Cda

Cda is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Cda en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Cda nieuws

CDA: pachtgronden alleen voor lokale boer

18-11-2019 - 0 reacties EERSEL - Het plan van het Eerselse college om de vrije pachtgronden voortaan ook open te stellen voor pachters uit andere gemeenten stuit op grote weerstand bij het CDA. ,,We moeten kiezen voor lokale ondernemers.”


Coalitie kibbelt over schrappen van natuur, spanning loopt achter de schermen op

14-11-2019 - 0 reacties In de coalitie is een felle strijd ontbrand over het schrappen van natuurgebieden. VVD en CDA willen daarmee het stikstofprobleem te lijf gaan, terwijl D66 juist méér beschermde natuur wil.


Stikstofstrijder Vollenbroek: CDA en VVD pakken boeren met nieuwe snelheidsmaatregel

13-11-2019 - 30 reacties NIJMEGEN - De maatregel dat de snelheid op de snelwegen overdag omlaag gaat naar 100, maar dat ’s avonds en ’s nachts wél 130 gereden mag worden, treft de boeren. ,,Want alle stikstof die je niet bij het verkeer weghaalt, moet je bij de boeren weghalen’’, vreest Johan Vollenbroek. ,,Dus het CDA en de VVD die zeggen zo begaan te zijn met de boeren, zijn dat dus eigenlijk juist niet.’’


CDA teruggefloten na relativeren exportbelang land- en tuinbouw

13-11-2019 - 0 reacties Niet de wereldmarktpositie, maar aspecten zoals milieu, dierenwelzijn en milieu moesten leidend zijn in de Nederlandse land- en tuinbouwambitie, stelde een groep CDA'ers vorige week. Hun visiedocument werd afgelopen zaterdag besproken op het partijcongres en vervolgens werd de studiegroep teruggefloten,…


Boer moet CDA niet overvragen in stikstofdebat

12-11-2019 - 0 reacties Onstuimig. Zo mag het verloop van het CDA-ledencongres van zaterdag gerust worden genoemd. Bij vlagen dan, want het gros van de partijgangers deed die dag gewoon wat het voornemens was te doen: rustig met partijprominenten van gedachten wisselen over een prikkelende CDA-discussienota.


'Boeren op trekker welkom' bij CDA-discussie Hoogeveen

11-11-2019 - 0 reacties Of de boeren komen is nog de vraag, maar op een discussieavond op 22 november van het CDA in Hoogeveen zijn ze welkom. De plaatselijke afdeling heeft de achterban uitgenodigd in gesprek te gaan met landelijke kopstukken als Pieter Heerma en Agnes Mulder, net nu het CDA het landbouwbeleid ter discussie stelt.


Het CDA zit klem tussen boer en natuur

11-11-2019 - 0 reacties Het CDA wil ook boeren te vriend houden, maar de vernieuwers in de partij, die landbouw in evenwicht willen brengen met de natuur, winnen terrein.


Brabantse CDA-bestuurders dreven af van op drift geraakte fractie: zo ging het écht niet meer

11-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Het aftreden van de Brabantse CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma was de voorlopige climax van een coalitiecrisis over boeren en stikstof. Maar vooral ook een symptoom van de richtingstrijd die op provinciaal én landelijk niveau binnen het CDA woedt.


Stikstof centraal op CDA-congres

09-11-2019 - 0 reacties De stikstofcrisis in Nederland voerde zaterdag de boventoon op het partijcongres van het CDA. Diverse kopstukken hamerden erop dat de partij pal wil blijven staan voor het boerenbelang.


CDA Overijssel: succesje in discussie omstreden landbouwrapport

09-11-2019 - 0 reacties UTRECHT - ‘Een handreiking’ en ‘een beginnetje’. Zo noemt Bouwien Rutten, factievoorzitter van het CDA in Overijssel, de toezegging vandaag op het congres van haar partij, dat de tekst van het omstreden discussiestuk over de toekomst van de landbouw zal worden aangepast.


CDA wijzigt omstreden zin over export door boeren

09-11-2019 - 67 reacties Het CDA-rapport waarin staat duurzaamheid, dierenwelzijn en inkomen van boeren belangrijker zijn dan de positie van Nederland als tweede voedselexporteur ter wereld wordt aangepast. Met die toezegging hoopt voorzitter Leonard Geluk namens de schrijvers van het visiestuk de hoogopgelopen emoties bij de agrarische achterban tot bedaren te brengen.


CDA Brabant keert zich tegen lijn coalitie en wil boeren alsnog meer tijd geven voor vergunning schonere stallen

08-11-2019 - 1 reacties DEN BOSCH - Het CDA Brabant wil dat boeren alsnog extra tijd krijgen om een vergunning aan te vragen voor een schonere stal. De fractie heeft tijdens het debat over de provinciebegroting, dat nu bezig is, een voorstel ingediend. Een draai waarmee het zich tegen de eigen coalitie keert.


CDA Brabant: deadline voor boeren van tafel

01-11-2019 - 0 reacties CDA wil dat de deadline van 1 april 2020 voor ontwikkeling beste stalsystemen van tafel gaat.


De boeren of besturen? Het CDA zit klem door stikstofproblemen

01-11-2019 - 0 reacties Het CDA is cruciaal bij het vinden van een oplossing voor de stikstofproblemen. Maar wat wil de partij eigenlijk?


CDA Brabant wil alsnog deadline emissiearme stal lozen

01-11-2019 - 0 reacties De Brabantse CDA fractie wil alsnog dat de deadline van 1 april 2020, voor het aanvragen van een vergunning voor emissiearme stalsystemen, van tafel gaat. 'We zijn tot de conclusie gekomen dat we duidelijker moeten zijn over onze inzet', verklaart de fractie deze.


Annie Schreijer: uitgelachen om Nederlandse stikstofregels

30-10-2019 - 10 reacties Annie Schreijer schreef in 2015 al het rapport Land in de knel,over de grote problemen die ons land te wachten stonden vanwege de invoering van het Europese natuurbeleid. Toen luisterde niemand. Het Europarlementslid zet nu nog één keer alles op alles om gehoor te vinden en overweegt zelfs een vertrek uit het CDA.


Hommeles bij CDA in Brabant na boerendebat

29-10-2019 - 2 reacties DEN BOSCH - Het rommelt bij het CDA in Brabant. Het optreden van de provinciale fractie tijdens het boerendebat van vrijdag is slecht gevallen bij lokale afdelingen. ,,Ze hebben geen enkele geloofwaardigheid meer.”


CDA voelt zich bedreigd door uitspraken Farmers Defence Force: 'Het moet niet gekker worden'

27-10-2019 - 43 reacties De Brabantse CDA-fractie voelt zich bedreigd door uitspraken van boerenactiegroep Farmers Defence Force. In een poll op Facebook wordt gevraagd of de Statenleden 'persoonlijk aanpakt moeten worden'. "Dit komt echt binnen", zo reageert fractievoorzitter Ankie de Hoon.


‘Onafhankelijke onderzoekscommissie nodig voor Natura 2000’

26-10-2019 - 18 reacties Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) pleit voor een onafhankelijke onderzoekscommissie die nagaat hoe de Natura 2000-gebieden, en de doelen die daar uit voort vloeien, tot stand zijn gekomen.


Boer Sjaak diep teleurgesteld over resultaat van actiedag en dat komt vooral door 'zijn' CDA

26-10-2019 - 0 reacties Boer Sjaak Wijnen uit Wanroij klinkt opmerkelijk fit. En dat na een lange, enerverende actiedag en -nacht vrijdag bij het provinciehuis in Den Bosch. Zo'n 2000 boeren lieten hun proteststem horen voor de hoofdingang van het provinciehuis terwijl Provinciale Staten debatteerde over het landbouw- en stikstofbeleid. Sjaak is een van die boeren en was er tot laat in de avond bij.