Cda

Cda is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Cda en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Cda nieuws

CDA wil klimaatdoelen op Europese schaal zien

15-11-2018 - 0 reacties Het CDA pleit ervoor klimaatdoelen voor de landbouw op Europees niveau vast te stellen.


CDA en VVD verbolgen over veehouderij-uitspraak OM

13-11-2018 - 0 reacties Tweede Kamerleden Jaco Geurts (CDA) en Helma Lodders (VVD) hebben verbolgen gereageerd op de uitspraken van het Openbaar Ministerie (OM) over inkrimping van de veehouderij. 'Een bizarre uitspraak', zegt Geurts.


CDA: schaf onnodige regels paardenvervoer Duitsland af

12-11-2018 - 0 reacties Het CDA in het Limburgs Parlement wil dat er een einde komt aan de in zijn ogen overbodige regelgeving voor het tijdelijk vervoer van paarden van Limburg naar Duitsland en omgekeerd.


Kamerlid Von Martels (CDA) helemaal blij met het Nederlands schoolontbijt

10-11-2018 - 0 reacties


Geurts: 'Doe altijd aangifte bij acties dierenactivisten'

09-11-2018 - 0 reacties Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) drukt boeren, die te maken krijgen met welke vorm van ‘vegagressie’ dan ook, op het hart altijd aangifte te doen. „Of het nou inbraak, erfvredebreuk, bekladding of bedreiging is.”


'RVO.nl denkt mee over metingen in door fosfaatrechten onderbezette proefstallen'

08-11-2018 - 2 reacties Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Milieu heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) gevraagd om ondersteuning te bieden bij de erkenning van huisvestingssystemen in de situaties dat bedrijven met een proefstalstatus problemen hebben met het uitvoeren van metingen door een te lage veebezetting vanwege de fosfaatwetgeving. Dat schrijft Van Veldhoven aan de Tweede Kamer in een reactie op een aangenomen motie van de VVD en het CDA.


Jaco Geurts: ‘Altijd aangifte doen bij acties dierenactivisten’

04-11-2018 - 0 reacties Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) drukt boeren, die te maken krijgen met welke vorm van ‘vegagressie’ dan ook, op het hart altijd aangifte te doen. „Of het nou inbraak, erfvredebreuk, bekladding of bedreiging is.”


'Ellende door fosfaatrechten nog lang niet voorbij'

03-11-2018 - 22 reacties Het CDA in de Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over het lot van boerengezinnen die in de problemen zijn gekomen door geblunder met mestrechten. Minister Schouten van Landbouw zegt getroffen melkveehouders niet te kunnen helpen.


CDA stelt vragen over netwerkproblemen door zonneparken

29-10-2018 - 0 reacties Plannen voor zonneparken dreigen in de knel te raken, omdat netwerkbeheerder Enexis niet alle opgewekte energie kan verwerken. Het elektriciteitsnet kan het niet aan.


CDA Overijssel ziet weinig ruimte voor de wolf in de provincie

29-10-2018 - 0 reacties Is er wel plaats voor de wolf in Overijssel? Die vraag wierp CDA-Statenlid Jeroen Piksen vanmiddag op tijdens een Q&A-sessie over landbouw en natuur op de Facebookpagina van RTV Oost. "We zien veld-abattoirs ontstaan op het platteland." Het CDA heeft sterke twijfels over die ontwikkeling.


Geurts CDA pleit voor: ‘Een Schengen voor varkens’

18-10-2018 - 0 reacties ‘Een Schengen voor varkens’. Daarvoor pleit CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts. Volgens hem zijn door de Brexit te weinig dierenartsen beschikbaar voor o.a. de export van varkens naar Duitsland. „De overige export mag niet de dupe worden van de Brexit.”


CDA Gelderland wil maatregelen tegen varkenspest

11-10-2018 - 0 reacties CDA Gelderland vindt dat de capaciteit moet worden opgevoerd om de nulstand van wilde zwijnen te bereiken nu uitbraak van Afrikaanse varkenspest dreigt. In Gelderland is alleen de Veluwe als leefgebied voor wilde zwijnen aangewezen, maar ook buiten de Veluwe leven wilde zwijnen.


Plan minister: dierenbeul mag 10 jaar geen beesten houden

03-10-2018 - 0 reacties Dierenbeulen kunnen straks een verbod tot tien jaar krijgen om dieren te houden. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ferd Grapperhaus (CDA) van Justitie & Veiligheid morgen - op dierendag - openbaar maakt, zo melden bronnen in Den Haag.


Kamervragen over toenemende import van legbatterijeieren

03-10-2018 - 0 reacties CDA Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Mustafa Amhaouch hebben woensdag 3 oktober Kamervragen gesteld over de toenemende import van legbatterijeieren in de Europese Unie aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.


Het CDA in Oldambt maakt zich zorgen over de oprukkende wolf en wil een actieplan

03-10-2018 - 0 reacties Het CDA in Oldambt vindt dat de beschermde status van de wolf tegen het licht moet worden gehouden. Ook de schaderegeling voor doodgebeten vee vindt ze ontoereikend.


Dagelijks komen ‘duizenden kilo’s’ Oekraïense kip zonder importheffing de EU binnen

28-09-2018 - 0 reacties Annie Schreijer-Pierik, Europees Parlementslid namens het CDA, hekelt "de gebrekkige aanpak van de Europese Commissie van frauduleuze kipimport uit Oekraïne." Schreijer-Pierik stelde vragen aan de Europese Commissie over de tariefvrije export van Oekraïens kippenvlees naar de EU.


CDA eist actie Brussel tegen verspreiding varkenspest

28-09-2018 - 0 reacties De Europese Commissie moet buurlanden van België met spoed aanspreken op hun plicht om verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen. CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik eist dat in spoedvragen aan EU-commissarissen Hogan en Andriukaitis.


Schreijer bekritiseert gebrekkige actie Brussel tegen frauduleuze Oekraïense kip

28-09-2018 - 0 reacties Annie Schreijer-Pierik, Europarlementslid namens het CDA, is niet te spreken over de gebrekkige aanpak van de Europese Commissie van frauduleuze kipimport uit Oekraïne.


Klimaatplannen uit Nederlandse polder te vaag om door te rekenen, VVD en CDA kiezen pas op de plaats

28-09-2018 - 0 reacties Vandaag werd bekend dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) morgen Nederland duidelijk gaat maken dat plannen van de Klimaattafels die tot een Nederlands Klimaatakkoord moeten leiden nog te vaag zijn. Er valt niet aan te rekenen.


Ganzenschade langer vergoed in Zeeland

27-09-2018 - 0 reacties In Zeeland kunnen boeren ook een tegemoetkoming krijgen voor ganzenschade die na 1 oktober optreedt. Provinciale Staten Zeeland stemde vorige week vrijdag in met een motie van ChristenUnie, SGP, CDA en VVD.