Hond

Volg al het nieuws over Hond, een van de 15808 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Hond nieuwsbrief.

Hond nieuws

Boeren verliezen steun onder bevolking

22-12-2019 - 0 reacties Lastercampagne randstedelijke systeempers heeft effect
Kerstrapport Nederlandse Boeren, door bovenmeester Maurice de Hond (pdf). Hakken over de sloot, zoals dat heet. Ja, we weten het nu wel & kap eens met die trekkeroptochten vindt nu meer dan helft van Nederland. Kijken we naar de uitsplitsing per kiezers dan valt op dat slechts 4 % van de D66-stemmers nog enige sympathie voor De Boeren kan opbrengen. Dat zijn vermoedelijk ook de mensen die Keniaanse bloedboontjes kopen ipv Hollandse sperzieboontjes (altijd even eentje knakken), of onderstaande haatmails naar de Volkskrant sturen. Ondertussen zijn de supermarkten op weg naar gigantische recordomzetten met de kerst (meer dan een miljard). En de boer hij ploegde voort. Verzin een list, boeren!


Schapen doodgebeten bij Slappeterp: door een hond of een wolf?

05-12-2019 - 0 reacties In een weiland bij Slappeterp zijn deze week in twee nachten 24 schapen doodgebeten.


Indiase boer beschildert hond om apen af te schrikken

01-12-2019 - 0 reacties Boeren uit de Indiase regio Malenadu doen er alles aan om hun gewassen te beschermen tegen brutale apen. Eén boer heeft zelfs zijn hond voorzien van zwarte strepen. De trouwe viervoeter zou nu iets weg moeten hebben van een tijger.


Nederlandse ‘IS-hond’ Conan krijgt heldenontvangst bij Trump

31-10-2019 - 0 reacties De militaire werkhond Conan, die betrokken was bij de uitschakeling van IS-kopstuk Abu Bakr al-Baghdadi, krijgt een heldenontvangst in Washington. President Donald Trump zegt in een tweet dat de hond ‘ergens volgende week het Midden-Oosten verlaat om naar het Witte Huis te komen’. De hond werd in het Brabantse Best getraind.


Hond die meest beruchte terroristenleider pakte, is in Best getraind

30-10-2019 - 0 reacties De legerhond die zaterdag een belangrijke rol had in de jacht op Isis-leider Abu Bakr al-Baghdadi is korte tijd in Best opgeleid. Marco van Hoof van Hondenadvies Centrum Nederland herkende de vijfjarige reu meteen toen hij hem als held geëerd zag worden in het nieuws. "Die hebben we op 1-jarige leeftijd naar Best gehaald."


PvdD verliest dramatisch drie zetels in De Hond peiling

20-10-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren verliest in één week tijd abrupt drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Het virtuele verlies volgt na het vertrek van boegbeeld Marianne Thieme en het wegsturen van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel.


PvdD verliest dramatisch drie zetels in De Hond peiling

20-10-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren verliest in één week tijd abrupt drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Het virtuele verlies volgt na het vertrek van boegbeeld Marianne Thieme en het wegsturen van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel.


PvdD verliest dramatisch drie zetels in De Hond peiling

20-10-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren verliest in één week tijd abrupt drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Het virtuele verlies volgt na het vertrek van boegbeeld Marianne Thieme en het wegsturen van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel.


Mijn kat houdt wel/niet van mij

24-09-2019 - 0 reacties Hondenbezitters weten het zeker: hun hond houdt van hen. Katten zouden veel onafhankelijker en afstandelijker zijn en zich minder aan hun baasje hechten. Of toch niet?


Hoe een ‘mooi plaatje’ in de krant het schopte tot ruzie tussen boer en ballonvaarder

05-09-2019 - 19 reacties VARSSEVELD / MAARHEEZE - Van de ene op de andere dag de koeien onrustig en 's nachts ook nog eens de hond kwijt. De hond werd gelukkig nog teruggevonden, maar bleek kletsnat en kreupel. Twee andere honden hadden zich verstopt in een stal. Veeboer Robbert Steijvers uit het Brabantse Maarheeze begreep er helemaal niets van. Tot hij dinsdag een mooi plaatje in het Eindhovens Dagblad zag staan. Een ingezonden foto door een lezer met een landende luchtballon en toekijkende koeien. Zijn koeien!


Maak je op voor een heftig weekend met stormachtig weer

08-08-2019 - 0 reacties Het zomerweer van de afgelopen weken is even verdwenen. Sterker nog: komend weekend kunnen we onze borst natmaken. Er komt pittig weer aan, zegt Marjon de Hond van Buienradar.


‘Wolf doodt schaap’: regelmatig blijkt een hond de dader te zijn

05-08-2019 - 0 reacties Een wolf die schapen heeft aangevallen en gedood? Het blijkt regelmatig tóch het werk van een hond te zijn geweest.


'Het samenspel tussen hond en schaap: dat is gewoon prachtig'

10-05-2019 - 0 reacties 'Dit is het mooiste dat er is. Je kan wel een eindje gaan fietsen met de honden, maar daar zijn ze snel zat van. Dan kijken ze je aan: is dit het? En dit is hun lust en hun leven.'


Ongeneeslijke hondenziekte gevonden bij Nederlandse fokker

09-05-2019 - 0 reacties Bij een Nederlandse fokker zijn meerdere honden gevonden met een ongeneeslijke hondenziekte, die in zeer zeldzame gevallen ook mensen ziek kan maken. Het gaat om de ziekte brucellose, die wordt veroorzaakt door de bacterie Brucella canis.
Alle dierenartsen in Nederland krijgen een bericht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarin de toezichthouder waarschuwt voor de ziekte. In 2017 werd de ziekte ook al aangetroffen bij een aantal honden die waren geïmporteerd uit Oost-Europese landen. Deze uitbraak is voor zover bekend de eerste recente besmetting van in Nederland geboren honden. Brucellose kwam in principe niet voor in West- en Noord-Europa.
De ziekte werd gevonden bij een hond uit Rusland met ernstige rugklachten, die eigendom was van een Nederlandse fokker. Na onderzoek bleken meerdere honden van verschillende rassen en hun nageslacht besmet met de bacterie. Alle geïnfecteerde dieren hebben een spuitje gekregen. De NVWA probeert nu in contact te komen met mensen die een pup van de fokker hebben gekocht.
De bacterie wordt bij honden overgedragen via sperma, ontlasting, speeksel, de placenta, en vruchtwater. Pups kunnen besmet raken via moedermelk. Honden krijgen rug- en nekpijn van de ziekte. Gevolgen zijn onvruchtbaarheid, miskramen en moeite met plassen en poepen. De ziekte is niet dodelijk, maar beperkt honden volgens de NVWA "ernstig in het welzijn". Omdat honden er niet van kunnen genezen, worden ze meestal geëuthanaseerd.
Mensen
Mensen met brucellose krijgen langdurige koorts, die in vlagen kan terugkomen. Ook kan de ziekte hoofdpijn, vermoeidheid, lusteloosheid, zweten en gewrichtsklachten veroorzaken. De ziekte is behandelbaar met antibiotica, maar die werken niet altijd, schrijft het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu op zijn website. Behandeling is vooral lastig als de ziekte laat wordt ontdekt.
Overdracht van dier op mens komt zelden voor. Er zijn volgens de NVWA geen meldingen van besmettingen in Nederland, "ook niet bij mensen die intensief contact hadden met besmette honden". In de literatuur van de laatste 50 jaar zijn wereldwijd een aantal gevallen bekend, meldt de NVWA.


Het alpaca-effect: steeds meer mensen verdienen er geld aan

06-05-2019 - 0 reacties De afgelopen jaren zijn ze bijna niet te missen op sociale media: alpaca's. Dat de Zuid-Amerikaanse dieren populair zijn, is ook goed te zien in het aantal alpaca-boerderijen. Nederland telt inmiddels 130 boerderijen met minimaal tien alpaca's, een verdubbeling sinds 2014.

Er draait inmiddels een ware industrie rondom het knuffelgehalte van de alpaca. Mensen kunnen op de boerderijen met de alpaca's lopen, knuffelen of zelfs aan yoga doen in een wijde vol alpaca's.
Alpaca-fokker Willem-Mathijs van der Aa is een aantal jaar geleden zelf begonnen om wandelingen aan te bieden met zijn alpaca's. Inmiddels telt zijn kudde 33 dieren.

In deze video zie je hoe Willem-Mathijs geld verdient aan zijn dieren én hoe er een nieuw veulen op zijn boerderij wordt geboren:
Op Marktplaats is sinds januari 2018 ruim 300.000 keer gezocht op het woord 'alpaca'. "Van de advertenties met het woord 'alpaca' dat nu op de site staat, bestaat een groot deel ook uit advertenties met woningdecoratie, producten met alpacawol, speciale kammen en borstels voor alpaca's, maar ook bijvoorbeeld workshops alpaca knuffelen", laat de verkoopsite weten.
Hond van de buurman

Er lopen volgens Rogier van Bree, werkzaam bij de Alpaca Association Benelux, zo'n 2000 alpaca's rond in Nederland. "Een trend hierin is dat naast grote boerderijen ook steeds meer particulieren drie tot vijf alpaca's in hun hobbyweide willen hebben."

Dat is een risico, zegt dierwetenschapper Sarah Pesie. "De toenemende populariteit van de alpaca's heeft als risico dat ze impulsief worden aangeschaft en vervolgens door onkunde hun welzijn in het geding komt. Het moet duidelijk zijn dat alpaca's veel ruimte, een droge stal en een kudde nodig hebben."

Pesie vervolgt: "Mensen herkennen de emoties van de dieren vaak niet. Als je de alpaca's ziet trekken aan de leiband, schrikken of zich afwenden bij aanrakingen, dan wil zo'n dier eigenlijk niet mee. Je kan dan beter de hond van je buurman meenemen op een lange wandeling, die beleeft er waarschijnlijk meer plezier aan."


Gratis uitdeelbare ‘neospora-flyer’ voor LTO-leden

25-04-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

LTO maakte een Neospora-flyer met informatie voor hondenbezitters over het uitlaten van de hond. Doel is om de hondenbezitter bewust te maken van de gevaren van hun hond in de wei voor de gezondheid van de melkkoe.


Regeringspartijen verliezen 40 procent

10-03-2019 - 8 reacties

Originele beschrijving

Regeringspartijen VVD, CDA en D66 verliezen volgens de jongste peiling van Maurice de Hond ruim 40 procent van hun kiezers. Omdat de meeste landelijke partijen hun eigen kiezers minder goed aan zich binden, tekent zich ook in de aanloop naar de Provinciale-Statenverkiezingen op 20 maart een verdere opkomst van de lokale en regionale partijen af, aldus De Hond. Zij lijken daarin 3 procent van de stemmen te gaan halen. De Hond zag alleen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2002 bij zoveel partijen zulke lage cijfers van kiezers die aangeven hun partij trouw te blijven.


Roep om landelijk meldpunt voor dood gevonden dieren

24-02-2019 - 0 reacties Petitietekenaars pleiten voor een landelijk meldpunt voor dood gevonden huisdieren. Het zou te vaak voorkomen dat baasjes niet weten wat hun vermiste hond of kat is overkomen. Ze blijven eindeloos zoeken en hopen dat hun trouwe viervoeter plots weer aan komt lopen, terwijl hun maatje allang onder de grond ligt.


Boer moet nabestaanden half miljoen betalen na dodelijke koeienaanval

22-02-2019 - 2 reacties Een boer uit Tirol moet aan de nabestaanden van een Duitse vrouw een schadevergoeding van 490.000 euro betalen. Doordat hij onzorgvuldig was, kon het gebeuren dat het slachtoffer in 2014 door zijn koeien werd vertrapt.
De 45-jarige toeriste uit Bad Dürkheim liet in juli 2014 haar hond uit op een wandelpad door een weide in het Pinnisdal. Ze passeerde de kudde aanvankelijk zonder problemen. Even later begonnen enkele dieren de vrouw toch te achtervolgen, waarna ze haar op de hoorn namen en op de grond gooiden. Daar werd ze door de hele kudde vertrapt. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De hond wist te ontsnappen.
Volgens de rechter had de boer de koeien achter een hek moeten plaatsen. Hij had wel borden neergezet, met daarop een waarschuwing voor de koeien die agressief konden zijn vanwege hun kalfjes, maar die voorzorgsmaatregel deed de rechter af als onvoldoende.
De advocaat van de eigenaar is het niet eens met de uitspraak, want dat zou volgens hem betekenen dat alle wandelpaden omheind moeten worden. Die lopen in Oostenrijk namelijk vaak over land waarop ook koeien grazen. Hij zegt dat de uitspraak vooral voor de veehouders in de Alpen grote gevolgen kan hebben. De boer heeft al laten weten dat hij in beroep gaat.


35 doodgeboren lammetjes door bijtende hond in Witterveld

07-01-2019 - 0 reacties De schaapskudde van Landschapsbeheer Witterveld lijdt nog steeds onder de aanval van een herdershond. 35 lammetjes werden doodgeboren en de nog levende zijn veel te klein.