Partij Voor De Dieren

Partij Voor De Dieren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Partij Voor De Dieren nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Partij Voor De Dieren nieuws

Video | Ouwehand (PvdD): 'Degene die het land bestuurt, moet te vertrouwen zijn'

18-05-2021 - 0 reacties Esther Ouwehand, van de Partij voor de Dieren, pleit voor een verandering in de bestuurscultuur. Ze vindt dat degene die het land leidt, ook te vertrouwen moet zijn. Dat zei ze na afloop van haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer.


Motie Partij voor de Dieren: ‘Schiet wasberen niet langer af maar laat ze opvangen’

09-04-2021 - 0 reacties DEN BOSCH/VUGHT - Marco van der Wel van de Partij voor de Dieren wil een halt toeroepen aan het huidige afschietbeleid voor wasberen. Tijdens de vergadering vandaag van de Provinciale Staten dient hij een motie in waarin hij verzoekt wasberen voortaan op te vangen én voor deze opvang geld beschikbaar te stellen.


Partij voor de Dieren wil in kabinet met D66, PvdA en GroenLinks (en misschien VVD)

23-03-2021 - 0 reacties Vandaag is het de beurt aan de kleinere partijen om hun wensen voor een nieuw kabinet kenbaar te maken bij de verkenners. Met name ChristenUnie, Volt en JA21 lijken kans te maken op een plekje aan de onderhandelingstafel.


Het gaat goed met de Partij voor de Dieren, al is de pandemie een stoorzender

14-03-2021 - 0 reacties Campagne in coronatijd: het is behelpen. Bijeenkomsten organiseren is not done, maar Partij voor de Dieren ging een paar dagen door het land met de Klimaattour.


Esther Ouwehand, zonder dieren heb je geen kringlooplandbouw

12-03-2021 - 0 reacties BLADEL - Een biologische melkveehoudster richt zich tot Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. ‘Jij wil liefst iedereen van het vlees af’.


Partij voor de Dieren wil de boel laten kantelen

12-03-2021 - 0 reacties "Steeds meer mensen realiseren zich dat de klimaatcrisis moet worden gestopt. Maar we moeten niet doorgaan met hier en daar een beetje klimaatbeleid en een beetje natuurbeleid, want dat gaat vroeg of laat fout."
Dat zei Partij voor de Dieren-lijsttrekker Ouwehand bij de NOS. Volgens haar moet "de boel echt kantelen en moeten taboes worden doorbroken. Ze voegde eraan toe dat "we niet oneindig economisch kunnen groeien op een planeet die niet meegroeit". Ouwehand was eerst te gast in het NOS Radio ! Journaal en daarna beantwoordde ze vragen in een NOS-uitzending op Facebook en YouTube.
Risicofactoren
De lijsttrekker benadrukte dat virologen er al decennia op wijzen dat virussen van dieren op mensen overspringen. "We moeten niet alleen naar hen luisteren als er een virusinfectie is uitgebroken, maar ook hun waarschuwingen serieus nemen." Ze wil dat de bio-industrie verdwijnt en dat de natuur "echt' wordt beschermd. Want volgens haar zijn dat de twee grote risicofactoren voor pandemieën.
Ouwehand vindt ook dat in het coronabeleid het 'mentale welzijn' zwaarder moet meewegen. Volgens haar had het sluiten van de scholen een te hoge prijs en ze is ook tegen de avondklok.
Naam wordt niet veranderd
Ouwehand ging ook nog eens in op de vraag van veel mensen of de naam van de partij niet moet worden veranderd, omdat die zou afschrikken. Ze is daar niet voor. Volgens Ouwehand prikkelt de naam mensen om anders te denken . "De Partij voor de Dieren is de enige die zegt dat we ecocentraal moeten denken, dus niet vanuit de westerse mens en zijn kortetermijnbelangen, maar vanuit het belang van een leefbare aarde voor mens en dier." Ze benadrukte dat mensen verweven zijn met het andere leven op aarde."
Ook de Partij voor de Dieren vindt dat er de komende tien jaar een miljoen woningen bij moeten komen, "maar niet op de manier van veel andere partijen". Ouwehand wil de vee-industrie met 75 procent verminderen. Een deel van de daardoor vrijgekomen grond moet worden "teruggegeven" aan de natuur. En een ander deel kan worden benut om woningen te bouwen aan de rand van bestaande kernen. Ook zou vrijkomende kantoorruimte kunnen worden benut.
Niet meeregeren bij symptoombestrijding
De Partij voor de Dieren zou graag willen meeregeren, als er een meerderheid is voor een groen en progressief beleid. Ouwehand wil dat aanjagen vanuit een kabinet, maar als dat niet kan vanuit de oppositie. Ze ziet het als haar opdracht om de luis in de pels te blijven. "Ook partijen als VVD en CDA moeten erkennen dat hoe langer je wacht met klimaatmaatregelen hoe moeilijker het wordt. Aan een kabinet dat alleen aan symptoombestrijding doet, gaan we niet meewerken. "De Partij voor de Dieren is klaar om te reageren, maar de vraag is of andere partijen klaar zijn om te regeren met ons."
Als mogelijke coalitiepartners noemde Ouwehand SP, GroenLinks, PvdA en D66.


LIVE | Esther Ouwehand (PvdD) in gesprek met Twente en de Achterhoek

11-03-2021 - 0 reacties ENSCHEDE - Van Torentje naar Torentje is deze donderdag vanaf 10.45 uur opnieuw live vanuit Enschede. Deze keer met Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Peter Timmerman van de Universiteit Twente en Tubantia-journalist Fardau Wagenaar leiden het gesprek en voelen de lijsttrekker aan de tand.


Toekomst van de landbouw: ‘Hef organisaties als Staatsbosbeheer op en laat boeren natuur beheren’

09-03-2021 - 0 reacties In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken en vergroening. Vandaag aflevering 7: hoe ziet de toekomst van de boer eruit? Aan het woord Roelof Bisschop (SGP) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren).


Partij voor de Dieren komt met slachtbelasting

05-03-2021 - 0 reacties De Partij voor de Dieren vindt dat de belasting die vee oplevert voor het milieu doorberekend moet worden en bepleit een slachttaks.


Esther Ouwehand: ‘Intensieve veehouderij is tikkende tijdbom voor volgende pandemie’

26-02-2021 - 47 reacties De Partij voor de Dieren wil best met de VVD in een coalitie stappen, zegt lijsttrekker Esther Ouwehand. ,,Als Rutte bereid is om het aantal dieren met 50 procent te verlagen, zeg ik: dat is een mooi begin, laten we praten.’’


Ouwehand: ‘Nu we opgesloten zitten door corona gaan mensen anders naar dierentuinen kijken’

24-02-2021 - 0 reacties Lijsttrekker Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren denkt dat Nederlanders door corona anders naar dierentuinen zullen kijken. ,,Door corona hebben mensen gemerkt dat het vervelend is om opgesloten te zitten", zei ze vanmiddag tijdens De Lijsttrekkers.


Verkiezingsprogramma: Waar staat de Partij voor de Dieren voor?

23-02-2021 - 0 reacties Waar staat de Partij voor de Dieren van lijsttrekker Esther Ouwehand voor? NU.nl biedt je een overzicht van het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren zodat je tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart goed geïnformeerd het stemhokje in gaat.


Dassenkwestie Roermond: aangifte wegens dierenmishandeling

16-02-2021 - 0 reacties Fractievoorzitter van de Limburgse Partij voor de Dieren (PvdD) Pascale Plusquin heeft dinsdag aangifte gedaan tegen de provincie Limburg wegens dierenmishandeling.


Ouwehand: PvdD is klaar om mee te regeren

07-02-2021 - 35 reacties De Partij voor de Dieren is bereid om mee te gaan regeren. Tot nu toe hield lijsttrekker Esther Ouwehand de boot af. Maar onder invloed van de coronaccrisis ziet zij toch mogelijkheden voor een groen en progressief kabinet.

Ouwehand zei een paar maanden geleden nog dat haar partij niet zo nodig in een regering hoeft, omdat PvdD een actiepartij is. Maar in deze coronatijd zijn veel partijen anders gaan denken over bijvoorbeeld zoönosen, infectieziekten die van dier op mens overspringen, merkt ze in de Tweede Kamer.

Aanjager in de Tweede Kamer
Dit geeft haar de hoop dat ze een forse krimp van het aantal dieren in de veehouderij kan afdwingen, zei Ouwehand in het tv-programma Buitenhof. "De Partij voor de Dieren is klaar om te regeren. De vraag is alleen of andere partijen klaar zijn om met ons te regeren."
Naar haar idee zijn de perspectieven daarop hoopgevender geworden. Maar als de aanpak van de bioindustrie geen prioriteit krijgt "blijven wij de aanjager in de Tweede Kamer."

Ouwehand zegt bereid te zijn om compromissen te sluiten in een formatie. Zo wil ze praten over een inkrimping van de veestapel van 50 procent "in één mooie grote stap". In het verkiezingsprogramma spreekt de Partij voor de Dieren nog over een inkrimping van 75 procent.


‘Als vogelgriep muteert, wordt dat een groter probleem dan corona’

04-02-2021 - 0 reacties Als de vogelgriep de overstap maakt naar mensen, kan dat voor nog veel grote problemen zorgen dan de huidige coronapandemie. Dat zei de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Esther Ouwehand woensdag bij Op1. “Ab Osterhaus heeft belangrijk onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de vogelgriep, die ieder jaar terugkeert in Nederland, binnen een paar […]


Dierenpark in Lochem komt er niet, na protest Partij voor de Dieren

18-01-2021 - 0 reacties LOCHEM - Het Warnsveldse bedrijf Zoo Consulants gaat toch geen dierentuin beginnen in Lochem. Ze wilde er exotische beesten plaatsen met een 'natuurbelevingscentrum', maar daar is een stokje voor gestoken.


Voedsel en warenautoriteit gaat varkensstal van ‘baron’ in Lierop controleren

15-01-2021 - 0 reacties LIEROP - De grote varkensstal van Adriaan Straathof in Lierop wordt binnenkort gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat zegt het provinciebestuur in reactie op vragen van de Partij voor de Dieren.


Partij voor de Dieren Groningen roept provincie op om ontheffing voor vangen van muskusratten in te trekken

06-01-2021 - 12 reacties De Statenfractie van de Partij voor de Dieren Groningen roept de provincie op om de ontheffing voor het vangen van muskusratten in te trekken. Volgens de partij lopen bevers en otters het risico gedood te worden.


Partij voor de Dieren wil 'fluitende verkeersborden' in Haagse parken

22-12-2020 - 0 reacties De Partij voor de Dieren wil vogelhuizen of insectenhotels in de verkeersborden in stadsparken stoppen. Deze 'fluitende' verkeersborden moeten de natuur gaan verrijken.


Partij voor de Dieren en SP Groningen: 'Geen windmolens op zeedijk Eems-Dollard'

02-12-2020 - 0 reacties De Statenfracties van de Partij voor de Dieren en SP willen dat de provincie Groningen zich uitspreekt tegen het plaatsen van windturbines op de zeedijk langs de Eems-Dollard.