Jacht

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Jacht. Jacht is een van de 13691 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Jacht nieuws

Franse schapenboeren willen de jacht op wolven openen

11-10-2017 - 0 reacties

De inwoners van Lyon keken maandag raar op toen ze in het stadscentrum op een kudde van 1.200 schapen botsten. Honderden veehouders trokken vanuit de departementen in de Alpen en het Centraal Massief naar Lyon om er te protesteren tegen de bescherming van de wolf. Schapen die in de bergen grazen, worden aangevallen door hongerige wolven. De herders droegen foto’s van verscheurde schapen en borden met daarop slogans als “Wij houden geen vee, maar voeden beschermde soorten”. In 2016 vielen in Frankrijk meer dan 10.000 schapen ten prooi aan de groeiende populatie wolven.


Energie uit een soep van mest en bietenpunten

14-09-2017 - 0 reacties

Duurzame stroom van windmolens en zonnepanelen is er steeds meer. Maar groen gas, als alternatief voor gas uit Groningen? Dat is er nog nauwelijks in Nederland. Een nieuwe fabriek in Almere maakt het.

Hij is directeur van een technische fabriek. Maar ingenieur Frank de Bruijn (50) ziet zichzelf ook wel als een topkok. Want zijn bedrijf Groen Gas Almere (GGA), dat vorige week opende, is constant op jacht naar het ultieme recept om de installatie mee te voeden. Vooralsnog bestaat dat recept uit: 60 procent mest, een flink portie bietenpunten, aangelengd met maïsrestanten en natuurlijke olie. Die ingrediënten worden, als één dikke soep, in het hart van de fabriek opgewarmd. Daarbij ontstaat gas. Dat gas krijgt een reinigingsbeurt en -voil - daar is dan het eindproduct dat De Bruijn verkoopt. Groen gas.

Meer: trouw.nl/groen/…


Kamervragen over verbod op lokmiddelen jacht

30-08-2017 - 0 reacties

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf heeft vragen gesteld over het verbod op het gebruik van lokmiddelen als lokfluit, lokvogels of lokvoer bij de jacht op dieren die landbouwschade en schade aan weidevogels veroorzaken.


Texaanse akkers lijken soms net Hollywooddecor

17-08-2017 - 0 reacties

Weinig boeren in de Verenigde Staten bewerken land dat zuidelijker ligt dan dat van Jimmy Pawlik. Zijn Texaanse boerderij schurkt aan tegen de grensrivier Rio Grande. De jacht van de Border Patrol op illegale migranten uit Mexico is een dagelijks tafereel. 'Dit zou een land van wetten moeten zijn', zegt de agrarisch ondernemer.


Nordrhein-Westfalen intensiveert jacht wilde zwijnen

16-08-2017 - 0 reacties

Nu het duidelijk lijkt dat wilde zwijnen de voornaamste besmettingsbronnen zijn die de Afrikaanse Varkenspest in Oost-Europa overbrengen, heeft de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen besloten de jacht op wilde zwijnen te intensiveren.


Limburgse jager breekt bekken door sabotage in jaaghut

16-08-2017 - 0 reacties

Een 66-jarige jager uit het Limburgse Kelpen is zwaargewond geraakt toen hij tijdens de wilde zwijnenjacht uit een zogeheten hoogzit viel. Volgens de politie, die nu ruim een maand onderzoek doet naar het voorval, was er sprake van opzet.


Komt de wolf de jagers in Duitsland wel voorbij?

10-08-2017 - 0 reacties

NIJMEGEN - Illegale jacht op wolven in Duitsland is mogelijk een streep door de rekening van Nederlandse natuurorganisaties. In het Duitse Baden-Württemberg is recent een wolf illegaal doodgeschoten, zo werd deze week bekend. De organisaties lobbyen al jaren om de komst van de wolf naar de Nederlandse natuurgebieden mogelijk te maken.


Proefstation profiteert van landbouwpotentieel in Colombia

07-08-2017 - 0 reacties

Het groeipotentieel van de Colombiaanse landbouw is enorm. In het eerste kwartaal van 2017 groeide de economie bijvoorbeeld met maar 1,1% terwijl de landbouw, veeteelt, jacht, bosbouw en visserij in totaal met 7,7% toenamen, volgens cijfers van het nationale bureau voor statistiek in Colombia.De Colombiaanse.....


Jagers: vrij baan voor hitsige ree door afschotconflict Drenthe

21-07-2017 - 0 reacties

Jagers liggen in de clinch met Staatsbosbeheer over het afschot van reeën. Het conflict loopt zo hoog dat jagers de provincie Drenthe waarschuwen: ze willen niet aansprakelijk gesteld worden voor een dreigende toename van aanrijdingen met hitsige reeën.


Britten jagen illegaal met windhonden in de polders

24-06-2017 - 0 reacties

In de West-Vlaamse polders duiken steeds vaker meutes windhonden op die illegaal jacht maken op hazen. Dat schrijven de Mediahuis-kranten zaterdag.


Boeren pleiten voor mogelijkheid tot afschot dassen

07-06-2017 - 0 reacties

LTO Noord-voorzitter Jakob Bartelds uit 2e Exloërmond zei vandaag dat hij graag een faunabeheerplan ziet verschijnen als het gaat om de groeiende dassenpopulatie en de overlast die de beesten veroorzaken.


Duizenden ganzen zijn leven niet meer zeker: jacht is geopend

30-05-2017 - 0 reacties

MIDDELBURG - De Faunabeheereenheid Zeeland heeft van de provincie toestemming gekregen om voor 1 augustus duizenden ganzen te vangen en te doden.


Kalf dat de IJssel overzwom, houdt zich schuil op de Posbank

26-05-2017 - 0 reacties

DE STEEG - Boeren, jachtopzieners en politie hebben vrijdag vergeefs jacht gemaakt op een tien maanden oude vaarskalf, dat ’s morgens door een inwoner van De Steeg was opgemerkt in zijn tuin.


'Boerendrones’ gevraagd voor hennepjacht

19-05-2017 - 8 reacties

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) opent de jacht op hennep. De organisatie schaft hiervoor zelf een drone faan met ultra HD-camera’s, maar gezien het grote areaal van 500 percelen maïs in de provincie Limburg, doet de boerenbond ook een oproep aan leden die zelf een drone hebben deze ook beschikbaar te stellen voor het opsporen van hennepplanten in de maïs.


Ik vraag me elke ochtend af of de vos weer bezig is geweest

13-05-2017 - 0 reacties

Joop Welles uit Dodewaard is verdrietig. Deze week werd één van zijn sierwatervogels doodgebeten door de vos. De zoveelste keer. 'Er loopt een moordenaar in mijn tuin.


May wil terugkeer vossenjacht in Engeland

09-05-2017 - 0 reacties

De Britse premier Theresa May zou graag zien dat de vossenjacht in Engeland en Wales weer wordt toegestaan. May zei dinsdag tegen de zender Sky News dat ze hoopt op een stemming in het parlement over het opheffen van het verbod op de jacht met honden op vossen.


‘Golfers schieten dieren af omwille van een spelletje’

08-05-2017 - 0 reacties

De Partij voor de Dieren (PvdD) trekt bij de provincie Groningen aan de bel over het doodschieten van dieren op de golfbaan van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen.


Heeft Arla de jacht op RFC leden geopend??

25-12-2016 - 45 reacties

Naar aanleiding van ons telefonisch contact, kunnen wij u melden dat we groen licht hebben voor het werven van nieuwe leveranciers in Nederland.
Namens ARLA Foods willen wij u daarom uitnodigen voor een van de twee infomatiebijeenkomsten welke beide gehouden worden op dinsdag 27 December a.s.

De locaties en tijdstippen zijn:

Restaurant d’n Brabander
Ripseweg 2

5424 SM Elsendorp (aanvang 10.00 uur)

Golden Tulip Ambt van Nijkerk
Berencamperweg 4

3861 MC Nijkerk (aanvang 14.00 uur)


Gast jacht akte of plek gezocht!

17-03-2016 - 0 reacties

hallo,
de boer waar ik ruim 12 jaar heb mogen pachten gaat ermee stoppen en wil daarom zijn jacht vooralsnog niet meer verpachten. (waarvoor alle begrip)
nu heb ik alleen het probleem dat ik mijn akte niet meer kan verlengen (en ook niet meer kan jagen)
is er iemand die bereid is mij te helpen met ofwel een gastjachtakte ofwel een jachtmogelijkheid?

elke hulp is welkom! hartelijke groet Rogier Kerkhof


’Vossenjacht beschermt weidevogels’

09-03-2016 - 0 reacties

De nachtelijke jacht op vossen, in boerenweilanden ten noorden van Zwammerdam, is volgens de provincie Zuid-Holland een goede manier om broedende weidevogels beschermen.