Brexit

Al het Brexit nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Brexit nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Brexit nieuws

Britten leven nog steeds in een fantasiewereld

20-02-2019 - 0 reacties Als het op 29 maart aanstaande tot een harde brexit komt, zal vooral de (kost)prijs van voedsel in Nederland en Engeland duidelijk maken wat de consequenties zijn van het ontvlechten van economieën.


Nederland is het beste voorbereid op de brexit, maar gaat toch op missie

18-02-2019 - 0 reacties Nederlandse parlementariërs zoeken informatie om zich goed voor te bereiden op wat de brexit kan brengen.


Boodschap aan ondernemers: brexit is begonnen

18-02-2019 - 0 reacties Hoewel er nog 5 weken te gaan zijn totdat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU) verlaat, is brexit eigenlijk al begonnen.


Naktuinbouw start speciale Brexit-informatielijn

18-02-2019 - 0 reacties Naktuinbouw heeft een speciale Brexit-informatielijn geopend. Op 29 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) waarschijnlijk de Europese Unie. Omdat het nog niet duidelijk is of het een harde of zachte Brexit wordt, levert dit veel onzekerheid op voor bedrijven.


De vissers in Harwich waren ooit fel tegen pulsvisserij, maar nu kan het ze weinig meer schelen

14-02-2019 - 0 reacties Britse vissers stemden massaal vóór de brexit. Deels uit woede tegen de Nederlandse pulsvissers, zegt Trevor Armstrong uit Harwich. Maar nu de pulsvisserij door Brussel deels wordt verboden, staat hij niet te juichen.


Britse voedingsmiddelenbedrijven vragen politiek om hulp vanwege Brexit

13-02-2019 - 0 reacties Ruim dertig vertegenwoordigers van uiteenlopende Britse landbouw- en voedingsmiddelenbedrijven uit de gehele bevoorradingsketen hebben op vrijdag, 8 februari 2019, schriftelijk hulp gevraagd aan Michael Gove, de Britse staatssecretaris van Milieu-, Voedsel- en Plattelandszaken.


Britse voedingsmiddelenbedrijven vragen politiek om hulp vanwege Brexit

13-02-2019 - 0 reacties Ruim dertig vertegenwoordigers van uiteenlopende Britse landbouw- en voedingsmiddelenbedrijven uit de gehele bevoorradingsketen hebben op vrijdag, 8 februari 2019, schriftelijk hulp gevraagd aan Michael Gove, de Britse staatssecretaris van Milieu-, Voedsel- en Plattelandszaken.


Import Brits vee serieus in gevaar bij harde brexit

12-02-2019 - 0 reacties De dreigende no deal-brexit brengt de import van Brits vee serieus in gevaar. Veehandelaren vinden dat de overheid financieel moet bijspringen om in Hoek van Holland een plek in te richten waar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) koeien en paarden kan keuren. Maar het ministerie van Landbouw piekert daar niet over.


Kamerleden willen snel keurpunt voor Brits vee

12-02-2019 - 0 reacties Vier fracties in de Tweede Kamer manen minister Carola Schouten (LNV) tot spoed bij het zorgen voor een keurpunt voor levende dieren die per schip uit Groot-Brittannië worden geïmporteerd. Over 45 dagen is de brexit en het gevaar bestaat dan dan de import van levend vee stilvalt.


NVWA vraagt ondernemers zich tijdig voor te bereiden op Brexit

12-02-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept ondernemers die goederen leveren aan klanten in het Verenigd Koninkrijk of die goederen ontvangen uit het Verenigd Koninkrijk, op om zich op tijd aan te melden bij de digitale systemen die nodig zijn voor het aanvragen en verwerken


Brexit treft toelating gewasbescherming

12-02-2019 - 0 reacties De brexit heeft ook een flinke impact op de toelating van gewasbeschermingsmiddelen, want diverse producten worden in het Verenigd Koninkrijk (VK) geproduceerd. Daarnaast is het land een belangrijke onderzoekspartner voor Nederland.


Nefyto-bedrijven bereiden zich voor op Brexit

12-02-2019 - 0 reacties De bij Nefyto aangesloten bedrijven zijn volop bezig met voorbereiding voor de Brexit. De gewasbeschermingsmiddelenindustrie wil zoveel mogelijk te voorkomen dat bepaalde middelen niet meer verkrijgbaar zijn.


Brexitzorgen drukken op Britse economie

11-02-2019 - 0 reacties LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De naderende brexit heeft duidelijk zijn weerslag op de Britse economische groei. Volgens het Britse statistiekbureau was in het vierde kwartaal van 2018 sprake van een groeivertraging tot 0,2 procent op kwartaalbasis, tegen een groei van 0,6 procent in de vorige meetperiode. Het gaat daarbij om voorlopige cijfers.
Het bericht Brexitzorgen drukken op Britse economie verscheen eerst op Nieuws.nl.


Brexitzorgen drukken op Britse economie

11-02-2019 - 0 reacties De naderende brexit heeft duidelijk zijn weerslag op de Britse economische groei. Volgens het Britse statistiekbureau was in het vierde kwartaal van 2018 sprake van een groeivertraging tot 0,2 procent op kwartaalbasis, tegen een groei van 0,6 procent in de vorige meetperiode. Het gaat daarbij om voorlopige cijfers.


ABN AMRO geeft dertien tips voor ondernemers met brexit-angst

11-02-2019 - 0 reacties Nog 48 dagen en dan kan het zomaar zo zijn dat er slagbomen staan voor de veerboot naar het Vernigd Koninkrijk (VK). De helft van de Nederlanders ondernemers die handelt met het VK is niet of nog nauwelijks voorbereid op de mogelijkheid van een harde brexit.


Voor varende spullen is het over 5 dagen al brexit

10-02-2019 - 0 reacties


Douane waarschuwt vlees- en veehouderijsector om voor te bereiden op Brexit

10-02-2019 - 0 reacties De Nederlandse Douane waarschuwt ondernemers in de vlees- en veehouderijsector, die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk om zich voor te bereiden op de Brexit.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

09-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Europese Commissie: Nederlandse groei waarschijnlijk fors minder

07-02-2019 - 0 reacties De economie van de eurozone groeit niet met 1,9 procent dit jaar, zoals eerder gedacht, maar met 1,3 procent. De Europese Commissie heeft de groeiverwachtingen flink naar beneden bijgesteld in de nieuwste ramingen.
Voor de Nederlandse economie verwacht de commissie een groei van 1,7 procent dit jaar. In de vorige raming in de herfst, ging de commissie nog uit van 2,4 procent groei.
Ook voor andere grote Europese economieën zoals Duitsland en Italië zijn de groeiverwachtingen naar beneden bijgesteld. Er zijn grote onzekerheden, staat in de ramingen. Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is nog altijd niet opgelost, het consumentenvertrouwen daalt, er is grote onduidelijkheid over de gevolgen van de brexit en het aantal nieuwe bouwplannen neemt af.
2020
De commissie denkt dat de groei in 2020 weer wat aantrekt. Dan zou de eurozone met 1,6 procent groeien.
Ook andere economen zijn somberder over de groei in de eurozone en in Nederland. Het Centraal Planbureau (CPB) en De Nederlandsche Bank (DNB) constateerden in december dat de groei over z'n hoogtepunt heen is. In maart komt het CPB met een nieuwe raming.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

07-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.