Piet

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Piet. Piet is een van de 16485 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Piet nieuws

Het verhaal van de Nederlandse bloemenkweker met een eigen voetbalclub in Oeganda

27-05-2020 - 0 reacties Piet de Jong runt in Oeganda, aan de oevers van het Victoriameer, het bedrijf JP Cuttings. Van daaruit beleverd hij de Europese markt met stek voor de productie van allerlei snijbloemen en potplanten, maar daarnaast heeft hij een andere, nauwelijks gerelateerde passie: de plaatselijke voetbalclub Entebbe…


Friese boer spuit harken schoon voor eerste grasoogst

01-05-2020 - 37 reacties Piet de Jong spuit met de hogedrukspuit de hark schoon, nadat deze uit de winterstalling is gehaald. De hark wordt bij Melkveebedrijf De Jong in Scharnegoutum deze zomer ingezet voor de graswinning.


CNV: 1,5 metereconomie nauwelijks onhaalbaar op werkvloer

25-04-2020 - 0 reacties De 1,5 metereconomie is nauwelijks haalbaar op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond CNV in alle marktsectoren. ,,Bij de transportsector, de havens, land- en tuinbouw, het openbaar vervoer en bij rederijen. In vrijwel alle sectoren is de 1,5 meter nauwelijks haalbaar in de praktijk. De RIVM-regels worden mondjesmaat nageleefd. Afstand houden en hygiënevoorschriften naleven is uitermate complex," zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin.


Piet Vellema doet stap terug bij GD

14-04-2020 - 0 reacties René van den Brom neemt per 1 mei de werkzaamheden over van Piet Vellema, manager afdeling Kleine Herkauwers bij Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).


“Voedingssector van vitaal belang voor dagelijks leven"

22-03-2020 - 0 reacties Viroloog Marc Van Ranst en Piet Vanthemsche, voorzitter van de ‘Economic risk management group’, brachten vrijdag een bezoek aan het zuivelbedrijf Olympia in Herne. Ze onderstreepten het belang van de voedingssector en spraken hun steun uit voor alle werknemers die actief zijn in de agrovoedingsketen omdat zij een belangrijke taak hebben om de voedselvoorziening te verzekeren. Ook Fevia, de federatie van de voedingsindustrie, lanceert deze week de campagne #FoodHeroes om alle werknemers te steunen.


Piet Paulusma: ’Binnen 7 jaar Elfstedentocht’

02-01-2020 - 0 reacties Zijn eerste weerbericht voor omroep Max werd vandaag ’om praktische redenen’ opgenomen pal voor z’n eigen monumentale huis, een voormalige burgemeesterswoning uit 1858 in het centrum van Harlingen.


Nieuw boerenprotest in aantocht: 'Ik krijg te horen dat we te lief zijn'

10-12-2019 - 0 reacties Boeren gaan op 18 december opnieuw actievoeren om duidelijk te maken dat de stikstofplannen van de regering in hun ogen niet door de beugel kunnen. 'Deze keer is het menens', zegt Piet Postma.


Piet Paulusma aan de slag als weerman voor NPO 1 bij Omroep MAX

09-12-2019 - 0 reacties Piet Paulusma, een van de bekendste weermannen van Nederland, blijft na zijn ontslag bij SBS 6 toch op televisie. In het nieuwe jaar is hij te zien op NPO 1 voor Omroep MAX.


“Achteraf ben ik blij dat we in de crisistijd niet voor olifantsgras kozen”

03-12-2019 - 0 reacties Tholen – Wie het glastuinbouwgebied pal langs de A29 bij Dinteloord kent, zal ook Piet Janmaat kennen. Als pionier startte hij in 2003 met de ontwikkeling van wat nu een florerend glastuinbouwgebied is. Komend jaar is het de bedoeling dat hij afzwaait, maar niet voordat er een nieuwe directeur gevonden…


Piet Paulusma neemt op 30 december afscheid

22-11-2019 - 0 reacties Piet Paulusma (62) presenteert op 30 december van dit jaar zijn laatste weerbericht voor SBS 6. De weerman neemt dan na 23 jaar afscheid van de zender. De Fries wil in de maand december alle provincies langs om zijn SBS 6-kijkers te bedanken.


Oprichter Friet van Piet is overleden

11-11-2019 - 0 reacties Persoonlijk – Piet Agema, de oprichter van het cafetariabedrijf Friet van Piet, is vorige week dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden. Onder Agema en zijn vrouw Rens groeide de Groningse snackbar uit tot een begrip in de stad. Voor vele snackbarondernemers vormde het cafetaria ook een bron van inspiratie.


'Van 10 naar 2 procent grondeieren door betere toegang tot legnest'

11-10-2019 - 0 reacties Door de nestflappen om en om vast te plakken met duct tape, vanaf dag 1 het legnest open te zetten en de lichtintensiteit iets te verhogen, verlaagde Piet Faber het aantal buitennesteieren van ruim 10 naar minder dan 2 procent.


Piet Vijverberg zet op grote schaal ledverlichting in

07-10-2019 - 0 reacties Piet Vijverberg is altijd op zoek naar nieuwe technologische middelen om de kwaliteit van zijn Dracaena en Phalaenopsis verder te verbeteren. Afgelopen week is dan ook een volgende grote stap gezet met het aanzetten van de ledverlichting boven de Phalaenopsis planten. Hiermee kan het bedrijf zo’n 60% meer licht inzetten bovenop het reguliere groeilicht.


Offervaardig leiderschap

05-10-2019 - 0 reacties Piet Hermus is akkerbouwer, boerenklimaatactivist en ZLTO-afdelingsbestuurder. Hij maakte de aanloop in het historische boerenprotest van 1 oktober mee, ging erheen en verwerkte zijn indrukken van de afgelopen weken in een nabeschouwing. Daarin analyseert hij de gevoelens van boeren en burgers. Waarom steunde de burger de boer?


'Klimaatactivisten hebben de boeren nodig'

04-10-2019 - 0 reacties ‘Boerenklimaatactivist’ Piet Hermus was ook op het boerenprotest. Hij is als activist vóór klimaatactie, en begrijpt als boer ook de onvrede onder zijn collega’s. Voor Hermus is het duidelijk: de boer moet inleveren, maar de rest ook.


ʻProblemen van boeren zijn problemen van ons allemaalʼ

28-09-2019 - 0 reacties Docent aan het University College Roosevelt in Middelburg (ZL) en auteur Herman Lelieveldt wil niet dat de zwarte piet in discussies zoals het stikstofdebat naar landbouw gaat. „Het is geen probleem van de boeren, maar van deze hele maatschappij.”


In de spiegel: Piet en Rosalie Nicola

26-09-2019 - 0 reacties Door ons 125-jarige jubileum heb ik de kans gehad om mij te verdiepen in de geschiedenis van Nicola. In de eerste 70 jaar van het bestaan van Nicola werd de basis gelegd. In de 50 jaar die volgde werd het bedrijf heel snel heel groot.


Proef met zonnedaken boven frambozen vraagt om vervolg: ‘Dit is een win-winsituatie’

24-09-2019 - 0 reacties BABBERICH - De proef met zonnepanelen boven frambozen en rode bessen vraagt om een vervolg. Volgens de Babberichse kweker Piet Albers is de pilot succesvol. Wat hem betreft staan volgend jaar 6 hectare frambozen en bessen onder zonnedaken.


‘Ontkenning van invloed predatie frustreert’

22-09-2019 - 0 reacties Predatie blijft onderbelicht als het over de akkervogelpopulatie gaat. Akkerbouwer Jan Eggens uit Veendam is er van overtuigd dat veel kuikens ten prooi vallen aan vossen, ooievaars en steenmarters. „Waarom krijgen boeren de zwarte piet toebedeeld?”


“Wacht niet te lang met investeren want subsidieregeling SDE+ steeds soberder”

13-09-2019 - 0 reacties Tholen – Wie heeft er al een visitekaartje van Piet Zwinkels bemachtigd? Een nieuw visitekaartje welteverstaan hè, want Piet, de voormalig radijsteler, heeft een nieuwe carrièrestap gezet. Sinds afgelopen voorjaar is Piet actief in de zonnepanelen. Voor SolarNRG is hij Accountmanager Tuinbouw. Maar…