Solar

Al het Solar nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Solar nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Solar nieuws

Nederlandse mini-auto met zonnedak in 2022 op de markt

16-07-2021 - 0 reacties De Nederlandse Solar City Car, een kleine stadsauto met zonnepanelen op het dak, komt volgend jaar op de markt. De Bredase makers hopen dat de wagentjes ook als deelauto's in steden worden ingezet.


250 elektrische auto’s tegelijk opladen: Utrecht krijgt de grootste, slimme laadgarage ter wereld

28-05-2021 - 0 reacties Utrecht krijgt de grootste, slimme laadgarage voor elektrische auto’s ter wereld. Het Utrechtse autodeelbedrijf We Drive Solar is bezig met de aanleg van een parkeergarage bij het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij a.s.r. waar 250 elektrische auto’s overdag gelijkertijd kunnen opladen en ontladen.


Kasdruiventeelt met een negatieve CO2-voetafdruk

19-04-2021 - 0 reacties De Griekse wijnbouwer Tsantalis heeft een experimentele kas voor de druiventeelt ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van Solar Glass van de firma Brite. De volledig geautomatiseerde kas heeft een teeltoppervlakte van 1.200 m² en is het hele jaar in gebruik dankzij zijn verwarmings- en koelsystemen.…


Zonnepark in Eemshaven levert in derde kwartaal van 2021 voor het eerst groene stroom. Bouwwerkzaamheden staan op punt van beginnen

17-12-2020 - 0 reacties EEMSHAVEN - Op een negentien hectare groot terrein in Eemshaven wordt begin 2021 begonnen met de bouw van zonnepark Vopak Solar Park Eemshaven. Dit zonnepark krijgt een capaciteit van circa 25 megawatt. Dat staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van ongeveer achtduizend Nederlandse huishoudens.


Zonnedaken op bedrijventerreinen, daar komt in Tilburg schot in

07-12-2020 - 0 reacties TILBURG - Een goudmijn voor zonnestroom ligt op de daken van de zeven Tilburgse bedrijventerreinen. Maar hoe krijg je de eigenaren zo ver? Solar Valley, speciaal daarvoor opgericht, viert de eerste successen. Bovenop Citroën-garage Bertens bijvoorbeeld.


Koning Willem-Alexander wil zonnepalen, maar die zijn ‘niet rendabel’

06-10-2020 - 0 reacties Er komen geen zonnepanelen op Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) doet onderzoek naar mogelijke verduurzamingsmaatregelen voor het koninklijke vastgoed. Zonnepanelen op het Haagse paleis zijn volgens de dienst niet rendabel, meldt Solar Magazine.


Arnhemse zonnefolieproducent gaat als een komeet; straks ook folie op huis en schuur

07-09-2020 - 0 reacties ARNHEM - Zonnefolieproducent HyET Solar gaat als een komeet. De Arnhemse ontwikkelaar is bezig de productiecapaciteit van de fabriek op Industriepark Kleefse Waard met de factor veertig te verveelvoudigen. Ondertussen wordt in Indonesië een nieuwe fabriek uit de grond gestampt.


‘Gebruik geen kostbare landbouwgrond voor zonnepark Leeuwarden’

25-03-2020 - 0 reacties De bouw van het grootste zonnepark van Friesland aan de zuidkant van Leeuwarden gaat voorlopig niet door. De projectleider van bouwer Solar Proactive is van het project gehaald en de plannen moeten terug naar de tekentafel.


Zonnepanelenbedrijf creatief met hoepels

17-03-2020 - 0 reacties Bij Solar at Work in Bladel hebben ze een creatieve manier gevonden om anderhalve meter afstand van elkaar. Als wijze van grap dragen de monteurs een hoepel die om hun middel zweeft. Maar ook in de bouw moeten lastige keuzes worden gemaakt om verantwoord te werken.


Schaarste zonnepanelen dreigt door coronavirus

10-02-2020 - 0 reacties Nederlandse groothandels en importeurs maken zich zorgen over de productie van zonnepanelen in China. En dat heeft allemaal te maken met het coronavirus. Tekorten en prijsstijgingen zijn niet uitgesloten, meldt vakblad Solar Magazine.


Solar Team nog ‘groener’ met poging in 2020

20-01-2020 - 0 reacties Er komt toch een nieuwe poging om in Twente de snelste zonneauto ter wereld te bouwen. Solar Team Twente gaat door, maar zal wel de eigen ecologische voetafdruk drastisch naar beneden moeten brengen. „Ze krijgen een duidelijke opdracht mee.”


Grootste zonnepark Nederland operationeel

09-12-2019 - 0 reacties Zonnepark Midden-Groningen, het grootste in zijn soort in Nederland, is operationeel. Dat meldde Chint Solar, dat de 315.000 panelen installeerde. Het park nabij Hoogezand-Sappemeer beslaat een lap grond van 317 hectare en zal minstens 32.000 huishoudens van stroom voorzien.


Nederlandse studententeams aan kop tijdens World Solar Challenge

15-10-2019 - 0 reacties Deze week strijden 53 teams uit 24 landen tegen elkaar tijdens de World Solar Challenge, een tweejaarlijkse wedstrijd voor voertuigen die rijden op zonne-energie. De teams rijden van Darwin in 10 etappes naar Adelaide, ruim 3.000 kilometer verderop. Op dit moment ligt de Nederlandse TU Twente aan kop, op de voet gevolgd door het team van TU Delft.


Solar Solutions International 2020

09-10-2019 - 0 reacties Kom op 17, 18 en 19 maart naar Solar Solutions International in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Dit is het grootste commerciële zonne-energie-evenement in de Benelux.Laat u informeren over de nieuwste technieken en producten op solar gebied. Zo volgt u de ontwikkelingen in de zonne-energiesector op de voet. Alle toonaangevende leveranciers van solar producten zijn aanwezig op dit evenement.


Bedrijvengids toont overzicht Nederlandse zonnesector

23-09-2019 - 0 reactiesTijdens een Europese zonne-energieconferentie, de EU PVSEC, is in de week van 16 september de Nederlandse Solar PV bedrijvengids gepresenteerd.


Tamworth-varkens ingezet in strijd tegen onkruid

26-07-2019 - 0 reacties Onkruid bestrijden tussen de zonnepanelen is een lastige klus. Het bedrijf Chint Solar van zonnepark Andijk heeft de hoop nu gevestigd op de Tamworth-varkens van de Tamworth Hoeve in Wervershoof.


Leven van de lucht: ‘landbouwvrij eiwit’

18-07-2019 - 0 reacties Plantaardig eiwit heeft de toekomst. Dierlijk eiwit verspilt immers schaarse landbouwgrond, natuur, water en fosfaat en veroorzaakt ernstige stikstofvervuiling. Plantaardig eiwit voorkomt een belangrijk deel van die verspilling. Maar nog steeds is dat lang niet genoeg, vond de Finse ingenieur Pasi Vainikka. Samen met vijf gelijkgestemde techneuten richtte hij de start-up Solar Foods op. Het zestal claimt eiwit helemaal landbouwloos te kunnen maken uit in water gevangen en verwerkte lucht.


FrieslandCampina zet ook in op windenergie

11-06-2019 - 31 reacties In navolging op grootschalige projecten als Solar en Jumpstart, biedt FrieslandCampina haar leden-melkveehouders de mogelijkheid om te investeren in kleine windmolens. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

De windmolens van 15 meter ashoogte, worden geleverd door E.A.Z. wind. Het is de bedoeling dat de energie wordt gebruikt op het melkveebedrijf. Volgens het zuivelconcern is de windmolen een ideale aanvulling op zonnepanelen, waarbij de eerstgenoemde vooral in de winterperiode en de laatstgenoemde vooral in de zomerperiode het bedrijf van energie voorziet. „De optimale balans van opwek en verbruik is essentieel voor een stabiel en betaalbaar elektriciteitsnetwerk en leidt tot de hoogste economische waarde voor de melkveehouder”, stelt FrieslandCampina.


"Tuinbouwbedrijven met gasgestookte WKK willen zonne-energie als extra energiebron"

09-04-2019 - 0 reacties Met de energietransitie als belangrijkste drijfveer werkt Pon Power aan alternatieve duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Na de introductie van de Cat Solar zonnepanelen eind 2018 wil Pon Power nog meer aandacht geven aan duurzame energie. "Solartechniek en de industrie eromheen zijn zich aan het…


Lichtgewicht oplossing voor zwakke asbestdaken

20-03-2019 - 0 reacties Golfplatenfabrikant Eternit, zonne-energiefabrikanten HyET Solar en Solliance/MiaSolé hebben samen met Zuyd Hogeschool pv-golfplaten ontwikkeld en getest met geïntegreerde dunne-filmzonnecellen. Misschien komt de innovatie nog op tijd voor 2024.