Varkenspest

Al het Varkenspest nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Varkenspest nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Varkenspest nieuws

Rabobank: 'Afrikaanse varkenspest heeft ook in 2020 veel impact op mondiale vleesmarkt'

29-11-2019 - 0 reacties De vooruitzichten op de markt voor vlees en vis in 2020 wordt sterk bepaald door de impact die de uitbraken van Afrikaanse varkenspest hebben. Het leidt tot een forse daling van het aanbod van varkensvlees en zorgt voor veel onzekerheid op verschillende markten. Dat stellen analisten van de Rabobank. In de productie via viskweek en van pluimveevlees wordt wel een lichte groei voorzien. Het aanbod van rundvlees blijft vrijwel stabiel. Deze veranderingen vallen echter in het niet tegen de sterke daling in het aanbod van varkensvlees. Daarnaast zijn er de handelgeschillen tussen de Verenigde Staten en China die een behoorlijke impact op de handel in vlees en vis kunnen hebben en die voor veel onzekerheid zorgen.


20 gevallen van Afrikaanse varkenspest in West-Polen

25-11-2019 - 0 reacties In het westen van Polen, op circa 100 kilometer van de Duitse deelstaat Brandenburg, is het aantal bevestigde gevallen van Afrikaanse varkenspest opgelopen tot 20. Dat meldt de Chief Veterinary Inspectorate op 22 november. Dit betekent dat alle onderzochte wilde zwijnen besmet waren met het virus.


Vietnam telt bijna 6 miljoen varkens minder

21-11-2019 - 0 reacties Als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Vietnam is de varkensstapel daar met bijna 6 miljoen varkens geslonken. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de Vietnamese overheid aan de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) heeft gestuurd.


Polen vinden steeds meer besmette wilde zwijnen

20-11-2019 - 0 reacties De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in West Polen wordt groter. Het leger helpt karkassen zoeken.


Afrikaanse varkenspest in Polen op 80 kilometer van grens met Duitsland

18-11-2019 - 0 reacties De Poolse veterinaire dienst heeft het Duitse ministerie van Voedsel en Landbouw laten weten dat op 14 november Afrikaanse varkenspest is ontdekt in een dood zwijn in de regio Lubusz in Wschowski, ongeveer 80 kilometer van de grens met Brandenburg. Tot nu toe was de dierziekte alleen in het oosten van Polen, op circa 250 kilometer van Duitsland, vastgesteld. Tot nu toe is Duitsland varkenspestvrij.


Nieuw geval van Afrikaanse varkenspest in ons land

30-10-2019 - 0 reacties Vorige week maandag, 21 oktober, is een nieuw positief geval van Afrikaanse varkenspest ontdekt in het kamp Lagland in Aarlen, in de besmette zone. Dat melden de Waalse kranten L'Avenir en Sudpresse vandaag. “De laatste keer dat we een positief resultaat kregen dateert van 11 augustus”, reageert Waals minister van Dierenwelzijn Céline Tellier (Ecolo). “De nieuwe besmetting verandert niets aan de beheermaatregelen die begin oktober werden genomen.”


Belgisch varkensvlees kan weer naar Singapore worden uitgevoerd

28-10-2019 - 0 reacties Na India en Vietnam heft ook Singapore zijn embargo op de invoer van Belgisch varkensvlees op. Dat heeft de Belgische minister van Landbouw, Ducarme, zaterdag 26 oktober gemeld. Het verbod op invoer van varkensvlees uit België stelden de landen in na de vaststelling van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in de Belgische provincie Luxemburg. In 2017 importeerde Singapore 482 ton producten afkomstig uit de Belgische varkenshouderij.


China verwacht dat krimp varkensstapel dit jaar stopt

22-10-2019 - 0 reacties Verschillende overheidsinstanties in China verwachten dat de krimp van de varkensstapel, als gevolg van alle uitbraken van Afrikaanse varkenspest, nog voor het eind van dit jaar gestopt kan worden. Dit in tegenstelling tot wat onder meer Rabobank eerder voorspelde.


Britse varkensvleesexport bijna 10 procent hoger

21-10-2019 - 0 reacties De export van varkensvlees uit het Verenigd Koninkrijk ligt in augustus bijna 10% hoger dan vorig jaar, zo tonen de nieuwe cijfers van overheidsinstantie AHDB aan. De uitbraken van de Afrikaanse varkenspest in China zijn hier debet aan. 


Groeiend aantal wilde zwijnen met AVP antistoffen

16-10-2019 - 0 reacties In toenemende mate worden in Polen wilde zwijnen aangetroffen met antistoffen tegen de Afrikaanse Varkenspest (AVP). Daarmee kan het virus verder verspreid worden. Ook in België zijn zwijnen aangetroffen met AVP-antistoffen.


Weer nieuwe uitbraken van varkenspest in Zuid-Korea

15-10-2019 - 0 reacties In Zuid-Korea zijn opnieuw diverse uitbraken van Afrikaanse varkenspest geconstateerd. Dit geeft volgens de media in het land aan dat de maatregelen om de dierziekte buiten de deur te houden niet effectief zijn. Daarnaast zorgt het virus ervoor dat vraag naar pluimveevlees op de Filipijnen behoorlijk is toegenomen.


Varkenspest jaagt Chinese inflatie aan

15-10-2019 - 0 reacties De Chinese inflatie is in september toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit gegevens van het nationale statistiekbureau. De Afrikaanse varkenspest die in Azië heerst was een van de aanjagers van de prijsstijgingen. Zonder de invloed van de sterk schommelende prijzen voor voedsel en energie, bleven de consumentenprijzen stabiel.


China komt 20 miljoen ton varkensvlees tekort

14-10-2019 - 0 reacties "Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest loopt het vleestekort in China op tot 20 miljoen ton", zegt René Veldman van Rabobank. Welke kansen brengt dit met zich mee voor de Nederlandse varkenshouders?


Chinezen vliegen fokzeugen uit Denemarken in

11-10-2019 - 0 reacties Om de varkensproductie een boost te geven, heeft een grote Chinese varkensintegratie 906 fokzeugen vanuit Denemarken geïmporteerd. Daarmee heeft China, voor het eerst sinds alle uitbraken van Afrikaanse varkenspest, weer levende varkens het land in gelaten. 


Vietnam importeert minder maïs door varkenspest

11-10-2019 - 0 reacties Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest is de vraag naar maïs vanuit de Vietnamese varkenssector fors afgenomen. De toename in de consumptie van pluimveevlees tempert de gevolgen voor de veevoerindustrie echter enigszins.


'Afrikaanse varkenspest kost België half miljard euro'

09-10-2019 - 0 reacties De Afrikaanse varkenspest is op weg om de sector 500 miljoen euro te kosten. Elke maand die voorbijgaat zonder dat de Belgische varkenssector normaal kan exporteren, kost gemiddeld 22,42 miljoen euro. Dat zegt Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van de Federatie van het Belgische Vlees (Febev). Als er zich geen nieuwe gevallen voordoen, zou België in theorie de export naar de verloren landen in augustus 2020 kunnen hervatten. Dat zal de sector dan tussen de 447 miljoen en 584 miljoen euro hebben gekost.


Afrikaanse varkenspest kost Belgen half miljard euro

09-10-2019 - 0 reacties De Afrikaanse varkenspest in België kost de varkenssector daar naar schatting een half miljard euro. Elke maand die voorbijgaat zonder dat de Belgische varkenssector normaal kan exporteren, kost gemiddeld 22,42 miljoen euro.


Thailand controleert bij grens op varkenspest

08-10-2019 - 0 reacties De regering in Thailand heeft besloten om 50 controleposten langs de grens met Myanmar te plaatsen. Op die manier moet voorkomen worden dat Afrikaanse varkenspest zich verspreid naar het land. Daarnaast schrijft Rabobank dat de dierziekte in Vietnam voor een verlies van meer dan 7 miljoen varkens kan zorgen.


Desastreuze ontwikkeling Chinese varkensstapel

08-10-2019 - 0 reacties Een halvering van de varkensstapel in China door de voortdurende aanwezigheid van de Afrikaanse Varkenspest


Bossen Ardennen opnieuw afgesloten vanwege varkenspest

05-10-2019 - 0 reacties Om elk risico op heropleving van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest, en verspreiding via seropositieve wilde zwijnen inbegrepen, in de Ardennen te voorkomen, heeft de Waals minister van Leefmilieu en Natuur, Céline Tellier.