Zonnepanelen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zonnepanelen. Zonnepanelen is een van de 17226 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zonnepanelen nieuws

Vier tot zes windturbines in Rosmalense polder aan grens met Oss, ‘er is nóg meer aan zonnepanelen mogelijk’

13-04-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - Als er dan tóch grote windturbines in de Rosmalense polder moeten komen, zet deze dan op twee kilometer van de bebouwing tegen de de grens van het Osse deel van de polder aan. Dat is volgens Pascal Spelier van de vereniging GROEN inZICHT mogelijk omdat er volgens de berekeningen nog slecht vier of zes windmolens op het grondgebied van Den Bosch nodig zijn.


Regio moet veel meer energie steken in wind en zon; 5 keer zoveel panelen en 17 hoge molens extra

08-04-2021 - 0 reacties CULEMBORG/ZALTBOMMEL - Uiterlijk in 2030 moet Rivierenland het vijfvoudige aan zonnevelden en zonnepanelen op daken hebben in vergelijking met 2020. En het aantal grote windmolens moet groeien van de nu voorziene 32 naar 49.


Minder windreuzen in de Rosmalense Polder door zonnepanelen op grote daken

02-04-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - Minder windturbines en of minder zonnepanelen in de Rosmalense Polder. Dat gaat gebeuren omdat in de gemeente Den Bosch de afgelopen tijd al zoveel zonnepanelen op grote daken zijn gelegd dat het tot 2030 minder duurzame energie hoeft op te wekken dan aanvankelijk de bedoeling was.


Doetinchem steunt bouw zonnepark bij Wehl

24-03-2021 - 0 reacties Het college van Doetinchem steunt het plan voor de aanleg van een zonnepark in het buitengebied van Wehl. Na realisatie moeten de zonnepanelen meer dan drieduizend huishoudens van stroom voorzien.


Asbest verwijderen, zonnepanelen, isolatie en dan straks ook nog van het gas af: wie gaat dat betalen?

24-03-2021 - 0 reacties Een groot deel van de huiseigenaren dreigt in de toekomst in grote financiële moeilijkheden te komen als ze noodzakelijke aanpassingen aan hun huizen moeten laten verrichten. De opeenstapeling van kosten tot 2050 voor onder meer funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en het afstappen van aardgas zijn voor hen niet meer te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Rotterdam, die pleit voor miljardensteun van het rijk.


Testcircuit elektrische auto’s Emmer-Compascuum wil ook innovatiecentrum zijn

23-03-2021 - 0 reacties De aanleg van het testcircuit voor elektrische auto's aan de Veenakkers in Emmer-Compascuum is bijna klaar. Er zijn 11.000 zonnepanelen, een carport en een snellaadpunt geplaatst.


Gesubsidieerd zon-op-dak voor Drentse agrariërs

22-03-2021 - 0 reacties LTO Noord gaat boeren en tuinders in de gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze ondersteunen bij het realiseren van zonnepanelen op de daken van hun bedrijfsgebouwen. Provincie Drenthe en de drie Noord-Drentse gemeenten stellen voor deze 'gebiedsaanpak zon op dak' gezamenlijk een subsidie…


Bouw drijvend zonnepark op De Mussels in Beilen in volle gang

18-03-2021 - 0 reacties De bouw van een drijvend zonnepark op De Mussels in Beilen is in volle gang, meldt gemeente Midden-Drenthe. Op de zandwinplas worden bijna 40.000 drijvende zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee straks een derde van de huishoudens in Midden-Drenthe van stroom kan worden voorzien.


Almelo ligt rap vol met zonnepanelen, alleen kan het elektriciteitsnet dat nog niet aan

18-03-2021 - 0 reacties ALMELO - In 2030 moet 32 hectare aan daken van bedrijfspanden in de gemeente Almelo met zonnepanelen bedekt zijn. Dat aantal is nu al bijna gehaald. Reden voor een feestje, maar wel een bedrukt feestje: want het elektriciteitsnet kan niet zoveel extra energie meer kwijt.


LTO krijgt subsidie voor zon-op-dak in drie Drentse gemeenten

16-03-2021 - 0 reacties LTO Noord kan een subsidiebedrag van bijna 72.000 euro tegemoet zien voor de realisatie van zonnepanelen op daken van boerenbedrijven. De subsidie wordt voor de helft opgehoest door de provincie Drenthe. De gemeenten Noordenveld, Tynaarlo en Aa en Hunze brengen de andere 35.000 euro in.


Drenten tonen hun duurzame woningen via webcam. Kijk hier wie er meedoet aan een online videotour over isolatie, warmtepompen en zonnepanelen

16-03-2021 - 0 reacties ASSEN - Drentse huiseigenaren die isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen aan hun woning hebben aangebracht gaan daar van 22 maart tot 10 april over vertellen tijdens een online rondleiding.


Verplicht zonnepanelen op het dak? De overheid is er nog niet klaar voor

12-03-2021 - 0 reacties Gemeenten moeten eigenaars van industriegebouwen kunnen dwingen om zonnepanelen te plaatsen, is het idee. Björn Hoops, adjunct-hoogleraar Privaatrecht en duurzaamheid aan de RUG, vindt dat dit uitgebreid mag worden tot kantoorgebouwen en woningen. Maar zullen gemeenten ook daadwerkelijk gebruik gaan maken van deze mogelijkheid voor verduurzaming op maat?


Ben (65) legt dak van zijn fitnessclub vol zonnepanelen: ‘Ik heb er straks een ton mee verdiend’

10-03-2021 - 0 reacties Ben van Gelder (65), eigenaar van fitnessschool deMIX Nieuwegein en Almere, probeert andere ondernemers in Nieuwegein over te halen om ook zonnepanelen op hun dak te leggen. Hij doet dat in samenwerking met de gemeente. ,,Ik vind het belangrijk voor mijn kinderen.”


‘Zee’ van zonnepanelen kan wél leuk zijn voor omwonenden, het bewijs staat in Hengelo

07-03-2021 - 0 reacties HENGELO - Veel Nederlanders ergeren zich aan de zee van zonnepanelen die steeds vaker in weilanden te zien is. Groen gras maakt er plaats voor grijze of zwarte velden. De roep om de zonnepanelen naar bedrijfsdaken te verplaatsen, groeit.


De stem van Den Bosch: 'Liever een kerncentrale dan overal windmolens'

06-03-2021 - 0 reacties Op wie stemmen Brabanders op 17 maart? En waarom? In aanloop naar de verkiezingen steekt Omroep Brabant de anderhalve meter lange thermometer in de samenleving. Kiezers in Den Bosch maken zich zorgen over corona, maar nog veel meer over het klimaat.
Harald heeft het zwaar. Hij zwerft over de straten van Den Bosch, de opvang in Eindhoven heeft hem eruit gezet. "Ik heb een zoontje van tien. Het is de vraag hoe het verder gaat lopen."
Politici moeten er meer voor daklozen zijn, door te zorgen voor meer opvangmogelijkheden. Daarom gaat hij 'natuurlijk' stemmen. Ondanks zijn teleurstelling in eigenlijk alle partijen: "Ik heb al zo vaak gestemd, maar ze doen niet wat ze zeggen."
Die teleurstelling kent Daan niet. Hij mag dit jaar voor het eerst zijn stem uitbrengen. De gelukkige ontvanger is Mark Rutte. "Ik weet nog niet zoveel van politiek, maar mijn ouders stemmen ook op de VVD."
Hij ziet dat Rutte ook weleens wat fout doet, in de toeslagenaffaire was hij immers hoofdverantwoordelijke. Toch speelt dat voor Daan geen grote rol. Wat zwaarder weegt: "Hij heeft het in de coronacrisis goed gedaan."
Onderwijs, economie en milieu, dat zijn voor Daan de belangrijkste thema’s. En wat hem betreft mogen ze er nog best wat windmolens bij bouwen.
Net als de jonge Daan ziet zeventiger Chris premier Rutte als eindverantwoordelijke in de toeslagenaffaire. En ook hij noemt milieu als een belangrijk onderwerp. Bij hem leidt dat tot een hele andere keuze in het stemhokje: "Het wordt tijd voor meer links."
Op milieugebied ontloopt de politiek volgens Chris haar verantwoordelijkheid, de VVD voorop. Erger nog: ze zijn er zelfs op uit de rechtstaat te beschadigen. "Als jij en ik ons niet aan de wet houden, worden we daarop aangesproken. Nu de politiek klimaatafspraken en niet nakomt, gaat de VVD daarover jammeren."
Wat klimaat betreft kijken ze volgens Chris niet verder dan 2030. "Ze stoppen het hele land vol met windmolens en zonnepanelen, maar denken niet goed na over de energie."
Hij is er nog niet over uit welke partij op links zijn voorkeur heeft. Hij heeft bijvoorbeeld liever een kerncentrale, dan een Nederland vol windmolens. "Maar ja, dat mag van GroenLinks dan weer niet, hè…"
Bij de meeste Brabantse kiezers overheerst de coronacrisis en alle gevolgen daarvan. Opvallend genoeg klinkt onder Bosschenaren vooral de roep om meer aandacht voor milieu en klimaat.
Marleen, voormalig jongerenambassadeur van de stad, heeft nog wel een ander aandachtspunt voor Den Haag: het mag allemaal wat vernieuwender daar. De huidige samenstelling vindt ze achterhaald. "Ik hoorde dat de jongste kandidaat van D66 op de 30ste plek staat", zegt Marleen. "Dan ben je een partij die staat voor jongeren en dan komt zo iemand niet eens in de Kamer."
LEES OOK:
De stem van Steenbergen: 'Ik ga voor Rutte... of toch maar GroenLinks'
De stem van Tilburg: 'Niet in de schoolbanken, wel het volle collegegeld’
De stem van Middelbeers: 'Boeren moeten ook de kost kunnen verdienen'
Bekijk alle verhalen over de verkiezingen op www.omroepbrabant.nl/verkiezingen.


Meppel wil windmolens op boerderijen

22-02-2021 - 0 reacties De gemeente Meppel mikt op de bouw van windmolens en de aanleg van zonnepanelen in het buitengebied. Momenteel ligt het concept beleidsplan klaar. Er komen twee bijeenkomsten om inwoners en ondernemers over dit beleid te informeren.


Toch nog groot zonneveld in Heusden: Proef met frambozenkweek in combinatie met 20.900 zonnepanelen

08-02-2021 - 0 reacties ASTEN-HEUSDEN - Er komt toch nog een groot zonnepark met 20.900 zonnepanelen op een veld aan de Gevlochtsebaan in Asten-Heusden. Dat is opvallend, want het gemeentebestuur trapte in januari nog vol op de rem.


LTO Noord: 'Geen zonneparken op landbouwgrond, maar duurzame energie bij boerenbedrijf'

03-02-2021 - 0 reacties GRONINGEN - Veel agrarische ondernemers in het Noorden hebben belangstelling voor de bouw van een kleine windmolen. Van hen is 36 procent van plan daarin te investeren. Negen procent heeft al een kleine windmolen. Ruim de helft - 54 procent - beschikt over zonnepanelen.


Drijvend zonnepark op zandwinplas bij Oudehaske aangesloten op net

01-02-2021 - 0 reacties Het drijvende zonnepark op de zandwinplas bij Oudehaske is aangesloten op het elektriciteitsnet. De ruim 17.000 zonnepanelen leveren groene stroom aan zo’n 2000 huishoudens.


Zonnepark in Budel; niet 50 maar 57 hectare zonnepanelen

15-01-2021 - 1 reacties BUDEL - Het geplande zonnepark achter de Ruilverkavelingsweg in Budel wordt een flink stuk groter. Maar liefst 57 hectare landbouwgrond wordt ingericht met zonnepanelen. Dat was tot voor kort 50 hectare.