Zonnepark

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zonnepark. Zonnepark is een van de 17497 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zonnepark nieuws

Harskampers met trekkers naar gemeentehuis Ede om zonnepark tegen te houden

17-06-2021 - 0 reacties EDE - Tientallen Harskampers zijn donderdagavond met trekkers naar het gemeentehuis in Ede gereden. Ze gaan de gemeente een petitie aanbieden om de komst van een zonnepark bij hun dorp tegen te houden.


Rechtbank: zonnepark Beeksedijk kreeg onterecht een vergunning

17-06-2021 - 0 reacties GOIRLE/BREDA - Drie bezwaarmakers tegen de komst van een zonnepark aan de Beeksedijk hebben gelijk gekregen van de rechtbank in Breda. Het college van B en W had een verklaring van geen bedenkingen moeten vragen aan de gemeenteraad. Dat wil niet zeggen dat aan de Beeksedijk geen zonnepanelen kunnen komen. Het college moet daar een nieuw besluit over nemen, zo heeft de rechtbank bepaald.


Omwonenden mestvergister Borgercompagnie kritisch over plan voor groot zonnepark

08-06-2021 - 0 reacties Een groot zonnepark in plaats van een stinkende mestvergister. Omwonenden van biovergister Dankers Bio Energy in Borgercompagnie vinden het geen vooruitgang.


Tweede zonnepark op Ameland niet direct aangesloten op elektriciteitsnet, het krijgt een accupakket

07-06-2021 - 0 reacties Een tweede zonnepark op Ameland komt steeds dichterbij. Maandag tekenden Wetterskip Fryslân, gemeente Ameland en de Amelander Energiecoöperatie AEC een intentieovereenkomst.


Zonnepark in Nieuw-Buinen officieel geopend door koning Willem-Alexander

21-05-2021 - 0 reacties Zonnepark Hollandia in Nieuw-Buinen werd vanmiddag door koning Willem-Alexander geopend. Willem-Alexander kwam naar de gemeente Borger-Odoorn en kreeg een rondleiding over het terrein. Ook sprak hij met meerdere betrokkenen zoals omwonenden, technici en vertegenwoordigers van de initiatiefnemers van het park: Avitec, Solarfields en Avebe.


Zonnepark van 800 hectare bij Sexbierum? Vijf hectare, meer kan niet zomaar zegt de provincie

18-05-2021 - 32 reacties SEXBIERUM - Een zonneveld van 800 hectare. Waadhoeke doet met haar ambitieuze plan voor een energielandschap bij Sexbierum de wenkbrauwen fronsen. Maar meer dan 5 hectare kan zomaar niet, antwoordt de provincie op statenvragen.


Groen licht voor zonnepark aan Akkerweg in Dorst; goed voor biodiversiteit

23-04-2021 - 0 reacties Het zonnepark aan de Akkerweg in Dorst komt er definitief. De gemeente Oosterhout heeft ontwikkelaar Groendus groen licht gegeven. De ingekomen inspraakreacties gaven geen aanleiding voor een heroverweging van het besluit.


Plan voor ecowijk met groot zonnepark bij Scharnegoutum

14-04-2021 - 0 reacties SNEEK - Twee vastgoedondernemers hebben een plan voor een ecowijk met zo’n zeventig woningen bij Scharnegoutum en een zonnepark van 11 hectare.


Jaren vertraging voor zonnepark Aardbrandsven in Budel, want stroomnet zit vol

09-04-2021 - 0 reacties BUDEL - De aanleg van zonnepark Aardbrandsven aan de Randweg-Oost/Ruilverkavelingsweg in Budel loopt vertraging op. De reden is dat het stroomnet rond hoogspanningsstation Maarheeze, van Enexis, vol zit.


Rechter buigt zich over zonneparkplan Finsterwolde

08-04-2021 - 0 reacties Het laatste woord over de plannen voor een zonnepark in Finsterwolde leek gesproken, maar niks is minder waar. Donderdagmiddag buigt een rechter zich over de vraag of het park er nu wel of niet mag komen.


Buurt mega-zonnepark Wehl voelt zich bedonderd: ‘Niet serieus genomen’

25-03-2021 - 0 reacties WEHL - Terwijl het college van de gemeente Doetinchem meewerkt aan de komst van een zonnepark bij Wehl, zeggen buren het vertrouwen op in ontwikkelaar Kronos én diezelfde gemeente. ,,We worden niet serieus genomen”, zegt Tieme Leenders, die straks uitkijkt op het zonnepark van 13 hectare.


Doetinchem steunt bouw zonnepark bij Wehl

24-03-2021 - 0 reacties Het college van Doetinchem steunt het plan voor de aanleg van een zonnepark in het buitengebied van Wehl. Na realisatie moeten de zonnepanelen meer dan drieduizend huishoudens van stroom voorzien.


Bouw drijvend zonnepark op De Mussels in Beilen in volle gang

18-03-2021 - 0 reacties De bouw van een drijvend zonnepark op De Mussels in Beilen is in volle gang, meldt gemeente Midden-Drenthe. Op de zandwinplas worden bijna 40.000 drijvende zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee straks een derde van de huishoudens in Midden-Drenthe van stroom kan worden voorzien.


Drijvend zonnepark Skûlenboarch met wandelroute eromheen

09-03-2021 - 0 reacties SKULENBOARCH - Het drijvende zonnepark op de zandwinplas Skûlenboarch beslaat maximaal 24,5 hectare en zal naar verwachting 30 megawattpiek leveren.


Zonnepark toch welkom in Wageningen

18-02-2021 - 0 reacties Wageningen krijgt waarschijnlijk toch een zonneveld aan de Slagsteeg en Kanaalweg, ondanks dat het plan (nog) niet aan alle regels voldoet en er bezwaren van omwonenden zijn. Ondernemers mogen hun zonneparkidee verder gaan uitwerken. Dat heeft het gemeentebestuur besloten.


Toch nog groot zonneveld in Heusden: Proef met frambozenkweek in combinatie met 20.900 zonnepanelen

08-02-2021 - 0 reacties ASTEN-HEUSDEN - Er komt toch nog een groot zonnepark met 20.900 zonnepanelen op een veld aan de Gevlochtsebaan in Asten-Heusden. Dat is opvallend, want het gemeentebestuur trapte in januari nog vol op de rem.


Drijvend zonnepark op zandwinplas bij Oudehaske aangesloten op net

01-02-2021 - 0 reacties Het drijvende zonnepark op de zandwinplas bij Oudehaske is aangesloten op het elektriciteitsnet. De ruim 17.000 zonnepanelen leveren groene stroom aan zo’n 2000 huishoudens.


Groen licht voor zonnepark van tien hectare bij Pesse

26-01-2021 - 0 reacties De gemeente Hoogeveen is akkoord met de aanleg van een zonnepark tussen de Kerkweg en de Hoogeveenseweg bij Pesse. De zonne-akker wordt tien hectare groot en biedt ruimte aan 17.580 panelen.


Zonnepark in Budel; niet 50 maar 57 hectare zonnepanelen

15-01-2021 - 2 reacties BUDEL - Het geplande zonnepark achter de Ruilverkavelingsweg in Budel wordt een flink stuk groter. Maar liefst 57 hectare landbouwgrond wordt ingericht met zonnepanelen. Dat was tot voor kort 50 hectare.


Zonnepark Leemdijk in Smilde officieel in gebruik genomen

08-01-2021 - 0 reacties SMILDE - Het laatste zonnepaneel is deze week geplaatst op Zonnepark Leemdijk in Smilde. Daarmee is het zonnepark officieel in gebruik genomen.