Paard

Al het Paard nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Paard nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Paard nieuws

Verwaarloosde paarden zorgen voor ophef in Haarsteeg, filmpje van auto die dood paard wegsleept

04-06-2020 - 0 reacties Een filmpje waarop te zien is hoe een dood paard achter een auto wordt weggesleept. Bij andere paarden en pony’s kun je de ribben tellen. Het filmpje veroorzaakt veel ophef in Haarsteeg in de gemeente Vlijmen. De Dierenbescherming is op de hoogte van de situatie.
Kijk hier naar de beelden van de paarden in de wei in Haarsteeg:
Karen Gevers heeft paarden in een wei staan die grenst aan het terrein waar deze dieren staan. “Het is verschrikkelijk om te zien. Een paar weken geleden lag er nog een dood veulen in de wei. Hij laat zijn dieren gewoon dóódgaan.”

De wei en de dieren zijn van een inwoner van Haarsteeg. Het is niet de eerste keer dat hij met verwaarlozing of mishandeling van dieren in verband wordt gebracht. Een paar jaar terug werden honden van hem afgenomen die hij verwaarloosde.
En dat was volgens buurtbewoners niet de enige keer. Karen vertelt: “Aan de Priemsteeg heeft hij ook dieren lopen. Daar zag ik geiten met ontstoken ogen, struisvogels met gaten in het lijf. En in Elshout, heeft hij ook een wei gehad. Daar gingen ganzen en herten dood.”

Dierenbescherming De Dierenbescherming is op de hoogte van de zorgen die er leven. De organisatie zegt dat de man ‘een bekende’ is die vaker op het randje balanceert van wat is toegestaan en soms net er overheen. “Je zou soms willen dat je kon bepalen dat dit soort mensen gewoon geen dieren meer mogen houden”, zegt een woordvoerder, “maar zo werkt het helaas niet.” Wel komt er later donderdag een inspecteur langs om poolshoogte te nemen.

Woensdagavond liep de situatie even uit de hand. Boze en bezorgde buurtbewoners verzamelden zich bij de wei en bij het woonhuis van de eigenaar. Ook de politie kwam erbij. De ophef ontstond nadat eerder op de dag het filmpje online kwam waarop de magere paarden te zien waren.
Dat filmpje werd gemaakt door Iwan van Dun. “Ik werd getipt door een van de mensen uit de buurt”, vertelt hij. “En toen ik daar aan kwam, zag ik hoe erg het was. Er lag een dode merrie in de wei met het veulen er een beetje verdwaasd bij. De helft van de dieren loopt kreupel. De wei is niet eens meer een wei te noemen.”

Karen Gevers is blij met alle ophef. “Eindelijk. Ik hoop dat het nu eens stopt. Dat die man dit niet meer mag doen.”
De politie komt later deze donderdag met een reactie. Ook de eigenaar zelf was op moment van schrijven nog niet bereikbaar voor commentaar.


Paard langs autoweg weggehaald: 'Wil je niet tegenkomen met 100 per uur'

29-05-2020 - 0 reacties Een opmerkelijk tafereel vrijdagochtend vroeg, langs de provinciale weg N368 ter hoogte van Wedde. Daar liep een paard in de berm. 'Die wil je niet tegenkomen als je met honderd per uur langsrijdt.'


Het dilemma van Rutte: hoe houd je een paard in bedwang zonder teugels

18-05-2020 - 0 reacties Het kabinet laat de teugels vieren. Dinsdag hoort Nederland naar alle waarschijnlijkheid dat de aangekondigde versoepelingen per 1 juni gewoon doorgaan. Mogelijk zelfs enkele dagen eerder, vanwege het Pinksterweekeinde.


Boer Zoekt Vrouw: de verlossing van de Vera's (de boeren komen er makkelijk af)

20-04-2020 - 0 reacties Bedenkt Annemiek zich nog? Krijgt ze op het állerlaatste moment - als Erik zijn rolkoffertje al achter in de auto geschoven heeft - toch een rebels inzicht? Een klap in het gezicht van Cupido? Werpt de eenzame, jonge boerin haar angsten en twijfels van zich af en rent ze dwars door de stal achter deze vriendelijke jongeman aan, die zo graag met haar te voet en te paard het leven tegemoet wil treden?


Steven na logeerweek bij BZV-Annemiek uit Tynaarlo: 'Trekken aan dood paard, zonde van mijn energie'

30-03-2020 - 0 reacties Miljoenen kijkers van Boer Zoekt Vrouw zagen gisteren hoe de openhartige Steven afgewezen werd door de 25-jarige Drentse boerin Annemiek. Direct nadat hij weggestuurd was, zei hij voor de camera dat hij vreesde tijdens zijn verblijf toch te weinig van zichzelf te hebben laten zien. In de webserie van het NPO 1-programma vertelt hij dat hij in de auto terug naar huis al andere gedachtes had.


Op hol geslagen paard komt om het leven in Breda

15-03-2020 - 0 reacties Een paard is zondag aangereden en overleden op de Terheijdenseweg in Breda. Het dier liep met zijn eigenaresse over het fietspad langs de weg, maar schrok van een auto en ging er vandoor. Het dier raakte op de weg, gleed uit en werd fataal geraakt door een auto die net aan kwam rijden. De auto liep blikschade op, de bestuurder kwam met de schrik vrij.


'Zo verbouwereerd dat ik helemaal niet heb nagedacht over namen', paard Heeswijk bevalt van tweeling

06-03-2020 - 0 reacties "Ik kan het nog steeds bijna niet geloven", vertelt Annelies van den Broek. In haar stal in Heeswijk-Dinther beviel donderdag een paard van een tweeling. Dat komt bijna nooit voor.


Directeur slachthuis verkocht paard als koe

03-03-2020 - 0 reacties Een directeur van een slachthuis moet bijna een half miljoen euro betalen aan de Nederlandse overheid. Samen met een medeplichtige verkocht hij rund vermengd met paardenvlees als 100% rundvlees.


Waardering van paarden op de balans is een lastige kwestie

10-02-2020 - 0 reacties Het waarderen van een paard lijkt iets waarmee alleen een accountant zich bezighoudt, maar voor u als ondernemer is het van groot belang. Het bepaalt uw winst en daarmee bijvoorbeeld ook de financierbaarheid van uw onderneming.


Kunstenaar over paardenhartkwestie: 'Ik ben niet degene die het meest heeft verloren'

11-11-2019 - 0 reacties LEEUWARDEN - De Vlaams-Marokkaanse kunstenaar Éric Van Hove stelt zich gelaten op in de kwestie omtrent het paardenhart dat het Fries Museum niet in zijn kunstwerk wil. ,,Het Friese paard dat ik had uitgekozen, leeft nog. Er is nog vanalles mogelijk.’’


LIVE | Meerdere aanhoudingen rond bouwersprotest, programma ingekort

30-10-2019 - 0 reacties De politie heeft vanmiddag meerdere aanhoudingen verricht rond het bouwprotest op het Malieveld in Den Haag. De organisatie roept iedereen op zich te houden aan de regels en te luisteren naar de politie, maar daar houdt niet iedereen zich aan. Zo werd onder meer de A12 geblokkeerd en probeerden boze boeren vanaf het grasveld op de snelweg te komen. Tientallen agenten, deels te paard, grepen in. Het programma op het Malieveld wordt ingekort vanwege de ongeregeldheden.


Zuidlaardermarkt in volle gang: 'We staan al een half uur met dit paard te knuffelen'

15-10-2019 - 0 reacties Zuidlaren staat in het teken van de 819de editie van de Zuidlaardermarkt, voorafgegaan door de Nacht van Zuidlaren.


Het beste paard van de wereld komt uit Berlicum: ‘Mijn vrouw zei al snel dat ik hem moest verkopen’

07-09-2019 - 0 reacties Springpaard Explosion W en de Britse topruiter Ben Maher voeren sinds eind augustus de wereld-ranglijst aan. Het vervult de Berlicumse paardenfokker Willie Wijnen met trots. ,,Vroeger was-ie een hete heks.”


Dierenactivisten doen aangifte tegen zoon van Anky van Grunsven: 'Hij bedreigde ons met de dood'

27-08-2019 - 0 reacties De Vegan Strike Group die dit weekend het EK paardensport in Rotterdam verstoorde, wil aangifte doen tegen de zoon van Anky van Grunsven uit Erp. De 14-jarige Yannick reageerde via Facebook woedend op de actie van de dierenactivisten. “Jouw volk moet afgeschoten worden smeerlap. Beetje stoer doen maar wegrennen als 't paard eraan komt. Je bent een voorbeeld van een mislukking. (...) Ik hoopte dat je overreden werd, lijer."


Zomerse omstandigheden bij het ploegen in Rilland

25-08-2019 - 0 reacties Zeeuwse ploegwedstrijden met trekker en paard in Rilland.Er stonden aan het eind van de dag al weer grote spullen klaar om alles straks weer vlak te maken


Vragen over houden van paarden? Kom naar het Horse Event

22-08-2019 - 0 reacties Heeft u een paard of wilt u er eentje kopen? Maar nog wel veel vragen? Kom dan naar onze stand tijdens het Horse Event. Wij beantwoorden graag uw vragen.Op 13, 14 en 15 september is het Horse Event in Expo Haarlemmermeer - Vijfhuizen. Ook wij zijn daar aanwezig. Kom naar onze stand voor vragen over het paspoort of registratie van een paard. Ook voor vragen over import of export van uw paard bent u van harte welkom op onze stand.


Vertrouwen komt te voet en gaat te paard

09-08-2019 - 0 reacties Na een dollemansrit afgelopen weken, is de termijnmarkt voor het aprilcontract van 2020 in rustiger vaarwater gekomen. Na een slotstand en een duik in het begin van de week, leek de markt deze week te stabiliseren nabij. Het vertrouwen in de markt is echter laag en de angst regeert onder deelnemers van de termijnmarkt.


Brakelse Van Baalen en toppaard Ben Johnson maken enorme progressie

18-07-2019 - 0 reacties Vijf jaar na haar laatste deelname is Marlies van Baalen weer present in Aken. Met haar paard wil de Brakelse zich in de kijker rijden.


Rit met paard en wagen eindigt in sloot in Klazienaveen

23-06-2019 - 0 reacties Aan het Scholtenskanaal Oostzijde in Klazienaveen is vanochtend een paard met wagen in een droge sloot geraakt.


LVS levert 500pk FH met flinke hengel aan Prins

23-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Speciaal vervoer vraagt om een speciaal wagenpark. Prins Transport Purmerend weet dit als geen ander. Daarom mocht Volvo Trucks dealer van der Linden van Sprankhuizen een Volvo bakwagen met zware autolaadkraan leveren: een primeur die gevierd mag worden! Prins Internationaal Transport & Verhuizingen is één van de oudste bedrijven van Purmerend. Wat ooit begon met paard en wagen is in 145 jaar uitgegroeid tot een transportbedrijf, dat gespecialiseerd is in bijzonder vervoer. Onder meer platenbanen, damwanden, heistellingen, ketels, schepen, zwembadvloeren, windmolens, vliegtuigen en zelfs huizen worden getransporteerd naar bestemming. Speciaal transport vraagt uiteraard om een speciaal wagenpark. Het bijzondere wagenpark