Coöperatie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Coöperatie. Coöperatie is een van de 16502 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Coöperatie nieuws

'We moeten voor ons belang opkomen in Den Haag'

28-08-2020 - 1 reacties Willy Hanssen, directeur van (voer)coöperatie De Samenwerking, vindt dat boeren meer gezien moeten worden als voedselproducenten. Hanssen in een gesprek met Wouter Baan over zijn coöperatie, de boerenprotesten, het Nederlandse stikstofbeleid, de noodzaak van juridisch procederen en de naderende krimp in de veevoersector.


Het loopt nog niet storm, maar zonnepark in Waalwijk komt er

05-08-2020 - 0 reacties WAALWIJK - Het aantal deelnemers aan het project valt nog tegen, toch komt het nieuwe zonnepark in Waalwijk er. De coöperatie LangstraatZon gaat subsidiegelden gebruiken om het plan alsnog van de grond te krijgen. De aanleg van het grote zonnepark begint in september.


Herenboerderij De Groote Heide in Soerendonk weer volledig in bedrijf na korte leverstop

20-07-2020 - 0 reacties SOERENDONK - Herenboerderij De Groote Heide in Soerendonk is na een korte leverstop weer volledig in bedrijf. Eerder deze maand trapte de coöperatie op de rem, nadat bij een gewasanalyse sterk afwijkende waarden aan zware metalen in sla en andijvie waren aangetroffen.


“De Green Deal biedt ons opportuniteiten die we met beide handen moeten aangrijpen”

30-06-2020 - 0 reacties Tholen – Na een ‘bijzondere’ periode door de Covid-19 uitbraak is 'het normaal' zo goed als teruggekeerd bij REO Veiling. “We hebben snel maatregelen getroffen, waardoor we als coöperatie ons werk konden blijven doen”, vertelt Dominiek Keersebilck van REO Veiling.
Na de hamsterweken is de vraag weer wat gestabiliseerd,…


'Verdienmodel mag niet lijden onder duurzaamheid'

29-05-2020 - 0 reacties Royal Agrifirm Group (Agrifirm) publiceerde vandaag haar jaarlijkse CSR-verslag. De coöperatie besteed hierin aandacht aan de duurzame ontwikkelingen waar zij zich het afgelopen jaar mee bezig hebben gehouden. Ruud Tijssens, Group Director Public en Cooperative Affairs, bespreekt het verslag in een interview met Boerenbusiness.


"Nu de export op gang komt is het alle hens aan dek voor onze mensen"

06-05-2020 - 0 reacties Tholen – Nieuwbakken directeur van Coöperatie Hoogstraten, Hans Vanderhallen, wordt drie maanden na zijn aanstelling voor een grote uitdaging geplaatst: de coronacrisis. Hoe gaat Coöperatie Hoogstraten om met de maatregelen die bedrijven in België zijn opgelegd? En heeft de coronacrisis effect op de…


"Van pure afzetcoöperatie naar open kenniscoöperatie"

16-04-2020 - 0 reacties Twintig jaar lang werkte hij achter de schermen bij Coöperatie Hoogstraten, maar sinds begin dit jaar is hij het gezicht van de coöperatieve veiling. Hans Vanderhallen volgde Gaston Opdekamp, een icoon bij de Hoogstraatse veiling, op als directeur. Onvoorbereid kwam hij niet aan de start, want vier jaar geleden werd Vanderhallen al aangeduid als adjunct-directeur. Met deze coronacrisis wordt hij een goede drie maanden na zijn aanstelling als directeur meteen voor een grote uitdaging geplaatst. “Daar sta je dan vol met ideeën over hoe je het wil aanpakken, hoe je de succesvolle evolutie van de laatste jaren wil gaan doortrekken. Plotsklaps wordt de gezondheid van je collega’s en je leden de primaire doelstelling. Een spoedcursus crisismanagement wordt je opgedrongen.”


Herenboeren Oss staan op punt om spijkers met koppen te slaan

16-03-2020 - 0 reacties OSS - Er lijkt in Oss voldoende belangstelling voor het stichten van een zogenaamde Herenboerderij. Herenboeren Oss heeft 140 namen op een lijst van belangstellenden staan, waar 150 leden als minimum is gesteld voor de start van de coöperatie. Binnenkort krijgen zij een uitnodiging om een intentieverklaring te ondertekenen.


Groen licht voor zonnepark in Haghorst, niet voor supermarkt op de plek van Hispohal

06-03-2020 - 0 reacties HILVARENBEEK - Het eerste zonnepark in Hilvarenbeek is een feit. Of tenminste: de gemeenteraad heeft toestemming gegeven om aan de slag te gaan met twintig hectare vol zonnepanelen bij Haghorst. De Energie Coöperatie Hilverstroom en de initiatiefnemers gaan nu snel uitleggen wat dat inhoudt, zo bleek donderdagavond.


Veertig procent zonnepark Waalwijk verkocht: coöperatie houdt extra informatieavonden

27-02-2020 - 0 reacties WAALWIJK - LangstraatZon, de coöperatie die in Waalwijk een zonnepark wil aanleggen, houdt in maart vier extra informatieavonden over het project. Na de informatieavonden eind januari is veertig procent van de eerste fase van het zonnepark verkocht. ,,Een mooi resultaat", vindt voorzitter Albert Pols. ,,Maar onze ambitie is groter.”


Cosun: meer bieten en geen rietsuiker in 2020

13-02-2020 - 0 reacties Coöperatie Cosun wil dit jaar meer bieten verwerken.


Elke tuinbouwer krijgt weldra digitale assistent

13-02-2020 - 0 reacties LAVA, de overkoepelende coöperatie van Belgische groente- en fruitproducentenorganisaties, gaat verder inzetten op digitalisering. Het wil elke teler uitrusten met een digitale assistent op het veld die ondersteuning moet bieden bij het volledige teeltproces van groenten en fruit en die de teler helpt zijn bedrijfseigen informatie te beheren. “Dit voorjaar wordt gestart met een pilootproject, maar op termijn willen we een ‘digitaal ecosysteem’ uitbouwen rond de teler en zijn producentenorganisatie”, stelt Maarten De Moor, directeur van LAVA.


Waterschap WDODelta investeert in windmolens Nieuwleusen om energieneutraal te worden

04-02-2020 - 0 reacties Waterschap Drents Overijsselse Delta stelt negenhonderdduizend euro beschikbaar voor een windmolenproject in Nieuwleusen. Het project van de coöperatie Nieuwleusen Synergie moet het waterschap helpen om in 2025 energieneutraal te zijn. Het gaat om een investering in twee windmolens, aldus het waterschap.


Coöperatie Eko Holland: 'Zo blij dat we geen fabriek hebben'

23-01-2020 - 0 reacties ZWOLLE - Eko Holland is een van de succesvolste bedrijven in de groeiende biologische sector. Dit jaar kan de coöperatie weer dertig nieuwe melkveehouders welkom heten.


CZAV-leden verzilveren Agrimarkt deal

06-01-2020 - 0 reacties Het financieel resultaat van de zuidwestelijke coöperatie CZAV staat in schril contrast met voorgaande jaren. Door de verkoop van de supermarktketen Agrimarkt valt het resultaat van €24 miljoen fors hoger uit.


Provincie verkoopt grond voor motorcrossterrein

18-12-2019 - 0 reacties De provincie Noord-Holland verkoopt het stuk grond op de hoek van de Alkmaarseweg (N242) en de Groetweg in Middenmeer aan de coöperatie Grond Noord-Holland. Daarmee is de ontwikkeling van deze grond naar een motorcrossterrein bijna rond.


"Export aardbeien naar rest Europa staat in de startblokken"

18-12-2019 - 0 reacties Half november werd er met de laatste plukronde in Salamanca een punt gezet achter het aardbeienzomerseizoen van de Spaanse coöperatie Onubafruit. De eerste aardbeien van Huelva werden al eind november geplukt.
Tot nu toe heeft Onubafruit hoofdzakelijk de binnenlandse markt bevoorraad met beperkte…


Landbouwcoöperatie CZAV geeft leden 1,5 miljoen euro terug

12-12-2019 - 0 reacties WEMELDINGE - Agrarische coöperatie CZAV in Wemeldinge keert 1,5 miljoen euro uit aan aangesloten telers. De CZAV sloot het boekjaar af met een plus. Definitieve cijfers worden 7 februari tijdens een ledenvergadering bekendgemaakt.


FrieslandCampina wijst kritiek van de hand

22-11-2019 - 14 reacties FrieslandCampina zegt altijd open en transparant te communiceren over de ratings van kredietbeoordelaars. Verder herkent de coöperatie zich niet in de kritiek die de DDB uit over de financiële prestaties en de structuur van de coöperatie.


Keurentjes: 'Hester Maij heeft groot hart voor boeren'

08-11-2019 - 48 reacties 'Hester Maij heeft een enorm netwerk en een groot hart voor boeren'. Dat schrijft Frans Keurentjes op het interne Melkweb van FrieslandCampina (RFC). De coöperatievoorzitter reageert daarmee op een van de eisen van een groepje 'bezorgde boeren' binnen de coöperatie. De groep heeft een petitie opgesteld waarin ze onder andere het vertrek eist van Hester Maij als nieuwe directeur Corporate Public & Regulatory Affairs van RFC.