Zonnepark

Zonnepark is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zonnepark en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zonnepark nieuws

Fries bedrijf bouwt drijvend zonnepark op zandwinplas in Beilen

29-05-2020 - 0 reacties GroenLeven uit Heerenveen gaat zo'n 40.000 zonnepanelen plaatsen op het water van de zandwinplas aan Mussels in Beilen. Samen goed voor het leveren van energie aan zo'n 5000 huishoudens.


Drijvend zonnepark in Beilen krijgt vergunning van gemeente Midden-Drenthe

28-05-2020 - 0 reacties De gemeente Midden-Drenthe heeft een vergunning verleend voor de bouw van het drijvende zonnepark op de zandwinplas bij de Mussels in Beilen.


Zonnepark eerste stap naar groene energiehub GZI Next

27-05-2020 - 0 reacties EMMEN - De ombouw van het terrein van de voormalige gaszuiveringsinstallatie (GZI) in Emmen tot groene energiehub is begonnen.


Plan voor zonnepark langs A7 bij afslag Drachten

19-05-2020 - 0 reacties De gemeente Smallingerland onderzoekt de aanleg van een zonnepark van 2 megawatt langs de A7 bij afslag Drachten-Centrum.


Aa en Hunze wil voorlopig geen zonnepark bij zwemplas Gasselterveld

15-05-2020 - 0 reacties De gemeente Aa en Hunze wil voorlopig geen zonnepanelen bij voormalige zandwinplassen die in gebruik zijn als recreatieplas. Ook bij de populaire zwemplas Gasselterveld krijgt de beleving van recreanten de prioriteit, boven de mogelijkheid om duurzame energie op te wekken.


Geen zonnepark op landbouwgrond in Groningen

15-05-2020 - 0 reacties GRONINGEN - De gemeente Groningen wil landbouwgrond gebruiken voor de aanleg van een zonnepark, terwijl andere mogelijkheden nog lang niet volop benut zijn.


Eerste zonnepark Hof van Twente aangesloten op energienet

15-04-2020 - 0 reacties Het zonnepark aan de Entersestraat in Goor is deze week aangesloten op het elektriciteitsnet. De panelen leveren groene stroom aan zo'n 550 huishoudens in de nabije omgeving. Het is het eerste zonnepark in de gemeente Hof van Twente.


In de buurt van Wachtum komt een zonnepark

08-04-2020 - 0 reacties De plannen voor een zonnepark bij Wachtum zijn positief ontvangen door de politiek in Coevorden. Dat zonnepark moet komen op het stuk land tussen de A37, de Oosterhesselerweg en de Stukdijk. Het bedrijf Ecotecworld, met onder meer een vestiging in Coevorden, wil het park realiseren.


‘Gebruik geen kostbare landbouwgrond voor zonnepark Leeuwarden’

25-03-2020 - 0 reacties De bouw van het grootste zonnepark van Friesland aan de zuidkant van Leeuwarden gaat voorlopig niet door. De projectleider van bouwer Solar Proactive is van het project gehaald en de plannen moeten terug naar de tekentafel.


Fabriek SuikerUnie draait straks op 17 ha zonnepark

18-03-2020 - 0 reacties Nog dit jaar verschijnt er in Puttershoek bij de specialiteitenfabriek van SuikerUnie, dochteronderneming van Royal Cosun, een 17 hectare groot zonnepark. Het park wordt gebouw door KiesZon, dochterbedrijf van de duurzame energieleverancier Greenchoice.


Ruim honderd reacties op zonneparkplan Sellingerbeetse; ruim de helft tegen

10-03-2020 - 0 reacties Er zijn 116 zienswijzen ingediend over het drijvende zonnepark in Sellingerbeetse. Meer dan de helft van de indieners zijn tegen de plannen, in ieder geval 62 zienswijzen zijn afwijzend.


Groen licht voor zonnepark in Haghorst, niet voor supermarkt op de plek van Hispohal

06-03-2020 - 0 reacties HILVARENBEEK - Het eerste zonnepark in Hilvarenbeek is een feit. Of tenminste: de gemeenteraad heeft toestemming gegeven om aan de slag te gaan met twintig hectare vol zonnepanelen bij Haghorst. De Energie Coöperatie Hilverstroom en de initiatiefnemers gaan nu snel uitleggen wat dat inhoudt, zo bleek donderdagavond.


Zonneboerderijen krijgen een warm onthaal

06-03-2020 - 0 reacties SINT-OEDENRODE - Maïsvelden inruilen voor duizenden zonnepanelen. Of een varkensstal slopen en hier een zonnepark aanleggen. Stoppende boeren in Meierijstad kunnen bij het gemeentebestuur rekenen op een ‘ja’ als zij zo’n zonneboerderij willen starten, zo bleek donderdagavond in Sint-Oedenrode.


Veertig procent zonnepark Waalwijk verkocht: coöperatie houdt extra informatieavonden

27-02-2020 - 0 reacties WAALWIJK - LangstraatZon, de coöperatie die in Waalwijk een zonnepark wil aanleggen, houdt in maart vier extra informatieavonden over het project. Na de informatieavonden eind januari is veertig procent van de eerste fase van het zonnepark verkocht. ,,Een mooi resultaat", vindt voorzitter Albert Pols. ,,Maar onze ambitie is groter.”


Plan voor zonnepark in Wanneperveen stuit op grote weerstand omwonenden

19-02-2020 - 0 reacties Een zonnepark van tientallen hectares, pal tegen natuurgebied de Wieden aan. De plannen hiervoor zijn bij omwonenden in Wanneperveen in het verkeerde keelgat geschoten. Het bedrijf Powerfield wil het zonnepark neerzetten in een weiland ten noorden van de Veneweg, ter hoogte van de Brugjesgracht.


Stikstof en 'stroomknelpunten': meer geld nodig voor zonnepark Heerenveen

05-02-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - Voor de aanleg van een zonnepark bij Heerenveen en het leveren van de opgewekte energie aan Liander, is meer geld nodig. Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om 175.000 euro extra.


Someren wil vaart bij ontwikkeling zonneparken

31-01-2020 - 0 reacties SOMEREN - Na maanden praten wordt het eens hoog tijd dat daadwerkelijk een zonnepark in de gemeente Someren gerealiseerd wordt. Die boodschap geeft VVD’er Jules Klessens mee aan de ontwikkelaar van een twaalf hectare groot park aan de Kerkendijk in Someren-Heide.


Groots zonnepark gaat door: 94.000 zonnepanelen nog dit jaar op Bavelse Berg

22-01-2020 - 0 reacties BREDA - De zonneweide Bavelse Berg telt aan het eind van het jaar liefst 94.000 zonnepanelen. Daarmee is het in een klap een van de grootste zonneparken van Nederland. Nu de financiering deze maand is afgerond, kan de aanleg ervan binnenkort beginnen.


Financiering voor zonnepark met 94.000 panelen op Bavelse Berg is rond

21-01-2020 - 0 reacties De financiering voor de aanleg van een groot zonnepark op de Bavelse Berg bij Breda is rond. De werkzaamheden voor het zonnepark kunnen daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar starten, meldt Rooftop Energy, de ontwikkelaar van het zonnepark, dinsdag.


Energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt werft participanten voor realisering zonnestroompark

17-01-2020 - 0 reacties WITHAREN – Tot een kwartier voor aanvang keek Ad Lagas, voorzitter van energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt, nog wat zorgelijk naar het aantal mensen dat op de informatiebijeenkomst over zonnepark Vinkenbuurt in Verenigingsgebouw Irene in Witharen was afgekomen, maar toen de zaal donderdagavond even voor achten volstroomde, kon hij een glimlach nauwelijks onderdrukken. De koffie en thee […]