Dierenactivisten

Dierenactivisten nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Dierenactivisten nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Dierenactivisten nieuws

Boeren vrezen nieuwe stalbezetting: politie neemt busje dierenactivisten in beslag

03-02-2020 - 0 reacties De politie heeft vrijdagavond 31 januari in het Noord-Limburgse Afferden een bestelbusje van de Oostenrijkse afdeling van dierenrechtenorganisatie Animal Rights in beslag genomen en doorzocht. Dat gebeurde na ongeruste meldingen van boeren dat Animal Rights mogelijk een stal wilde bezetten.


Hoe dierenactivisten de paardensport in diskrediet brengen

26-01-2020 - 0 reacties Dierenactivisten richten hun pijlen steeds vaker op de paardensport. Bij Jumping Amsterdam werden ‘onoorbare praktijken’ met een camera vastgelegd.


Activisten breken in bij Noord-Iers varkensbedrijf

16-01-2020 - 0 reacties Zo’n 40 dierenactivisten van de Britse actiegroep Meat the Victims is eerder deze week binnengedrongen op een varkensfokkerij in Noord-Ierland.


Dreigbrief aan actievoerder gericht op alle boeren

03-01-2020 - 0 reacties Jitty van der Werf kreeg daags voor kerst een dreigbrief van vermoedelijk dierenactivisten.


Boeren klagen bij rechtbank Middelburg over oneerlijke uitspraken

18-12-2019 - 0 reacties MIDDELBURG - Boeren die een actie voeren worden veel zwaarder gestraft door rechters dan dierenactivisten die daadwerkelijke schade en ellende aanrichten op een boerderij. En aan die ongelijke behandeling moet een einde komen, vinden de boeren.


Stal van konijnenhouder duikt op in video activisten: ‘Met fikken van andermans spullen afblijven’

11-12-2019 - 0 reacties WEHL - Konijnenhouder Theo Koning uit Wehl is verbaasd als hij de beelden ziet van zijn eigen konijnenstal. Ze zijn in het holst van de nacht gemaakt door dierenactivisten van Animal Rights en online geplaatst met de boodschap: geen konijn op tafel tijdens kerst.


Wéér bezoek van dierenactivisten, dat vreet aan konijnenfokker Henk: ‘Ik trilde helemaal’

09-11-2019 - 0 reacties VRAGENDER - Drie keer kreeg de Achterhoekse konijnenfokker Henk Oonk ’s nachts bezoek. De eerste keer werd er rondgekeken, de tweede keer kwam er iemand binnen, de derde keer zijn er twee mannen aangehouden. Bang? Nee. ,,Maar het vreet wel aan je. Je bent er toch 24 uur per dag mee bezig.”


Een geldboete en voorwaardelijke celstraf: schrikt dat dierenactivisten af?

08-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De 67 dierenactivisten die terecht stonden voor de stalbezetting in Boxtel kennen hun straf: een boete van 300 euro én een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Is dat voldoende om te voorkomen dat er nieuwe acties volgen?


Boeren in opperste staat van paraatheid vanwege mogelijke actie van dierenactivisten

07-11-2019 - 0 reacties BEERS - Boeren zijn ‘in opperste staat van paraatheid’ na de commotie rond een mogelijke actie van activisten bij een boer in Beers. Actiegroep Farmers Defence Force zegt daarbij niet in te staan voor de eigen achterban. ,,We hopen dat iedereen zijn verstand gebruikt.”


Boeren alert op nieuwe acties van dierenactivisten: 'We zijn niet uit op ruzie'

07-11-2019 - 0 reacties Boerenorganisaties ZLTO en POV Varkenshouderij roepen boeren op om zeer alert te zijn op mogelijke acties van dierenactivisten. Volgens ZLTO heeft de politie gewaarschuwd dat er signalen zijn dat er een of meer nieuwe stalbezettingen op komst zijn. De organisaties vragen ook omwonenden van boerenbedrijven goed op te letten en de politie te bellen bij onraad.


Enorme drukte bij rechtszaak tegen Meat the Victims, activisten en boeren aanwezig

06-11-2019 - 0 reacties Het is enorm druk in de rechtbank in Den Bosch. Woensdagmorgen staan daar 67 activisten van Meat the Victims voor de rechter omdat ze in mei urenlang een varkensstal in Boxtel bezetten.

DEN BOSCH - Vandaag staan 67 dierenactivisten in Den Bosch voor de politierechter in Den Bosch. Zij moeten zich verantwoorden voor hun betrokkenheid bij de veelbesproken stalbezetting in Boxtel van afgelopen mei. Van de verdachten zijn er 25 aanwezig, meldt hun advocaat. Vanwege de grote belangstelling - er zijn boeren en activisten - kan niet iedereen mee naar binnen.


Boerenorganisaties vrezen nieuwe acties dierenactivisten

04-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De schrik zit er goed in op het Brabantse platteland. Er is angst voor nieuwe acties van dierenactivisten. Belangenorganisaties POV en ZLTO waarschuwden hun leden.


Boerenorganisaties waarschuwen leden voor nieuwe actie dierenactivisten: 'Doe je stal op slot'

04-11-2019 - 0 reacties De politie heeft boerenorganisatie ZLTO gewaarschuwd dat er deze week mogelijk een actie komt van dierenactivisten, laat ZLTO maandagmiddag desgevraagd weten aan Omroep Brabant. "Dit baart ons grote zorgen", zegt Marc de Jong van ZLTO. De politie wil maandagmiddag niets zeggen over de waarschuwing. "Dergelijke operationele informatie delen wij niet."


Dierenactivisten mogen gerust inbreken, vinden ze zelf

04-11-2019 - 1 reacties Sinds de bezetting van de varkensstal in Boxtel is de spanning opgelopen. Dierenactivisten vergelijken de varkenshouderij met slavernij, 'dat was ook ooit legaal' en vinden hun acties daarom geoorloofd. Bij de boeren zit de schrik er flink in.


Fotoserie: Dierenactivisten blokkeren Duitse varkensslachterij van Tönnies

21-10-2019 - 0 reacties Een van de slachtlocaties van het Duitse vleeesbedrijf Tönnies is maandag bezet en geblokkeerd door dierenactivisten van de actiegroep ‘Tear Down Tönnies. Het gaat om de slachterij Thomsen in Kellinghusen.


Dierenactivisten leggen aanvoer bij Tönnies plat

21-10-2019 - 0 reacties Bij een slachtlocatie van het Duitse vleesconcern Tönnies versperren sinds vanochtend de toegang.


Sieta van Keimpema, al vijftien jaar op barricaden voor boer

17-10-2019 - 22 reacties Sieta van Keimpema staat woensdag in Den Haag wederom op de barricaden voor het boerenbelang. ,,De hoeveelste keer dit is? Ik zou het niet weten, ik ben de tel een beetje kwijt.”

Het actievoeren zit haar in het bloed. Al vijftien jaar geeft Sieta van Keimpema uit Nes (H) leiding aan de Dutch Dairymen Board, een organisatie van melkveehouders die een hogere melkprijs wil afdwingen bij overheden en zuivelorganisaties. Tien jaar geleden was ze betrokken bij de grote acties tegen de zuivelfabrieken. Boeren staakten de leveringen en reden de melk uit over hun landerijen. Ook werden zuivelfabrieken geblokkeerd.

Via de DDB heeft ze zitting in het hoofdbestuur van de European Milk Board, een organisatie van melkveehouders die Brussel geregeld op stelten zet met de acties voor een betere marktpositie van boeren in de zuivelketen. Acties die geregeld ook met traangas beëindigd worden. In het buitenland is ze populair. Duitse boeren hoor je vaak zeggen: ,,Die Sieta ist super.”

Bij de huidige stikstofacties is ze ineens ook een boegbeeld van de Farmers Defence Force (FDF). Deze organisatie, met een logo met hooivorken, is dit jaar opgericht om boerenbedrijven te beschermen tegen dierenactivisten. Ze ontpopt zich echter steeds meer tot een brede activistische boerengroepering die onder geen beding een opgelegde krimp van de veestapel accepteert.


Dierenactivisten willen naar Malieveld komen tijdens boerenprotest

30-09-2019 - 11 reacties Dierenactivisten hebben aangekondigd ook aanwezig te zullen zijn bij het boerenprotest morgen in Den Haag. De activisten zijn van plan om naar het Malieveld te komen, waar op dat moment ook veel boze boeren zullen demonstreren.


Noorse veganist (27) blijkt brein achter stalbezetting Boxtel

08-09-2019 - 22 reacties

Originele beschrijving

,,Ja, ik was organisator van de actie in Boxtel.” Shivonne Engen vertelt het onbezorgd. Zelfverzekerd. Maandenlang bleef onduidelijk wie het brein was achter de invasie van een Nederlandse boerderij door dierenactivisten. „We hebben geen leiders”, klonk het. Maar op het congres van Animal Rights in Luxemburg is de Noorse activiste, woonachtig in Den Haag, bereid haar masker te laten zakken.


Dierenactivisten mogen niet lelijk doen over wol, maar hoeveel wol dragen we eigenlijk?

05-09-2019 - 0 reacties De Engelse Reclame Code Commissie, de Advertising Standards Authority, veroordeelt een campagne van de internationale dieractivistenbeweging PETA.