Telegraaf

Al het Telegraaf nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Telegraaf nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Telegraaf nieuws

Wetenschappers: lekkerste koffie haalt eind eeuw niet

18-01-2019 - 0 reacties AMSTERDAM - Tientallen wilde koffiesoorten staan op het punt van uitsterven, waarschuwen wetenschappers. Dat heeft gevolgen voor de productie van het zwarte goud dat we dagelijks consumeren, want wilde koffie wordt gebruikt voor zaadwinning en veredeling, en op plekken zoals Ethiopië wordt ongecultiveerde koffie ook geoogst.


HelloFresh overtreft omzetverwachting

18-01-2019 - 0 reacties BERLIJN - HelloFresh heeft in het afgelopen jaar meer omzet behaald dan verwacht. Ook het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) pakte ,,significant" hoger uit dan de hogere verwachtingen, zo meldt de Duitse aanbieder van maaltijdpakketten die ook in Nederland actief is.


Rutte: coalitie sterker door klimaatdiscussie

16-01-2019 - 17 reacties Ze zijn al weer vriendjes. Ook Klaas moet zich gewoon gedragen en houden aan het klimaatakkoord:

Minister-president Mark Rutte vindt dat de openlijke discussie over het toekomstige klimaatbeleid binnen de coalitie goed is voor zijn kabinet. 'Ik deel niet die apocalyptische schets over deze coalitie', zei hij dinsdag in de Tweede Kamer over zijn overlevingskansen, nadat VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zaterdag in De Telegraaf dreigde met een kabinetscrisis over de verdeling van de lasten van het klimaatbeleid.

Volgens Rutte is daarover maandag een 'stevige discussie' geweest bij het coalitie-overleg. Dat vindt hij ook beter dan wanneer de verschillen worden weggemasseerd. 'Zo hou je een kabinet en een coalitie sterk'. Rutte meent dat Dijkhoff 'stevige' uitspraken deed, maar dat hij binnen de lijnen bleef van het coalitiebeleid.


Mysterieuze foto van ei breekt record

14-01-2019 - 0 reacties Een foto van een ei heeft sinds zondag de meeste likes van alle foto’s op het platform: meer dan 24 miljoen. Daarmee is de eerste foto van Kylie Jenners dochter Stormi verslagen, dat beeld kreeg 18 miljoen likes.


VVD-fractievoorzitter kiest voor burger en tegen Klimaatakkoord

12-01-2019 - 0 reacties Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff laat vandaag via De Telegraaf weten dat de VVD in Tweede Kamer, numeriek de belangrijkste partij in de regeringscoalitie, geen steun zal geven aan het klimaatplan dat partijgenoten Wiebes en Nijpels nog graag voor de zomer door de Kamer wilden loodsen.


„Energie uit zonnepanelen verstopt stroomnet”

11-01-2019 - 2 reacties Het Nederlandse stroomnet kraakt onder de aanwakkerende zonnekoorts. Het enthousiasme bij ondernemers en verenigingen om zonnepanelen te plaatsen is op sommige plaatsen zo groot dat het stroomnet al die extra elektriciteit niet aankan. Er is sprake van filevorming om op het stroomnet te mogen, schrijft De Telegraaf.


’Brexit gaat mogelijk helemaal niet door’

11-01-2019 - 0 reacties LONDEN - Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie gaat mogelijk helemaal niet door. Daarvoor waarschuwen zowel de minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, als twee belangrijke sponsors van de brexitcampagne.


Activisten Oostvaardersplassen voor rechter

04-01-2019 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen drie vrouwen en twee mannen een werkstraf van tachtig uur geëist wegens het plaatsen van een verdacht pakket bij de toegang van het provinciehuis in Lelystad. De actie was bedoeld was protest tegen het afschieten van edelherten in natuurgebied de Oostvaardersplassen.


BZV-Michelle en Maarten gaan hokken

31-12-2018 - 0 reacties Michelle en Maarten, een van de dolverliefde koppels uit Boer Zoekt Vrouw, laten er geen gras over groeien. De twee gaan over twee weken samenwonen!


Nederland eensgezind: btw op groente en fruit moet lager

29-12-2018 - 0 reacties AMSTERDAM - Een overgroot deel van de Nederlandse bevolking pleit voor een lagere btw op groente en fruit, blijkt uit een enquête in opdracht van voedselwaakhond foodwatch. Volgens onderzoeksbureau Multiscope is 80 procent voorstander van een lager btw-tarief om gezonde voeding te stimuleren.


’Brexit zonder deal niet onwaarschijnlijk’

20-12-2018 - 0 reacties


Vliegtuigje bewaakt Oostvaardersplassen: activisten uitgezet

20-12-2018 - 0 reacties Sinds de veelbesproken start eerder deze maand van het afschot van circa 1830 edelherten, is een deel van de Oostvaardersplassen verboden terrein. Zo zijn wandelgebied De Driehoek en een deel van het Kotterbos gesloten. De natuurterreinen zijn namelijk niet veilig vanwege de schietende jagers.


Kabinet bekijkt compensatie voor klimaatbeleid

20-12-2018 - 0 reacties DEN HAAG - Het kabinet bekijkt of en hoe huishoudens zouden moeten worden gecompenseerd voor de kosten van het klimaatbeleid. Minister Wopke Hoekstra van Financiën reageerde woensdag positief op een oproep van een ruime Kamermeerderheid hiertoe. Hij sprak van „een verstandige motie.” In de motie staan echter nog geen concrete maatregelen of bedragen.


'Zet streep door peperduur klimaatbeleid.'

12-12-2018 - 0 reacties
Forse kritiek van oppositiepartijen nu de energierekening volgens prijsvergelijkers volgend jaar met honderden euro's gaat stijgen.


Stankoverlast na lek bio-energiecentrale Harderwijk

11-12-2018 - 0 reacties HARDERWIJK - Bij een bio-energiecentrale in Harderwijk is dinsdagmiddag een groot lek ontstaan.


Hanengevecht in Nederland: ’Dit nog nóóit gezien’

11-12-2018 - 0 reacties BODEGRAVEN - Veertig hanen en elf kippen. Dat is wat de politie vanmorgen aantrof toen ze een trainingslocatie voor ’hanengevechten’ oprolden in Bodegraven. Agenten vonden ook een speciaal rad om in te trainen, een vechtarena en een vuurkorf met resten van hanen die de wedstrijd niet wisten te winnen...


Afschieten herten wil nog niet echt lukken

10-12-2018 - 0 reacties Omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen is maandag begonnen met het afschieten van edelherten in natuurgebied de Oostvaardersplassen tussen Almere en Lelystad. Maar massaal protest bleef uit. Een paar actievoerders stonden er gelaten bij. „Er is toch niets meer tegen te doen”, zien ze in. Staatsbosbeheer is vooral blij dat de eerste dag er op zit.


BZV-Jaap geeft hoop op liefde niet op

08-12-2018 - 0 reacties


'Londen kan brexitbesluit eenzijdig intrekken'

04-12-2018 - 0 reacties


BZV-Michelle en Maarten praten over kinderen

04-12-2018 - 0 reacties Na de finale van zondagavond hoeven de verliefde koppels van Boer Zoekt Vrouw hun relatie eindelijk niet meer geheim te houden. Vooral Michelle en haar Maarten zijn daar erg blij om, want de twee zijn al druk bezig met de toekomst.