Zaaien

Zaaien is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zaaien en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zaaien nieuws

Zeik niet zo, Vitens. Zet die waterpompen aan

01-06-2020 - 0 reacties We zijn wel klaar met het gemiep van drinkwaterbedrijven

Is het niet de buurman die zijn terras schoonspuit met een hogedrukreiniger danwel de automobilist die saharazand van zijn people mover wast dan is het wel de #blijfthuis burger die een badje in zijn tuin zet. Ze zijn allemaal drie keer fout na de oorlog in de ogen van de drinkwaterbedrijven die aan het PANIEK ZAAIEN zijn. Met gewillige hulp van de ignorante nono's van de pers, die en passant de schuld bij "de boeren" leggen. Nu dit weer. KOOP GEEN TUINZWEMBAD!!!!1! "Want anders komt er straks helemaal geen water meer uit de kraan.” Hou toch op, stelletje Vitensfaalhazen. Ga aan het werk ipv prijsopdrijvend paniekzaaien. Nederland is een deltaland. Het water stroomt met bakken tegelijk naar binnen. We hoeven het niet te importeren uit China. We hoeven geen schepen naar Canada te sturen om het op te halen. Het komt gewoon 24/7 gratis naar ons toe! Plemp nog wat zuiveringsdingessen bij die blauwe lijnen (plaatje onder) en pompen maar. Jij een tuinzwembad, jij een tuinzwembad. IEDEREEN EEN TUINZWEMBAD!


Seizoenarbeiders komen toch in België terecht

26-05-2020 - 0 reacties De Vlaamse land- en tuinbouwers blijken dan toch voldoende seizoenarbeiders te vinden. Door de uitbraak van de coronacrisis sloten heel wat landen hun grenzen waardoor de vrees groot was dat de sector niet genoeg werkkrachten zou vinden om te helpen bij het zaaien, planten en oogsten.


'Quinoa, soja of sorghum geen oplossing voor de droogte', zoektocht gaat verder

26-05-2020 - 0 reacties "Het zaaien van quinoa, soja of sorghum zijn geen oplossing voor de droogte", zegt Derk van Balen van de Wageningen University & Research (WUR). "De bodem anders bewerken en rassen zaaien die beter tegen droogte kunnen hopelijk wel."


Boer Bartelds zaait de randen van zijn akkers in met bloemen

29-04-2020 - 0 reacties Verschillende bloemen en planten fleuren binnenkort de akkerranden in het gebied van het waterschap Hunze en Aa's op. Het gaat om zo'n 400 kilometer aan akkerranden in Drenthe en Oost-Groningen. Honderd boeren zaaien een strook van hun landbouwgrond in. En dat heeft vooral een nuttige reden.


Drentse en Oost-Groningse boeren zaaien 400 kilometer akkerranden in

25-04-2020 - 0 reacties Meer dan 100 boeren uit Drenthe en Oost-Groningen zaaien deze maand de randen van hun akkers in met een mix van bloemen en grassen. Dit doen zij in kader van het project ‘Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen’.


Boeren zaaien gras en bloemen: minder gewasbescherming nodig

22-04-2020 - 0 reacties De akkers van honderd boeren krijgen gras en bloemen aan de rand van het land. Daardoor gebruiken de boeren minder chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het gaat om 400 kilometer akkerrand in het gebied van waterschap Hunze en Aa's.


Vredo Doorzaaimachine - Ideale rij afstand doorzaaien gazon

16-04-2020 - 20 reacties Hallo,

Ik heb zelf een klein bedrijfje met 2 wielige tuintractoren voor de tuinen.
Nu krijg ik naast volledig opnieuw inzaaien van gazonnen steeds meer de vraag om een gazon door te zaaien.
Nu is er voor een 2 wielige trekker geen passende doorzaaimachine.
Nu ben ik van plan er een zelf te bouwen met een goedde kennis van mij.
Het moet een eigen aangedreven machine worden dus niet met een roterende as maar met snijschijven.
Hier op komt dan een bak die het zaad direct in de sleuven aflegd.
Voor de bouw van de machine heb ik al het een en het ander op papier staan.
Alleen nu vraag ik mij af wat is de ideale zaaiafstand onderling?
Volvelds het zaad in de grond wil niet.
Ook een prikrol zie ik niet zitten.
7cm is in mijn ogen te veel.
4 a 5 cm onderlinge afstand lijkt mij het meest ideale, wat is julie mening hier over?
Groeten maik


Video: Zomerveldbonen zaaien op zware Groninger klei

11-04-2020 - 0 reacties Akkerbouwer André Edens uit Nieuw Beerta (GR) zaaide recent zijn zomerveldbonen. Het zaaien gebeurde met de Case IH Magnum 310 op rupsbanden en een Vaderstad Spirit 900S. Edens heeft een akkerbouwbedrijf van ruim 450 hectare.


Regen gewenst; zo min mogelijk bewerkingen

03-04-2020 - 0 reacties Nog nauwelijks drie weken geleden wilden boeren in vrijwel het hele land dat de neerslag stopte. Nu de akkerbouwers willen zaaien of dit net hebben gedaan, is regen zeer gewenst. Er wordt zelfs gebeden om een bui. Kleigrond is knikkerhard.


Arealen mais en soja groeien in Verenigde Staten

01-04-2020 - 0 reacties Akkerbouwers in de Verenigde Staten zaaien meer mais in dan eerder werd verwacht.


Eerste bieten van dit jaar zaaien door loonbedrijf Houbraken

20-03-2020 - 0 reacties De nieuwe Fendt 313, voorzien van gps, van loonbedrijf Houbraken aan het suikerbieten zaaien


Kruiden doorzaaien in grasland met Landkracht Agri

20-11-2019 - 0 reacties Kruidenrijk grasland staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Het zorgt voor een betere biodiversiteit en mede hierdoor is kruidenrijk grasland een voorwaarde voor planet proof bedrijven. Kruidenrijk grasland maakt ook onderdeel uit van vele beheersovereenkomsten. Vlinderbloemigen binden stikstof uit de lucht en zorgen daarbij voor een meer smakelijk product. Kruiden bevatten over het algemeen meer mineralen, dit heeft positieve invloed op de gezondheid van koeien. Door kruiden door te zaaien in grasland zal de bodemstructuur beter worden doordat kruiden zich dieper wortelen.…


Egels massaal slachtoffer van robotmaaiers: ‘Maai niet 's nachts.’

26-10-2019 - 0 reacties Robotmaaiers zaaien dood en verderf onder egels. Bij Stichting Dierenopvang Karuna in Haarlo, in de gemeente Berkelland, draaien vrijwilligers overuren om talloze gewonde egels te helpen.


Demonstratie maisstoppel onderwerken Werktuigendagen 2019

17-10-2019 - 0 reacties Het recent goedgekeurde MAP6 legt voor het zaaien van groenbemesters een uiterste inzaaidata op. Groenbemester wordt ingezaaid als vanggewas om de ...


World Food Festival: glastuinbouw in Rotterdam en omstreken

11-10-2019 - 0 reacties Wist je dat in een straal van 30 kilometer om Rotterdam de hele voedselketen aanwezig is? Van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking. Genoeg van onze lezers zullen daarop ja antwoorden, omdat ze zelf binnen die straal werken.


Een ander loonbedrijf in Zundert

30-09-2019 - 1 reacties Loonbedrijf Huijbregts. Inderdaad, dit is een ander soort loonbedrijf dan wat men meestal voor ogen heeft. Iets langer bestaand, maar nu al weer 25 jaar op deze locatie en gedeeltelijk vele andere in plaats van de “normale” traditionele loonwerkersmachines. Alles prachtig uitgestald met een keur aan speciale machines voor het klaarmaken van de bodem, het zaaien, planten, schoffelen, oogsten en ook voor het composteren en een zeer uitgebreid programma in grondverzet. Met GPS, de bodemscan en perceelkaarten voor bemesting of andere zaken loopt het voorop. 


Vrije uitloop voor de kippen zaaien met Güttler Greenmaster 300

25-09-2019 - 0 reacties De Güttler Greenmaster 300 is bij dit biologische kippenbedrijf aangeschaft om de vrije uitloop van de kippen in te zaaien iets wat regelmatig moet gebeuren


Ook na 1 oktober groenbemester zaaien

20-09-2019 - 0 reacties Wanneer de onderzaai in mais is mislukt, mag er ook na 1 oktober nog een groenbemester gezaaid worden. Dat hebben het ministerie van LNV en de NVWA besloten. Controleurs van de NVWA houden er rekening mee dat de onderzaai mislukt kan zijn en dat er b


Onderzaai mislukt? Dit kunt u doen

20-09-2019 - 0 reactiesIs uw onderzaai dit jaar mislukt door droogte? Bij controle houden wij daar rekening mee. U mag onder voorwaarden opnieuw een vanggewas zaaien, ook na 1 oktober.


‘Groenbemestersmengsel verhoogt niet de biodiversiteit’

06-09-2019 - 0 reacties Je kunt geen biodiversiteit toevoegen door een groenbemestersmengsel te zaaien. Volgens entomoloog Hans Helder van Wageningen Universiteit en Research (WUR) is dat een misvatting.