Lnv

Volg al het nieuws over Lnv, een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Lnv nieuwsbrief.

Lnv nieuws

Schouten: normen middelen lelies niet overschreden

25-04-2019 - 0 reacties Met het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de lelieteelt in Westerveld zijn geen blootstellingsnormen voor omwonenden overschreden. Dat meldt minister Carola Schouten (LNV) in antwoord op Kamervragen.

Minister Schouten van LNV neemt het in de Tweede Kamer op voor de bollenteelt in Westerveld.


NVWA is bewaker van voedselveiligheid en geen beleidsmaker

25-04-2019 - 0 reacties De rol- en verantwoordelijkheidsverdeling ten aanzien van beleidsregels tussen enerzijds de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en anderzijds de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is logisch. De NVWA is bewaker op het gebied…


5 tips over zero-waste

23-04-2019 - 0 reacties Danone-Nutricia opende op 25 maart in het bijzijn van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zijn ultramoderne Nutriciababyvoedingsfabriek in het Noord-Brabantse Cuijk. De productielocatie draait 100 procent op groene stroom en hergebruikt al het fabrieksafval, inclusief verpakkings afval. Hoe kom je tot een zero-waste fabriek? Dit artikel is verschenen in VMT 4 van 19 april 2019.


LTO/NOP schrijft minister over Oekraïnse eieren

19-04-2019 - 0 reacties LTO/NOP heeft samen met de Nederlandse Pluimvee Vakbond en eierbranchevereniging Anevei een brief naar minister Schouten van LNV gestuurd. Ze vragen daarin aandacht voor de import van kooieieren uit Oekraïne, wat tot prijsbederf leidt.


Eiersector wil actie van Schouten tegen Oekraïense eierimport

19-04-2019 - 0 reacties LTO/NOP, NVP en Anevei willen dat minister Schouten van LNV actie onderneemt tegen eierimport uit de Oekraïne.


Minister Schouten stopt implementatie en ontwikkeling ICT systeem INSPECT bij NVWA

15-04-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

De ontwikkeling en implementatie van het ICT systeem INSPECT van de NVWA is per direct stopgezet. Dat schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Met het besluit tot stopzetting volgt minister Schouten het advies op van Bureau ICT-toetsing (BIT), dat in opdracht van LNV onderzoek deed naar de voortgang van het programma. Uit het onderzoek blijkt dat  de doelen van het programma niet worden gehaald, dat het veel meer geld gaat kosten en dat ook de deadline niet wordt gehaald.


Reactie blootstellingsonderzoek omwonenden

11-04-2019 - 0 reacties Minister Schouten (LNV) en staatssecretaris Van Veldhoven (I&W) deelden vandaag het blootstellingsonderzoek bestrijdingsmiddelen en omwonenden van het RIVM met de Tweede Kamer.


Varkensrechten zullen voorlopig blijven bestaan

11-04-2019 - 0 reacties Varkensrechten blijven voorlopig bestaan. Varkens- en pluimveehouders moeten niet denken dat de dierrechten er gauw af gaan. Dat zegt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).


'Pluimveehouders vragen om betrouwbare overheid en visie met perspectief'

10-04-2019 - 0 reacties „We hebben een betrouwbare overheid nodig, die haar afspraken nakomt en die een meerjarenvisie heeft die perspectief biedt.” Die boodschap gaven meerdere pluimveehouders maandagavond 8 april mee aan minister Carola Schouten van LNV.


Schouten: Pluimveerechten blijven voorlopig bestaan

09-04-2019 - 3 reacties Pluimveerechten blijven voorlopig bestaan. Pluimveehouders moeten niet denken dat de pluimveerechten er gauw af gaan. Dat zegt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).


Afspraken over kwekersrecht liggen tien jaar vast

02-04-2019 - 0 reacties Het ministerie van LNV, de Raad voor plantenrassen en Naktuinbouw hebben onlangs een overeenkomst ondertekend om afspraken over het kwekersrecht voor tien jaar vast te leggen.


Naamswijziging LNV kost 26,3 miljoen euro

02-04-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De naamswijziging om in 2017 weer tot het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) te komen, heeft zo'n 26,3 miljoen euro gekost. Dat meldt De Volkskrant.


POV: ’Dubbele heffing Diergezondheidsfonds onrechtvaardig’

28-03-2019 - 0 reacties De POV is in overleg met LNV en RVO om tot een oplossing te komen voor de varkenshouders die de heffing Diergezondheidsfonds dubbel moeten betalen. Oorzaak is dat zij de gespeende biggen opfokken op een eigen locatie op afstand, met een apart UBN-nummer.


Danone opent nieuwe babyvoedingsfabriek Nutricia: 100% groene stroom en zero waste

26-03-2019 - 0 reacties In het bijzijn van onder andere minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) presenteerde Danone zijn nieuwe Nutricia babyvoedingfabriek in het Noord-Brabantse Cuijk. Het Franse concern investeerde €240 miljoen in de productielocatie die zich onder andere onderscheidt op duurzaamheid.


Weer 80.000 euro subsidie voor zeldzame huisdierrassen

23-03-2019 - 0 reacties De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) krijgt ook dit jaar 80.000 euro subsidie van het ministerie van LNV. Het geld moet worden besteed aan projecten en activiteiten rond het behoud en het benutten van zeldzame landbouwhuisdierrassen.


Nieuwe directeur voor het Ctgb

20-03-2019 - 0 reacties Ingrid Becks is door het ministerie van LNV benoemd tot nieuwe secretaris-directeur van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) in Ede.


Minister Carola Schouten ondertekent Tuinbouwakkoord

15-03-2019 - 0 reacties Tholen - Minister van LNV Carola Schouten heeft gisteren, samen met 35 vertegenwoordigers uit de verschillende facetten van de tuinbouw, het Tuinbouwakkoord ondertekend. De bijeenkomst, het Nationaal Tuinbouwcongres geheten, vond gisteren plaatst bij Koppert Biological Systems.
De 33 partijen die het Tuinbouwakkoord ondertekend hebben…


GPS verplicht of niet? NMV in gesprek met ministerie

12-03-2019 - 0 reacties Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) nodigde NMV uit voor een gesprek. Dit naar aanleiding van onze brief aan de minister over haar voorgenomen plannen om ARG-GPS te verplichten op alle mesttoedieningsapparatuur. Dit gesprek vond vorige week donderdag plaats met een opmerkelijke reactie....
Het bericht GPS verplicht of niet? NMV in gesprek met ministerie verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


CBb moet ook oordelen in honderden zaken over intrekking van fosfaatrechten

08-03-2019 - 0 reacties Naast de meer dan 1.200 procedures over de toekenning van fosfaatrechten moet het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) ook oordelen over zaken van honderden ondernemers die het intrekken van fosfaatrechten door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) aanvechten. Dat werd duidelijk tijdens een zitting van het CBb dinsdag 5 maart waar 3 proefzaken werden behandeld over fosfaatrechten die, volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ten onrechte aan vleesveehouders waren toegekend. Het CBb doet er op 16 april uitspraak over.

De advocaten die de veehouders bijstaan stellen dat minister Schouten van LNV in de Beleidsregel fosfaatrechten jongvee de definitie van melkvee, zoals deze in de Meststoffenwet staat, heeft uitgebreid. In de beleidsregel is de voorwaarde gesteld dat voor jongvee alleen fosfaatrechten nodig zijn als ze ook gaan afkalven. Volgens de advocaten kan dit niet geregeld worden via een beleidsregel die uitleg geeft hoe om te gaan met de wet. Naar hun mening is er sprake van een wetswijziging. Ze stellen dat de I&R-registratie leidend hoort te zijn voor toekenning van fosfaatrechten. Het achteraf veranderen van de definitie voor de diercategorie 101 en 102 is in strijd met de wet.

bron: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…


Mengteelt en strokenteelt stimuleren biodiversiteit

26-02-2019 - 0 reacties Wageningen University & Research start een nieuw onderzoeksproject om te zien in welke mate verschillende typen mengteelt en strokenteelt bijdragen aan meer biodiversiteit. De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan de visie van het Ministerie van LNV over circulaire en natuurinclusieve landbouw.