Paarden

Paarden nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Paarden nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Paarden nieuws

Aantal paarden Zuidlaardermarkt fors omhoog

17-10-2017 - 0 reacties

Het aantal paarden op de Zuidlaardermarkt zit weer op de hoeveelheid van voor de crisis.


Paarden schrikken van voertuig en belanden met kar in sloot, vrouw raakt gewond

15-10-2017 - 0 reacties

WOUWSE PLANTAGE - Aan de Schouwenbaan in Wouwse Plantage is zondagmiddag een paardenkar in een sloot terechtgekomen. Een vrouw kwam onder de kar terecht en raakte gewond. Een tractor kon de kar omhoog houden zodat de vrouw eronderuit gehaald kon worden.


Paarden ontvangen zegen in Torhout

15-10-2017 - 0 reacties

Een� deken wijdde een priester een honderdtal paarden en ruiters in het centrum van Torhout.�


Europees podium voor Friese paarden

13-10-2017 - 0 reacties

Het EK in Haskerhorne is dit weekeinde een nieuwe stap richting de acceptatie van ‘de Fries’ als dressuurpaard. De Noorse amazone Cathinka Leren (44) en haar collega Esther Liano (47) uit Harkema doen hun verhaal.


Paardenfluisteraar kalmeert losgebroken paarden langs A28

07-10-2017 - 0 reacties

Een paardenfluisteraar, de politie en een weginspecteur van Rijkswaterstaat hebben kunnen voorkomen dat paarden de A28 bij Nunspeet opliepen.


Weyts roept blokstaarten van paarden een halt toe

06-10-2017 - 0 reacties

Dierenminister Ben Weyts weert geblokstaarte paarden van alle tentoonstellingen, keuringen en wedstrijden in Vlaanderen. Zo wil de minister een halt toegeroepen aan de massale omzeiling van het wettelijk verbod op blokstaarten. Er komt een nieuw decreet dat van toepassing zal zijn op alle dieren die na 31 december 2017 geblokstaart worden. “Het is mijn verdomde plicht om elk vermijdbaar dierenleed ook echt te vermijden”, zegt Weyts. “Ik begrijp niet dat je dieren enkel graag ziet wanneer hun staartbeen geamputeerd is.”


Paarden mishandeld: schokkende praktijken van bloedboerderijen

06-10-2017 - 0 reacties

Op 'bloedboerderijen' in Zuid-Amerika worden tienduizenden drachtige merries mishandeld om een hormoon uit hun bloed te halen. Dat hormoon wordt ook in de Nederlandse veehouderij gebruikt om de vruchtbaarheid van zeugen en melkkoeien te verhogen. Lees het hele artikel hier: gelderlander.nl/economie/…


Tent met peperdure paarden stort in op springconcours

05-10-2017 - 0 reacties

Grote paniek bij het springconcours CSI Salland in het Overijsselse Mariënheem toen een grote tent waarin peperdure springpaarden waren opgesteld vanochtend instortte door een windstoot.�


‘Leer van andere sectoren’

04-10-2017 - 0 reacties

Oud-hockeycoach Marc Lammers zag bij Anky van Grunsven hoe paarden sneller herstelden door te koelen in een koud water. Dat paste hij toe bij zijn hockeyspeelsters. Frans Huijbregts van de Huibregts Groep sprak met de technische afdeling van de Efteling voor een transportsysteem voor poedermengers. Het loont om over de eigen grenzen heen te kijken. De vraag is: hoe werk je slim samen?


Paarden bloeden voor melk en varkensvlees

04-10-2017 - 0 reacties

Op 'bloedboerderijen' in Zuid-Amerika worden tienduizenden drachtige merries mishandeld om een hormoon uit hun bloed te halen. Dat hormoon wordt ook in de Nederlandse veehouderij gebruikt om de vruchtbaarheid van zeugen en melkkoeien te verhogen.�


Paarden in De Lutte in paniek door lichtstraal van stropers en jagers

03-10-2017 - 0 reacties

DE LUTTE - Raymond Reinink zag zondagmorgen weer dat het mis was. In een van de weiden van zijn springstal aan de Oude Lutterkerkweg stonden zeven jonge paarden bij elkaar. Nat van zweet en compleet gestressd.


Paarden tot hun buik vast in het drijfzand; brandweer en boeren bezig met bevrijding

01-10-2017 - 0 reacties

UDENHOUT – Twee paarden zitten sinds 13.30 uur tot hun buik vast in het drijfzand in een bosgebied langs de Schoorstraat in Udenhout. De brandweer is bezig de dieren te bevrijden.


Paarden geëvacueerd na uitslaande brand in Oostnieuwkerke

30-09-2017 - 0 reacties

In de Westrozebekestraat in Oostnieuwkerke is in de vooravond een brand ontstaan in een paardenstal. Verschillende dieren werden geëvacueerd, het is nog niet duidelijk of er paarden in de brand bleven.


Dode dieren, rottend hooi en een dikke laag mest bij Brabantse veehouder

27-09-2017 - 0 reacties

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een inval gedaan in een veehouderij 'ergens in Brabant'. Paarden en koeien die er stonden waren ernstig vermagerd en verwaarloosd. De veehouder heeft proces verbaal gekregen.�

EINDHOVEN - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een inval gedaan in een veehouderij 'ergens in Brabant'. Paarden en koeien die er stonden waren ernstig vermagerd en verwaarloosd. De veehouder heeft een proces-verbaal gekregen.�

UTRECHT - Bij een melkveehouder ergens in onze provincie hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maandag onder meer dertien ernstig verwaarloosde koeien aangetroffen. De jonge dieren, pinken, stonden in een stal tussen grote hopen mest en urine, zo laat de NVWA woensdag weten. In een sloot bij het bedrijf vond de NVWA ook een eenjarige koe die was verdronken.


NVWA: Naleving slachthuizen hoog, maar hygiëne karkassen moet beter

25-09-2017 - 0 reacties

Roodvleesslachthuizen leven wet- en regelgeving over het algemeen goed na. Dat blijkt uit de 2e naleefmonitor roodvleesslachthuizen van de NVWA. Bij roodvlees gaat het om vlees van runderen, paarden, varkens, schapen en geiten.


Nieuwe KWIN Veehouderij 2017-2018 uit

21-09-2017 - 0 reacties

KWIN Veehouderij bevat statistische prijsinformatie over veehouderijbedrijven en normen voor het maken van onder andere (saldo)berekeningen en begrotingen. Nieuw in deze versie zijn de saldoberekeningen voor biologische melkkoeien en voor (traaggroeiende) concepten vleeskuikens. Ook het hoofdstuk paarden is weer terug.


Prachtig weer bij 65e Nationale ploegwedstrijden te Veenhuizen

15-09-2017 - 0 reacties

Prachtig weer bij 65e Nationale ploegwedstrijden te Veenhuizen Morrgen zaterdag 16 September 2017 zullen de 65e Nationale ploegwedstrijden worden gehouden aan de Limietweg te 9341 BA te Veenhuizen. Behalve de nationale ploegkampioenschappen voor tractoren zullen ook de paarden hun wedstrijd ploegen. Ook vindt er een ploegwedstrijd plaats voor AOC leerlingen. Een nieuwe categorie dit jaar is het ” Parallel” ploegen. Tevens wordt een nationaal kampioenschap behendigheid met tractoren gehouden. Ook zijn er opstapdagen met de nieuwe Deutz-Fahr tractoren. Al bij al een mooie gelegenheid…


GD en Pavo ontwikkelen aanpak overgewicht bij paarden

14-09-2017 - 0 reacties

GD en Pavo bundelen de krachten om risico’s van overgewicht bij paarden en pony’s in kaart te brengen. Samen starten ze een project om een aanpak te ontwikkelen voor paarden met overgewicht. Volgens de GD heeft ruim 50 procent van de hobbymatig gehouden paarden overgewicht.


Paarden uit stal gered bij brand in Lutten

14-09-2017 - 0 reacties

LUTTEN – Een stal bij een boerderij aan de Knappersveldweg in Lutten is woensdagavond afgebrand.

Een aantal paarden dat in deze stal stond kon erop tijd worden uitgehaald en raakte niet gewond. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.


Paarden gezocht voor uitgebreid onderzoek naar overgewicht

13-09-2017 - 0 reacties

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en paardenvoerfabrikant Pavo bundelen de krachten om risico’s van overgewicht bij paarden en pony’s in kaart te brengen. Samen starten zij met een groot project. Het doel is daarbij een aanpak te ontwikkelen voor paarden met overgewicht.