Varkenspest

Varkenspest nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Varkenspest nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Varkenspest nieuws

Servië bevestigt uitbraak Afrikaanse varkenspest

16-08-2019 - 0 reacties Het ministerie van Landbouw in Servië heeft bevestigd dat er Afrikaanse varkenspest is aangetroffen in het land. Als reactie daarop treffen Kroatië en Bosnië en Herzegovina nu maatregelen.


WH Group lijdt ook onder Afrikaanse varkenspest

14-08-2019 - 0 reacties Het is inmiddels 1 jaar geleden dat de eerste uitbraak van de Afrikaanse varkenspest vastgesteld werd in China en sindsdien zijn alle provincies van het land besmet geraakt met het virus. Nu WH Group haar halfjaarcijfers bekend heeft gemaakt, blijkt ook welk effect de ziekte heeft op grote concerns.


USDA: 'China zal fors meer varkensvlees importeren'

13-08-2019 - 0 reacties Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) denkt dat China in 2019 en 2020 fors meer varkensvlees zal importeren. Daarnaast concludeert de Vlaamse Producentenorganisatie Varkenshouderij (VPOV) dat de impact van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest op de prijsvorming in Europa moeilijk overschat kan worden.


Varkenspest niet onder controle, niet in China maar ook niet in Europa

12-08-2019 - 0 reacties De 'grootste uitbraak van een dierziekte ooit' breidt zich nog steeds verder uit. Zowel in Azië als in Europa is de Afrikaanse varkenspest vooralsnog niet onder controle.


Vijf miljoen varkens in Vietnam geruimd

12-08-2019 - 0 reacties In Vietnam zijn circa 3 miljoen varkens geruimd om de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan, meldt de FAO. Deze maakt zich, vanwege de massale ruiming, zorgen om de toekomstige voedselvoorziening in Zuidoost Azië.


Noodtoestand uitgeroepen in Bulgarije wegens AVP

12-08-2019 - 0 reacties Bulgarije heeft de noodtoestand uitgeroepen nu het land in 2 weken tijd meer dan 130.000 varkens heeft moeten ruimen als gevolg van Afrikaanse varkenspest. De Europese Commissie dringt er daarom op aan dat er meer maatregelen komen om de Bulgaarse varkensvleesindustrie te redden.


Stijging Chinese import met 60 procent in 2019 en 40 procent in 2020

12-08-2019 - 0 reacties Uit de rapporten blijkt dat de impact van varkenspest op de prijsvorming in de EU moeilijk overschat kan worden. Dat concludeert de VPOV na duidelijke analyse van de meest recente rapporten van onder meer USDA en Rabobank.


EU: ‘Varkenspestuitbraken in Europa zeer zorgwekkend’

11-08-2019 - 0 reacties De Europese Unie staat voor een dringende uitdaging bij het aanpakken van een uitbraak van Afrikaanse varkenspest die een bedreiging vormt voor de Bulgaarse varkenshouderijsector, aldus een woordvoerster van de Commissie


Actie ZLTO tegen insleep Afrikaanse varkenspest

10-08-2019 - 0 reacties Om insleep van Afrikaanse varkenspest te voorkomen, is ZLTO deze week een campagne gestart. 'De piek van toeristen en seizoenswerkers uit Oost-Europa in de zomerperiode zorgt voor een groter risico op verspreiding van de virusziekte', zegt ZLTO-woordvoerder Mark de Jong.


Transporteur neemt dreiging Afrikaanse varkenspest serieus

09-08-2019 - 0 reacties Bij de erkende plaats voor het reinigen en ontsmetten (R&O) van veevervoermiddelen in het Limburgse Herten is het business as usual. 'De toevoeging van Slowakije op de lijst met risicolanden in de EU leidt niet tot extra hectiek', zegt Michiel Verheyden.


'Varkenssector staat er goed voor'

09-08-2019 - 0 reacties 'De route van de Nederlandse varkenshouderij naar 2025 moeten we meteen doortrekken naar 2030', stelt Addy van Rooi. 'We staan er ronduit goed voor. Risico's zijn er altijd, maar het buiten de deur houden van Afrikaanse varkenspest en werken aan diergezondheid zijn belangrijke opdrachten.'


Bulgarije en Roemenië ruziën over AVP

08-08-2019 - 0 reacties Er is een ruzie ontstaan tussen Bulgarije en Roemenië over de uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP). Boyko Borissov, de premier van Bulgarije, heeft namelijk Roemeense toeristen ervan beschuldigd dat zij de oorzaak zijn van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in het land.


Afrikaanse varkenspest blijft zich verspreiden

07-08-2019 - 0 reacties In Rusland, nabij de grens met China, is deze week een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest aangetroffen. Daarom zijn in het land nieuwe voorzorgmaatregelen ingesteld. Daarnaast breidt het virus zich ook in Polen in rap tempo uit, want daar zijn sinds het begin van het jaar 1.444 gevallen van de ziekte bevestigd.


Bulgaarse varkensprijs stijgt pijlsnel

05-08-2019 - 0 reacties De prijs van varkensvlees kan in Bulgarije dit jaar nog met 50% stijgen, zo meldt de Bulgaarse Association of Meat Processors. De prijsstijging wordt veroorzaakt door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest, waardoor het land naar verluidt 20% van de varkensstapel moet ruimen.


POV: ‘Varkenshouders, blijf alert op varkenspest en neem verantwoordelijkheid’

05-08-2019 - 0 reacties De POV spreekt haar zorgen uit over de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Europa. Deze blijft zich, ondanks de goede controle in België, uitbreiden, zoals in Polen, Bulgarije, Slowakije en Roemenië.


NVWA eist tweede reiniging dierstransport door AVP

03-08-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdag de reinigings- en ontsmettingsregels voor diertransporten vanuit het buitenland aangescherpt. Reden is het verhoogde risico op Afrikaanse Varkenspest (AVP), de ziekte die elders in Europe steeds vaker opduikt.


Afrikaanse varkenspest treft Moldavië

02-08-2019 - 0 reacties Terwijl het Afrikaanse varkenspestvirus door verschillende Oost-Europese landen waart, is vorige week het eerste dode dier met deze ziekte in Moldavië, tussen Roemenië en Oekraïne gevonden.


Tweede reiniging en ontsmetting vervoermiddelen verplicht vanwege varkenspest

02-08-2019 - 0 reacties De vele varkenspestuitbraken in Oost-Europa geven aan dat de situatie verre van onder controle is. De risico’s voor verdere verspreiding naar West-Europa neemt daardoor ook toe. De NVWA verscherpt de richtlijnen.


Waarom China veel minder weipoeder nodig heeft

02-08-2019 - 0 reacties In de afgelopen jaren was weipoeder voor China de grootste importcommodity (wat betreft zuivel), maar dit jaar is ineens flink minder product nodig. De oorzaak? China kampt met Afrikaanse varkenspest.


Waarom China minder weipoeder nodig heeft

02-08-2019 - 0 reacties In de afgelopen jaren was weipoeder voor China de grootste importcommodity (wat betreft zuivel), maar dit jaar is ineens flink minder product nodig. De oorzaak? China kampt met Afrikaanse varkenspest.