Zonnepark

Zonnepark is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zonnepark en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zonnepark nieuws

Kritiek op plan zonnepark nabij Mariapeel: ‘Kraanvogels verdwijnen als panelen verschijnen’

28-11-2020 - 0 reacties HELENAVEEN - Een zonnepanelenpark ter grootte van 380 voetbalvelden bij het bijzondere natuurgebied Mariapeel. Allard en Lylian Taminiau uit Helenaveen moeten er niet aan denken, maar het is een serieus plan. ,,De zoveelste aanslag op ons natuurgebied. En je raakt de kraanvogels kwijt.”


Zonnepark van 1,5 kilometer langs de A7 bij Heerenveen

12-11-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - Het geplande zonnepark op bedrijventerrein Klaverblad Noordoost bij Heerenveen komt direct ten noorden van de snelweg A7 te liggen, recht tegenover Motorplaza Heerenveen en A-ware.


Provincie stelt paal en perk aan zonneparken

12-11-2020 - 0 reacties Drenthe is de eerste provincie die met concrete maatregelen komt om de realisatie van zonneparken te beperken. Zo is er nog ruimte voor maximaal 625 hectare zonnepark en volgt er na 2030 een volledige stop.


Zonnepark Leemdijk in Smilde levert vanaf december stroom voor inwoners Midden-Drenthe

22-10-2020 - 0 reacties Het zonnepark Leemdijk in Smilde levert naar verwachting vanaf december 2020 stroom aan zo’n tweeduizend huishoudens in Midden-Drenthe.


Drijvend zonnepark op voormalige zandwinplaats Heerenveen

09-10-2020 - 0 reacties Gemeente Heerenveen heeft vorige week een erfpachtovereenkomst gesloten met GroenLeven voor een drijvend zonnepark op de voormalige zandwinplas in Oudehaske. Het streven is dat het park vanaf 2022 energie gaat leveren.


Raad van Den Bosch stemt in met windmolens en zonneparken in polder

07-10-2020 - 1 reacties De gemeenteraad van Den Bosch heeft dinsdagavond ja gezegd tegen het plaatsen van windmolens en zonnepanelen in de Rosmalense en Nulandse polder tussen Den Bosch en Oss. In totaal zou er plaats zijn voor 45 windmolens van 250 meter hoog of een groot aantal zonnepanelen.
De bewoners rondom de Rosmalense, Nulandse en Geffense polder protesteerden eerder hevig bij de gemeenteraden in Den Bosch en Oss tegen de komst van de molens. Toch heeft de gemeenteraad van Den Bosch dinsdagavond definitief voor de duurzame energie in de polder gestemd. Ze moeten van het rijk namelijk voor 2050 energieneutraal worden en daar is wel wat duurzame energie voor nodig. De raad van Oss moet nog over de plannen stemmen.
ReferendumHoe het er straks in de polder precies uit gaat zien is nog onzeker. Duidelijk is dat de molens een kilometer van de bebouwde kom moeten staan. Een motie om daar 2,5 kilometer van te maken haalde het niet. Wel werd toegezegd dat de opbrengst van 100 hectare zonne-energie niet in de polder opgewekt hoeft te worden, maar dat dat op andere plekken in Den Bosch kan gebeuren. Een idee van de PVV om met een raadgevend referendum de bevolking te vragen wat ze van de plannen vindt haalde het niet.
De ijskast inWethouder Mike van der Geld wilde wel, op verzoek van de raad, uitzoeken wat de komst van het wind- en zonnepark betekent voor een eventuele nieuwbouwwijk in de Rosmalense polder. Die plannen zouden wel eens voorgoed de ijskast in kunnen als er enorme windmolens dichtbij staan.
Boze inwoners van de Rosmalense polder, die de windmolens liever niet in hun achtertuin zien, hebben al laten weten naar de rechter te gaan als de raad instemt met het plan.
Mirella Schutgens woont in de buurt waar de windmolens moeten komen staan. Haar persoonlijke verhaal zie je in de video:
LEES OOK: Windmolens en zonnepanelen in 'Duurzame Polder' tussen Den Bosch en Oss een stap dichterbij


Plannen zonnepark Feanwâlden ketsen af op netcapaciteit Liander

30-09-2020 - 0 reacties Er komt voorlopig geen zonnepark aan de Kûkhernewei in Feanwâlden. Het businessplan van de Energie Coöperatie Feanwâlden (ECF) is op dit moment niet rendabel, omdat het elektriciteitsnet de capaciteit van het zonnepark niet aan zou kunnen.


‘Geen zonnepark of woningbouw in het weiland’

10-09-2020 - 35 reacties Weilanden en akkers moeten niet worden gebruikt voor grote zonneparken of woningbouw. Dat vindt een meerderheid van de Nederlandse bevolking, meldt LTO Nederland. De boerenorganisatie heeft een representatief onderzoek laten doen naar de beleving van het platteland en rol van boeren en tuinders.


Initiatiefnemers zonneparken Meeden strijden om gunst omwonenden

09-09-2020 - 0 reacties Initiatiefnemers van twee nieuwe zonneparken in Meeden presenteren hun plannen donderdag aan omwonenden. Het gaat om Zonnepark Meeden (100 hectare) en Zonnepark Eekerpolder (60 hectare).


Drie akkers bij Nieuwlande worden zonnepark

08-09-2020 - 0 reacties GroenLeven uit Heerenveen mag een zonnepark aanleggen langs de A37 bij Nieuwlande. Het bedrijf kan gebruik maken van restcapaciteit op het net van het zonnepark bij Pesse.


Inwoners Kloosterhaar en omstreken kunnen meeprofiteren van drijvend zonnepark bij plaatsen zonnepanelen

07-09-2020 - 0 reacties Inwoners van Kloosterhaar, Bruchterveld, Ebbenbroek en een deel van Bergentheim die zonnepanelen willen plaatsen kunnen profiteren van een drijvend zonnepark dat op de zandwinplas Balderhaar wordt gerealiseerd. De gemeente heeft ontwikkelaar GroenLeven een vergunning verleend voor de bouw van het zonnepark op voorwaarde dat omwonenden met korting zonnepanelen en een omvormer kunnen aanschaffen.


Drijvend zonnepark Nij Beets losgeraakt door noodweer

21-08-2020 - 0 reacties Een drijvend zonnepark bij het Friese Nij Beets is vannacht door noodweer losgekomen en deels tegen de wal geslagen. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is.


Drijvend zonnepark Nij Beets slaat los door noodweer

21-08-2020 - 0 reacties NIJ BEETS - Het splinternieuwe drijvende zonnepark in de zandwinplas bij Nij Beets is door het noodweer van donderdagavond losgekomen en deels op de wal geschoven.


Het loopt nog niet storm, maar zonnepark in Waalwijk komt er

05-08-2020 - 0 reacties WAALWIJK - Het aantal deelnemers aan het project valt nog tegen, toch komt het nieuwe zonnepark in Waalwijk er. De coöperatie LangstraatZon gaat subsidiegelden gebruiken om het plan alsnog van de grond te krijgen. De aanleg van het grote zonnepark begint in september.


‘Verbod zonnepark op akkers brengt ambities duurzame energie in gevaar’

23-07-2020 - 0 reacties MIDDELBURG - Doordat de provincie Zeeland het plaatsen van zonnepanelen op akkers en weilanden praktisch onmogelijk heeft gemaakt en Friesland een tijdelijke stop heeft afgekondigd, kan minder zonne-energie worden geoogst dan gepland.


PowerfField wil tweede zonnepark in Stadskanaal

15-07-2020 - 0 reacties STADSKANAAL - Het bedrijf PowerField wil een tweede zonnepark realiseren in Stadskanaal. Daarvoor heeft de firma zestig hectare grond gekocht van veeboer Joop Westerveld.


'Te gek voor woorden', grootste zonnepark buiten China zorgt voor veel weerstand

02-07-2020 - 0 reacties Het grootste drijvende zonnepark buiten China krijgt een plekje in het Land van Maas en Waal. De gemeente Druten tekende donderdag voor het bouwproject dat aangelegd wordt bij een natuurgebied in Deest. De lokale politiek is enthousiast, maar omwonenden spreken er grote schande van.


Toch geen zonnepark op tuinbouwperceel Bommelerwaard ondanks foutje Provincie

29-06-2020 - 0 reacties De Provincie Gelderland heeft ten onrechte een streep gezet door het plan van een ondernemer om een zonnepark van 1,8 hectare te bouwen op een tuinbouwperceel. Dat oordeelde de Rechtbank Gelderland afgelopen donderdag 25 juni.
De gronden waarop de Provincie het bouwplan niet toestond, klopten allemaal,…


Zonnepark vergalt straks het uitzicht van Groesbeekse Henk: 'Een ramp als die panelen er komen'

22-06-2020 - 0 reacties GROESBEEK - Hij woont er achttien jaar. Aan de Boersteeg in Groesbeek. Prachtig weids uitzicht alle kanten op. Malden, Berg en Dal, het Reichswald. Henk Smit geniet er iedere dag van. Er is maar één probleempje. Als het tegenzit, wordt één van zijn uitzichten voorgoed vergald.


Groot zonnepark langs A32 bij Willemsoord

18-06-2020 - 0 reacties Een zonnepark van ruim dertig hectare langs de A32 bij Willemsoord gaat straks zo'n zevenduizend huishoudens van stroom voorzien. De gemeenteraad van Steenwijkerland is akkoord met een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan, daarmee is het park een grote stap dichterbij.