Varkenspest

Varkenspest nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Varkenspest nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Varkenspest nieuws

​Varkenspest vastgesteld buiten bufferzone

19-02-2019 - 0 reacties In België is voor het eerst varkenspest vastgesteld bij een dood zwijn buiten de bufferzone. De vaststelling is gedaan op 14 februari 2019 ten noorden van de huidige zone I tussen de dorpen Mellier en Les Fossés.. De Belgische overheid past de buff


Besmet wild zwijn gevonden buiten Belgische bufferzone

18-02-2019 - 0 reacties De verspreiding van de varkenspest in België is nu ook buiten de bufferzone vastgesteld. Op 14 februari 2019 werd een zwijn dood aangetroffen in het noorden van de huidige Zone I tussen de dorpen Mellier en Les Fossés.


Sterke aanwijzingen voor AVP-uitbraak in Vietnam

18-02-2019 - 0 reacties Taiwanese autoriteiten hebben in geïmporteerd varkensvlees uit Vietnam Afrikaanse varkenspest aangetroffen. Dit creëert het vermoeden dat de dierziekte vanuit China naar Vietnam is overgewaaid.


Afrikaanse varkenspest breidt verder uit in België

16-02-2019 - 0 reacties Het totaal aantal wilde zwijnen in België dat positief is getest voor Afrikaanse Varkenspest (AVP), is sinds het begin van de uitbraken in september 2018, opgelopen tot 457.


Amerikaans onderzoek bevestigt dat varkenspest via voer kan verspreiden

15-02-2019 - 0 reacties Een onderzoek van Kansas State University bevestigt dat Afrikaanse varkenspest gemakkelijk kan worden overgedragen via de consumptie van besmet voer en vloeistof.


Verdachten verspreiding AVP langer vast

13-02-2019 - 0 reacties In België werden woensdag 6 februari 5 personen opgepakt, omdat ze verdacht worden van de verspreiding van Afrikaanse varkenspest naar België. Nu is bekend geworden dat 2 van de 5 verdachten langer vast blijven zitten.


Brutomarge Belgische slachterijen op export karkassen bedraagt 17,50 cent

11-02-2019 - 0 reacties In een recente analyse berekende de VPOV dat erin de afgelopen twee jaar gemiddeld een brutomarge was van 17,50 cent per kilogram karkasgewicht met uitschieters in de afgelopen (varkenspest)maanden van 19 cent.


België arresteert jachtopziener, jagers en boswachter in verband met varkenspest

10-02-2019 - 0 reacties


Belgische boswachter en jagers verdacht van ‘import’ varkenspest

08-02-2019 - 0 reacties Het is tot nu toe altijd onduidelijk geweest hoe de varkenspest in België is opgedoken, maar de Waalse overheid is nu bezig met een nieuw onderzoek en heeft afgelopen vier personen opgepakt in zake de import van illegale wilde zwijnen uit Oost-Europa,


Is Belgische AVP-uitbraak gevolg van gesjoemel?

08-02-2019 - 0 reacties De uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in België is in een ander daglicht komen te staan nu gesuggereerd wordt dat er besmette wilde zwijnen uit Oost-Europa zijn geïmporteerd. 


Justitie onderzoekt AVP-uitbraak in België

07-02-2019 - 0 reacties De politie in België is onlangs gestart met een onderzoek naar de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. In het kader daarvan zijn woensdag 6 februari diverse huiszoekingen gedaan en is een viertal mensen opgepakt. 


Japan zet leger in tegen klassieke varkenspest

06-02-2019 - 0 reacties Japan heeft het leger ingezet om de verspreiding van klassieke varkenspest een halt toe te roepen. Het leger moet helpen met het ruimen van dieren.


Belgische varkenssector wacht op officiële erkenning van crisis

04-02-2019 - 0 reacties De crisis door de varkenspest duurt voort in België. De Belgische minister van Landbouw Denis Ducarme gaat nu de condities onderzoeken die moeten toelaten dat de varkensvleesindustrie als sector in een officiële crisis zit.


China: verspreiding AVP schakelt tandje terug

04-02-2019 - 0 reacties De verspreiding van Afrikaanse varkenspest in China gaat niet meer zo snel als voorheen. In januari zijn er namelijk 'slechts' 5 uitbraken gerapporteerd. Hierdoor heeft de Chinese overheid een aantal maatregelen versoepeld.


Groeiende onvrede in België over bestrijding en gevolgen AVP

31-01-2019 - 0 reacties In België groeit de onvrede over de bestrijding van de Afrikaanse varkenspest (AVP) en de gevolgen daarvan voor de varkenshouders. Zo zou de Waalse minister grootschalig afschot van wilde zwijnen niet toestaan. Politici roepen boeren op in actie te komen.


Franse leger helpt bij afschieten wilde zwijnen aan grens België- Frankrijk

28-01-2019 - 0 reacties Frankrijk heeft hulp van het leger ingeroepen om verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Militairen moeten de jagers in de Belgische Ardennen en de Meuse helpen met het afschieten van potentieel besmette wilde zwijnen.


Denemarken wil AVP buiten de poort houden

28-01-2019 - 0 reacties Denemarken begint maandag 28 januari met de bouw van een hek op de grens met Duitsland. Het hek is bedoeld om wilde zwijnen die mogelijk besmet zijn met Afrikaanse varkenspest buiten te houden.


Frankrijk zet het leger in tegen de varkenspest

27-01-2019 - 0 reacties Frankrijk doet er alles aan om de Afrikaanse varkenspest (AVP) buiten de deur te houden. Het land zet zelfs het leger in.


Fransen zetten leger in tegen AVP

25-01-2019 - 0 reacties Frankrijk heeft hulp van het leger ingeroepen om verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Militairen moeten de jagers in de Belgische Ardennen en de Meuse helpen met het afschieten van 500 potentieel besmette wilde zwijnen. 


Rusland gooit lijntje uit naar grote vleesimporteur

22-01-2019 - 0 reacties Dmitry Nikolayevich Patrushev, de Russische minister van Landbouw, heeft aangegeven dat Rusland varkens-, pluimvee- en rundvlees wil exporteren naar Japan. Hoewel het land met Afrikaanse varkenspest kampt, mag dit een goede samenwerking niet in de weg staan.