Vion

Al het Vion nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Vion nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Vion nieuws

Alle grote Nederlandse varkensslachterijen kunnen exporteren naar China

11-12-2019 - 0 reacties De varkensslachterij van Pali Group heeft een erkenning gekregen om varkensvlees naar China te mogen exporteren. Het bedrijf werd in augustus door de Chinese autoriteiten bezocht voor een audit. Eind vorige week werd officieel bevestigd dat aan alle voorwaarden wordt voldaan. Nog deze week zal het eerste varkensvlees aan Chinese afnemers worden geleverd. Nu voor Pali Group ook in China mag leveren, beschikken alle grote Nederlandse varkensslachterijen over een erkenning. Naast Pali Group mogen ook Vion, Van Rooi Meat, Compaxo en Westfort varkensvlees afzetten in China.


Friese slachterij Vion wordt vegafabriek

30-10-2019 - 0 reacties BOXTEL - De Nederlandse vleesverwerker Vion bouwt zijn slachterij in Leeuwarden om tot fabriek voor vleesvervangers. Waar de Friese locatie tot voor kort nog runderen tot vleesproducten verwerkte, moeten er vanaf komend vo...Lees meer


Varkensprijzen stabiel op acceptabel niveau

12-10-2019 - 0 reacties De varkensprijzen blijven deze week gelijk. In het binnenland maken alle slachterijen een pas op de plaats. Vion noteert 1,771 euro, Compaxo 1,70 euro, Van Rooi Meat 1,71 euro en Pali Group 1,72 euro. Ook de DCA Beursprijs komt met 1,76 euro niet van zijn plek.


Vion lanceert vleesloze producten voor flexitariër, vegetariër en veganist

07-10-2019 - 0 reacties Vion heeft op de grootste levensmiddelenbeurs Anuga- in Keulen haar vleesvervangerproducten onder de naam ME-AT gelanceerd. Volgens Vion groeit de vraag naar alternatieve eiwitten en investeert daarom in deze vraaggestuurde ketens.


'Retailer wil zich onderscheiden in versschap'

01-10-2019 - 0 reacties Veertien van de 185 varkenshouders die volgens de uitgangspunten van Good Farming Star aan Vion leveren, richten zich volledig op de Plus-supermarkten. Voorzitter van de leveranciersvereniging StarFarmers, Jaap Kreuger, ziet het aantal ketenconcepten mondjesmaat groeien.


Plus supermarkt start keten met Vion en 14 varkenshouders

12-09-2019 - 0 reacties Supermarktketen Plus start een samenwerking met 14 geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ze zijn aangesloten bij het Good Farming concept van Vion.


Plus, varkenshouders en Vion slaan handen ineen

12-09-2019 - 0 reacties Supermarktconcern PLUS heeft samen met Vion en 14 Nederlandse varkenshouders een gesloten keten opgezet. Het vlees zal medio Oktober in het schap liggen. 


Star-Farmers leveren varkensvlees aan Plus

12-09-2019 - 0 reacties Plus start een eigen gesloten keten voor varkensvlees. De supermarkt doet dat met veertien Star-Farmes en Vion. Medio oktober start de verkoop van het eigen varkensvlees van Plus.


Minder interesse voor vaste varkensprijs

09-09-2019 - 0 reacties Varkenshouders hebben op dit moment minder interesse in de langetermijnvarkensprijs (LTP) van Vion. Dat heeft te maken met de krapte op de markt als gevolg van de Afrikaanse Varkenspest.


Vion laat Tour de Dumoulin op vlees draaien

04-09-2019 - 0 reacties Vion gaat de deelnemers aan de eerste editie van Tour de Dumoulin van vleeswaren voorzien. Als foodpartner wil het vleesconcern het belang van een gebalanceerde en gezonde levensstijl benadrukken.


Weinig animo voor vaste varkensprijs bij Vion

03-09-2019 - 0 reacties Er is op het moment nauwelijks belangstelling voor de langetermijnvarkensprijs die Vion begin vorig jaar heeft gelanceerd. In plaats van dat varkenshouders de neerwaartse prijsrisico's afdekken, willen zijn nu met name profiteren van de fors gestegen weeknoteringen.


Vion vleesvarkensnotering naar 1,93; recordnotering 1981-1982 in zicht

13-08-2019 - 0 reacties Vion heeft de vleesvarkensnotering voor week 33 verhoogd tot 1,93 euro geslachtgewicht. Dit betekent een plus van 10 cent ten opzichte van vorige week. De recordnotering van 1981/1982 van rond de 2 euro komt daarmee in zicht.


Varkensprijs Vion evenaart records

12-08-2019 - 0 reacties Het zijn memorabele tijden op de varkensmarkt. De varkensprijs van Vion stijgt deze week met €0,10 en evenaart daarmee het record uit 2012 en 2013.


Alsnog overeenstemming tussen Vion en kredietverzekeraar

07-08-2019 - 0 reacties Vion en kredietverzekeraar Euler Hermes zijn alsnog met elkaar tot overeenstemming gekomen. De rechter hoeft geen uitspraak te doen in het kort geding over het voornemen van de verzekeraar de hoogte van de kredietverzekering te halveren.


Vion voor rechter tegen eigen kredietverzekeraar

05-08-2019 - 0 reacties De resultaten van Vion blijven achter bij branchegenoten, stelt kredietverzekeraar Euler Hermes. Hierdoor loopt de kredieverzekeraar zelf een té groot risico, omdat deze 40 miljoen aan Vion-contracten met boeren heeft verzekerd. Dit moet volgens Euler Hermes worden gehalveerd.


V-tekens en actiefilmpjes voor verhitte varkens op weg naar slachterij

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL - Dierenactivisten nemen geen genoegen met maatregelen uit hitteplan voor veetransport. Aan de poort bij Vion in Boxtel komen ze op voor schuimbekkende varkens. ,,Het is beter dan de vorige keer, maar deze temperaturen zijn voor die dieren al funest.”


Slachterij Vion Food in Boxtel sluit deuren in de ochtend: ‘We nemen het zekere voor het onzekere’

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL - Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights beweert dat de varkens die bij Vion Food arriveren ‘al schuimbekkend naar adem happen’. Om dat dierenleed te voorkomen, sloot de Boxtelse slachterij haar deuren donderdag om 11.00 uur in de ochtend. Communicatiemedewerker Nancy Aschman: ,,Wij doen er alles aan om het veevoer dát hier aankomt, goed op te vangen.”

BOXTEL - Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights beweert dat de varkens die bij Vion Food arriveren ‘al schuimbekkend naar adem happen’. Om dat dierenleed te voorkomen, sloot de Boxtelse slachterij haar deuren donderdag om 11.00 uur in de ochtend. Communicatiemedewerker Nancy Aschman: ,,Wij doen er alles aan om het veevervoer dát hier aankomt, goed op te vangen.”


‘Diertransport gaat tijdens hitte gewoon door’

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL (ANP) - Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slachterij van Vion in Boxtel naar buiten. Daarop is te zien hoe de dieren woensdag schuimbekkend naar adem happen.


‘Diertransport gaat tijdens hitte gewoon door’

25-07-2019 - 0 reacties Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slachterij van Vion in Boxtel naar buiten. Daarop is te zien hoe de dieren schuimbekkend naar adem happen.


Vion Pork sluit spek vestiging Valkenswaard

04-07-2019 - 0 reacties Begin 2020 sluit Vion Pork haar vestiging in Valkenswaard. Hier produceert Vion tal van spek producten. Deze activiteiten verdeelt Vion nu over andere locaties. De sluiting zal resulteren in een efficiëntere en een duurzamere productie.