Pvdd

Pvdd is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Pvdd en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Pvdd nieuws

Video | Ouwehand (PvdD): 'Degene die het land bestuurt, moet te vertrouwen zijn'

18-05-2021 - 0 reacties Esther Ouwehand, van de Partij voor de Dieren, pleit voor een verandering in de bestuurscultuur. Ze vindt dat degene die het land leidt, ook te vertrouwen moet zijn. Dat zei ze na afloop van haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer.


LIVE | Esther Ouwehand (PvdD) in gesprek met Twente en de Achterhoek

11-03-2021 - 0 reacties ENSCHEDE - Van Torentje naar Torentje is deze donderdag vanaf 10.45 uur opnieuw live vanuit Enschede. Deze keer met Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Peter Timmerman van de Universiteit Twente en Tubantia-journalist Fardau Wagenaar leiden het gesprek en voelen de lijsttrekker aan de tand.


Techondernemer Steven Schuurman schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

04-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG - D66 en Partij voor de Dieren hebben voor hun verkiezingscampagne een gulle gift gekregen van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD heeft hij deze week 350.000 euro overgemaakt en D66 kan maar liefst 1 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. De 45-jarige Schuurman, rijk geworden met onder meer de beursgang van softwarebedrijf Elastic, zegt in dagblad Trouw dat hij met het geld de klimaatplannen van de partijen wil steunen.


Dassenkwestie Roermond: aangifte wegens dierenmishandeling

16-02-2021 - 0 reacties Fractievoorzitter van de Limburgse Partij voor de Dieren (PvdD) Pascale Plusquin heeft dinsdag aangifte gedaan tegen de provincie Limburg wegens dierenmishandeling.


Ouwehand: PvdD is klaar om mee te regeren

07-02-2021 - 35 reacties De Partij voor de Dieren is bereid om mee te gaan regeren. Tot nu toe hield lijsttrekker Esther Ouwehand de boot af. Maar onder invloed van de coronaccrisis ziet zij toch mogelijkheden voor een groen en progressief kabinet.

Ouwehand zei een paar maanden geleden nog dat haar partij niet zo nodig in een regering hoeft, omdat PvdD een actiepartij is. Maar in deze coronatijd zijn veel partijen anders gaan denken over bijvoorbeeld zoönosen, infectieziekten die van dier op mens overspringen, merkt ze in de Tweede Kamer.

Aanjager in de Tweede Kamer
Dit geeft haar de hoop dat ze een forse krimp van het aantal dieren in de veehouderij kan afdwingen, zei Ouwehand in het tv-programma Buitenhof. "De Partij voor de Dieren is klaar om te regeren. De vraag is alleen of andere partijen klaar zijn om met ons te regeren."
Naar haar idee zijn de perspectieven daarop hoopgevender geworden. Maar als de aanpak van de bioindustrie geen prioriteit krijgt "blijven wij de aanjager in de Tweede Kamer."

Ouwehand zegt bereid te zijn om compromissen te sluiten in een formatie. Zo wil ze praten over een inkrimping van de veestapel van 50 procent "in één mooie grote stap". In het verkiezingsprogramma spreekt de Partij voor de Dieren nog over een inkrimping van 75 procent.


Fractievoorzitter PvdD wil opheldering uitstoot biomassacentrale Amsterdam

19-01-2021 - 0 reacties Fractievoorzitter Johan van Lammeren van de Partij van de Dieren (PvdD) heeft het Amsterdamse college om opheldering gevraagd, omdat de biomassacentrale volgens een milieudeskundige acht keer te veel ammoniak uitstoot. Volgens het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) laten de metingen echter zien dat de nieuwe bio-energiecentrale voldoet aan de wettelijke uitstootnormen.


Partij voor de Dieren in Groningen wil jachtverbod om verdere verspreiding vogelgriep te voorkomen

16-11-2020 - 0 reacties GRONINGEN - De fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) in Provinciale Staten van Groningen vragen Gedeputeerde Staten een jachtverbod in te stellen om verder verspreiding van de vogelgriep te voorkomen.


PvdD wil spoeddebat in raad over perikelen biomassacentrale AEB

16-09-2020 - 0 reacties De Amsterdamse afdeling van de Partij voor de Dieren wil dat de gemeenteraad een spoeddebat houdt over nieuwe problemen bij afvalverbrander AEB, waarvan de gemeente Amsterdam de enige aandeelhouder is. Het gaat om de gloednieuwe biomassacentrale van AEB die in juli is geopend. Daarvan is de milieuvergunning niet in orde, meldt de partij onder verwijzing naar een artikel in Het Financieele Dagblad.


'Stalbezettingen schieten alle doelen voorbij', dierenactivist krijgt weinig begrip

13-05-2020 - 0 reacties Een dierenactivist die deelnam aan de geruchtmakende stalbezetting in Boxtel, deed precies een jaar later zijn verhaal tegenover Omroep Brabant. De Brabantse politiek toont geen begrip voor zijn daden en sommige partijen eisen zwaardere straffen en maatregelen om escalatie te voorkomen als het nog een keer voorkomt.
De dierenactivist vertelde aan Omroep Brabant hoe de stalbezetting ging en dat dit een bedrijfsrisico van veehouders is. Verder wordt duidelijk dat actiegroep Meat the Victims het niet bij de bezetting in Boxtel wil houden.
PVV Brabant en Christenunie-SGP zijn woedend op de dierenactivist en Meat the Victims. PVV’er Maikel Boon heeft met stijgende woede het artikel gelezen en de video bekeken: "Zeker als je dan hoort dat de varkens gewond zijn geraakt tijdens de bezetting. Die man is op zijn vingers getikt door de rechter en hij heeft er totaal geen spijt van. Ze zouden het zelfs zo weer doen. Onbegrijpelijk."
Hermen Vreugdenhil, voorman van Christenunie-SGP, noemt de uitspraken een provocatie. "Die man is veroordeeld en nu praat hij zijn daden goed. De overheid moet heel helder zijn dat dit echt niet kan en de volgende keer keihard ingrijpen. Anders is het hek van de dam."
Beide partijen willen dat de overheid met een reactie komt. Vreugdenhil wil dat de burgemeesters in Brabant met een reactie komen. "Dat wil ik om nieuwe escalaties te voorkomen. We zijn voor de veiligheid van ondernemers. We moeten direct optreden als dit nog een keer gebeurt."
Maar hij pleit er ook voor om het hoofd koel te houden. "'We pakken de riek als het nog eens gebeurt', staat online te lezen, maar dat moeten we dus niet doen, we moeten escalatie echt voorkomen."
De PVV wil dat er veel zwaardere straffen worden opgelegd. ''Straffen die wel afschrikken, want dat heeft het nu niet gedaan."

Begrip maar geen steun
De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft begrip voor de dierenactivisten maar steunt ze niet. "Wij proberen de intensieve veehouderij te stoppen via de politiek, niet via een stalbezetting," zegt Marco van Wel, "maar ik begrijp de frustratie zeker. De dieren leven in slechte omstandigheden maar de minister doet elke misstand af als een incident." En dat zorgt volgens hem voor dit soort reacties.

PvdD en GroenLinks denken dat de actie en het dreigen met nieuwe bezettingen eerder averechts werken. "Je kunt een individuele veehouder niet afrekenen op het landbouwsysteem in Nederland'', zegt Hagar Roijackers namens GroenLinks. "Deze bezetting en de dreigementen nu schieten alle doelen voorbij." Ook volgens GroenLinks is stalbezetting nooit toegestaan.
Roijackers pleit voor meer politie in het buitengebied. "De laatste jaren is het aantal agenten daar flink teruggeschroefd maar we hebben echt meer ogen en oren nodig in het buitengebied." De partij wil zo dierenactivisten, maar ook drugsdumpingen en illegale bemesting tegengaan. Vrijdag wil Roijackers dat aankaarten in Provinciale Staten.
LachwekkendDe varkenshouders worden vertegenwoordigd door Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Linda Jansen, voorzitter van POV, reageert lacherig op de uitspraken van de dierenactivist. "De vergelijking tussen de varkens en een hond in een warme auto slaat nergens op. Wij verzorgen de dieren goed."
Dat invallen een bedrijfsrisico zijn vindt Jansen belachelijk. "Dit heeft hele grote impact gehad. Het is echt een heel groot trauma geweest voor de boer en zijn familie. Het is alsof een grote groep mensen je huis binnen komt vallen omdat ze het met de wetgeving niet eens zijn.’’

Jansen benadrukt dat stalbezettingen hen nooit dichter bij elkaar zullen brengen. ‘’Maar met Meat the Victims is toch niet te praten, want die willen alleen maar dat alle varkenshouders uit Nederland verdwijnen.’’

Veehouder Jeroen van Sleuwen reageerde eerder vandaag ook al op de uitspraken van dierenactivist Robin.
Bekijk in de video het verhaal van de dierenactivist:


Linkse oppositie boos over uitlekken stikstofplannen

21-04-2020 - 3 reacties DEN HAAG (ANP) - Linkse oppositiepartijen zijn niet blij met de manier waarop de nieuwe plannen voor de stikstofcrisis zijn uitgelekt. De Partij voor de Dieren (PvdD), GroenLinks, de Partij van de Arbeid (PvdA) en de SP hebben daarom Kamervragen gesteld.


Opgestapt PvdD-Kamerlid wilde eigenlijk voor zichzelf gaan

05-02-2020 - 0 reacties Kamerlid Femke Merel van Kooten maakt de overstap van de Partij voor de Dieren naar 50Plus. Ze kon zich niet langer vinden in de partijkoers van de dierenpartij.

Politicus Femke Merel van Kooten-Arissen is lid geworden van 50Plus. Ze zat tot juli nog namens de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer, maar besloot als onafhankelijk Kamerlid door te gaan omdat ze de PvdD te veel een one-issuepartij vond.


PvdD doet aangifte tegen slachthuis Westfort en tegen NVWA

04-02-2020 - 0 reacties Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft aangifte gedaan bij de politie tegen slachthuis Westfort in IJsselstein en tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De aangifte volgt op de beelden van Ongehoord, uitgezonden door RTL, waarop dierenartsen van de NVWA te zien zijn die meedoen aan de mishandeling van varkens die naar de slacht geleid worden. Volgens Wassenberg zou het slachthuis hangende het onderzoek gesloten moeten worden en zouden dierenartsen van de NVWA die zich schuldig hebben gemaakt aan dierenmishandeling geschorst moeten worden.


Afgezette voorzitter Partij voor de Dieren niet welkom op congres

23-01-2020 - 0 reacties De Partij voor de Dieren houdt zondag de deur gesloten voor de afgezette partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel. Zondag houdt de partij in Amsterdam het partijcongres dat voor een groot deel juist gaat over het royeren van Wolswinkel.


‘De PvdD wil gewoon dat er geen vlees meer wordt gegeten’

21-01-2020 - 0 reacties Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Toen gisteren bekend werd dat de Partij voor de Dieren de vette hap na het uitgaan wilde verbieden, dan moet u denken aan een broodje kebab of een dürüm, dacht ik dat serieuze media per ongeluk het cabaret van een grappenmaker hadden overgenomen.

Dat was niet het geval. PvdD-fractievoorzitter Ruud van der Velden zegt: ‘We zijn de stad met de meeste inwoners met overgewicht. We willen dat Rotterdammers minder in de verleiding komen om de verkeerde eetkeuze te maken.’

Veel betuttelender gaan we het niet meemaken. Bij de dierenpartij gaan ze er kennelijk vanuit dat alle Rotterdammers achterlijk zijn en niet weten hoeveel calorieën er in broodjes met vlees zitten. Tegelijkertijd laten ze hun minachting blijken voor mensen die corpulent zijn en daar gewoon vrede mee hebben. Dat kan namelijk ook.


PvdD wil dat Kamer zelf vuurwerkverbod regelt

30-12-2019 - 0 reacties Omdat het kabinet consumentenvuurwerk nog niet helemaal wil verbieden, moet de Tweede Kamer dat zelf maar regelen, vindt de Partij voor de Dieren (PvdD). De partij heeft eigenhandig een wetsvoorstel geschreven voor ‘een klap op de vuurpijl’.


Partij voor de Dieren: Vissen is illegaal in wateren van Waterschap Rivierenland

27-11-2019 - 0 reacties TIEL - Mag je nog vissen in de wateren van Waterschap Rivierenland? Nee, dat is illegaal, vindt Dana van der Kraan, waterschapsbestuurder namens de Partij voor de Dieren (PvdD). Jawel, niets aan de hand, reageert heemraad Mathieu Gremmen.


Partij voor de Dieren verkeert in crisis

21-10-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren (PvdD) verkeert in een crisis. Leden zijn het niet eens met het gedwongen vertrek van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel. In peilingen verliest de partij drie zetels.


PvdD verliest dramatisch drie zetels in De Hond peiling

20-10-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren verliest in één week tijd abrupt drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Het virtuele verlies volgt na het vertrek van boegbeeld Marianne Thieme en het wegsturen van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel.


PvdD verliest dramatisch drie zetels in De Hond peiling

20-10-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren verliest in één week tijd abrupt drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Het virtuele verlies volgt na het vertrek van boegbeeld Marianne Thieme en het wegsturen van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel.


PvdD verliest dramatisch drie zetels in De Hond peiling

20-10-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren verliest in één week tijd abrupt drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Het virtuele verlies volgt na het vertrek van boegbeeld Marianne Thieme en het wegsturen van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel.