Manege

Volg al het nieuws over Manege, een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Manege nieuwsbrief.

Manege nieuws

Naast de paarden kon methamfetamine worden gemaakt bij Eerselse manege

22-10-2020 - 0 reacties EERSEL - Zo’n tien paarden liggen of staan in de stallen van de manage aan Stokkelen in Eersel. Buiten schijnt het zonnetje en bij de paardenbak ligt een stapel met rode en gele paprika’s en wortels. Het lijkt een ideale dag voor meisjes of jongens om in de herfstvakantie langs te komen om de paarden te verzorgen, maar kinderen lopen er niet rond op de manege. Er staan politieauto’s voor de deur en agenten voor onderzoek uit naar het drugslab waar methamfetamine kon worden gemaakt, dat woensdagmiddag in een loods is ontdekt.


Drama bij manege in Mariënheem: meisje (12) raakt zwaargewond bij val van paard

19-10-2020 - 0 reacties MARIËNHEEM - Een 12-jarig meisje is zwaargewond geraakt bij een val van een paard bij een manage aan de Nijverdalseweg in Mariënheem.


Paard op manege in Alphen heeft besmettelijke paardenziekte

03-09-2020 - 0 reacties Bij een paard van de manege Hippisch Centrum Zeegersloot in Alphen aan den Rijn is de besmettelijke paardenziekte droes geconstateerd. Dat meldt de manege in een bericht op Facebook.


Wie is paardenman Jan B. die de grootste cocaïnewasserij van Nederland in zijn manege had?

13-08-2020 - 0 reacties In de Friese paardenwereld staat Jan B. (64), de opgepakte eigenaar van de cokemanege in Nijeveen, bekend als een rouwdouwer met het hart op de juiste plek. Een man wiens aanwezigheid nooit onopgemerkt bleef. ,,Jan heeft een grote mond, maar het is echt een goede kerel.” Toch werd in zijn omgebouwde manage de grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland aangetroffen.


Fatale brand manege: eigenaar mogelijk aansprakelijk gesteld

05-05-2020 - 0 reacties De eigenaren van de paarden die om het leven kwamen bij een manegebrand in Heerlen, willen de eigenaar van die manege aansprakelijk stellen.


Video: '70 paarden moeten evacueren door de brand'

21-04-2020 - 0 reacties De eigenaren van de manege Venhof in Herkenbosch hebben een heftige nacht achter de rug. Door de brand bij het natuurgebied De Meinweg moesten ze in totaal 70 paarden evacueren.


Flinke natuurbranden in Brabant, Limburg en Overijssel: camping en manege ontruimd

21-04-2020 - 0 reacties In Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch, vlak bij Roermond, woedt een zeer grote brand in een bos- en heidegebied. De brandweer bestrijdt de vuurzee met groot materieel. Ook in natuurgebied Mariapeel bij Deurne, Noord-Brabant, woedt een natuurbrand. De omvang van het gebied dat in brand staat is nog niet bekend. Rookwolken zijn tot in de verre omtrek zichtbaar.


Boer Zoekt Vrouw: Jutrijper Jelte mist doel en een boer in een bunnypakje

23-03-2020 - 0 reacties Als je iemand het hof maken moet vergelijken met een springwedstrijd voor paarden, dan lag Steven nu plat op zijn rug in de manege na een weigering, kreeg Jelte strafpunten omdat-ie tijd te weinig had voor het parcours en trippelde Erik parmantig de bak uit met een gouden rozet. Ja, in de stallen van boerin Annemiek in Tynaarlo zijn de kaarten geschud.


Boer Zoekt Vrouw: nog geen vuurwerk in de stallen van boer Annemiek uit Tynaarlo

23-03-2020 - 0 reacties Als je iemand het hof maken moet vergelijken met een springwedstrijd voor paarden, dan lag Steven nu plat op zijn rug in de manege na een weigering, kreeg Jelte strafpunten omdat-ie tijd te weinig had voor het parcours en trippelde Erik parmantig de bak uit met een gouden rozet. Ja, in de stallen van boerin Annemiek in Tynaarlo zijn de kaarten geschud.


Tien paarden omgekomen door grote brand in manege Heerlen

09-02-2020 - 0 reacties Door een grote brand in een manege in het Limburgse Heerlen zijn vanochtend tien paarden om het leven gekomen. De door emoties overmande eigenaren werden opgevangen in een naburige café. Rond 09:00 uur was de brand onder controle.


Farmers Defence Force genomineerd voor Dierenverschrikker van het jaar

18-12-2019 - 7 reacties De prijs wordt uitgereikt aan een bedrijf of persoon met een negatieve invloed op het leven van dieren.

Farmers Defence Force is volgens Dier&Recht genomineerd omdat het boerencollectief ‘in woord en daad zeer ver’ ging. ‘Ze reden een provinciehuis binnen met een tractor. Wetenschappers werden geïntimideerd. Een politiebureau werd bezet. Ze vergeleken hun positie zelfs met de Holocaust.’

Genomineerde politici, onder anderen Henk Bleker, Thierry Baudet en Geert Wilders, ‘schreeuwden de boze boeren naar de mond. In alle verhalen kwam niet één keer het lot van de miljoenen dieren in de vee-industrie ter sprake,’ klaagt Dier&Recht.


Massale diefstal van zadels bij manege in Heeze: 'Breng een track-and-trace-systeem aan'

23-11-2019 - 0 reacties Bij een particuliere manege in Heeze zijn vrijdagnacht dertien rijzadels gestolen. "Met grof geweld is de deur opengebroken", meldt een wijkagent.


Dodelijk paardenvirus teistert manege Lelystad: 'Het is echt eng'

18-10-2019 - 0 reacties In een manege in Lelystad is het dodelijke rhinovirus uitgebroken. Twee paarden zijn gestorven, tientallen dieren zijn in quarantaine geplaatst en niemand mag het terrein op. "We weten niet wat ons nog te wachten staat."


Dier&Recht: Hollandsche Manege behandelt paarden erbarmelijk

25-06-2019 - 0 reacties De manier waarop in de Hollandsche Manege in Amsterdam met paarden wordt omgegaan is erbarmelijk. De paarden staan bijna continu in hun eigen mest en urine, hebben veel te weinig ruimte en zien zelden of nooit buitenlucht.


Werk aan dak manege Den Ham ligt 3 weken na ongeluk nog steeds stil

25-03-2019 - 0 reacties DEN HAM - De aanleg van zonnepanelen bij Manege de Ruiterhoek in Den Ham ligt voorlopig stil. „Ik heb er op dit moment geen zicht op wanneer de werkzaamheden worden hervat. Het onderzoek loopt nog”, aldus Maarten de Groot van GroenLeven B.V. eind vorige week.


Manege verlost van droes: 'Onze pony's zijn weer rond en gezond'

05-03-2019 - 0 reacties Manege De Marneruiters in Kloosterburen is weer open. Begin dit jaar was een aantal paarden geveld door een verkoudheidsvirus en vervolgens brak de besmettelijke ziekte droes uit in de stallen.


Twee personen gewond na val door dak bij manege in Den Ham

05-03-2019 - 0 reacties DEN HAM - Bij een paardenmanage in Den Ham heeft dinsdagmorgen een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee personen vielen door het dak tijdens werkzaamheden.


Paardenvirus baart manege Zuiderwoude zorgen: "Er zijn paarden die het niet halen"

04-01-2019 - 0 reacties Manegehouders en paardeneigenaren in Zuiderwoude en omgeving houden hun hart vast: bij een paard op een manege in het dorp is een zeldzame variant van de paardenziekte vastgesteld. En die besmettelijke virusinfectie kan levensbedreigend zijn voor de dieren.


Uitslaande brand bij manege, paardenpension en renstal

27-12-2018 - 0 reacties Een manege, paardenpension en renstal in Leiden is getroffen door een grote uitslaande brand. Het vuur woedt in een loods waarin zich nog paarden zouden bevinden. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


Boeren- en boerinnenkalender worden vanavond gepresenteerd in Bathmen

05-10-2018 - 0 reacties In manege 't Ruiterkamp in Bathmen worden vanavond de boeren- en boerinnenkalender gepresenteerd. Drie Overijsselse boerinnen en één boer uit onze provincie staan erop afgebeeld.