Paarden

Volg al het nieuws over Paarden, een van de 16081 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Paarden nieuwsbrief.

Paarden nieuws

NVWA zet deel van exportcertificering voor export van vee stop

31-03-2020 - 0 reacties Vanwege de beperkte capaciteit en maatregelen in verband met het coronavirus heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) besloten om beschikbare capaciteit voor keuringen te concentreren op keuringswerkzaamheden in slachthuizen en certificering van exporten die van belang zijn voor de voedselvoorziening. Dit betekent dat vanaf vrijdag 27 maart geen exportcertificering meer wordt uitgevoerd voor fokrunderen, paarden, schapen en geiten en slachtkoeien. Voor paarden, geiten en schapen geldt een uitzondering voor dieren die direct naar een slachthuis worden vervoerd. Voor varkens gelden vooralsnog geen beperkingen.


Boer Zoekt Vrouw: Jutrijper Jelte mist doel en een boer in een bunnypakje

23-03-2020 - 0 reacties Als je iemand het hof maken moet vergelijken met een springwedstrijd voor paarden, dan lag Steven nu plat op zijn rug in de manege na een weigering, kreeg Jelte strafpunten omdat-ie tijd te weinig had voor het parcours en trippelde Erik parmantig de bak uit met een gouden rozet. Ja, in de stallen van boerin Annemiek in Tynaarlo zijn de kaarten geschud.


Boer Zoekt Vrouw: nog geen vuurwerk in de stallen van boer Annemiek uit Tynaarlo

23-03-2020 - 0 reacties Als je iemand het hof maken moet vergelijken met een springwedstrijd voor paarden, dan lag Steven nu plat op zijn rug in de manege na een weigering, kreeg Jelte strafpunten omdat-ie tijd te weinig had voor het parcours en trippelde Erik parmantig de bak uit met een gouden rozet. Ja, in de stallen van boerin Annemiek in Tynaarlo zijn de kaarten geschud.


Circus breekt tent af en is blij met het medeleven: 'Er werd zelfs voer voor de dieren gebracht'

17-03-2020 - 0 reacties Circus Barani was helemaal klaar voor een reeks voorstellingen in Drunen. Maar de tent is weer afgebroken en de wagens vertrokken dinsdagochtend om elf uur vanaf het Oranjeplein. De voorstellingen zijn uiteraard allemaal afgelast en voorlopig zullen de paarden, de pony's en de honden wel uitgelaten worden, maar kunnen ze hun kunsten niet vertonen.


Tauros-stieren omsloten door het wassende Maaswater bij Keent

10-03-2020 - 0 reacties KEENT - Het beeld doet een beetje denken aan dat van de kudde paarden die in 2006 in het Friese Marrum op een eiland was beland. In Keent gaat het vandaag de dag niet om paarden maar om runderen. Drie volwassen tauros-stieren zijn daar sinds gisteren ingesloten door het hoge Maaswater.


Wilde paarden door hoogwater op zoek naar vast land

06-03-2020 - 0 reacties Een groep konikpaarden kreeg vandaag natte voeten bij de Gelderse plaats Beuningen. Op zoek naar vast land moesten de wilde dieren een stuk waden en zwemmen in de uiterwaarden van de Waal. Volgens Omroep Gelderland hebben alle paarden de overkant gehaald.


Herstel de natuur: met het kappen van bomen?

20-02-2020 - 0 reacties Bijna niemand vindt het goed natuurbeheer om paarden te laten doodhongeren. Zeker niet als ze door natuurbeheerders zelf zijn uitgezet in een volledig door mensenhanden gemaakt natuurgebied. Toch willen toonaangevende Natura 2000-ecologen dat dit gebeurt in de Oostvaardersplassen. Zo is er ook veel publiek protest tegen het kappen van honderd jaar oude bossen in duingebieden. En toch wordt dit enthousiast aanbevolen door Natura 2000-ecologen.


Boerin Bertie rijdt al 30 jaar mee met de strao, al was dat één keer onder een valse naam

11-02-2020 - 0 reacties RENESSE - Om de winter van zich af te spoelen, wassen op Schouwen-Duiveland jaarlijks honderden paarden hun benen in zee. Het is weer tijd voor het straorieën. Renesse bijt zaterdag traditiegetrouw het spits af. Met boerin Bertie op trekpaard Mac aan kop


Waardering van paarden op de balans is een lastige kwestie

10-02-2020 - 0 reacties Het waarderen van een paard lijkt iets waarmee alleen een accountant zich bezighoudt, maar voor u als ondernemer is het van groot belang. Het bepaalt uw winst en daarmee bijvoorbeeld ook de financierbaarheid van uw onderneming.


Tien paarden omgekomen door grote brand in manege Heerlen

09-02-2020 - 0 reacties Door een grote brand in een manege in het Limburgse Heerlen zijn vanochtend tien paarden om het leven gekomen. De door emoties overmande eigenaren werden opgevangen in een naburige café. Rond 09:00 uur was de brand onder controle.


Waterstand in grote rivieren gaat stijgen, kuddes op het droge gehaald

06-02-2020 - 0 reacties Natuurbeheerders als Staatsbosbeheer en Free Nature halen hun kuddes runderen en paarden die in de uiterwaarden lopen op het droge. Dat is nodig omdat de waterstand in Rijn, Waal en IJssel de komende dagen sterk zal stijgen, aldus Rijkswaterstaat. Dan lopen uiterwaarden, kades en buitendijkse gebieden onder water.


Acht paarden ontsnappen en galopperen op openbare weg in Woensel

29-01-2020 - 0 reacties Acht paarden zijn woensdagmiddag van hun begeleider ontsnapt en galopperend over de openbare weg teruggevonden in het Eindhovense stadsdeel Woensel, meldt Politie Eindhoven via Facebook.


"Principe-akkoord leidingaanleg LTO-Gasunie schiet fundamenteel tekort"

17-01-2020 - 0 reacties Onlangs tekenden LTO Nederland en Gasunie een principe-akkoord over leidingaanleg door land van boeren en tuinders. Hoewel het hernieuwde akkoord verbeteringen lijkt te kennen, is een aantal elementaire weeffouten ongewijzigd gebleven, aldus de Federatie Particulier Grondbezit. "In het bijzonder ontbreekt…


Verwaarloosde paarden aangetroffen bij Brugse fokker

10-12-2019 - 0 reacties De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een ernstige vorm van verwaarlozing op een paardenfokkerij.


Veertien verwaarloosde paarden bevrijd uit vervallen schuur

05-12-2019 - 0 reacties De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft eind november veertien paarden uit een zwaar vervallen schuur in West-Brabant bevrijd. De dieren hebben naar schattig twee jaar in de vuile, donkere schuur gestaan, op sommige plekken tot hun knieën in hun eigen uitwerpselen.


Deze oude koeienstal werd omgetoverd tot een modern kantoor in de Terneuzense binnenstad

27-11-2019 - 0 reacties TERNEUZEN - Op de steentjes in het voorportaal liepen tot zeventig jaar geleden nog koeien, achter de oude voederbak voor paarden staan nu bureaus en zelfs het originele trapje naar de hooizolder hangt er nog. Twee jaar duurde de ingrijpende verbouwing van een oude koeienstal naar een modern kantoorpand bij de Terneuzense binnenstad.


Leon ontwikkelde een heel geavanceerde stappenteller; niet voor mensen, maar voor paarden

12-11-2019 - 0 reacties SINT ANTHONIS - Een stappenteller voor paarden. Maar dan een hele geavanceerde. Dat moet ruiters helpen hun paarden gezond te houden. Het is een uitvinding van Leon Rutten uit Sint Anthonis. Hij is directeur van Equestic. ,,Het helpt dat Nederland een paardrijland is.’’


Aangifte en ‘duizenden overtredingen’ bij paardenmarkt Hedel

04-11-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming zegt aangifte te doen tegen de paardenmarkt in Hedel. De markt zou onder meer de watervoorziening voor paarden niet op orde hebben. Ook zouden de vereiste toegangscontroles niet hebben plaatsgevonden. De organisatie van de paardenmarkt weerspreekt die beschuldigingen.


Sylvia Keizers uit Witteveen leert mensen met paarden communiceren: 'Paarden hebben geen verborgen agenda'

31-10-2019 - 0 reacties WITTEVEEN - Sylvia Keizers verhuisde elf jaar geleden van Amsterdam naar Witteveen en begon haar bedrijf Natuurlijk Paardenleiden. Zij leert mensen - jong en oud - op een natuurlijke manier met paarden te communiceren via lichaamstaal, wat ze komende zaterdag ook laat zien tijdens de Open Bedrijvendag.


Dodelijk paardenvirus teistert manege Lelystad: 'Het is echt eng'

18-10-2019 - 0 reacties In een manege in Lelystad is het dodelijke rhinovirus uitgebroken. Twee paarden zijn gestorven, tientallen dieren zijn in quarantaine geplaatst en niemand mag het terrein op. "We weten niet wat ons nog te wachten staat."