Jeroen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Jeroen. Jeroen is een van de 15519 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Jeroen nieuws

Stalbezetters Boxtel op 15 en 27 augustus voor de rechter

31-07-2019 - 0 reacties De dierenactivisten die op 13 mei in Boxtel de stal bezetten van Jeroen en Joan van Sleuwen, wordt lokaalvredebreuk en braak in vereniging ten laste gelegd. De zaken worden op 15 en 27 augustus voor het eerst behandeld.


Schotse tuimelaars tussen Texel en Den Helder

24-07-2019 - 0 reacties Een unieke waarneming afgelopen vrijdag voor de Noord-Hollandse kust. NIOZ-onderzoeker Jeroen Hoekendijk en collega-onderzoekers van Wageningen Marine Research zagen vrijdagochtend twee groepen van tien tuimelaars gestaag het Marsdiep, het zeegat tussen Texel en Den Helder, in zwemmen. "Heel bijzonder," zegt Hoekendijk, "want tuimelaars zie je zelden vanaf de kust en zeker niet in zo’n grote groep".


Schotse tuimelaars tussen Texel en Den Helder

24-07-2019 - 0 reacties Een unieke waarneming afgelopen vrijdag voor de Noord-Hollandse kust. NIOZ-onderzoeker Jeroen Hoekendijk en collega-onderzoekers van Wageningen Marine Research zagen vrijdagochtend twee groepen van tien tuimelaars gestaag het Marsdiep, het zeegat tussen Texel en Den Helder, in zwemmen. "Heel bijzonder," zegt Hoekendijk, "want tuimelaars zie je zelden vanaf de kust en zeker niet in zo’n grote groep".


Boer Van der Kooij rijdt bokashi over zijn land

16-07-2019 - 0 reacties Onderzoekers en boeren maken zich zorgen over de bodemvruchtbaarheid, die in Nederland achteruitgaat. Biologisch melkveehouder Jeroen van der Kooij beproeft met succes een middel om daar wat aan te doen: bokashi.


'Ziekten daar bestrijden, zodat ze niet hierheen komen'

05-07-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

Het blauwtong- en Schmallenbergvirus zijn als tropische veeziekten in Europa aanwezig. Viroloog Jeroen Kortekaas van Wageningen Bioveterinary Research houdt zich bezig met de verspreiding van dit soort dierziekten.


Advocaat over mestfraudezaak Lierop: ,,Waarom boeren niet vervolgd?”

24-06-2019 - 0 reacties DEN BOSCH/LIEROP - Waarom worden de boeren niet vervolgd? Het gaat tenslotte om hun mest....? Advocaat Jeroen Nijboer (namens de neef van hoofdverdachte Anthony van den Broek) verlegt de aandacht tijdens dag drie van de grote mestfraudezaak uit Lierop even naar anderen. ,,Die belangrijke schakel ontbreekt.”


Schade door dierenextremisten in varkensstal Van Sleuwen loopt op 50.000 euro

13-06-2019 - 3 reacties Varkenshouders Jeroen en Joan van Sleuwen hebben tussen de 30.000 en 50.000 euro schade geleden door de gewelddadige bezetting van hun varkensbedrijf, op 13 mei in Boxtel.


Dierenbeweging zet activiste Boxtel op straat vanwege eten niet-veganistisch brood tijdens verblijf in cel

08-06-2019 - 0 reacties Een Nederlandse dierenactiviste, die betrokken was bij de gewelddadige overval op het varkensbedrijf van Jeroen en Joan van Sleuwen in Boxtel, is door Anonymous for the Voiceless, uit de dierenbeweging gezet.


Jeroen Ravensbergen nieuwe directeur Floritec

07-06-2019 - 0 reacties Jeroen Ravensbergen wordt de nieuwe directeur van Floritec. Medio juni volgt hij René le Clercq op. Le Clerc vervulde deze functie op interim basis sinds het overlijden van Leo van der Zon, begin 2018.


Geen dierziekten geconstateerd op varkensbedrijf Boxtel

05-06-2019 - 0 reacties Er zijn geen dierziekten en antistoffen in het bloed aangetroffen bij de varkens van Jeroen en Joan van Sleuwen. Zo’n 150 dierenextremisten bezetten op 13 mei jl. op gewelddadige wijze hun stal in Boxtel. De broers kunnen weer dieren aan- of afvoeren.


Jeroen Pauw: ‘Ik hoopte dat Yvon Jaspers eigen leed zou relativeren’

03-06-2019 - 0 reacties Jeroen Pauw hoopte dat Yvon Jaspers zelf haar leed zou relativeren toen hij met haar sprak in zijn talkshow terwijl ook de familie van Anne Faber aan tafel zat. Dat bekende hij gisteravond in de nieuwe talkshow Café Hendriks en Genee. ,,Ik hoopte dat er een moment zou komen dat Yvon zou zeggen: waar heb ik het eigenlijk over als ik naar deze mensen kijk?”


Bezet varkensbedrijf overweegt schadeclaim: 'Activisten onthielden onze dieren zorg'

30-05-2019 - 0 reacties Varkenshouder Jeroen van Sleuwen vindt het 'heel erg wrang' dat hem en zijn broer wordt verweten varkens geen zorg te hebben gegeven. Dierenclub Animals Today kondigde dinsdag aan aangifte te zullen doen tegen Van Sleuwen.


Jeroen van Sleuwen overweegt schadeclaim: 'Activisten onthielden onze dieren zorg'

29-05-2019 - 0 reacties Varkenshouder Jeroen van Sleuwen vindt het 'heel erg wrang' dat hij en zijn broer wordt verweten varkens geen zorg te hebben gegeven. Dierenclub Animals Today kondigde dinsdag aan aangifte te zullen doen tegen Van Sleuwen


LIVEBLOG: Gemeenteraad Boxtel praat over bezetting varkenshouderij

28-05-2019 - 0 reacties Raadsvergadering in Boxtel over de overval op het varkensbedrijf van Joan en Jeroen van Boxtel. Op maandag 13 mei overvielen zo'n 200 dierenextremisten de stal en hielden een bezettingsactie. Pig Business en Stal & Akker zijn live bij de raadsvergadering


‘Voeding heeft wel degelijk effect op chronische darmziekte’

28-05-2019 - 0 reacties Volgens de Maag Lever Darm stichting hebben ruim 80.000 Nederlanders te maken met een chronische darmontsteking. Jeroen Le Duc heeft de ziekte van Crohn en is een van hen. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat voeding geen effect zou hebben. Toch ging hij zelf experimenteren en weet intussen beter. Dankzij een andere levensstijl en aangepaste voeding is hij nu ruim 3 jaar pijn- en klachtenvrij. Micha van Rumpt en Annika de Jong spraken met Le Duc enn vroegen om reacties op zijn verhaal aan een aantal experts. Dat deel van dit tweeluik is hier te vinden.


‘Voor iedereen werkt wat anders’

28-05-2019 - 0 reacties Door zelf te experimenteren en zijn voedingspatroon te veranderen van zijn voedingspatroon kwam Jeroen le Duc van zijn klachten door de ziekte van Crohn af. Wat is de waarde van zo’n n=1 benadering? Foodlog vroeg verschillende experts om een reactie op het verhaal van Le Duc.


Gemeenteraad Boxtel spreekt over gewelddadige overval op varkensbedrijf

25-05-2019 - 0 reacties De gemeenteraad van Boxtel praat aanstaande dinsdag (28 mei) over de bezetting door dierenrechtenextremisten van het varkensbedrijf van Jeroen en Joan van Sleuwen. Iedereen is welkom om de raadsvergadering bij te wonen.


Gemeenteraad Boxtel spreekt over gewelddadige overval op varkensbedrijf

23-05-2019 - 0 reacties De gemeenteraad van Boxtel praat aanstaande dinsdag (28 mei) over de bezetting door dierenrechtenextremisten van het varkensbedrijf van Jeroen en Joan van Sleuwen. Iedereen is welkom om de raadsvergadering bij te wonen.


Wormenonderzoeker wint wetenschapsprijs

20-05-2019 - 0 reacties Onderzoeker Jeroen Onrust heeft de Wetenschapsprijs Campus Fryslân 2019 gewonnen. Onrust onderzocht voor zijn promotieonderzoek het belang van regenwormen op de vruchtbaarheid van agrarisch land en voor de voedselvoorziening van weidevogels.


Dierenactivisten bekladden stal en lieten pasgeboren biggetjes verkleumen

18-05-2019 - 0 reacties De broers Jeroen en Joan van Sleuwen doen vandaag voor het eerst hun verhaal op Omroep Brabant. De broers blikken terug op maandag 13 mei, de dag dat ruim 150 dierenactivisten met geweld hun varkensbedrijf overvielen.