Varkenspest

Volg al het nieuws over Varkenspest, een van de 14699 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Varkenspest nieuwsbrief.

Varkenspest nieuws

Varkenshouder Gerbert Oosterlaken vreest voor nieuwe varkenspest

22-09-2018 - 0 reacties BEERS - Gerbert Oosterlaken uit Beers is een van de vele varkenshouders die vrezen voor een nieuwe varkenspest. ,,1997 was echt een nachtmerrie. Dat wil ik nooit meer meemaken."


Opnieuw drie nieuwe gevallen van varkenspest in België

22-09-2018 - 0 reacties Het Waals toezichtnetwerk voor wilde fauna heeft drie nieuwe gevallen bevestigd van wilde zwijnen die het virus van Afrikaanse varkenspest dragen. De dieren zijn aangetroffen in de buurt van de eerder opgetekende gevallen.


Risico op invoer varkenspest uit België erg klein

22-09-2018 - 0 reacties Deskundigen noemen het risico dat Afrikaanse varkenspest (AVP) via België naar Nederland komt verwaarloosbaar klein. Alertheid blijft geboden.


Vleesmarkt overvol door situatie in België

22-09-2018 - 0 reacties De hoop op stabiele varkensprijzen moet nog even vooruit worden geschoven. De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in België brengt veel spanning en een ...


Markt wordt bepaald door stemming; niet door vraag en aanbod

21-09-2018 - 0 reacties Ook deze week hebben we het weer zien gebeuren: De heersende stemming bepaald de varkensmarkt. Er werden namelijk door de Afrikaanse varkenspest in België toch net even wat meer varkens geleverd dan waar men vooraf op had gerekend.


Dierenartsen maken zich zorgen over varkenspest

21-09-2018 - 0 reacties Dierenartsen maken zich zorgen over een eventuele uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in Nederland. Vorige week is de ziekte bij enkele wilde zwijnen in België aangetroffen.


Varkenpest baart zuidelijke varkenshouder zorgen

21-09-2018 - 0 reacties De schrik zit er goed in bij de varkenshouders in Zuidoost-Brabant, Noord-Limburg en Zuid-Gelderland sinds vorige week de Afrikaanse varkenspest bij enkele wilde zwijnen in België is aangetroffen.


Dertien landen weren Belgisch varkensvlees

20-09-2018 - 0 reacties Dertien landen van buiten de Europese Unie hebben de invoer van Belgische varkensvlees opgeschort. Reden is de ontdekking van Afrikaanse varkenspest bij wilde everzwijnen in Etalle afgelopen week.


Zesde everzwijn positief getest op Afrikaanse varkenspest

20-09-2018 - 0 reacties Een wild zwijn dat op 16 september gevonden werd in de buurt van Etalle in de Belgische Ardennen is positief getest op Afrikaanse varkenspest. Dat is bekendgemaakt door het kabinet van Waals minister van Landbouw René Collin.


België bouwt hek om besmet gebied

20-09-2018 - 0 reacties De Belgische minister van Landbouw heeft geld beschikbaar gesteld om de uitbraak van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Een gedeelte van het budget wordt gebruikt om een hek te plaatsen rondom het besmette gebied.


POV wil borden op parkeerplaatsen tegen varkenspest

20-09-2018 - 0 reacties Om Oost-Europeaanse weggebruikers, vrachtwagenchauffeurs en toeristen te wijzen op het gevaar van uit Oost-Europa meegebracht voedsel, pleit de POV voor borden bij parkeerplaatsen en rustplaatsen voor internationale chauffeurs.


Natuurbeheerders als de dood dat Veluwse zwijnen agressieve varkenspest verspreiden

19-09-2018 - 0 reacties WAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’


Landen staken import Belgisch varkensvlees

19-09-2018 - 0 reacties Er zijn maar liefst 8 landen die een importban op Belgisch varkensvlees hebben afgekondigd. Dit heeft te maken met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. De maatregelen zijn een aderlating voor de varkenssector in België.


KNMvD maakt zich nu al zorgen over massale ruiming varkens

19-09-2018 - 0 reacties Dierenartsen zijn als de dood voor een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest, die nu in België is aangeland. Zij vrezen een herhaling van 1997, toen in Nederland miljoenen varkens werden afgemaakt.


Limburg wil populatie wilde zwijnen buiten leefgebieden versneld terugbrengen

18-09-2018 - 0 reacties Om het risico op de uitbraak van Afrikaanse varkenspest te beperken is het van belang om te zorgen dat de populatie wilde zwijnen die buiten de leefgebieden voorkomt in aantal wordt teruggebracht. De provincie Limburg heeft aangegeven dat het nodig is dat de toegestane methoden om de stand te beperken worden uitgebreid met bewegingsjacht en het gebruik van geluidsdempers. Hiervoor is besluitvorming bij het Rijk nodig. Omdat het gebruik van nachtkijkers het mogelijk maakt dat jagers hun werk ook in de nachtelijke uren kunnen voortzetten zal de provincie Limburg subsidie beschikbaar stellen voor de aanschaf van deze middelen.


Laat de pest maar uitbreken?

18-09-2018 - 0 reacties Waar alle varkenshouders en hun erfbetreders bevreesd voor de naderende Afrikaanse Varkenspest zijn, leeft het onderwerp niet bij de bevolking, overheden en media.


Gebrek aan vertrouwen nekt biggenhandel

17-09-2018 - 0 reacties De handel in biggen wil al langere tijd niet vlotten. Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Belgïe is de afzet op een volgende barrière gestuit.


Belgische jager scherp op Afrikaanse varkenspest

17-09-2018 - 0 reacties Jagers in België die in contact komen met everzwijnen, moeten extra aandacht besteden aan sanitaire maatregelen om de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan.


CDA en VVD: 'laat Rijk wilde zwijnen beheren vanwege varkenspest in België'

17-09-2018 - 0 reacties EINDHOVEN - Nu de zeer besmettelijke Afrikaanse varkenspest is opgedoken in België, moet het Rijk de regie bij het beheer van wilde zwijnen overnemen van de provincies. Dat vinden de Tweede Kamerfracties van CDA en VVD.


Belgische jagers scherp op Afrikaanse varkenspest

17-09-2018 - 0 reacties Jagers in België die in contact komen met everzwijnen, moeten extra aandacht besteden aan sanitaire maatregelen om de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan.