Vietnam

Volg al het nieuws over Vietnam, een van de 16077 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vietnam nieuwsbrief.

Vietnam nieuws

Hamstergedrag overheden toont belang landbouwbeleid aan

26-03-2020 - 0 reacties Vietnam maakte bekend dat het de uitvoer van rijst opschort om de eigen voorraden te verzekeren. Eerder besliste Kazachstan al de export van wortelen, suiker, aardappelen en tarwebloem op te schorten en korter bij huis heeft Servië al export van zonnebloemolie stopgezet. De Standaard merkt op dat bij sommige overheden de voedselpaniek lijkt toe te slaan. In Europa is er (nog) geen probleem. “Jarenlang werd het Europese landbouwbeleid bekritiseerd, maar nu is het eerder een zegen”, zegt Jan Van Hove, hoofdeconoom bij KBC.


Vietnamese Minister van Landbouw bezoekt World Horti Center

11-12-2019 - 0 reacties Nederland en Vietnam werken al jaren nauw samen op het gebied van land- en tuinbouw en hebben dit vastgelegd in een Strategic Partnership Arrangement (SPA).


Vietnam telt bijna 6 miljoen varkens minder

21-11-2019 - 0 reacties Als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Vietnam is de varkensstapel daar met bijna 6 miljoen varkens geslonken. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de Vietnamese overheid aan de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) heeft gestuurd.


Belgisch varkensvlees kan weer naar Singapore worden uitgevoerd

28-10-2019 - 0 reacties Na India en Vietnam heft ook Singapore zijn embargo op de invoer van Belgisch varkensvlees op. Dat heeft de Belgische minister van Landbouw, Ducarme, zaterdag 26 oktober gemeld. Het verbod op invoer van varkensvlees uit België stelden de landen in na de vaststelling van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in de Belgische provincie Luxemburg. In 2017 importeerde Singapore 482 ton producten afkomstig uit de Belgische varkenshouderij.


Filipijnen betalen 100 dollar per geslacht varken

17-10-2019 - 0 reacties De Filipijnse overheid heeft het bedrag dat 'backyard farmers' krijgen per geslacht varken (als gevolg van de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest) verhoogd van $60 tot $100. Daarnaast zorgt het virus ervoor dat de varkensprijzen in Vietnam zich op het hoogste niveau in 3 jaar tijd bevinden.


Vietnam importeert minder maïs door varkenspest

11-10-2019 - 0 reacties Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest is de vraag naar maïs vanuit de Vietnamese varkenssector fors afgenomen. De toename in de consumptie van pluimveevlees tempert de gevolgen voor de veevoerindustrie echter enigszins.


Varkensvleesexporteurs profiteren van vraag China

10-10-2019 - 0 reacties De Europese exporteurs van varkensvlees profiteren volop van de vraag uit China, zo blijkt uit de nieuwste exportcijfers. In de eerste 7 maanden van het jaar is de export richting dat land namelijk met 43,1% gestegen. Ook de varkensvleesexport naar Vietnam is fors toegenomen.


Thailand controleert bij grens op varkenspest

08-10-2019 - 0 reacties De regering in Thailand heeft besloten om 50 controleposten langs de grens met Myanmar te plaatsen. Op die manier moet voorkomen worden dat Afrikaanse varkenspest zich verspreid naar het land. Daarnaast schrijft Rabobank dat de dierziekte in Vietnam voor een verlies van meer dan 7 miljoen varkens kan zorgen.


STIKSTOFCRISIS - Voortaan 60 op de snelweg

21-09-2019 - 0 reacties Hoe langzamer u rijdt, hoe meer woningen voor migranten

Er staan een miljoenmiljard bouwprojecten stil in Nederland. Omdat 1 iemand in Nijmegen heeft gezegd dat er teveel stikstof in Nederland is. Hele woonwijken worden niet gebouwd wegens stikstof. Starters op de woningmarkt moeten tot hun 45ste thuis blijven wonen wegens geen woning. Complete bedrijventerreinen mogen niet afgemaakt worden wegens stikstof, mensen zitten tot hun 45ste werkloos thuis wegens geen bedrijventerreinen. De Afsluitdijk kan niet verhoogd worden wegens stikstof. Het zand kan niet van de Markerwaarddijk gehaald worden wegens stikstof. Verbouwing van het Binnenhof staat stil wegens stikstof.

Volkskrant-lezers kunnen niet naar Vietnam wegens stikstof. Heel Nederland staat stil wegens stikstof. MAAR NU IS ER EEN OPLOSSING! Als iedereen nou 60 gaat rijden op de snelweg en daarbij een paar koeien, varkens en kippen doodrijdt, dan kunnen we door met de BV Nederland, en is het klimaat gered. Dat staat in een advies dat woensdag wordt aangeboden aan het kabinet, meldt de NOS. En dat advies komt van een commissie olv Johan Remkes (VVD). Vroem!


Afrikaanse varkenspest duikt op in Zuid-Korea

17-09-2019 - 0 reacties Na China, Vietnam en de Filipijnen is ook Zuid-Korea getroffen door een uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Op een bedrijf met 4.000 varkens in de stad Paju is dinsdag 17 september een uitbraak vastgesteld.


Stijgt Chinese inflatie door Afrikaanse varkenspest?

16-09-2019 - 0 reacties De inflatie in China zou door de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest voor het eerst in 10 jaar tijd kunnen stijgen, blijkt uit een onderzoek van Capital Economics. Daarnaast wordt de uitbraak in Vietnam door diverse analisten gezien als het 'worstcasescenario'. Hoe zit dat?


Filipijnen bevestigen Afrikaanse varkenspest

11-09-2019 - 0 reacties De autoriteiten op de Filipijnen bevestigen dat er Afrikaanse varkenspest is aangetroffen. Ondertussen laat de overheid in Vietnam weten dat het land naar verluidt met een tekort van 500.000 ton varkensvlees te maken krijgt.


Vijf miljoen varkens in Vietnam geruimd

12-08-2019 - 0 reacties In Vietnam zijn circa 3 miljoen varkens geruimd om de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan, meldt de FAO. Deze maakt zich, vanwege de massale ruiming, zorgen om de toekomstige voedselvoorziening in Zuidoost Azië.


Vietnam zegt dicht bij vaccin tegen Afrikaanse varkenspest te zijn

10-07-2019 - 0 reacties Wetenschappers in Vietnam zeggen dicht bij de ontwikkeling van een succesvol vaccin tegen Afrikaanse varkenspest te zijn. Het land kampt, net als China al maanden met een grote uitbraak van AVP.


Vietnamezen zitten in de rats door dalende varkensvleesproductie

06-07-2019 - 0 reacties Na China verwacht ook Vietnam een flinke daling van de productie van varkensvlees, vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP). Vietnam verwacht de komende maanden meer varkensvlees te moeten importeren om de binnenlandse tekorten te compenseren.


Zuivelman Sybren Attema stapt over naar het ontwikkelingswerk: ‘Een simpel advies kan veel opleveren’

18-06-2019 - 3 reacties Sybren Attema verruilt FrieslandCampina voor ontwikkelingsorganisatie Icco. Zijn ervaring in de zuivel komt daarbij goed van pas. ‘Wat voor melk geldt, geldt ook voor aardappelen.’

Hoe kunnen boeren in Azië of Afrika een goed inkomen verdienen? Sybren Attema, voormalig melkveehouder in Friesland, weet er alles van. Van 2011 tot 2015 woonde hij in Ho Tsji Minhstad om voor zijn werkgever FrieslandCampina de plaatselijke melkproductie en -kwaliteit te verbeteren. Niet alleen in Vietnam, maar ook in Maleisië, Thailand, Indonesië en Nigeria.


ASEAN-landen bieden kansen voor Nederlandse ondernemers in medische sector

28-05-2019 - 0 reactiesDe medische sector en de gezondheidszorg in Thailand, Singapore, Vietnam en Maleisië bieden steeds meer kansen aan Nederlandse ondernemers.


Vietnam zet leger in tegen varkenspest

14-05-2019 - 0 reacties Vietnam gaat het leger en politie inzetten om de Afrikaanse varkenspest te bestrijden. De uitbraak daarvan heeft al gezorgd voor een afname van 4 procent van de varkenspopulatie in het land.


AVP treft grootste varkensregio in Vietnam

09-05-2019 - 0 reacties Afgelopen week is er Afrikaanse varkenspest opgedoken in de Vietnamese provincie Dong Nai. Deze provincie, die in het zuidoosten van Vietnam ligt, is de grootste varkensregio van het land.


Gamechanger in de wereld van het verven van textiel

19-04-2019 - 0 reactiesIn april opende 's werelds eerste water- en procesvrije textielverffabriek in Vietnam. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Dutch Good Growth Fund (DGGF).