Cda

Volg al het nieuws over Cda, een van de 18251 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Cda nieuwsbrief.

Cda nieuws

‘Nieuwe kerncentrale gespreksonderwerp aan formatietafel’

12-11-2021 - 0 reacties VVD, CDA, ChristenUnie en D66 onderhandelen over de financiële voorwaarden voor de komst van een of meerdere nieuwe kerncentrales.


Minder draagvlak voor wolf als aantal groeit

02-11-2021 - 0 reacties ARNHEM (ANP) - Gelderland verwacht dat het maatschappelijk draagvlak voor de terugkeer van de wolf afneemt naarmate het aantal dieren groeit. Door het toenemende aantal wolven botsen de belangen van mensen vaker met het natuurlijk gedrag van het dier, aldus de provincie. Er zijn daarom maatregelen nodig om zo conflictarm te leren omgaan met de wolf, antwoorden Gedeputeerde Staten op vragen van VVD, CDA en ChristenUnie.
Het bericht Minder draagvlak voor wolf als aantal groeit verscheen eerst op Nieuws.nl.


Veere zet in op natuur: meer bomen en meer vlinders

26-10-2021 - 0 reacties DOMBURG - Meer bomen en meer vlinders en bijen. Dat is iets wat het dagelijks bestuur van de gemeente Veere wil. We willen elk jaar zeker honderd bomen planten, aldus wethouder Pieter Wisse (CDA). ,,Dat gaan we doen om de groene uitstraling van de gemeente te versterken. Ook om de biodiversiteit te vergroten.”


Boeren weten zich goed te verenigen op het moment dat zij vertrouwen in de overheid verliezen

25-10-2021 - 0 reacties OSS - Één keer in de zoveel tijd verliezen de boeren het vertrouwen in de overheid en dan gooien ze ook electoraal de kont tegen de krib. Er zijn op het moment zodoende nog maar weinig boeren die zoals gebruikelijk op het CDA willen stemmen, want zelfs in deze partij hebben de meeste boeren geen vertrouwen meer.


Vrees Annie Schreijer-Pierik wordt realiteit nu boeren CDA rug toekeren: ‘Luisteren te weinig naar platteland’

21-10-2021 - 27 reacties HENGEVELDE - De Hengeveldse CDA-politica Annie Schreijer-Pierik (68) waarschuwt haar partij al tijden dat ze het vertrouwen van de boeren gaan verliezen. Uit een nieuwe enquête lijkt haar vrees nu werkelijkheid te worden. „Ik lijd daar mentaal en lichamelijk onder. Dit doet me zo’n pijn. En het schokt me.”


Vrijwel geen enkele boer heeft nog vertrouwen in de overheid

21-10-2021 - 3 reacties Vrijwel alle Nederlandse boeren hebben hun vertrouwen in de overheid verloren, blijkt donderdag uit onderzoek van I&O Research in opdracht van de Volkskrant. Slechts 2 procent zegt nog vrij veel vertrouwen te hebben in de bewindslieden. Ook lijkt het CDA - een partij met van oudsher een grote boerenachterban - vrijwel alle steun van de veehouders te hebben verloren.


VVD, D66 en CDA willen begrotingsplannen maken met 'brede midden'

19-09-2021 - 0 reacties Op initiatief van VVD-Kamerlid Sophie Hermans gaan de drie formerende partijen samen met het "brede politieke midden" op zoek naar meerderheden voor plannen voor de begroting van volgend jaar. Dinsdag is Prinsjesdag, waarna twee marathondebatten over de begrotingsplannen van het kabinet worden gehouden. Tijdens die debatten moeten de Kamerfracties met kansrijke voorstellen voor het komende jaar komen.


Van Haga wil minderheidskabinet van VVD en CDA wel gedogen

15-09-2021 - 0 reacties Een minderheidskabinet van VVD en CDA kan waarschijnlijk op steun rekenen van Wybren van Haga, wiens fractie drie Tweede Kamerleden telt. "Als er goede voorstellen zijn, steunen we dat", zegt de oud-FVD'er voor zijn gesprek met informateur Johan Remkes. Van Haga wil ook "absoluut" overwegen die steun van tevoren vast te leggen in een gedoogakkoord.


Twentse CDA'ers scharen zich weer achter partij, geen excuses voor Pieter Omtzigt

12-09-2021 - 0 reacties ALMELO/DEN BOSCH - Twentse CDA’ers kijken positief terug op het cruciale partijcongres dat zaterdag gehouden werd. Na een roerig jaar met de veelbesproken lijsttrekkersverkiezing, een slechte verkiezingsuitslag en het vertrek van Pieter Omtzigt moest het CDA de leden weer achter zich zien te krijgen. Dat lijkt gelukt. Ondanks dat gevraagde excuses aan Omtzigt uitbleven.


'Hoekstra moet de speech van zijn leven geven'

10-09-2021 - 37 reacties Volgens Bart van Horck van CDA Midvoor, een CDA-club met honderden leden die een politieke koers vanuit het midden voor zich zien, wordt het congres dit weekend 'historisch' en zal leider Wopke Hoekstra 'de speech van zijn leven moeten geven'. 'Het moet echt een kantelmoment worden voor de partij.'


Ingrijpend plan: 'Nederlandse staat moet Tata Steel kopen om vervuiling aan te pakken'

09-09-2021 - 0 reacties VVD en CDA willen dat het demissionaire kabinet bekijkt of Tata Steel in IJmuiden moet worden genationaliseerd. Die ingrijpende stap zou nodig kunnen zijn om de extreme milieu- en CO2-vervuiling door het bedrijf aan te pakken.


Het CDA was niet eerder zo expliciet over klimaat: het wil een ‘groene industriepolitiek’

08-09-2021 - 0 reacties In een klimaatvisie pleit het CDA voor ambitieuzer klimaatbeleid. Het Rijk moet de portemonnee trekken en de industrie veel meer betrekken bij de energietransitie.


Omtzigt sluit terugkeer naar CDA uit: ‘Kan helaas niet anders dan alleen verder gaan’

07-09-2021 - 0 reacties Pieter Omtzigt sluit een terugkeer naar het CDA uit. Hij hervat op 15 september zijn werk als Tweede Kamerlid na afwezigheid van een half jaar vanwege een burn-out en doet dat onafhankelijk, als Groep Omtzigt. „Ik heb een weloverwogen besluit genomen”, zegt Omtzigt in het eerste interview dat hij geeft sinds hij in maart ziek werd.


Waarom het CDA nu niet moet regeren

02-09-2021 - 0 reacties Nederland is gebaat bij een nieuw, verfrissend CDA-geluid. Daarom moet de partij nu niet meeregeren, als bijwagen van VVD en D66.


VVD en CDA willen definitief niet formeren met PvdA en GroenLinks

31-08-2021 - 7 reacties Meer informatie volgt...


Arbeidsmigranten mogen langer in hotel blijven: 'Wij weten van niets'

19-08-2021 - 0 reacties De 90 arbeidsmigranten die illegaal in het voormalige Amrath Hotel aan de Leenderweg in Eindhoven wonen, hebben uitstel gekregen van de gemeente. Het hotel wordt al sinds vorig jaar november illegaal bewoond. De eigenaar had tot 1 september dit jaar de tijd gekregen om de bewoners te verhuizen, maar dat is nu uitgesteld tot 15 november.
De bewoners lijken nog niets weten van de naderende verhuizing. Een Poolse man en vrouw reageren verbaasd op de vraag of ze weten dat ze binnenkort moeten verhuizen. De man haalt zijn schouders erover op. In het Engels vertelt hij: “Je weet nooit hoe het gaat. Er wordt ons nooit wat verteld. Ik woon hier ook niet heel fijn, dus misschien wordt het er nu wel beter op.”
Dat hij er niet fijn woont, komt met name door de kleine ruimte waarin hij in moet leven. Hij deelt zo’n 20 vierkante meter met een medebewoner. Ook zijn er weinig voorzieningen in het pand.
Het pand wordt sinds december vorig jaar gehuurd door de Covebo Group, een bedrijf dat migranten via arbeidsbureau Eurojob in Nederland aan werk en verblijf helpt. De 90 arbeidsmigranten wonen er al bijna een jaar hoewel het hotel geen woonbestemming heeft.
Omwonenden klagen over overlast door arbeidsmigranten die achter het hotel herrie maken, drinken, blowen en rommel achterlaten. Een ondernemer die binnenkort zijn zaak opent naast het hotel ziet de migranten liever gaan. “Het portiek waar mijn zaak moet komen is nu een soort hangplek. Er ligt allemaal rommel zoals drankflessen en nu zelfs braaksel.”
Remco van Dooren, raadslid van het CDA, maakt zich hard voor deze zaak. “De arbeidsmigranten worden min of meer gedwongen om op straat rond te hangen en ze hebben op de parkeerplaats een soort hangplek gecreëerd. Dat krijg je als ze niet genoeg eigen ruimte hebben om samen te komen.”
Om het hotel alsnog voor dit doel te kunnen gebruiken, vroeg uitzendbureau Eurojob eind april alsnog een vergunning aan, maar die werd hen 15 juni geweigerd. Het CDA stelde de kwestie eind juni aan de kaak naar aanleiding van berichtgeving van Studio040 over het voormalige hotel.
Volgens raadslid Van Dooren zouden de Eurojob en de gemeente samen een nieuwe plek moeten zoeken voor de arbeidsmigranten. Dit is volgens hem ook een kans om eens te kijken naar de omstandigheden waarin de arbeidsmigranten nu in moeten leven.


Weer uitstel voor beladen plan mestfabrieken: ‘Met twee of drie van die fabrieken is het probleem opgelost’

31-07-2021 - 1 reacties DEN BOSCH - Het rapport met geschikte locaties voor nieuwe of grotere mestfabrieken in Brabant laat nog op zich wachten. Opnieuw is er vertraging, zo maakte provinciebestuurder Elies Lemkes-Straver (CDA) bekend.


Wethouder Westland over wooncomplex arbeidsmigranten: "Als het hier niet kan, waar dan wel?"

15-07-2021 - 0 reacties Omwonenden van de locatie waar uitzendbureau Tradiro in De Lier 688 arbeidsmigranten wil huisvesten staan, op zijn zachts gezegd, niet te springen. De Westlandse wethouder Albert Abee (CDA) en Michael Mostert, directeur van uitzendbureau Tradiro, leggen in het Algemeen Dagblad uit waarom dit nieuwe…


Nieuw provinciebestuur wist sporen uit van Forum voor Democratie in Brabant

12-07-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - Geen kerncentrales, geen referenda en geen bezuinigingen meer op cultuur, erfgoed en sport in Brabant. De nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA rekent af met het verleden waarin Forum voor Democratie mee aan de touwtjes trok in de provincie.


Ego's en eigenbelang voerden de boventoon in CDA-verkiezingscampagne. Tijd voor fatsoen en voor inhoud, vindt de Friese afdelingsvoorzitter Theo Joost

12-07-2021 - 0 reacties Het fatsoen en de respectvolle omgang met elkaar moeten terugkeren in het CDA en de partij moet duidelijker smoel krijgen op inhoudelijke thema’s als milieu en klimaat. Dat stelt de Friese CDA-voorzitter Theo Joosten in reactie op het rapport van de commissie onder leiding van Liesbeth Spies, die de afgelopen verkiezingsnederlaag analyseerde.