Paarden

Paarden is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Paarden en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Paarden nieuws

"Principe-akkoord leidingaanleg LTO-Gasunie schiet fundamenteel tekort"

17-01-2020 - 0 reacties Onlangs tekenden LTO Nederland en Gasunie een principe-akkoord over leidingaanleg door land van boeren en tuinders. Hoewel het hernieuwde akkoord verbeteringen lijkt te kennen, is een aantal elementaire weeffouten ongewijzigd gebleven, aldus de Federatie Particulier Grondbezit. "In het bijzonder ontbreekt…


Verwaarloosde paarden aangetroffen bij Brugse fokker

10-12-2019 - 0 reacties De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een ernstige vorm van verwaarlozing op een paardenfokkerij.


Veertien verwaarloosde paarden bevrijd uit vervallen schuur

05-12-2019 - 0 reacties De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft eind november veertien paarden uit een zwaar vervallen schuur in West-Brabant bevrijd. De dieren hebben naar schattig twee jaar in de vuile, donkere schuur gestaan, op sommige plekken tot hun knieën in hun eigen uitwerpselen.


Deze oude koeienstal werd omgetoverd tot een modern kantoor in de Terneuzense binnenstad

27-11-2019 - 0 reacties TERNEUZEN - Op de steentjes in het voorportaal liepen tot zeventig jaar geleden nog koeien, achter de oude voederbak voor paarden staan nu bureaus en zelfs het originele trapje naar de hooizolder hangt er nog. Twee jaar duurde de ingrijpende verbouwing van een oude koeienstal naar een modern kantoorpand bij de Terneuzense binnenstad.


Leon ontwikkelde een heel geavanceerde stappenteller; niet voor mensen, maar voor paarden

12-11-2019 - 0 reacties SINT ANTHONIS - Een stappenteller voor paarden. Maar dan een hele geavanceerde. Dat moet ruiters helpen hun paarden gezond te houden. Het is een uitvinding van Leon Rutten uit Sint Anthonis. Hij is directeur van Equestic. ,,Het helpt dat Nederland een paardrijland is.’’


Aangifte en ‘duizenden overtredingen’ bij paardenmarkt Hedel

04-11-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming zegt aangifte te doen tegen de paardenmarkt in Hedel. De markt zou onder meer de watervoorziening voor paarden niet op orde hebben. Ook zouden de vereiste toegangscontroles niet hebben plaatsgevonden. De organisatie van de paardenmarkt weerspreekt die beschuldigingen.


Sylvia Keizers uit Witteveen leert mensen met paarden communiceren: 'Paarden hebben geen verborgen agenda'

31-10-2019 - 0 reacties WITTEVEEN - Sylvia Keizers verhuisde elf jaar geleden van Amsterdam naar Witteveen en begon haar bedrijf Natuurlijk Paardenleiden. Zij leert mensen - jong en oud - op een natuurlijke manier met paarden te communiceren via lichaamstaal, wat ze komende zaterdag ook laat zien tijdens de Open Bedrijvendag.


Dodelijk paardenvirus teistert manege Lelystad: 'Het is echt eng'

18-10-2019 - 0 reacties In een manege in Lelystad is het dodelijke rhinovirus uitgebroken. Twee paarden zijn gestorven, tientallen dieren zijn in quarantaine geplaatst en niemand mag het terrein op. "We weten niet wat ons nog te wachten staat."


Bijzondere boerenoptocht in Nieuwehorne

29-09-2019 - 0 reacties NIEUWEHORNE - Op zaterdagmorgen was tijdens de Flaeijelfeest de boerenoptocht in Nieuwehorne. Naast tal van oldtimers, stoommachines en figuranten uit vroegere tijden waren er veel boerenwagens, sjezen en koetsen, in de optocht getrokken door paarden.


Alleen in de wei: tienduizenden paarden eenzaam

02-09-2019 - 0 reacties AMSTERDAM - Tienduizenden paarden in Nederland staan eenzaam in de wei, waardoor ze vaak aan chronische stress leiden. Het gebrek aan fysiek contact met andere paarden is een van de grootste problemen in de paardenhouderij, stelt dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht op basis van eigen onderzoek.


Minder pony's en paarden in Bemmel, wel veel handel

12-08-2019 - 0 reacties BEMMEL-Ze staan voor een raadsel in Bemmel: waarom stonden er gisteren zo weinig pony's en paarden op de jaarlijkse marktdag? ,,Het was heel opvallend, maar we hebben totaal geen idee", zegt voorzitter Cor Grasmeijer van de Bemmelse ponymarkt.


Duitse varkensvleesproductie daalde 3,7 procent eerste helft 2019

09-08-2019 - 0 reacties In de eerste zes maanden van 2019 werden 29,4 miljoen varkens, runderen, schapen, geiten en paarden geslacht in slachthuizen in Duitsland. Inclusief pluimvee produceerden de slachthuizen 3,9 miljoen ton vlees.


150 konikpaarden uit Oostvaardersplassen vertrekken naar Wit-Rusland

09-08-2019 - 0 reacties Een kudde van 150 konikpaarden uit de Oostvaarderplassen is onderweg naar Wit-Rusland, meldt Staatsbosbeheer. De paarden worden per vrachtwagen in drie kuddes van vijftig paarden naar het Nalibokiwoud gereden, een natuurgebied in de buurt van hoofdstad Minsk.
Het verplaatsen van de paarden zou eigenlijk drie weken geleden gebeuren, maar er waren administratieve moeilijkheden. Meerdere Wit-Russische ministeries waren betrokken bij de voorbereiding van het unieke transport, dat daardoor meer tijd in beslag nam.
De afgelopen jaren zorgden de leefomstandigheden van grote grazers in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied in Flevoland, voor grote ophef. De dieren kwamen om van de honger, wat leidde tot felle protesten van dierenactivisten. Vorig jaar werden boswachters met de dood bedreigd. De provincie Flevoland besloot uiteindelijk onder druk van de actievoerders toch bij te voeren, tegen het advies van ecologen in.
Afgeschoten
Ook werd besloten om een deel van de dieren te verplaatsen en een ander deel af te schieten. In maart verhuisde een kudde van 29 paarden al naar het Spaanse natuurgebied Atapuerca. Voor edelherten was verplaatsing niet mogelijk, daarom zijn er 1745 afgeschoten.
In juli zorgden de konikpaarden weer voor ophef, omdat de dieren in de vangweide waar ze staan, niet goed verzorgd zouden worden volgens activisten. In het gebied is geen beschutting voor de dieren, waar Forum voor Democratie, de Partij voor de Dieren en de PVV kritisch over waren. De provincie besloot niet in te grijpen en de NVWA constateerde dat er geen beschutting nodig was.


Transport paarden Oostvaardersplassen begonnen

09-08-2019 - 0 reacties Het transport van de eerste van 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland is vrijdagochtend begonnen. Dat meldt Staatsbosbeheer.


Paardensport moet Westerkwartier economische impuls geven

27-07-2019 - 0 reacties Van oudsher is het Westerkwartier een paardengebied met fokkerijen van wereldfaam. Nog niet zo lang geleden liepen er de meeste paarden per vierkante meter. Dat is niet meer zo, maar er wordt daar hard gewerkt aan een hippische economische impuls voor deze regio en het hele Noorden.


LIVE | Paarden Oostvaardersplassen bijgevoerd, Schiphol besproeit taxibanen wegens te heet asfalt

24-07-2019 - 0 reacties Nederland staat opnieuw een snikhete tropische dag te wachten. Wordt er vandaag een nieuw hitterecord van boven de 38,6 graden gevestigd? Hoe is de situatie op de weg en op het spoor? En weet Nederland zich te redden in de hitte? Dat en meer lees je vandaag de hele dag in ons liveblog.


Oprukkend kruid dodelijk voor paarden en vee

23-07-2019 - 0 reacties Door de droogte is er een explosieve groei van het jakobskruiskruid en dat vormt een groot probleem voor boeren en stalhouders. De plant bevat namelijk giftige stoffen die dodelijk zijn voor paarden en vee.


Tekort aan fokkers Friese paarden: 'Misschien moeten we een datingsite opzetten'

18-07-2019 - 0 reacties WOLVEGA/BLAUWHUIS/DRACHTEN/GARYP - Het KFPS sloeg alarm dit voorjaar: In vijftien jaar tijd is het aantal fokkers van Friese paarden gehalveerd. Grijze paardenmannen doen hun dieren van de hand, maar de jonge garde ontbreekt het aan tijd en geld om het stokje over te nemen. Bij de aftrap van het fokdagseizoen een rondje langs de keuringsringen: hoe pakken de fokverenigingen de afkalving aan?


Paarden Oostvaardersplassen verhuizen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, meldt Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


Verhuizing paarden Oostvaardersplassen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, aldus Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.