Jacht

Recente nieuwsberichten m.b.t. Jacht

Kalf dat de IJssel overzwom, houdt zich schuil op de Posbank

26-05-2017 -

DE STEEG - Boeren, jachtopzieners en politie hebben vrijdag vergeefs jacht gemaakt op een tien maanden oude vaarskalf, dat ’s morgens door een inwoner van De Steeg was opgemerkt in zijn tuin.


'Boerendrones’ gevraagd voor hennepjacht

19-05-2017 -

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) opent de jacht op hennep. De organisatie schaft hiervoor zelf een drone faan met ultra HD-camera’s, maar gezien het grote areaal van 500 percelen maïs in de provincie Limburg, doet de boerenbond ook een oproep aan leden die zelf een drone hebben deze ook beschikbaar te stellen voor het opsporen van hennepplanten in de maïs.


Ik vraag me elke ochtend af of de vos weer bezig is geweest

13-05-2017 -

Joop Welles uit Dodewaard is verdrietig. Deze week werd één van zijn sierwatervogels doodgebeten door de vos. De zoveelste keer. 'Er loopt een moordenaar in mijn tuin.


May wil terugkeer vossenjacht in Engeland

09-05-2017 -

De Britse premier Theresa May zou graag zien dat de vossenjacht in Engeland en Wales weer wordt toegestaan. May zei dinsdag tegen de zender Sky News dat ze hoopt op een stemming in het parlement over het opheffen van het verbod op de jacht met honden op vossen.


‘Golfers schieten dieren af omwille van een spelletje’

08-05-2017 -

De Partij voor de Dieren (PvdD) trekt bij de provincie Groningen aan de bel over het doodschieten van dieren op de golfbaan van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen.


Heeft Arla de jacht op RFC leden geopend??

25-12-2016 -

Naar aanleiding van ons telefonisch contact, kunnen wij u melden dat we groen licht hebben voor het werven van nieuwe leveranciers in Nederland.
Namens ARLA Foods willen wij u daarom uitnodigen voor een van de twee infomatiebijeenkomsten welke beide gehouden worden op dinsdag 27 December a.s.

De locaties en tijdstippen zijn:

Restaurant d’n Brabander
Ripseweg 2

5424 SM Elsendorp (aanvang 10.00 uur)

Golden Tulip Ambt van Nijkerk
Berencamperweg 4

3861 MC Nijkerk (aanvang 14.00 uur)


Gast jacht akte of plek gezocht!

17-03-2016 -

hallo,
de boer waar ik ruim 12 jaar heb mogen pachten gaat ermee stoppen en wil daarom zijn jacht vooralsnog niet meer verpachten. (waarvoor alle begrip)
nu heb ik alleen het probleem dat ik mijn akte niet meer kan verlengen (en ook niet meer kan jagen)
is er iemand die bereid is mij te helpen met ofwel een gastjachtakte ofwel een jachtmogelijkheid?

elke hulp is welkom! hartelijke groet Rogier Kerkhof


’Vossenjacht beschermt weidevogels’

09-03-2016 -

De nachtelijke jacht op vossen, in boerenweilanden ten noorden van Zwammerdam, is volgens de provincie Zuid-Holland een goede manier om broedende weidevogels beschermen.


'Stop tijdelijk de jacht op wilde eenden'

09-03-2016 -

Natuurmonumenten komt met die oproep omdat het aantal wilde eenden de afgelopen jaren flink is afgenomen.


Lege bossen slaan minder CO2 op

22-12-2015 -

Als grote zoogdieren en vogels verdwijnen uit tropische wouden, met name door de jacht, worden die bossen minder goed in het remmen van de klimaatverandering.


Marktwerking werkt niet voor schaapherders

02-12-2015 -

De Nederlandse schaapsherder, dat zijn er een stuk of honderd, staat het water aan de lippen. Werken wordt onmogelijk gemaakt door de verplichte aanbestedingstraject dat sinds een paar jaar nodig is om kans te maken om overheidsopdrachten om schapen op de heide te laten grazen. Het is sindsdien een jacht op opdrachten geworden, waarbij kwaliteit wordt vergeten en de laagste prijs het enige is wat nog telt.


Geluidsdemper mag niet bij vossenjacht in Gelderland

26-10-2015 -

Het ministerie van Veiligheid en Justitie staat niet toe dat individuele jagers 's nachts met een geluidsdemper op vossenjacht gaan in Gelderland.


Jongen (10) gedood door geweerschot tijdens jacht

12-10-2015 -

Een 10-jarig jongetje is zaterdag tijdens een jacht in een nationaal park in de Amerikaanse staat Utah om het leven gekomen. Dat melden Amerikaanse media zondag. De politie van Cache County, waar het park onder valt, gaat uit van een ongeluk. Er is daarom geen aanklacht ingediend.


Koe & Weidevogel: een gouden koppel

26-07-2015 -

Tijdens het vorige weekeinde stuurde Vogelbescherming Nederland het bericht de wereld in, dat door een ‘koeienexplosie’ de laatste weidevogels van ons land ernstig bedreigd worden. De beschuldigende vinger werd opnieuw gericht op de landbouw en meer specifiek op de melkveehouderij.

Annie Schreijer-Pierik - CDA-Europarlementariër en secretaris-generaal van de Europese intergroep Biodiversiteit, Jacht en Platteland - reageert op The Milk Story op dit bericht van de Vogelbescherming.


VVD-PvdA trakteren jagers op slachtfeest

15-06-2015 -

Jagers zijn opgetogen over de draai die VVD en PvdA hebben gemaakt ten aanzien van hun hobby. Een plan om strengere regels in te voeren voor de plezierjacht is vervangen door een voorstel dat de jagers veel meer vrijheid geeft om er op los te schieten.


Provincie Groningen maakt jacht op 'gekke' Duitse wolf

09-03-2015 -

De provincie Groningen is van plan om de Duitse wolf die zaterdag de grens overstak in Drenthe , te verdoven. Als dat lukt, zal er dna worden ...


PvdD: Stop jacht op muizeneters

23-01-2015 -

De Friese afdeling van de Partij voor de Dieren pleit voor een onmiddellijke stopzetting van de vossenjacht. Ook moet er strenger toezicht op het doden en verstoren van roofvogels plaatsvinden, stelt de partij.


Schadebestrijding / Jacht

17-11-2014 -

Goedendag,

Heeft u nog geen jager actief in uw veld, of loopt uw contract af? Neem svp contact op.

Zelf ben ik al enige jaren actief als jager en daarmee ook als schadebestrijder.
Kraaien, kauwen, duiven, ganzen, konijnen etc. allen te bestrijden met het geweer zodra het veld minimaal 40 hectare groot is. Dit mag natuurlijk over meerdere grondgebruikers zijn.
In bezit van een jachthond om weidelijk te kunnen bestrijden/jagen. Bij voorkeur een locatie in het gebied Utrecht - Deventer - Zwolle - Almere. contacten hierover kan natuurlijk altijd.

Over de voorwaarden en vergoeding ga ik graag in gesprek. Mocht u mogelijkheden hebben, dan verneem ik dat graag.
Alvast bedankt.
Jan


Schadebeheer van kraaien duiven ganzen vossen en dergelijke

01-11-2014 -

Hallo,
overlast en of schade in de mais op grasland of op de voerbult ?
Of op een andere wijze schade of overlast neem contact met mij op.
Bijna dagelijks zijn wij bezig met het beheer van schade veroorzakers in land en tuinbouw. Hiervoor hebben we alle benodigde middelen en papieren. We doen dit met een aantal schadebeheerders uit diverse streken van het land. Ook in Duitsland zijn we actief met wildzwijn beheer.
We zijn niet op zoek naar jacht op haas of fazant oid.
Alleen voor schadebeheer zijn wij uw juiste partners.
Mail voor de mogelijkheden op uw landerijen en wij helpen u graag met passende maatregelen. Met vriendelijke groet Richard Koops (06-53939482)


Eten de ganzen ons straks kaal dank zij de anti-jacht-lobby?

18-08-2014 -

Ik kwan een stukje tegen over de ganzen:
boerenweg.nl/algemeen/g7complot-gewoon-doorgezet/

Kort samengevat zegt hij:
Het hoofddoel is om de natuurbeheerders te steunen, een ander doel is om de jacht te verbieden. Ons gras is maar bijzaak...