Paarden

Recente nieuwsberichten m.b.t. Paarden

Draverij in Wognum start met 28 paarden

24-05-2017 -

WOGNUM – In Wognum komt vrijdag het maximale aantal van 28 paarden aan de start tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij. Titelverdediger Evison is er opnieuw bij, net als Dutch Buitenzorg die de eerste koers van het seizoen in Assendelft heeft gewonnen. De aanvang op de Kerkstraat is om 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30
Het bericht Draverij in Wognum start met 28 paarden verscheen eerst op WEEFF.


Kampioenspaard van Amsterdamse politie met pensioen

19-05-2017 -

AMSTERDAM Een welverdiend pensioen voor politiepaard Oscar. Na twaalf jaar trouwe dienst mag het kampioenspaard van de politie Amsterdam gaan genieten van zijn oude dag. En na ontelbaar veel nachtdiensten, voetbalrellen, demonstraties en politiewedstrijden is het 21-jarige paard daar ook best aan toe. Morgen wordt Oscar op een speciale manier verwelkomd tijdens de open dag van Stichting De Paardenkamp in Soest.In 2004 begon Oscar als dienstpaard bij de politie in Amsterdam. Daarbij groeide hij uit tot het vaste paard van agente Karin. Ruim elf jaar lang vormden ze een vast duo. Dat paard en ruiter bij de politie zo lang bij elkaar blijven, komt heel weinig voor. Oscar werd in al die jaren ingezet tijdens nachtdiensten, rondjes surveilleren, ter ondersteuning van de ME bij voetbalrellen of demonstraties en ga zo maar door.
Zijn vaste ruiter Karin is morgen bij de open dag aanwezig om het publiek te vertellen wat ze met Oscar heeft beleefd. "We hebben veel meegemaakt samen. Heel zware ME-diensten van soms wel vijftien uur in weer en wind. Voetbalrellen bij stadions en in de binnenstad. Leuke begeleidingen, zoals de Sinterklaasintocht in Amsterdam. Op de foto met mensen uit alle werelddelen. Collega’s afschermen voor gevaar. Vol vertrouwen ging hij dan voorop."
KampioenKarin deed met Oscar ieder jaar mee aan een wedstrijd tussen de paarden van alle stallen van de bereden politie. Daarbij werd de combinatie meerdere keren tot politiekampioen gekroond.
Lees ook: Vrouw rijdt politiepaard aan en rijdt door
Na 12 jaar trouwe dienst is de conditie en fysieke toestand van Oscar niet meer voldoende om goed te kunnen functioneren als politiepaard. De laatste jaren werd hij al voornamelijk ingezet om jonge paarden dienstpaarden bij te staan op straat, maar het naderende pensioen was onvermijdelijk. Karin hoopt dat Oscar nog een lang gelukkig leven heeft bij zijn nieuwe thuis en ze heeft nog wel een tip voor de stichting die hem opvangt: "Zorg goed voor hem: aandacht en anderen paarden doen hem goed!"


Extra maatregelen wegens Rhinopneumonie in de Beemster ingetrokken

16-05-2017 -

Op 12 april 2017 kwam het bericht naar buiten over Rhinopneumonie in de Beemster. Op dit moment zijn er geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Hiermee vindt de Sectorraad Paarden het verantwoord om het eerdere advies over te nemen extra maatregelen voor bescherming tegen het virus in te trekken.


Nieuwe stichting Fries dressuurpaard

12-05-2017 -

Een nieuwe stichting moet ervoor zorgen dat Friese paarden vaker en op een hoger niveau in de dressuur actief zijn.


Wasplaats voor fietsen en paarden geopend op Holtingerveld

12-05-2017 -

Nooit meer met de auto vol modder huiswaarts na het moutainbiken. Met de komst van de nieuwe wasplaatst op het Holtingerveld is dat mogelijk.


Kapitaal aan paardenzadels en hoofdstellen gevonden in Zegge

12-05-2017 -

ZEGGE - Aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge is voor een kapitaal aan paardenzadels en hoofdstellen gevonden. De politie wil weten van wie de spullen zijn en waar ze vandaan komen.


Provincie ziet niks in gedragscode bij paardenziekte

09-05-2017 -

Het provinciebestuur ziet niks in het ontwikkelen van een gedragscode over de communicatie bij de uitbraak van besmettelijke ziektes bij paarden.


Zitmaaier luchtfilter nakijken/ bougie etc :-)

04-03-2017 -

Hallo allemaal,

als ietwat handige vrouw op boerderij wonend, wil ik, buiten het verversen van olie van mijn zitmaaiertje, graag leren hoe een luchtfilter te verversen/ bougie na te kijken en wat nodig is als 'beurtje' ?
Ik heb een vrij stevige oude lawn boy zitmaaier met de geijkte briggs & stratton motor erin, 12 pk. Ik gebruik het om een kleine pallet achter te hangen om weitje te slepen of de kleine paddock voor de paarden, er zit geen maaidek onder.
Als iemand een goede link heeft ( evt. engels of duits ook geen probleem) of een handige tutorial heeft hoe onderhoud te kunnen plegen?
Ooit overstapje naar een oud ford trekkertje oid maken 😄 een miditractortje maar mijn man wil er nog niet aan 😉 , voor de oppervlakte zou ik het zonde vinden maar om evt. mestaanhangertje weg te brengen of groot pak hooi/stro te halen.

alvast hartelijk dank voor de moeite van antwoorden 😄, hopelijk kan ik beetje 'technisch' worden zo 😄.


Case IH Maxxum MX 170 - Geen vermogen onderin toeren

24-01-2017 -

Beste tf'ers

Ik heb een case mx 170 waarvan de brandstofpomp is gereviseerd.
Na de montage van de pomp de trekker voor de waterrem en tot grote verbazing geen vermogen bij 1500rpm +-100 pk. Bedrijf gebeld waar hij gereviseerd is en die zeiden dat ze zoiets niet bijkunnen stellen.

Dat vind ik raar want 15 jaar geleden toen hij nieuw is gekocht is hij door cummins wel bij geregeld toen trok hij als een beest! Maar helaas zou ik niet weten wie ik hier voor moet aanspreken om hem weer goed te krijgen

Nu is mijn vraag heeft iemand enig idee of ervaring hoe ik zijn 150 paarden terug krijg bij 1500rpm?
Zit een bosch lijnpomp op


Er worden nog meer koeien geruimd

04-01-2017 -

Apart verhaal. Ten behoeve van de bezoekersaantallen mogen er koeien afgeschoten worden in de Oostvaardersplassen? Dat is nog eens andere koek van een fosfaatoverschot.

"Plan: Meer grote grazers afschieten in Oostvaardersplassen'

Natuurbeheer SGP en VVD in Flevoland willen dat er 'grote aantallen' edelherten, runderen en paarden in de Oostvaardersplassen worden afgeschoten. De statenfracties komen deze week met een voorstel voor een nieuw faunabeheerplan in het natuurgebied. Tot gisteren is er nog onderhandeld met de gebiedsbeheerder, Staatsbosbeheer.

trouw.nl/tr/nl/…


Vuurwerk jaagt paarden snelweg op

03-01-2017 -

Opgeschrikt door vuurwerk zijn maandag in de buurt van Moers twee paarden de A40, de snelweg tussen Duisburg en Venlo, opgevlogen en hebben daar een ernstig verkeersongeluk veroorzaakt.


Rhinopneumonie in Lelystad

02-01-2017 -

Bij een paardenbedrijf in Lelystad werd vorige week bij een paard de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld, meldt de Sectorraad Paarden. De stal is direct gesloten en de paarden mogen de locatie de komende vier weken niet verlaten.


Uitsterfconstructie gecoupeerde staarten op keuring

22-12-2016 -

Het aantal paarden met gecoupeerde staarten op keuringen zal de komende jaren langzaam uitdoven. Paarden waarvan de staarten op of na 1 december 2016 zijn gecoupeerd, zijn niet meer welkom.


Vogelaar leidt Sectorraad Paarden

06-12-2016 -

Jan Cees Vogelaar uit Lelystad. is per 1 januari 2017 de nieuwe voorzitter van de Sectorraad Paarden. Hij volgt Piet Jansen op die eind 2016 zijn functie als voorzitter van de SRP neerlegt nu zijn reglementaire termijn van 2 x 3 jaar erop zit.Veel uitdagingen


Even voorstellen: Kolnerke

29-11-2016 -

Tractor op het erf ( paarden bedrijf) weinig verstand van traktoren vandaar dat ik hier ben. (Renault 651)


Welke tractor kopen; Renault super d7, belarus 800 of Ford dextra/2000

10-11-2016 -

In mijn zoektocht naar de juiste tractor om bij mijn hobby paarden de bak te trekken/ploegen/ cultivator

Hooi te verplaatsen

Mest te verplaatsen.
En hopelijk in de toekomst ooit een eigen weiland te hooien

Welke tractor zou jij kopen en waarom?

Renault super d7

Met dakje, grondbak en sneeuwschuif.
Loopt goed. Remt minder goed en banden zijn eigenlijk gewoon slecht.

Belarus. Nog niet gezien. Ziet er redelijk uit. Ook met hef. Verder geen extra's

Ford dextra/2000. Paar op het oog. Nog niks bekeken

Prijzen zijn rond het zelfde bedrag.

Ben heel benieuwd naar jullie mening. Loop zelf een beetje vast wat slim is. Ga graag zelf voor de meer pk s. Van de belarus. De Renault heeft een dakje en veel extra's.
En Renault heb ik qua auto's tot tweemaal toe slechte ervaring
Belarus ken ik verder niet maar kan me voorstellen dat die Russische machines sterk zijn


Hond en kat gebruiken meer antibiotica dan koe

10-11-2016 -

Het antibioticagebruik bij Nederlandse huisdieren is hoger dan bij rundvee maar lager dan bij varkens, pluimvee en kalveren. Het gebruik bij paarden is nog veel lager.


AOC ploegkampioenen 2016 bekend.

29-10-2016 -

AOC ploegkampioenen 2016 bekend. De strijd om de AOC ploegkampioen is gestreden in Bergeijk. Er werd door deze jongeren goed tot zeer goed ploegwerk geleverd,dit mede door de extra aandacht van hun leerkrachten. Dat iedereen met een ander ploegmerk mee deed was uniek. Hopelijk zien we deze heren ook in de toekomst op de wedstrijdlijst staan. Morgen zaterdag 29 oktober gaan de wedstrijden verder in de diverse categorieën waarbij ook de paarden betrokken zijn. Er wordt tevens gedemonstreerd met diverse tractoren en een groot scala aan grondbewerkingswerktuigen waarbij ook enkele sponsoren…


SDA: Antibioticagebruik paarden laag

12-10-2016 -

Het antibioticagebruik bij paarden is laag, blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDA). Dat geldt ook voor het antibioticagebruik bij gezelgschapshuisdieren.


18 paarden gered uit brandende stal in Diessen

15-09-2016 -

DIESSEN - In Diessen is woensdagochtend rond halftwaalf brand uitgebroken in een paardenstal. In de stal in de Waterstraat stonden achttien paarden. De dieren zijn allemaal gered. Er raakten ook geen mensen gewond. Rond één uur gaf de brandweer het sein brand meester.