Telegraaf

Al het Telegraaf nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Telegraaf nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Telegraaf nieuws

Warmste 11 augustus ooit gemeten, nog nooit eerder vijf dagen boven 35 graden

11-08-2020 - 0 reacties DE BILT - In De Bilt is het dinsdag aan het begin van de middag 31,6 graden. Daarmee is het officieel de warmste 11 augustus ooit gemeten. Het vorige record stond op 31,5 graden en werd gemeten in 2003. Het datum-warmterecord van dinsdag is alweer de derde in De Bilt van deze hittegolf, meldt Weeronline.


Opnieuw Code oranje om hitte, vooral extreem in het zuiden

11-08-2020 - 0 reacties DE BILT - Het KNMI heeft ook voor dinsdag code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden, met maximumtemperaturen van 35 graden of iets daarboven. Maar er is aanhoudende hitte in het hele land.


Meer besmettingen bij Vlaams varkensvleesbedrijf

07-08-2020 - 0 reacties STADEN - Bij het Vlaamse vleesbedrijf Westvlees zijn inmiddels 67 medewerkers positief getest op het coronavirus. Het bedrijf in de gemeente Staden zette eerder deze week de circa 225 medewerkers van de snijafdeling in quarantaine nadat achttien van hen besmet bleken te zijn.


Vlaams varkensslachthuis: 200 medewerkers in quarantaine na uitbraak

05-08-2020 - 0 reacties


Skydiver verliest kunstbeen tijdens parachutesprong, boer vindt prothese terug

30-07-2020 - 0 reacties


’Hypotheekrente pas na zomer weer omlaag’

27-07-2020 - 0 reacties
HAARLEM - Wie hoopt op een nóg lagere hypotheekrente, moet tot na de zomer geduld hebben. Adviesketen Van Bruggen verwacht de komende maand geen sterke dalingen.


’Koeien moeten insecten gaan eten om minder stikstof uit te stoten’

24-07-2020 - 1 reacties AMSTERDAM - Koeien moeten insecten, zoals het eiwit uit de buffalokever gaan eten om de stikstofuitstoot van de melkveehouderij te verminderen.

Dat zou een uitweg zijn uit de hoogoplopende discussie over veevoer, schrijft Trouw.

Zowel wetenschappers als veevoederfabrikanten zoeken naar manieren om koeien voldoende eiwit toe te dienen voor een hoge melkproductie, zonder dat dit gepaard gaat met een hoge stikstofuitstoot.


Dierentuinen vrezen voor voortbestaan en vragen om noodpakket

24-07-2020 - 0 reacties HILVERSUM - Het voortbestaan van bijna alle Nederlandse dierentuinen staat onder grote druk. Ze hebben het ministerie van Landbouw gezamenlijk gevraagd om financiële hulp. „Zonder overheidshulp gaan dierentuinen omvallen”, aldus de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen tegen EenVandaag. In totaal gaat het om 27 van de ruim 30 dierenparken.


LTO: praten over veevoer met ministerie nu zinloos

23-07-2020 - 0 reacties Wim Bens (waarnemend voorzitter van LTO Nederland) en André Arfman (voorzitter van het NAJK) hebben een brief gestuurd aan de fractievoorzitters en landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer. Daarin wijzen ze erop dat het mislukken van de gesprekken tot de conclusie leidt dat een voermaatregel voor vier maanden niet gaat werken.

„Het laatste restje goodwill in de sector verder verspelen, enkel en alleen voor een papieren juridische werkelijkheid van vier maanden, is zeer onverstandig. De minister heeft bovendien voldoende alternatieven. Zelfs milieuorganisatie Mobilisation for the Environment, die met haar procedures aanstichter van de hele stikstofcrisis is, vindt de voorgestelde voermaatregel onverstandig”, schrijven Bens en Arfman aan de Kamer. „De voermaatregel heeft gewoon geen zin en is niet uitlegbaar.”


Protesterende boeren moeten op witte stip staan

22-07-2020 - 0 reacties Honderden boeren trekken woensdag naar Bilthoven om daar bij het RIVM tegen de veevoermaatregel van minister Schouten te demonstreren. Op de plaats waar het protest plaatsvindt zijn coronamaatregelen getroffen.


34 bekeuringen voor boeren na bijeenkomst in Friesland

21-07-2020 - 1 reacties Een aantal boeren heeft zich, ondanks waarschuwingen door politie en organisatie, niet aan de verkeersregels gehouden. Agenten hebben 34 bekeuringen uitgedeeld, voornamelijk vanwege het rijden op de N-weg, waar tractoren niet mogen komen.


Koeien lopen op snelweg: A28 afgesloten

20-07-2020 - 0 reacties


Engelse buienradar vergist zich: regenbui blijkt zwerm vliegende mieren

18-07-2020 - 0 reacties AMSTERDAM - Behoorlijke buien werden er voorspeld door the Met Office, het Engelse zusje van onze KNMI, en op basis van de radarbeelden kon dat ook eigenlijk niet missen.


Eiwitten onmisbaar voor aansterken na corona

17-07-2020 - 0 reacties AMSTERDAM - Eieren, zuivel, vlees en peulvruchten. Die mogen niet ontbreken in het dieet van herstellende coronapatiënten. Eiwitten zijn onmisbaar voor de opbouw van geslonken spiermassa, voor weerstand en herstel. Vegetariërs moeten extra ’puzzelen’ om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.


Coronanieuws: 'Veehouderij meest riskante menselijke activiteit voor pandemieën'

16-07-2020 - 0 reacties Er is een verband gevonden tussen de slechte luchtkwaliteit en het aantal coronapatiënten in Brabant. Veel mensen gaan toch naar buiten als zij klachten hebben die horen bij het coronavirus, meldt het RIVM.

In Brabant zijn sinds vorige week dinsdag 57 nieuwe coronabesmettingen gemeld, zo blijkt uit de wekelijkse RIVM-cijfers. Er bestaat een fundamenteel verband tussen pandemieën - zoals de huidige coronacrisis - en ons op dieren gebaseerde voedselsysteem, dat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien.

Het Food & Pandemics Report van ProVeg wijst het
houden van dieren in de industriële landbouw aan als de meest
riskante menselijke activiteit in relatie tot pandemieën, en roept
op tot spoedige hervorming van het wereldwijde voedselsysteem om
toekomstige ziekte-uitbraken te voorkomen.


’Alleen coronasteun voor zzp’ers zonder buffer’

16-07-2020 - 0 reacties DEN HAAG - Coronasteun aan zelfstandig ondernemers moet vanaf oktober alleen nog worden verstrekt aan ondernemers die weinig eigen vermogen hebben, of de regeling moet helemaal worden stopgezet. Het eerste ligt volgens het Centraal Planbureau (CPB) economisch het meest voor de hand.


Verdachte boer zelf slachtoffer? ’Die agent hield míj onder schot’

15-07-2020 - 0 reacties


Banken worden nog strenger bij hypotheken

14-07-2020 - 0 reacties AMSTERDAM - Het is sinds het uitbreken van de coronacrisis moeilijker geworden om bij de bank een hypotheek te krijgen. De acceptatiecriteria zijn strenger geworden, zeggen de banken in een driemaandelijks onderzoek van toezichthouder De Nederlandsche Bank. Bovendien verwachten de banken dat ze nog minder toeschietelijk worden.


Minister: ‘Boeren, dit is niet slim’

10-07-2020 - 0 reacties


Boeren demonstreren bij CBL in Leidschendam

10-07-2020 - 0 reacties Het houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies. Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten. De actievoerende boeren hebben zich vrijdagmiddag bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam verzameld. Met ongeveer vijftig à zestig tractoren zijn de boeren daarnaartoe gereden