Heerenveen

Heerenveen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Heerenveen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Heerenveen nieuws

GroenLinks: heel veel extra windmolens op de Noordzee, boer betaalt voor stikstof

10-10-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - GroenLinks komt met exact hetzelfde plan als D66 voor extra windenergie op de Noordzee.


Drijvend zonnepark op voormalige zandwinplaats Heerenveen

09-10-2020 - 0 reacties Gemeente Heerenveen heeft vorige week een erfpachtovereenkomst gesloten met GroenLeven voor een drijvend zonnepark op de voormalige zandwinplas in Oudehaske. Het streven is dat het park vanaf 2022 energie gaat leveren.


Drie akkers bij Nieuwlande worden zonnepark

08-09-2020 - 0 reacties GroenLeven uit Heerenveen mag een zonnepark aanleggen langs de A37 bij Nieuwlande. Het bedrijf kan gebruik maken van restcapaciteit op het net van het zonnepark bij Pesse.


Wetterskip Fryslân legt 9,5 kilometer natuurvriendelijke oever aan: Friese boezem in één klap met 30 hectare vergroot

03-09-2020 - 0 reacties ROTSTERGAAST - Er past ruwweg 150.000 kuub extra water in de Tsjonger, de Prinsewyk en de Engelenfeart onder Heerenveen. Daar is de natuur ook bij gebaat.


Bescheiden toename van resultaten A-ware

06-08-2020 - 5 reacties HEERENVEEN - Het particuliere zuivelconcern Royal A-ware vorig jaar ondanks een toename van de investeringen betere resultaten te realiseren.


Boeren willen weer op pad: 'Dat gaat gebeuren'

08-07-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - Groepen Friese boeren die het niet eens zijn met het dinsdag ingevoerde trekkerverbod gaan zeker weer op pad. Nog voor maandag, wanneer het verbod afloopt.


Fries bedrijf bouwt drijvend zonnepark op zandwinplas in Beilen

29-05-2020 - 0 reacties GroenLeven uit Heerenveen gaat zo'n 40.000 zonnepanelen plaatsen op het water van de zandwinplas aan Mussels in Beilen. Samen goed voor het leveren van energie aan zo'n 5000 huishoudens.


Chinees zuivelsprookje in Heerenveen

01-03-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - Onder leiding van Bart van der Meer (74) ontwikkelt zuivelbedrijf Ausnutria in Heerenveen zich stormachtig. De voormalige Rabo-bankier doet nu wel een stapje terug, maar helemaal stoppen wil hij niet. En mag hij eigenlijk ook niet van zijn Chinese partners.


Protesterende boeren verzamelen woensdagnacht bij de McDonald's in Heerenveen

17-02-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - Protesterende boeren verzamelen woensdag opnieuw in Heerenveen. Die dag staat er een nieuw trekkerprotest op stapel.


Stikstof en 'stroomknelpunten': meer geld nodig voor zonnepark Heerenveen

05-02-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - Voor de aanleg van een zonnepark bij Heerenveen en het leveren van de opgewekte energie aan Liander, is meer geld nodig. Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om 175.000 euro extra.


Thialf ontlast, protestboeren naar McDonald's Heerenveen

30-01-2020 - 0 reacties HEERENVEEN - Protesterende Friese boeren verzamelen komende week ‘s nachts niet meer bij Thialf in Heerenveen maar bij McDonald’s, pal aan de snelweg A32.


Koeien van A-Ware in Heerenveen duiken op in Donkerbroek; kaas bezorgd bij tipgeefster

31-12-2019 - 12 reacties DONKERBROEK - De kunstkoeien die verdwenen waren bij zuivelbedrijf Royal A-Ware in Heerenveen zijn weer terecht. De kunststof beesten stonden dinsdagmorgen in Donkerbroek.


Koeien van A-Ware in Heerenveen duiken op in Donkerbroek

31-12-2019 - 0 reacties DONKERBROEK - De kunstkoeien die verdwenen waren bij zuivelbedrijf Royal A-Ware in Heerenveen zijn weer terecht. De kunststof beesten stonden dinsdagmorgen in Donkerbroek.


Burgemeester Heerenveen over boerenacties: demonstreren mag, maar wel ordentelijk

17-12-2019 - 0 reacties HEERENVEEN - Demonstraties van boeren zijn woensdag in Heerenveen nog altijd toegestaan, mits op een ordentelijke manier. Dat laat burgemeester Tjeerd van der Zwan dinsdag aan het einde van de middag weten.


Stikstof: snelwegproject Heerenveen kan doorgaan, ook met nieuwste rekenmodel

21-11-2019 - 0 reacties HEERENVEEN - Het is nu helemaal zeker: de aanpak van de snelweg A32 bij Heerenveen kan op tijd van start. In het voorjaar beginnen de werkzaamheden.


Kraanmachinist overleden bij bedrijfsongeluk in Heerenveen

06-11-2019 - 2 reacties Een kraanmachinist is overleden nadat zijn kraan was bedolven door een laag grond. De man was aan het werk voor een recyclingbedrijf in Heerenveen.
Hij raakte bekneld en kon zelf niet meer uit de kraan komen. De hulpdiensten konden hem niet op tijd redden.
Omdat het om een bedrijfsongeluk gaat, doet de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoek. Die kan nog niets zeggen over de toedracht van het ongeluk, meldt Omrop Fryslân.


'A-ware is wel bestand tegen inkrimping melkveestapel'

28-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse veestapel moet niet verder krimpen, vindt topman Jan Anker van kaasfabrikant A-ware. Hij wil dat het Rijk financieel bijspringt zodat de sector problemen met stikstof, ammoniak en fosfaten zelf kan oplossen. Mocht het toch tot een inkrimping komen dan verwacht Anker dat kleinere en oudere kaasfabrieken daar meer last van zullen krijgen dan de nieuwe en efficiënte fabrieken van zijn bedrijf in Heerenveen.


'Boer kan concreet iets doen om waterkwaliteit te verbeteren'

10-10-2019 - 0 reacties De bodemstructuur en -vruchtbaarheid van landbouwgrond spelen een belangrijke rol bij de hoeveelheid stikstof en fosfaat die in het oppervlaktewater wordt gemeten. Dat blijkt uit een studie van NMI Wageningen. Onderzoeker Gerard Ros presenteerde de uitkomsten op een Niscoo-bijeenkomst in Heerenveen.


FrieslandCampina stapt in plaats van Fonterra in mozerella-productie samen met A-ware

09-10-2019 - 0 reacties Zuivelonderneming FrieslandCampina heeft een overeenkomst gesloten met A-ware voor de productie en levering van mozzarellakaas. Vanaf begin 2020 verwacht FrieslandCampina deze kwalitatief hoogwaardige mozzarellakaas aan zijn klanten te kunnen leveren. FrieslandCampina gaat de melk, kennis en recepten leveren en is verantwoordelijk voor de verkoop van de mozzarellakaas. A-ware zorgt voor de verwerking van de melk en de productie van mozzarellakaas in de nieuwe mozzarella-productielocatie in Heerenveen.


A-ware gaat kaas maken voor FrieslandCampina

09-10-2019 - 0 reacties A-ware gaat vanuit de nieuwe fabriek in Heerenveen mozzarella produceren voor FrieslandCampina.