Varkenspest

Al het Varkenspest nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Varkenspest nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Varkenspest nieuws

Duitsland bereidt zich voor op Afrikaanse varkenspest

13-10-2017 - 0 reacties

De onrust en alertheid over de Afrikaanse varkenspest in Duitsland nemen toe nu blijkt dat de ziekte zich nog steeds verder in Oost-Europa verspreidt. Onze oosterburen zijn naarstig aan het zoeken hoe ze de varkenspest buiten de deur kunnen houden of bestrijden. In Mecklenburg-Vorpommern gaan ze zelfs een oefening houden ter voorbereiding van een eventuele uitbraak.


Afrikaanse varkenspest in Russisch vlees

10-10-2017 - 0 reacties

In Rusland is de Afrikaanse varkenspest aangetroffen in varkensvlees. Het betreft vlees afkomstig uit de West-Russische regio Pskov-Oblast en Khabarovsk Krai, wat in het uiterste oosten ligt.


De EU steunt kleine Poolse varkensbedrijven in het kader van Afrikaanse varkenspest

21-09-2017 - 0 reacties

De Europese Commissie heeft ingestemd met het gebruik van EU-middelen om Poolse varkenshouders te helpen die hun activiteiten moeten stoppen in het kader van Afrikaanse varkenspest.


9,3 miljoen euro voor Poolse varkenshouders

21-09-2017 - 0 reacties

Poolse varkenshouders die hun activiteiten moeten stoppen door de strengere overheidsmaatregelen van de Poolse overheid in de gebieden waar het risico voor Afrikaanse varkenspest hoog is, hebben recht op een tegemoetkoming van de Europese Commissie. In totaal zet de Commissie 9,3 miljoen euro opzij voor de compensatiemaatregel. Er is steun voor maximaal 10.000 biggen en 171.654 varkens. Boeren krijgen 33 euro per big en 52 euro per varken.Ā


EU-geld voor kleine Poolse varkensbedrijven

20-09-2017 - 0 reacties

Poolse varkensbedrijven die stil liggen als gevolg van Afrikaanse varkenspest krijgen ā‚¬9,3 miljoen.


EU helpt Poolse varkenshouders vanwege varkenspest

20-09-2017 - 0 reacties

De Europese Commissie heeft ingestemd om EU-middelen te gebruiken om Poolse varkenshouders te helpen die hun activiteiten moeten stoppen in het kader van Afrikaanse varkenspest.


Grote Russische varkenshouderij-integratie getroffen door AVP

19-09-2017 - 0 reacties

Eind augustus is op een locatie van de Rusagro Group Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Dit zou voor het eerst zijn in dit land.


Afrikaanse varkenspest treft grote varkenshouderij-integratie in Rusland

18-09-2017 - 0 reacties

In Rusland is voor het eerst Afrikaanse varkenspest vastgesteld op een groot commercieel varkensbedrijf. Dat is gemeld bij de wereldorganisatie voor diergezondheid OIE. Het betreft een locatie van de Rusagro Group. Op dit bedrijf zijn ruim 17.000 dieren preventief geruimd. Het bedrijf ligt in de regio Belgorod Oblast, niet ver van de grens met OekraĆÆne. Het geldt als een regio met veel varkens. Circa 25% van grote commerciĆ«le varkensbedrijven in Rusland is in deze regio gevestigd. Het getroffen bedrijf Tambov Bacon maakt deel uit van een integratie met in totaal 24 varkensbedrijven. Samen produceren die bedrijven jaarlijks 85.000 ton varkensvlees. De besmetting werd op 30 augustus bevestigd. Op de andere bedrijven van de Rusagro Group werd het virus tot nog toe niet vastgesteld.


Groot varkensbedrijf in Rusland getroffen door Afrikaanse Varkenspest

18-09-2017 - 0 reacties

De wereld organisatie voor diergezondheid OIE heeft voor het eerst varkenpest in rusland vastgesteld op een groot commercieel varkensbedrijf. Op dit bedrijf zijn 17.000 dieren preventief geruimd. Het bedrijf bevindt zich in de regio Belgorod Oblast.


Groot bedrijf in Rusland besmet met varkenspest

15-09-2017 - 0 reacties

In Rusland is voor het eerst Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld op een groot commercieel bedrijf. En dat in Belgorod Oblast, de regio met het grootste aantal varkens in het land. De export van varkensvlees uit de regio staat hierdoor onder druk. Het getroffen bedrijf maakt deel uit van een grotere groep, maar op geen van de andere bedrijven in die groep werd tot nog toe een besmetting vastgesteld. Behalve in Rusland werd sinds 2014 al varkenspest aangetroffen in Polen, Letland, Litouwen en Tsjechiƫ.


Afrikaanse varkenspest treft grote producent in Rusland

15-09-2017 - 0 reacties

Op een locatie van Rusagro, de tweede grootste varkensproducent van Rusland, is Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Het bedrijf ligt in het zuidoosten van Rusland, nabij de grens met OekraĆÆne.


POV doet oproep aan Oost-Europeanen

12-09-2017 - 0 reacties

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) vraagt aan Oost-Europese medewerkers in de varkenssector om geen etenswaren mee te nemen vanuit hun thuisland. Dit vanwege het risico op verspreiding van de Afrikaanse varkenspest.


Column Ingrid Jansen (POV): Houd varkenspest buiten de deur

11-09-2017 - 0 reacties

1997. Varkenspest in Nederland. Vele miljoenen dieren moesten worden geruimd en de ellende in de varkenssector was niet te overzien. Niet voor de dieren, niet voor onze varkenshouders, niet voor de handel en transport n dus ook niet voor onze economische positie als exporterend land.


POV: houd varkenspest buiten de deur

11-09-2017 - 0 reacties

De POV roept iedereen in de varkenssector op om strikte hygiƫne toe te passen op het varkensbedrijf.


POV: Varkenspest oproep Oost-Europese medewerkers in meer talen beschikbaar

11-09-2017 - 0 reacties

De POV heeft de oproep aan Oost-Europese medewerkers in de varkenshouderij, om gn etenswaren mee te nemen uit hun thuisland naar Nederland (in verband met het risico op verspreiding van Afrikaanse varkenspest), in meerdere talen beschikbaar gemaakt.


Duits-Tsjechische samenwerking varkenspest

06-09-2017 - 0 reacties

Duitsland en Tsjechiƫ gaan nauw samenwerken bij de bestrijding van Afrikaanse Varkens Pest (AVP). Dat meldt Topagrar.


Varkenspest waart nog volop rond in Oost-Europa

30-08-2017 - 0 reacties

De Afrikaanse Varkens Pest (AVP) waart nog volop rond in grote delen van Oost-Europa.


Afrikaanse varkenspest breidt zich in het oosten van Polen verder uit

22-08-2017 - 0 reacties

Volgens een rapport van de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) in Parijs, is de Afrikaanse varkenspest niet tot stilstand gekomen in het oosten van Polen.


Afrikaanse varkenspest verspreidt zich in het oosten van Polen verder uit

22-08-2017 - 0 reacties

Volgens een rapport van de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) in Parijs, is de Afrikaanse varkenspest niet tot stilstand gekomen in het oosten van Polen.


Zorg om Afrikaanse varkenspest in Duitsland

16-08-2017 - 0 reacties

De Duitse boerenorganisatie (DBV) waarschuwt varkenshouders alert te zijn voor uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP).