie oplegt.


Eerder boete voor overtreden welzijnsregels bij transport en doden van dieren

04-11-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat strenger optreden tegen overtredingen van de regels rond dierenwelzijn tijdens transport en bij het doden van dieren. Dat betekent dat de NVWA eerder een boete of andere sanctie oplegt en minder waarschuwt. Daarnaast blijven overtredingen 3 jaar staan. Nieuwe overtredingen in deze periode worden als herhaalde overtredingen bestraft. Dat staat in het nieuwe interventiebeleid, dat op 1 december dit jaar in werking treedt.


Sneller boete bij overtreden welzijnsregels veetransport

01-11-2019 - 0 reacties Er wordt vanaf 1 december strenger opgetreden tegen overtredingen rond dierenwelzijnsregels tijdens transport en bij het doden van dieren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legt eerder een boete of andere sanctie op en waarschuwt minder.


Schouten wil pilot met mobiel slachthuis niet voortijdig afbreken

29-10-2019 - 0 reacties Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ziet geen reden om de proef met het mobiele slachthuis per direct stil te leggen. De signalen binnen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat dieren soms onnodig lijden en dat er risico's voor de volksgezondheid zijn worden meegenomen in de lopende evaluatie van de resultaten van de pilot. Die evaluatie wordt op korte termijn afgerond. Dat schrijft Schouten in een reactie op vragen uit de Tweede Kamer.


Voedsel digitaliseert, het publiek moraliseert - hoe gaat de NVWA daar straks mee om?

20-10-2019 - 0 reacties Roel Stevens is directeur Inlichting en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hij belde ons omdat hij graag zijn zorgen met het publiek en de levensmiddelensector wil delen: er komt een groot aantal integriteitsrisico's op ons af omdat waarden een rol gaan spelen.


Hubers (LTO/NOP): fipronilcrisis voorbij, maar wonden nog lang niet genezen

18-10-2019 - 0 reacties De pluimveesector gaat in hoger beroep in de rechtszaak over de fipronilcrisis. De pluimveehouders vinden dat toezichthouder NVWA onrechtmatig heeft gehandeld door maandenlang te zwijgen over het illegale gebruik van fipronil. 'Daardoor kon de crisis zo groot worden', meent vakgroepvoorzitter Eric Hubers.


NVWA maakt einde aan mogelijke fraude met Beter Leven-eisen

17-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een mogelijke fraude-mogelijkheid met 2 sterren Beter Leven Keurmerk afgedicht. Voortaan krijgen de controleurs van het Beter Leven Keurmerk toegang tot hetzelfde systeem als de NVWA zelf.


'Fipronilcrisis is voorbij, maar wonden nog lang niet genezen'

12-10-2019 - 0 reacties De pluimveesector gaat in hoger beroep in de rechtszaak over de fipronilcrisis. De pluimveehouders vinden dat toezichthouder NVWA onrechtmatig heeft gehandeld door maandenlang te zwijgen over het illegale gebruik van fipronil. 'Daardoor kon de crisis zo groot worden', meent vakgroepvoorzitter Eric Hubers.


Pluimveesector in hoger beroep tegen NVWA in fipronilzaak

10-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse pluimveesector spant hoger beroep aan in de rechtszaak over de fipronilcrisis. De pluimveehouders vinden dat toezichthouder Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onrechtmatig heeft gehandeld door maandenlang te zwijgen over het illegale gebruik van fipronil. De sector kon zich hierdoor niet weren tegen de fraude van het bedrijf Chickfriend.


Toezicht op biostimulant schiet te kort

10-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan pas goed toezicht houden op biostimulanten als de nieuwe Europese Meststoffenverordening van kracht is. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in antwoord op Kamervragen.


Pluimveesector gaat in hoger beroep tegen NVWA

10-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse pluimveesector spant hoger beroep aan in de rechtszaak over de fipronilcrisis. Dat melden LTO Nederland en de NVP in een gemeenschappelijk bericht.


Hoger beroep pluimveesector tegen NVWA vanwege fipronil

10-10-2019 - 0 reacties LTO Nederland gaat samen met tientallen pluimveehouders in hoger beroep in de fipronilzaak tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De pluimveesector meent dat de fipronilcrisis zo groot kon worden doordat de toezichthouder informatie niet tijdig deelde.


Pluimveesector in hoger beroep tegen NVWA

10-10-2019 - 0 reacties LTO Nederland gaat samen met tientallen pluimveehouders in hoger beroep in de fipronilzaak tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De pluimveesector meent dat de fipronilcrisis zo groot kon worden doordat de toezichthouder informatie niet tijdig deelde.


Twee bedrijven ontvingen mogelijk met listeria besmet vlees uit Duitsland

08-10-2019 - 0 reacties Twee Nederlandse bedrijven hebben mogelijk met listeria besmet vlees ontvangen uit Duitsland, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag. Beide ondernemingen zijn op de hoogste gesteld en moeten de producten terugroepen.


Toezicht op biostimulant schiet tekort

08-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan pas goed toezicht houden op biostimulanten als de nieuwe Europese Meststoffenverordening van kracht is. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in antwoord op Kamervragen.


Sierteler verdacht van gebruik van verboden stof fipronil

07-10-2019 - 0 reacties Bij een sierteler in de buurt van Biezenmortel in Noord-Brabant en een leverancier zijn drie verdachten aangehouden, die mogelijk de dood van honderdduizenden bijen op hun geweten hebben. Deze zijn waarschijnlijk gestorven door het verboden gif fipronil. De verdachten zijn aangehouden na doorzoekingen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Eigenaar slachthuis krijgt werkstraf voor mishandeling dierenarts NVWA

04-10-2019 - 0 reacties Voor de mishandeling van een dierenarts in dienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is de 41-jarige eigenaar van een slachthuis in Drachten veroordeeld tot 100 uur werkstraf. Daarvan is 50 uur voorwaardelijk.


Vier nieuwe dieren op invasieve exotenlijst

04-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vier nieuwe diersoorten toegevoegd aan de lijst met zogeheten invasieve exoten. Dat zijn plant- en diersoorten die door toedoen van de mens in Nederland terecht zijn gekomen en hier schade kunnen veroorzaken of inheemse soorten verdringen.