Paard

Paard is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Paard en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Paard nieuws

Waardering van paarden op de balans is een lastige kwestie

10-02-2020 - 0 reacties Het waarderen van een paard lijkt iets waarmee alleen een accountant zich bezighoudt, maar voor u als ondernemer is het van groot belang. Het bepaalt uw winst en daarmee bijvoorbeeld ook de financierbaarheid van uw onderneming.


Kunstenaar over paardenhartkwestie: 'Ik ben niet degene die het meest heeft verloren'

11-11-2019 - 0 reacties LEEUWARDEN - De Vlaams-Marokkaanse kunstenaar Éric Van Hove stelt zich gelaten op in de kwestie omtrent het paardenhart dat het Fries Museum niet in zijn kunstwerk wil. ,,Het Friese paard dat ik had uitgekozen, leeft nog. Er is nog vanalles mogelijk.’’


LIVE | Meerdere aanhoudingen rond bouwersprotest, programma ingekort

30-10-2019 - 0 reacties De politie heeft vanmiddag meerdere aanhoudingen verricht rond het bouwprotest op het Malieveld in Den Haag. De organisatie roept iedereen op zich te houden aan de regels en te luisteren naar de politie, maar daar houdt niet iedereen zich aan. Zo werd onder meer de A12 geblokkeerd en probeerden boze boeren vanaf het grasveld op de snelweg te komen. Tientallen agenten, deels te paard, grepen in. Het programma op het Malieveld wordt ingekort vanwege de ongeregeldheden.


Zuidlaardermarkt in volle gang: 'We staan al een half uur met dit paard te knuffelen'

15-10-2019 - 0 reacties Zuidlaren staat in het teken van de 819de editie van de Zuidlaardermarkt, voorafgegaan door de Nacht van Zuidlaren.


Het beste paard van de wereld komt uit Berlicum: ‘Mijn vrouw zei al snel dat ik hem moest verkopen’

07-09-2019 - 0 reacties Springpaard Explosion W en de Britse topruiter Ben Maher voeren sinds eind augustus de wereld-ranglijst aan. Het vervult de Berlicumse paardenfokker Willie Wijnen met trots. ,,Vroeger was-ie een hete heks.”


Dierenactivisten doen aangifte tegen zoon van Anky van Grunsven: 'Hij bedreigde ons met de dood'

27-08-2019 - 0 reacties De Vegan Strike Group die dit weekend het EK paardensport in Rotterdam verstoorde, wil aangifte doen tegen de zoon van Anky van Grunsven uit Erp. De 14-jarige Yannick reageerde via Facebook woedend op de actie van de dierenactivisten. “Jouw volk moet afgeschoten worden smeerlap. Beetje stoer doen maar wegrennen als 't paard eraan komt. Je bent een voorbeeld van een mislukking. (...) Ik hoopte dat je overreden werd, lijer."


Zomerse omstandigheden bij het ploegen in Rilland

25-08-2019 - 0 reacties Zeeuwse ploegwedstrijden met trekker en paard in Rilland.Er stonden aan het eind van de dag al weer grote spullen klaar om alles straks weer vlak te maken


Vragen over houden van paarden? Kom naar het Horse Event

22-08-2019 - 0 reacties Heeft u een paard of wilt u er eentje kopen? Maar nog wel veel vragen? Kom dan naar onze stand tijdens het Horse Event. Wij beantwoorden graag uw vragen.Op 13, 14 en 15 september is het Horse Event in Expo Haarlemmermeer - Vijfhuizen. Ook wij zijn daar aanwezig. Kom naar onze stand voor vragen over het paspoort of registratie van een paard. Ook voor vragen over import of export van uw paard bent u van harte welkom op onze stand.


Vertrouwen komt te voet en gaat te paard

09-08-2019 - 0 reacties Na een dollemansrit afgelopen weken, is de termijnmarkt voor het aprilcontract van 2020 in rustiger vaarwater gekomen. Na een slotstand en een duik in het begin van de week, leek de markt deze week te stabiliseren nabij. Het vertrouwen in de markt is echter laag en de angst regeert onder deelnemers van de termijnmarkt.


Brakelse Van Baalen en toppaard Ben Johnson maken enorme progressie

18-07-2019 - 0 reacties Vijf jaar na haar laatste deelname is Marlies van Baalen weer present in Aken. Met haar paard wil de Brakelse zich in de kijker rijden.


Rit met paard en wagen eindigt in sloot in Klazienaveen

23-06-2019 - 0 reacties Aan het Scholtenskanaal Oostzijde in Klazienaveen is vanochtend een paard met wagen in een droge sloot geraakt.


LVS levert 500pk FH met flinke hengel aan Prins

23-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Speciaal vervoer vraagt om een speciaal wagenpark. Prins Transport Purmerend weet dit als geen ander. Daarom mocht Volvo Trucks dealer van der Linden van Sprankhuizen een Volvo bakwagen met zware autolaadkraan leveren: een primeur die gevierd mag worden! Prins Internationaal Transport & Verhuizingen is één van de oudste bedrijven van Purmerend. Wat ooit begon met paard en wagen is in 145 jaar uitgegroeid tot een transportbedrijf, dat gespecialiseerd is in bijzonder vervoer. Onder meer platenbanen, damwanden, heistellingen, ketels, schepen, zwembadvloeren, windmolens, vliegtuigen en zelfs huizen worden getransporteerd naar bestemming. Speciaal transport vraagt uiteraard om een speciaal wagenpark. Het bijzondere wagenpark


Buurman varkenshouder Boxtel begrijpt ‘helemaal niets’ van actie bezetters, ‘mijn paard ging uit paniek door de draad’

14-05-2019 - 0 reacties BOXTEL - ,,Ik denk dat de actievoerders totaal geen verstand hebben van varkens. Anders zouden ze zoiets nooit van z'n leven doen.” Peter van der Pasch, buurman van de varkenshouderij aan de Brede Heide in Boxtel die maandag werd bezet door actievoerders van Meat the Victims, kan er nog steeds niet over uit.


Dit soort mensen kunnen we niet gebruiken

30-04-2019 - 61 reacties ik ben zelf fc-lid, maar ik vraag me toch af hoe zo'n paard van Troje binnenkomt. Wie stelt haar aan? Ik stel voor om haar direct weer te wippen, al kost het vast wel een handdrukje waar wij weer enkele jaren voor moeten werken. Tegelijkertijd direct goed de stofkam door de mensen die haar aangesteld hebben.
Als je mijn mensen wilt weten over goede doelen in het algemeen: om de zakken te vullen van mensen die zogenaamd aan het helpen zijn en afhankelijk van het goede doel direct wat mensen en kinderen uitzoeken in een arm land om te verhandelen. Of in de doelen genaamd in het artikel zijn om oorlog te voeren tegen de boer.
Lozen die dame!


Dit zijn de tien sterkste tractoren ter wereld

22-04-2019 - 12 reacties Een tractor was vroeger vaak een eencilinder hulpmiddel voor keuterboeren ter vervanging van het paard. Maar met het ontstaan van megaboerderijen groeide ook de omvang en het vermogen. Dit zijn de tien sterkste akkergiganten ter wereld.


NMV kritisch op deelnemers Ronde Tafel Gesprek Landbouw Klimaat

20-04-2019 - 40 reacties Verbaasd waren wij over uitgenodigde partijen aan dit Ronde Tafel Gesprek. Reden voor NMV om daar een statement over te maken.

NMV voorzitter Harm Wiegersma sprak donderdag in op een Ronde Tafel Gesprek over klimaat en landbouw in de Tweede Kamer. Zijn inleiding luidde zo:

Geachte voorzitter, allereerst bedankt voor uw uitnodiging. Ik ben Harm Wiegersma, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders vakbond. Anders dan het overgrote deel dat hier vandaag aan tafel zit, vertegenwoordig ik de onderkant van de keten: de mensen die ook echt landbouw bedrijven. Dát deel van het systeem waar we het vandaag over hebben, waar straks daadwerkelijk klimaatmaatregelen genomen moeten worden. Dit wordt namelijk niet gedaan door mensen die er uitsluitend theoretisch over nadenken. Zij voelen dat zelf niet. Ik ben tevens praktiserend melkveehouder.

Het bevreemdt mij, dat waar het gaat om landbouw in relatie tot klimaat hier meer anti-veehouderij partijen zijn uitgenodigd dan veehouders. Terwijl veehouders wél met de gevolgen van het klimaatakkoord geconfronteerd worden, en die tegenlobby niet eens zelf landbouw bedrijft. Zo wordt de discussie hier blijkbaar gevoerd. De link naar klimaat ontgaat mij van het uitnodigen van een dierenarts hier aan tafel, die een partij vertegenwoordigt die zich uitsluitend verzet tegen de veehouderij. Het idealisme krijgt hier zo een podium, dat doet geen recht aan alle hardwerkende boeren die ik vertegenwoordig die iedere dag voor dag en dauw opstaan om u van gezond voedsel te voorzien. Het staat eenieder uiteraard vrij om landbouwgronden of bedrijven aan te schaffen en deze naar eigen inzicht rendabel te maken. Het is onnodig om in dat proces op slinkse wijze een sector kapot te willen beschadigen. Bovendien een belangrijke sector ,die juist in het klimaatdebat een bijdrage kan leveren.

Boeren hebben namelijk een oplossing. Daar liggen kansen, zeker in de melkveehouderij. De landbouwsector is de enige sector waar op dit moment een reële potentie voor negatieve emissies is. De melkveehouderij is sinds de jaren 80 al fors gekrompen, in tegenstelling tot andere sectoren. Er zijn kansen op verschillende pijlers, maar daarvoor hebben boeren wel uw medewerking en steun nodig. Laat het klimaatakkoord niet verworden tot het paard van Troje ten gunste van de eiwittransitie, die ons momenteel op alle mogelijke manieren door de strot geduwd wordt.

Tot slot wil ik mijn pleidooi eindigen met het volgende: Emissies zijn inherent aan leven. U ademt op dit moment CO2 uit, daarmee veroorzaakt u dus broeikasgasemissie. Koeien net zo; methaanemissie van koeien is onderdeel van de biologische koolstofkringloop. Waarom methaan van koeien wel meenemen en broeikasgasemissie van mensen niet? Het échte probleem is natuurlijk fossiele brandstof. De focus op biologische processen is wat ons betreft slechts een afleiding van waar het daadwerkelijk om gaat. Maar gelukkig kunnen boeren óók op dat gebied een bijdrage leveren. Koester dat!

NMV: voor boeren!

Originele beschrijving

NMV voorzitter Harm Wiegersma sprak vandaag in op een Ronde Tafel Gesprek over klimaat en landbouw in de Tweede Kamer. Zijn inleiding luidde zo:

Geachte voorzitter, allereerst bedankt voor uw...


Kamervragen over paarden met brandende deken in Efteling-attractie Raveleijn

11-04-2019 - 0 reacties ‘Het dekje van een paard in de hens steken en het door een arena laten galopperen. Schande dat dit gebeurt bij de Efteling’. Dit plaatste Leonie Gerritsen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, dinsdag op haar Twitter-account. Ze uit haar boosheid over de attractie Raveleijn, waar een paard door een arena moet rennen met een brandende deken op zijn rug. De Partij van de Dieren heeft nu Kamervragen gesteld over de stunt.


Britt Dekker kan niet wachten om Andalusisch dressuurpaard George op te halen

26-03-2019 - 0 reacties Britt Dekker (27) is overladen met positieve reacties nadat ze gisteren bekendmaakte dat ze binnenkort haar droompaard in de armen zal sluiten. Britts nieuwe werkgever John de Mol geeft haar geen salaris, maar laat dressuurpaard Genciano (ook wel bekend als George) uit Spanje overkomen.

Britt Dekker (27) is overladen met positieve reacties nadat ze gisteren bekend had gemaakt dat ze binnenkort haar droompaard in de armen zal sluiten. Britts nieuwe werkgever John de Mol geeft haar geen salaris, maar laat dressuurpaard Genciano (ook wel bekend als George) uit Spanje overkomen.


De Wandeling met de directeur van Natuurmonumenten

09-03-2019 - 22 reacties Beste Frans.

Wat heb je nu de coop binnengehaald? Een verbond aangaan met Marc van den Tweel die niet te beroerd is om onwaarheden te vertellen.
- Nederland voldoet niet aan de waterkwaliteit door te veel mest
- water komt nederland schoner in en gaat er vuiler uit.

Beide zijn grove leugens. Deze man heeft plannen met onze coop. De uitdrukking ''het paard van Troye" is hier passend. De natuur robuuster maken heeft hij het over. Waarom zou dit filmpje nu zo gepresenteerd worden? Ik wil graag een antwoord, of ben je te druk om zelf een film met deze Marc op te nemen?

Gr, Christo!


Paardenvirus baart manege Zuiderwoude zorgen: "Er zijn paarden die het niet halen"

04-01-2019 - 0 reacties Manegehouders en paardeneigenaren in Zuiderwoude en omgeving houden hun hart vast: bij een paard op een manege in het dorp is een zeldzame variant van de paardenziekte vastgesteld. En die besmettelijke virusinfectie kan levensbedreigend zijn voor de dieren.