Partij Voor De Dieren

Volg al het nieuws over Partij Voor De Dieren, een van de 18505 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Partij Voor De Dieren nieuwsbrief.

Partij Voor De Dieren nieuws

Steun voor grens aan Drentse bollenteelt groeit

13-01-2022 - 0 reacties Steeds meer fracties in Provinciale Staten van Drenthe zien mogelijkheden om grenzen te stellen aan het bollenareaal in die provincie. Na D66, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en SP spreken nu ook ChristenUnie en CDA zich hier voor uit.


Thieme gaat wetenschappelijk bureau Partij voor de Dieren leiden

06-01-2022 - 0 reacties Voormalig Partij voor de Dieren-leider Marianne Thieme is directeur geworden van het wetenschappelijk bureau van de partij. Sinds deze maand is ze directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF). Ze heeft daar Karen Soeters opgevolgd, die eind november bekendmaakte te stoppen.


Column: Boeren in Afrika hebben baat bij Nederlandse kennis

15-12-2021 - 0 reacties Tweede Kamerlid Christine Teunissenvan de Partij voor de Dieren zegt: „waarom zou een Afrikaanse boer van Nederland moeten leren hoe ze een koe moeten melken. Dat kunnen ze toch prima zelf?"


Column: Boeren in Afrika hebben baat bij Nederlandse kennis

14-12-2021 - 0 reacties Tweede Kamerlid Christine Teunissenvan de Partij voor de Dieren zegt: „waarom zou een Afrikaanse boer van Nederland moeten leren hoe ze een koe moeten melken. Dat kunnen ze toch prima zelf?"


'Landelijk onderzoek nodig naar opeenstapeling bestrijdingsmiddelen'

13-12-2021 - 0 reacties Er moet snel een grondig landelijk onderzoek komen naar 'opstapelingseffecten' van gewasbeschermingsmiddelen. Dat willen GroenLinks, PvdA, D66, Partij voor de Dieren, de SP en Sterk Lokaal in Provinciale Staten. De problematiek moet hoog op de politieke agenda vinden de partijen. Zij zien steeds meer bewijzen dat de middelen gevolgen hebben voor gezondheid en natuur. Maar wat doen die middelen dan in combinatie met elkaar?


Partij voor de Dieren wil afsteken vuurwerk bij natuurgebieden verbieden: 'Vogels schrikken enorm tijdens jaarwisseling'

13-12-2021 - 0 reacties Vuurwerk doet vogels schrikken en stoort egels en vleermuizen tijdens de winterslaap. De Partij voor de Dieren wil een verbod op vuurwerk bij natuurgebieden.


'Besteed landbouwgeld anders, om groene en duurzame omslag mogelijk te maken'

08-12-2021 - 0 reacties De 800 miljoen euro aan Europees geld voor de landbouw moet anders worden ingezet. Anders kan de landbouw geen omslag maken naar groener en duurzamer produceren. Die oproep doen 66 fracties in de verschillende Provinciale Staten aan landbouwminister Carola Schouten. 214 statenleden uit alle provincies van GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, D66, ChristenUnie, SP, Denk, De Partij voor het Noorden en Lokaal Brabant vinden dat boeren 'geholpen moeten worden om uit de ratrace van intensivering en schaalvergroting te kunnen stappen'.


Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij toekomst van Groningen Airport Eelde op waterstof. 'Steek niet langer provinciaal geld in bodemloze put'

21-10-2021 - 0 reacties Stoppen met luchtfietserij en niet langer provinciaal geld steken in de bodemloze put van Groningen Airport Eelde. Dat stelt de Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Groningen. Zij gaat vragen stellen aan het college van Gedeputeerde Staten over de plannen om het vliegveld volledig op waterstof te laten draaien.


"Gewasbeschermingsmotie mist cruciale randvoorwaarden voor ondernemer"

08-10-2021 - 0 reacties Deze week stemde de Tweede Kamer in met een motie van de Partij voor de Dieren. In de ontraden motie bepleit het Kamerlid Leonie Vestering voor een plan met tussendoelen voor uitfasering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Helma Verberkt schrijft erover namens Glastuinbouw Nederland in een…


Nederlandse miljardair spekt na D66 en PvdD ook Duitse Groenen

07-09-2021 - 0 reacties De Nederlandse miljardair Steven Schuurman, die eerder forse donaties gaf aan D66 en de Partij voor de Dieren, heeft 1,25 miljoen euro overgemaakt aan de Duitse Groenen. Het is de grootste donatie ooit voor de Duitse milieupartij, kort voor de parlementsverkiezingen van deze maand.


Partij voor de Dieren roept Hullabaloo op geen vuurwerk af te steken. 'Zeer schadelijk voor mens, dier en milieu'

02-08-2021 - 0 reacties De afdeling Groningen van de Partij voor de Dieren roept de organisatie van het festival Hullabaloo op vooral geen vuurwerk af te steken.


Partij voor de Dieren op de bres tegen veelbesproken wolvenhek bij Boijl

05-07-2021 - 2 reacties De afdelingen Friesland en Drenthe van de Partij voor de Dieren hebben zich uitgesproken tegen het demonstratiewolvenhek, dat langs het Natura2000-gebied bij het Drents-Friese Wold geplaatst is. Volgens de politieke partij is het wolvenhek een ‘schijnoplossing’.


Video | Ouwehand (PvdD): 'Degene die het land bestuurt, moet te vertrouwen zijn'

18-05-2021 - 0 reacties Esther Ouwehand, van de Partij voor de Dieren, pleit voor een verandering in de bestuurscultuur. Ze vindt dat degene die het land leidt, ook te vertrouwen moet zijn. Dat zei ze na afloop van haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer.


Motie Partij voor de Dieren: ‘Schiet wasberen niet langer af maar laat ze opvangen’

09-04-2021 - 0 reacties DEN BOSCH/VUGHT - Marco van der Wel van de Partij voor de Dieren wil een halt toeroepen aan het huidige afschietbeleid voor wasberen. Tijdens de vergadering vandaag van de Provinciale Staten dient hij een motie in waarin hij verzoekt wasberen voortaan op te vangen én voor deze opvang geld beschikbaar te stellen.


Partij voor de Dieren wil in kabinet met D66, PvdA en GroenLinks (en misschien VVD)

23-03-2021 - 0 reacties Vandaag is het de beurt aan de kleinere partijen om hun wensen voor een nieuw kabinet kenbaar te maken bij de verkenners. Met name ChristenUnie, Volt en JA21 lijken kans te maken op een plekje aan de onderhandelingstafel.


Het gaat goed met de Partij voor de Dieren, al is de pandemie een stoorzender

14-03-2021 - 0 reacties Campagne in coronatijd: het is behelpen. Bijeenkomsten organiseren is not done, maar Partij voor de Dieren ging een paar dagen door het land met de Klimaattour.


Esther Ouwehand, zonder dieren heb je geen kringlooplandbouw

12-03-2021 - 0 reacties BLADEL - Een biologische melkveehoudster richt zich tot Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. ‘Jij wil liefst iedereen van het vlees af’.


Partij voor de Dieren wil de boel laten kantelen

12-03-2021 - 0 reacties "Steeds meer mensen realiseren zich dat de klimaatcrisis moet worden gestopt. Maar we moeten niet doorgaan met hier en daar een beetje klimaatbeleid en een beetje natuurbeleid, want dat gaat vroeg of laat fout."
Dat zei Partij voor de Dieren-lijsttrekker Ouwehand bij de NOS. Volgens haar moet "de boel echt kantelen en moeten taboes worden doorbroken. Ze voegde eraan toe dat "we niet oneindig economisch kunnen groeien op een planeet die niet meegroeit". Ouwehand was eerst te gast in het NOS Radio ! Journaal en daarna beantwoordde ze vragen in een NOS-uitzending op Facebook en YouTube.
Risicofactoren
De lijsttrekker benadrukte dat virologen er al decennia op wijzen dat virussen van dieren op mensen overspringen. "We moeten niet alleen naar hen luisteren als er een virusinfectie is uitgebroken, maar ook hun waarschuwingen serieus nemen." Ze wil dat de bio-industrie verdwijnt en dat de natuur "echt' wordt beschermd. Want volgens haar zijn dat de twee grote risicofactoren voor pandemieën.
Ouwehand vindt ook dat in het coronabeleid het 'mentale welzijn' zwaarder moet meewegen. Volgens haar had het sluiten van de scholen een te hoge prijs en ze is ook tegen de avondklok.
Naam wordt niet veranderd
Ouwehand ging ook nog eens in op de vraag van veel mensen of de naam van de partij niet moet worden veranderd, omdat die zou afschrikken. Ze is daar niet voor. Volgens Ouwehand prikkelt de naam mensen om anders te denken . "De Partij voor de Dieren is de enige die zegt dat we ecocentraal moeten denken, dus niet vanuit de westerse mens en zijn kortetermijnbelangen, maar vanuit het belang van een leefbare aarde voor mens en dier." Ze benadrukte dat mensen verweven zijn met het andere leven op aarde."
Ook de Partij voor de Dieren vindt dat er de komende tien jaar een miljoen woningen bij moeten komen, "maar niet op de manier van veel andere partijen". Ouwehand wil de vee-industrie met 75 procent verminderen. Een deel van de daardoor vrijgekomen grond moet worden "teruggegeven" aan de natuur. En een ander deel kan worden benut om woningen te bouwen aan de rand van bestaande kernen. Ook zou vrijkomende kantoorruimte kunnen worden benut.
Niet meeregeren bij symptoombestrijding
De Partij voor de Dieren zou graag willen meeregeren, als er een meerderheid is voor een groen en progressief beleid. Ouwehand wil dat aanjagen vanuit een kabinet, maar als dat niet kan vanuit de oppositie. Ze ziet het als haar opdracht om de luis in de pels te blijven. "Ook partijen als VVD en CDA moeten erkennen dat hoe langer je wacht met klimaatmaatregelen hoe moeilijker het wordt. Aan een kabinet dat alleen aan symptoombestrijding doet, gaan we niet meewerken. "De Partij voor de Dieren is klaar om te reageren, maar de vraag is of andere partijen klaar zijn om te regeren met ons."
Als mogelijke coalitiepartners noemde Ouwehand SP, GroenLinks, PvdA en D66.


LIVE | Esther Ouwehand (PvdD) in gesprek met Twente en de Achterhoek

11-03-2021 - 0 reacties ENSCHEDE - Van Torentje naar Torentje is deze donderdag vanaf 10.45 uur opnieuw live vanuit Enschede. Deze keer met Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Peter Timmerman van de Universiteit Twente en Tubantia-journalist Fardau Wagenaar leiden het gesprek en voelen de lijsttrekker aan de tand.


Toekomst van de landbouw: ‘Hef organisaties als Staatsbosbeheer op en laat boeren natuur beheren’

09-03-2021 - 0 reacties In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken en vergroening. Vandaag aflevering 7: hoe ziet de toekomst van de boer eruit? Aan het woord Roelof Bisschop (SGP) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren).