Zonnepark

Volg al het nieuws over Zonnepark, een van de 16332 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Zonnepark nieuwsbrief.

Zonnepark nieuws

Het loopt nog niet storm, maar zonnepark in Waalwijk komt er

05-08-2020 - 0 reacties WAALWIJK - Het aantal deelnemers aan het project valt nog tegen, toch komt het nieuwe zonnepark in Waalwijk er. De coöperatie LangstraatZon gaat subsidiegelden gebruiken om het plan alsnog van de grond te krijgen. De aanleg van het grote zonnepark begint in september.


‘Verbod zonnepark op akkers brengt ambities duurzame energie in gevaar’

23-07-2020 - 0 reacties MIDDELBURG - Doordat de provincie Zeeland het plaatsen van zonnepanelen op akkers en weilanden praktisch onmogelijk heeft gemaakt en Friesland een tijdelijke stop heeft afgekondigd, kan minder zonne-energie worden geoogst dan gepland.


PowerfField wil tweede zonnepark in Stadskanaal

15-07-2020 - 0 reacties STADSKANAAL - Het bedrijf PowerField wil een tweede zonnepark realiseren in Stadskanaal. Daarvoor heeft de firma zestig hectare grond gekocht van veeboer Joop Westerveld.


'Te gek voor woorden', grootste zonnepark buiten China zorgt voor veel weerstand

02-07-2020 - 0 reacties Het grootste drijvende zonnepark buiten China krijgt een plekje in het Land van Maas en Waal. De gemeente Druten tekende donderdag voor het bouwproject dat aangelegd wordt bij een natuurgebied in Deest. De lokale politiek is enthousiast, maar omwonenden spreken er grote schande van.


Toch geen zonnepark op tuinbouwperceel Bommelerwaard ondanks foutje Provincie

29-06-2020 - 0 reacties De Provincie Gelderland heeft ten onrechte een streep gezet door het plan van een ondernemer om een zonnepark van 1,8 hectare te bouwen op een tuinbouwperceel. Dat oordeelde de Rechtbank Gelderland afgelopen donderdag 25 juni.
De gronden waarop de Provincie het bouwplan niet toestond, klopten allemaal,…


Zonnepark vergalt straks het uitzicht van Groesbeekse Henk: 'Een ramp als die panelen er komen'

22-06-2020 - 0 reacties GROESBEEK - Hij woont er achttien jaar. Aan de Boersteeg in Groesbeek. Prachtig weids uitzicht alle kanten op. Malden, Berg en Dal, het Reichswald. Henk Smit geniet er iedere dag van. Er is maar één probleempje. Als het tegenzit, wordt één van zijn uitzichten voorgoed vergald.


Groot zonnepark langs A32 bij Willemsoord

18-06-2020 - 0 reacties Een zonnepark van ruim dertig hectare langs de A32 bij Willemsoord gaat straks zo'n zevenduizend huishoudens van stroom voorzien. De gemeenteraad van Steenwijkerland is akkoord met een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan, daarmee is het park een grote stap dichterbij.


Willemsoord krijgt groot zonnepark langs de A32: "Alleen maar voordelen voor het dorp"

17-06-2020 - 0 reacties Een zonnepark van ruim dertig hectare langs de A32 bij Willemsoord gaat straks zo'n zevenduizend huishoudens van stroom voorzien. De gemeenteraad van Steenwijkerland is akkoord met een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan, daarmee is het park weer een grote stap dichterbij.


Een zonnepark zo groot als ruim 50 voetbalvelden, geeft Meierijstad groen licht?

16-06-2020 - 0 reacties VEGHEL/SCHIJNDEL - Meierijstad heeft plannen voor grote zonneparken voor het uitkiezen. In totaal dienden 38 ondernemers een voorstel in voor een ‘park’ met zonnepanelen, in grootte variërend van een halve hectare tot maar liefst 35 hectare. Ofwel; zo groot als ruim 50 voetbalvelden.


Een zonnepark van 35 hectare, geeft Meierijstad groen licht?

16-06-2020 - 0 reacties VEGHEL/SCHIJNDEL - Meierijstad heeft plannen voor grote zonneparken voor het uitkiezen. In totaal dienden 38 ondernemers een voorstel in voor een ‘park’ met zonnepanelen, in grootte variërend van een halve hectare tot maar liefst 35 hectare.


Fries bedrijf bouwt drijvend zonnepark op zandwinplas in Beilen

29-05-2020 - 0 reacties GroenLeven uit Heerenveen gaat zo'n 40.000 zonnepanelen plaatsen op het water van de zandwinplas aan Mussels in Beilen. Samen goed voor het leveren van energie aan zo'n 5000 huishoudens.


Drijvend zonnepark in Beilen krijgt vergunning van gemeente Midden-Drenthe

28-05-2020 - 0 reacties De gemeente Midden-Drenthe heeft een vergunning verleend voor de bouw van het drijvende zonnepark op de zandwinplas bij de Mussels in Beilen.


Zonnepark eerste stap naar groene energiehub GZI Next

27-05-2020 - 0 reacties EMMEN - De ombouw van het terrein van de voormalige gaszuiveringsinstallatie (GZI) in Emmen tot groene energiehub is begonnen.


Plan voor zonnepark langs A7 bij afslag Drachten

19-05-2020 - 0 reacties De gemeente Smallingerland onderzoekt de aanleg van een zonnepark van 2 megawatt langs de A7 bij afslag Drachten-Centrum.


Aa en Hunze wil voorlopig geen zonnepark bij zwemplas Gasselterveld

15-05-2020 - 0 reacties De gemeente Aa en Hunze wil voorlopig geen zonnepanelen bij voormalige zandwinplassen die in gebruik zijn als recreatieplas. Ook bij de populaire zwemplas Gasselterveld krijgt de beleving van recreanten de prioriteit, boven de mogelijkheid om duurzame energie op te wekken.


Geen zonnepark op landbouwgrond in Groningen

15-05-2020 - 0 reacties GRONINGEN - De gemeente Groningen wil landbouwgrond gebruiken voor de aanleg van een zonnepark, terwijl andere mogelijkheden nog lang niet volop benut zijn.


Eerste zonnepark Hof van Twente aangesloten op energienet

15-04-2020 - 0 reacties Het zonnepark aan de Entersestraat in Goor is deze week aangesloten op het elektriciteitsnet. De panelen leveren groene stroom aan zo'n 550 huishoudens in de nabije omgeving. Het is het eerste zonnepark in de gemeente Hof van Twente.


In de buurt van Wachtum komt een zonnepark

08-04-2020 - 0 reacties De plannen voor een zonnepark bij Wachtum zijn positief ontvangen door de politiek in Coevorden. Dat zonnepark moet komen op het stuk land tussen de A37, de Oosterhesselerweg en de Stukdijk. Het bedrijf Ecotecworld, met onder meer een vestiging in Coevorden, wil het park realiseren.


‘Gebruik geen kostbare landbouwgrond voor zonnepark Leeuwarden’

25-03-2020 - 0 reacties De bouw van het grootste zonnepark van Friesland aan de zuidkant van Leeuwarden gaat voorlopig niet door. De projectleider van bouwer Solar Proactive is van het project gehaald en de plannen moeten terug naar de tekentafel.


Fabriek SuikerUnie draait straks op 17 ha zonnepark

18-03-2020 - 0 reacties Nog dit jaar verschijnt er in Puttershoek bij de specialiteitenfabriek van SuikerUnie, dochteronderneming van Royal Cosun, een 17 hectare groot zonnepark. Het park wordt gebouw door KiesZon, dochterbedrijf van de duurzame energieleverancier Greenchoice.