Zonnepanelen

Zonnepanelen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zonnepanelen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zonnepanelen nieuws

Drijvende zonnepanelen op waterbassin Westland 'kleine bedreiging herstructurering'

16-11-2021 - 0 reacties De gemeente Westland gaat, onder voorwaarden, plaatsing van zonnepanelen op waterbassins toch toestaan. Daartoe is eerder deze maand besloten. Momenteel is dat vaak nog in strijd met het bestemmingsplan Glastuinbouwgebied Westland.
Aan welke voorwaarden e.e.a. voldoen, is nu na te lezen in het…


Thailand neemt grootste drijvende zonnepark ter wereld in gebruik

09-11-2021 - 0 reacties BANGKOK (ANP/BLOOMBERG) - In Thailand is het grootste drijvende zonnepark ter wereld in gebruik genomen. Dat veld van zonnepanelen op water heeft een oppervlakte van ongeveer zeventig voetbalvelden en moet helpen om de Thaise economie in 2050 klimaatneutraal te maken.


Groot project met zonnepanelen dreigt uit te lopen door te vol net

06-11-2021 - 0 reacties Een groot project met zonnepanelen in Haarlem dreigt flinke vertraging op te lopen omdat netbeheerder Liander niet genoeg ruimte op het elektriciteitsnet te hebben. Daardoor kunnen 410 panelen voorlopig niet worden aangesloten.


25 kilometer stroomdraad gestolen bij zonnepark in Daarle: duizenden panelen leverden geen energie

06-11-2021 - 0 reacties DAARLE - Bij een nachtelijke inbraak op het zonnepark aan de Dalvoordeweg in Daarle is circa 25 kilometer stroomdraad gestolen. Het ging om de draden tussen de zonnepanelen en omvormers, waardoor een derde van de 17.500 zonnepanelen enkele weken buiten gebruik was.


Het kost 10.000 euro om 10 zonnepanelen op je dak te leggen: waar of niet waar?

04-11-2021 - 0 reacties De energieprijzen rijzen de pan uit, waardoor het nog meer dan anders loont om je huis te verduurzamen. Waar begin je? In deze quiz test je je kennis over isoleren en andere groene maatregelen.


Run op collectief zonnedak: Zeeuwen steken spaargeld in zonnepanelen

01-11-2021 - 0 reacties VLISSINGEN - Zeeuwen zijn te porren voor groene energie. In een paar weken tijd zijn zeven zonnedak-projecten van coöperatie Zonnecollectief Zeeland volgeboekt: 150 deelnemers investeren in 1.400 zonnepanelen op daken van bedrijven. Dat betreft overwegend mkb-bedrijven die hun dak beschikbaar stellen.


Verticale zonnepanelen om Middelburgers te wijzen op meer mogelijkheden om te kiezen voor duurzaamheid

29-10-2021 - 0 reacties MIDDELBURG - Aan de gevel van de Middelburgse stadsschouwburg zijn verticale zonnepanelen aangebracht. Het is een demonstratieproject om te laten zien dat ook op een architectonisch waardevol pand in een historische omgeving het mogelijk is duurzame energie op te wekken, aldus Annet Hannewijk van de gemeente.


Zonnepanelen leggen of nog gauw even je huis (beter) isoleren omdat de gasprijs oploopt? Succes ermee, want installateurs hebben het razend druk

20-10-2021 - 0 reacties Door de stijgende gasprijs hebben installatiebedrijven het razend druk met particulieren die plotsklaps hun hele huis willen verduurzamen. Wachttijd: enkele maanden.


"Doorzichtige zonnepanelen bieden kansen in energietransitie"

15-10-2021 - 0 reacties Tholen - In Someren en Lierop zijn Green Meteor, kweker Thwan van Gennip, de onderzoekers van de KU Leuven en Engie gestart met een pilot met zonnepanelen boven de aardbeien, frambozen en de opkweek van frambozen om te meten wat het effect van zonnepanelen is op de kwaliteit en opbrengst van de…


Zonnecentrale voor eerste staalfabriek op zonne-energie geopend in VS

13-10-2021 - 0 reacties Een staalfabriek in de Amerikaanse staat Colorado gaat het grootste deel van zijn benodigde energie halen uit zonnepanelen in plaats van steenkool. Bij de fabriek van de Russische fabrikant Evraz, die schroot smelt en hergebruikt, zijn daarvoor meer dan 750.000 zonnepanelen geplaatst. Lightsource bp, een joint venture waar olie- en gasconcern BP voor de helft eigenaar van is, heeft de panelen gefinancierd en is tevens eigenaar van de zonnecentrale.


Elektriciteitsnetwerk Utrecht vol, geen plek voor nieuwe wind- of zonneparken

12-10-2021 - 0 reacties In de provincie Utrecht kunnen voorlopig geen nieuwe grote projecten met zonnepanelen of windmolens gerealiseerd worden. De grenzen van wat het hoogspanningsnet in de provincie aan kan zijn bereikt. Dat laat landelijk netbeheerder Tennet weten aan toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Tennet wil met technische aanpassingen de problemen zo snel mogelijk oplossen, maar zegt dat dit nog wel een aantal jaren gaat duren. Tot die tijd is het niet mogelijk om dijken vol windmolens of grote daken en weilanden met zonnepanelen aan te sluiten om de provincie.
Eerder al maakte Tennet bekend dat er in grote delen van Friesland geen ruimte meer is om overtollige elektriciteit terug te geven aan het net.
Meer plekken
Tennet en de regionale netbeheerders Liander, Stedin en Enexis hebben moeite om de toenemende vraag naar ruimte op het net bij te houden. Ook voor burgers is het niet altijd mogelijk om de elektriciteit van zonnepanelen op het dak terug te geven.
Verder is het in Amsterdam en andere delen van Noord-Holland op sommige plaatsen niet mogelijk voor bedrijven om een nieuwe aansluiting te krijgen, of uit te breiden naar veel meer elektriciteitsgebruik.
Noodwet
De toename van datacenters, zonnepanelen, elektrische auto's en windmolens maakt dat op tal van plaatsen in Nederland het elektriciteitsnet verzwaard moet worden. Het opwekken van duurzame energie gaat gepaard met grote pieken en dalen, afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid zon en wind. Netbeheerders hebben vooral moeite om de pieken op te vangen.
Complexe regelgeving, financiering en gebrek aan geschikt personeel maakt het voor de netbeheerders lastig om de gestegen vraag bij te benen. Voorzitter Ed Nijpels van het Klimaatakkoord pleitte daarom eerder al voor een noodwet om het elektriciteitsnet sneller te kunnen verzwaren en uit te breiden.


Bekende Amerikaanse YouTuber vlogt over de voordelen van zonnepanelen boven fruitteelt

07-10-2021 - 0 reacties De populaire Amerikaanse Youtuber Matt Ferrell, bekend van 'Undecided with Matt Ferrell' zet in onderstaande vlog de Agri-PV oplossingen uiteen, waarin hij veelvuldig spreekt over het project van GroenLeven, de zonnepanelen boven de frambozen van Piet Albers.

Voor meer informatie:GroenLeven zonne-energieinfo@groenleven.nl


SDE-regeling open, oppassen met zonnepanelen

05-10-2021 - 0 reacties De subsidieregeling SDE staat vanaf 5 oktober weer open.


Weststrate legt 1182 zonnepanelen op dak maar vindt dat procedure erg veel energie kost

25-09-2021 - 0 reacties Het kost een bedrijf veel te veel energie en tijd om milieuvriendelijk bezig te willen zijn, zo vindt directeur Rob Jeras van de Middelburgse verpakkings- en kantoorspecialist Weststrate. Desondanks zette hij en zijn compagnon Krijno Davidse door zodat nu op het dak van hun pand aan de Anodeweg maar liefst 1182 zonnepanelen liggen.


Excursie naar fruitteelt met dak van zonnepanelen overtuigt merendeel Astense politiek niet

22-09-2021 - 0 reacties ASTEN - De excursie naar een proefopstelling voor fruitteelt onder zonnepanelen heeft een meerderheid van de politieke fracties in Asten niet kunnen overtuigen. Dat bleek dinsdagavond in de commissie Ruimte.


FloraHolland plaatst 25.000 zonnepanelen

16-09-2021 - 0 reacties Royal FloraHolland heeft een groot, nieuw zonnedak in gebruik genomen op haar locatie in Aalsmeer. In totaal liggen nu meer dan 25.000 zonnepanelen op de daken, verspreid over drie locaties in Aalsmeer, Rijnsburg en Eelde.

Samen wekken deze zonnepanelen zo’n 7,5 GWh/jaar op, wat te vergelijken is met het…


Excursie moet raadsleden Asten warm krijgen voor fruitteelt onder zonnepanelen

15-09-2021 - 0 reacties ASTEN-HEUSDEN - Zonnepanelen in combinatie met frambozenteelt: als het aan het college van Asten ligt, veegt de gemeenteraad dat plan van tafel. Initiatiefneemster Ilse van Bommel neemt de raadsleden mee op excursie in de hoop hen te overtuigen.


Natuurorganisaties: A37 moet Honey Highway worden

08-09-2021 - 0 reacties Drentse natuur- en milieuorganisaties willen dat naast de A37 niet alleen zonnepanelen komen, maar dat er ook ruimte ontstaat voor bloeiende bermen. Dat is beter voor de biodiversiteit.


Lichtgewicht zonnepanelen van kunststof bíjna klaar voor massaproductie

02-09-2021 - 0 reacties De Nederlandse start-up Solarge ontwikkelt zonnepanelen van kunststof. Hierdoor wegen de zonnepanelen vijftig procent minder dan zonnepanelen met glas erop. Het bedrijf is bijna klaar om massaal lichtgewicht zonnepanelen te gaan produceren, vertellen ze aan Change Inc.


Deze boer experimenteert met zonnepanelen op akkerrand voor biodiversiteit en inkomen

19-08-2021 - 0 reacties Akkerbouwer Leks Bolderdijk uit Onstwedde experimenteert met verplaatsbare zonnepanelen. Samen met GroenLeven en het Louis Bolk Instituut wil hij erachter komen of het de biodiversiteit in akkerranden kan vergroten én het hem ook nog een paar centen kan opleveren.