Wild

Wild is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Wild en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Wild nieuws

Weer Konikpaarden naar de slacht: wat moet je níet doen als je wilde dieren tegenkomt? Nou, dit dus

16-01-2020 - 0 reacties ARNHEM/ WOLFHEZE - Vier konikpaarden uit Arnhem worden afgemaakt omdat ze te opdringerig waren geworden na overvloedig bijvoeren door mensen. In Noord-Brabant nam vorige maand een taurus-stier een wandelaar op de horens. Wat moeten we vooral niet doen met wild of grote grazers?


Ook landbouw lijdt zwaar onder Australische bosbranden

07-01-2020 - 0 reacties De bosbranden in Australië zorgen niet alleen voor een ware ravage bij de dieren in het wild, ook voor de Australische landbouwers loopt het verlies zwaar op. Volgens de Australische nieuwszender ABC zouden al ruim 100.000 landbouwdieren in de brand zijn gebleven. Wanneer het vuur nadert, openen heel wat boeren hun staldeuren om hun dieren de kans te geven om aan de vlammen te ontsnappen, maar slechts weinigen slagen daarin. De impact is zodanig groot dat gevreesd wordt dat de melkbevoorrading van de zuivelfabrieken in het gedrang zal komen.


Achterhoekse band brengt ode aan ouderwetse boerenkroeg met dialectcover ‘The Lion Sleeps Tonight’

30-12-2019 - 0 reacties De Achterhoekse band The Wild East heeft een nieuw nummer uitgebracht. ‘Nog Ene Dan’ is een cover op het bekende ‘The Lion Sleeps Tonight’, maar dan in dialect. Van de Afrikaanse jungle naar het Oost-Nederlandse platteland, aldus de leden van de driekoppige band.

facebook.com/watch/?v=1037345419940830


Actie tegen wasberen schieten in Gelderland

02-12-2019 - 0 reacties Gelderland moet wasberen in het wild niet laten afschieten. Er zijn mogelijkheden om de dieren te vangen, te steriliseren en daarna te verhuizen naar een dierentuin. In Limburg zijn sinds begin oktober al dertien beren gevangen en overgebracht naar de stichting AAP, die zorgt voor de herplaatsing.


Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

16-11-2019 - 0 reacties De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?


Wolf doodt 14 schapen op de Veluwe

17-10-2019 - 0 reacties In de buurt van Emst op de Veluwe heeft een wolf veertien schapen doodgebeten, blijkt uit dna-onderzoek van de Wageningen Universiteit. Het is de dodelijkste aanval in de provincie Gelderland sinds de terugkeer van de wolf in Nederland.
Welke wolf het gedaan heeft, moet nog worden bepaald, ook op basis van dna. Waarschijnlijk waren het geen welpen.
"De voedselbehoefte van een roedel met jongen is wel erg hoog", zegt onderzoeker Hugh Jansman van de Wageningen Universiteit tegen Omroep Gelderland. "Dan wordt er weleens afgeweken van het dieet van alleen wild en gaan de ouders voor landbouwdieren, zoals een schaap. Het is nog speculeren, maar daar lijkt het hier wel op."
De jonge wolven gaan zelf pas jagen als ze wegtrekken van de roedel. Dan is de kans groter dat ze voor makkelijk grijpbaar voedsel gaan.
Subsidie voor maatregelen
De wolf die in Emst heeft toegeslagen, deed niet de meest dodelijk aanval in ons land. Dat was in Laag-Zuthem in Overijssel. In juni vorig jaar beet een wolf daar 31 schapen dood. In het Groningse Marum zijn vorig jaar vijftien schapen gedood.
De provincie Gelderland biedt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen waarmee schaapherders preventieve maatregelen kunnen nemen. Dat kunnen hekken zijn met elektrische bedrading, maar ook netten of honden.


Meer vraag naar grove dan fijne peen

27-09-2019 - 0 reacties De peenmarkt is redelijk in balans, waardoor de handel op dit moment niet heel wild is. Alhoewel het areaal groter is, zijn de opbrengsten in de Europese Unie minder. Daarnaast loopt de vraag goed door. Er is meer vraag naar grove peen, dan naar fijne peen.


Column: Van voedselproducent naar opgejaagd wild

25-09-2019 - 0 reacties Je zou je langzamerhand opgejaagd willen noemen. De jacht op voedselproducenten is geopend, het stropen in de nachtelijke uren iş niet meer nodig; we zijn nu echt vogelvrij verklaard en er mag ongelimiteerd geschoten worden.


Jager schiet per ongeluk eigen vader dood in Italië

23-09-2019 - 0 reacties Een jager heeft in Zuid-Italië per ongeluk zijn vader doodgeschoten. De 34-jarige man dacht dat hij een wild zwijn onder vuur nam, zo berichten Italiaanse media.


Scania R500 met Palfinger kraan voor Van der Werf

23-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen weekend heeft Scania Joure deze prachtige Scania R500 afgeleverd aan Van der Werf uit Bakhuizen. De Palfinger kraan is door Rondaan opgebouwd, waar ik bijgaande foto’s kon nemen. Wie bij het Truckstar Festival goed heeft opgelet heeft de truck al gespot trouwens: deze stond op het Broshuis-feestterrein. Pierius van Solkema was de eerste die hem in het wild op de foto had:


België: na één maand één met AVP besmet wildzwijn aangetroffen

22-08-2019 - 0 reacties Na een maand is in de Belgische provincie Luxemburg weer een met AVP besmet wild zwijn in aangetroffen. In Moldavië waart het virus al enkele weken rond in het zuidwesten, nabij de grens met Roemenië. Verdeeld over 5 boerderijen zijn 190 varkens geruimd.


Verdwaald wild zwijn Loosbroek opdook heeft geen besmettelijke ziekten

03-08-2019 - 0 reacties Het wilde zwijn dat rondzwierf in de omgeving van het Brabantse Loosbroek en akelig dichtbij de varkenshouderij liep, is niet besmet met een voor varkens gevaarlijke ziekte.


‘Park Hoge Veluwe schendt door wolfwerende hekken miljoenendeal met provincie Gelderland’

02-08-2019 - 0 reacties De provincie Gelderland heeft bij een ‘packagedeal’ miljoenen betaald om wild doorgang te geven naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. Nu staan er metershoge hekken om wolven en herten te weren. Het park houdt zich niet aan het contract, stelt een onafhankelijke jurist. De partijen gaan binnenkort om de tafel.


Afrikaanse varkenspest: Jagers krijgen 25 euro voor elk wild zwijn dat zij doden

18-07-2019 - 0 reacties Bulgarije gaat jagers ruim 25 euro betalen voor elk wild zwijn of wild varken dat zij doden in met Afrikaanse varkenspest besmette gebieden.


Hoog geluid moet dieren beschermen in maaiseizoen

04-07-2019 - 12 reacties Om tijdens het maaien klein wild zoals hazen en reekalveren te beschermen maken boeren in de Noardlike Fryske Wâlden gebruik van de wildredder.


LMB van der Maar kiest voor Amazone

28-06-2019 - 0 reacties Kamps de Wild B.V. is blij te kunnen melden dat zij per 1 juli 2019 overeenstemming heeft bereikt met LMB van der Maar over het AMAZONE dealerschap in de provincie Groningen. Daarbij kiest LMB van der Maar, met vestigingen in Hornhuizen en Oldenzijl, exclusief voor de AMAZONE producten.De vestiging en medewerkers in Oldenzijl zijn recentelijk door LMB van der Maar overgenomen. Hier heeft men reeds een jarenlange relatie met Kamps de Wild B.V. en zijn AMAZONE producten.LMB van der Maar zal deze kennis optimaal gaan inzetten om de distributie, service en onderdelenvoorziening voor…


Handel in nieuwe peen is niet wild

28-06-2019 - 0 reacties De handel in nieuwe peen vanuit Limburg is gestart. De prijs is sinds vorige week gedaald en de handel is niet wild. Dat komt doordat er weinig handel in vrije peen is. De oude peen speelt niet meer mee.


Vandaag valt hij op de mat: het juninummer van vakblad Trekkerweb

25-06-2019 - 1 reacties Honderd jaar Kamps de Wild Kamps de Wild in Zevenaar, importeur van Claas en Amazone en producent van Kaweco, bestaat dit jaar precies honderd jaar. Tijd om even bij stil te staan en terug te kijken op de ontwikkelingen in die periode. Maar niet te lang, want het bedrijf wil vooruit. En wat is dan een mooier moment om een nieuw onderkomen in gebruik te nemen? Amerikaanse Oliver 2255 Landbouwmechanisatiebedrijf A. den Dekker uit Werkendam verkocht op de Landbouw-RAI van 1974 een grote Amerikaanse Oliver 2255. Een reus van een trekker…


Kaweco bouwde eigen hakselaar

23-06-2019 - 0 reacties De belangrijkste machine in honderd jaar Kamps de Wild is wellicht de hakselaar. Meer nog dan de trekker. Als de maisteelt aan het eind van de zestiger jaren in opkomst is, neemt Kamps de Wild al snel het besluit daar op in te spelen. Onder het eigen merk Kaweco komt het met een zelfrijdende hakselaar op de markt, die het in 1969 ontwikkelde. Deze hakselaar was de voorloper van de Claas Jaguar SF 60, die in 1973 op de markt kwam. Lees het hele verhaal in het juninummer van het vakblad Trekkerweb. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb.


'Honderden plantensoorten uitgestorven door toedoen van de mens'

11-06-2019 - 0 reacties 571 plantensoorten in het wild zijn in de afgelopen 250 jaar uitgestorven door toedoen van de mens, blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Royal Botanic Gardens en de universiteit van Stockholm.