Brexit

Brexit nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Brexit nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Brexit nieuws

Britse economie krimpt vanwege Brexit voor het eerst sinds 2012

09-08-2019 - 0 reacties De Britse economie is in het tweede kwartaal van 2019 gekrompen. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de kwartaalcijfers negatief uitpakken voor het Verenigd Koninkrijk, volgens cijfers van de Office for National Statistics. Reden is de aanvankelijke brexitdatum van 29 maart, die voorlopig is uitgesteld naar 31 oktober.


'Handelsdeal tussen VS en VK wordt lastig'

08-08-2019 - 0 reacties Het Verenigd Koninkrijk zal moeite krijgen met het sluiten van handelsovereenkomst met de Verenigde Staten, zo verwacht econoom Larry Summers. 'De brexit zal het land wanhopig en zonder wisselgeld gaan overlaten. De Amerikaanse president Donald Trump zal het land uitknijpen voordat het een deal sluit.'


Video: Angst no-deal Brexit laait op

24-07-2019 - 0 reacties Risico's Britse pond stapelen zich op.
(ABM FN-Dow Jones) Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe stapelen de risico's voor het Britse pond zich op. De analist kijkt met het aantreden van de nieuwe Britse premier Boris Johnson naar de politieke, economische en monetaire risico's.
Kijk naar: Angst no-deal Brexit laait op
Door: ABM...


'Brexit grote bedreiging voor slachtkoeienmarkt'

19-07-2019 - 0 reacties De veestapelkrimp heeft de prijs van slachtkoeien in Nederland in 2017 en 2018 negatief beïnvloed. Maar op dit moment is de markt redelijk in balans en zijn slachtkoeien niet goedkoper dan in andere Europese landen. Een harde Brexit kan een flinke prijsdaling van rundvlees tot gevolg hebben.


Brexit grote bedreiging voor slachtkoeienmarkt

19-07-2019 - 0 reacties De veestapelkrimp heeft de prijs van slachtkoeien in Nederland in 2017 en 2018 negatief beïnvloed. Maar op dit moment is de markt redelijk in balans en zijn slachtkoeien niet goedkoper dan in andere Europese landen. Een harde Brexit kan een flinke prijsdaling van rundvlees tot gevolg hebben.


Valutamarkt voorziet harde brexit à la Johnson

11-07-2019 - 0 reacties Ondanks een nederlaag in een televisiedebat lijkt Boris Johnson de man die Engeland door de brexit moet leiden. Johnson is niet vies van een harde brexit zonder goede afspraken. Als gevolg daarvan laat het pond een flinke daling zien.


Tot 10% meer rundvlees op Europese markt

10-07-2019 - 4 reacties

Originele beschrijving

De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown.


Groot aanbod rundvlees dreigt door handelsdeals

10-07-2019 - 0 reacties De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown. Volledige toegang tot belangrijke exportmarkten en een snelle toegang tot China zijn volgens het Deense vleesconcern nu essentieel.


Tot 10% meer rundvlees op Europese markt

10-07-2019 - 0 reacties De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown. Volledige toegang tot belangrijke exportmarkten en een snelle toegang tot China zijn volgens het...


Minder winst na Brexit voor Britse melkveehouder

18-06-2019 - 0 reacties De naderende Brexit zorgt telkens weer voor onrust. Ook bij de grote melkproducenten in de EU. Zeker is dat een Brexit op 31 oktober 2019 om 23.00 uur zonder uittredingsovereenkomst tussen het VK en de EU ernstige effecten zal hebben voor de Europese zuivelmarkt.   Lees verder ❯


Minder winst na Brexit voor Britse melkveehouder

17-06-2019 - 0 reacties De naderende Brexit zorgt telkens weer voor onrust. Ook bij de grote melkproducenten in de EU. Zeker is dat een Brexit op 31 oktober 2019 om 23.00 uur zonder uittredingsovereenkomst tussen het VK en de EU ernstige effecten zal hebben voor de Europese zuivelmarkt.   Lees verder ❯


Het nieuwe gezicht van de brexit

13-06-2019 - 0 reacties Wie neemt op termijn het stokje over van de afgetreden Britse premier Theresa May? De leden van de Conservatieve Partij mogen eind juli hun stem laten horen, maar eerst vechten de kanshebbers het uit in het parlement.


DFG verkoopt Britten meer bloemen aan vooravond brexit

11-06-2019 - 0 reacties Dutch Flower Group (DFG) is de grootste bloemen- en plantenhandelaar van de wereld. Een kwart van de omzet van €1,52 mrd wordt in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. En de zaken daar gaan voorspoedig.


Deze opties heeft de nieuwe Britse premier

04-06-2019 - 0 reacties De prominenten uit Conservatieve Partij die aangaven premier Theresa May te willen opvolgen, doen stuk voor stuk dezelfde belofte: ze zeggen te slagen waar May faalde bij het uitvoeren van de brexit. Echter, is dat ook zo? Business Insider maakte een analyse.


May stapt op vanwege brexit

24-05-2019 - 0 reacties De Britse premier Theresa May meldt vrijdag 24 mei in een persconferentie dat ze vrijdag 7 juni aftreedt als premier van het Verenigd Koninkrijk.


Britten doen toch mee aan Europese verkiezingen

08-05-2019 - 0 reacties Ook de Britten zullen op 23 mei naar de stembus moeten voor de Europese verkiezingen. Daarmee erkent de Britse regering dat het niet zal lukken vóór die tijd de brexit af te ronden.


Kiezer straft May af voor brexit-chaos

03-05-2019 - 0 reacties Uit de eerste uitslag van de Britse gemeenteraadsverkiezingen van donderdag 2 mei blijkt dat de partij van premier Theresa May en de partij van oppositieleider Jeremy Corbyn flink zijn afgestraft door de Britse kiezer. Dit heeft volgens Britse media vooral te maken met de chaos rondom de brexit.


Brexit kan Engelse grondprijs opjagen

25-04-2019 - 0 reacties De grondprijs in Engeland liet de afgelopen 5 jaar een daling zien, maar bleef begin 2019 stabiel. Dat komt vooral door de afwachtende houding bij zowel de kopers als verkopers, wat veroorzaakt wordt door de brexit. Lokale makelaars melden dat de brexit voor een ommekeer op de grondmarkt kan zorgen.


Export naar Duitsland blijft achter

15-04-2019 - 0 reacties De exportwaarde van bloemen en planten naar Duitsland is het eerste kwartaal van 2019 op jaarbasis gedaald. Een extra bron van zorg naast de onzekerheden als gevolg van de brexit, meldt branchevereniging VGB.


Export sierteelt naar Duitsland blijft achter

12-04-2019 - 0 reacties De exportwaarde van bloemen en planten naar Duitsland is het eerste kwartaal van het jaar op jaarbasis gedaald. Daarmee is er voor groothandelaren in de sierteeltsector een nieuwe bron van zorg in navolging van de Britse onzekerheden als gevolg van de brexit. Dat meldde branchevereniging VGB op basis van statistieken van Floridata.