Vies

Volg al het nieuws over Vies, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vies nieuwsbrief.

Vies nieuws

Groen licht voor 'smeerpijp' voor vies grondwater Enka-terrein

18-02-2021 - 0 reacties Vervuild grondwater van het oude Enka-terrein in Ede mag via een kilometerslange pijplijn afgevoerd worden naar de Nederrijn bij Wageningen. Dat oordeelt de rechtbank nadat twee milieugroepen in beroep gingen tegen het plan.


‘Met deze oplossing voorkom je diefstal van de laadkabels van Tesla’

09-01-2021 - 0 reacties ,,Laatst las ik dat er steeds vaker laadkabels van Tesla’s worden gestolen”, schrijft lezer R. van der Vies. ,,Ik heb hier een eenvoudige oplossing voor: haal de kabel achter een wiel langs zodat een lus om het wiel ontstaat. Doe om de dubbele kabel een krap beugelslot (of hangslot) waar je de stekkers niet doorheen kunt trekken.”


‘Waarom hebben vrachtauto’s geen derde remlicht?’

13-12-2020 - 0 reacties ,,Waarom hebben vrachtwagens geen derde remlicht?”, vraagt lezer Ilona Hansink. ,,Vaak zijn de twee remlichten klein en/of vies waardoor je ze slecht ziet. Of er rijdt een andere auto zo dicht achter, dat je de vrachtwagen niet ziet remmen. Een derde remlicht (graag op een wat hogere plaats) zou geen overbodige luxe zijn.”


Broodje insecten, vies, jákkes? Welnee, gezond en ze kraken zo lekker

13-09-2020 - 0 reacties Veel mensen vinden het onsmakelijk; insecten eten. De vraag is waaróm eigenlijk, waarom geen meelworm en wel een varken, koe of kip? ‘Nou, wie insecten kleine engerds vindt, gaat ze echt niet eten’.


Hoe het Mesdag Zuivelfonds zijn flater wegmoffelde

09-04-2020 - 19 reacties Column Tony van der Meulen

Voor politici en andere belangenbehartigers die met een vies zaakje zitten, biedt deze crisistijd aantrekkelijke mogelijkheden om iets weg te moffelen. Kranten doen toch alleen maar aan corona, dus is dit het uitgelezen moment om een leugenachtige flater te corrigeren terwijl het geen hond opvalt.

Het Mesdag Zuivelfonds heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. In de verre dagen dat wij nog heel intens bezig waren met stikstof, kwam dat fonds met een rapport dat zelfs als wetenschappelijk werd gekwalificeerd, waarin de stikstofcijfers van het RIVM met veel vertoon van geleerdheid werden ontkend. RIVM, die zijn toch van corona? Ja, ook, maar toen ze daar nog tijd voor hadden, hielden ze ook de hoeveelheid stikstof in het Nederlandse milieu nauwgezet in de gaten. Met als uitkomst dat 46 procent van alle Nederlandse stikstof uit de landbouw komt.

Dat fonds kwam tot een veel lagere berekening, ‘slechts 25 procent’, alsof dat een verwaarloosbaar gegeven is. Alsof dat ons allen moet opluchten. Heb je ook gelezen dat het met de stikstofvervuiling door boeren hartstikke meevalt? Slechts 25 procent!

Het fonds is gewoon een lobbyclub van melkveeboe­ren

Vorige week heeft het Mesdag Zuivelfonds fluisterend en met afgewend gezicht toegegeven dat zij er helemaal naast zitten met hun geleerde berekeningen. Ze stopten dat weg in een lijvig rapport, waardoor het weinig publiciteit heeft opgeleverd en dat was precies de bedoeling.

Dit stiekeme gedoe past ook heel goed bij wat dat fonds momenteel doet: ze presenteren zich graag als een wetenschappelijk bureau, maar het is gewoon een lobbyclub van melkveeboeren. Met nauwe banden met de agressieve typen van Farmers Defence Force. Het fonds is ook bijzonder goede maatjes met Baudet.

Dit horen wij allemaal niet te weten. Maar als het op een boerderij gaat stinken, kun je dat altijd ruiken


Granulietstort: of het nu vies is of niet, iets is er niet goed

11-02-2020 - 0 reacties ALPHEN/LITH - Moet er subiet gestopt worden met het storten van granuliet in de waterplas Over de Maas tussen Lith en Alphen? De gemeente West Maas en Waal wil dat, de Tweede Kamer roept er twee ministers over op het matje. Maar het is toch niet vervuilend? Of wel?


Vervuilde kaasdoek hindert zoektocht naar biobrandstof

24-01-2020 - 0 reacties Een vies kaasdoek heeft ertoe geleid dat één en dezelfde onderzoeksgroep aan Kansas State University inmiddels zeven artikelen heeft teruggetrokken.


Als het over economische problemen ging, dan dacht ik aan de boterberg. Dat hielp.

05-11-2019 - 0 reacties Lang, lang geleden was er te veel roomboter in Nederland. Er ontstond een zogenaamde boterberg, dat ik een vies woord vond, omdat ik die berg voor me zag.


Isoleer bijenkasten, jonge meiden maken eind aan plastic speeltjes en innovatief vies ziekenhuis

20-09-2019 - 0 reacties Ondertussen vertelt het verhaal van de dag door onze lens: voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.


Moorse Lamsrack

30-08-2019 - 0 reacties Cuilnair blog, door B4men: Lamsrack met pistache, sumak en sesam ‘Dames, wij eten vandaag een mals stukje lamsvlees. Waarom trek je nu zo’n vies gezicht? Dit recept is echt heerlijk!’ Zo gebeurt het vaak, dat mensen de wenk-brauwen optrekken bij de gedachte aan lamsvlees. Het wordt in ons land helaas ‘(nog lang) niet altijd op
Het bericht Moorse Lamsrack verscheen eerst op Vlees.nl.


In de toekomst houden zonnepanelen zichzelf schoon

09-08-2019 - 0 reacties Zonnepanelen moeten nu nog regelmatig gereinigd worden door glazenwassers doordat hun coating vies wordt. Dunne bewegende laklaagjes van vloeibare kristallen kunnen ervoor zorgen dat zonnepanelen en bijvoorbeeld ook autoruiten schoon blijven.


Valutamarkt voorziet harde brexit à la Johnson

11-07-2019 - 0 reacties Ondanks een nederlaag in een televisiedebat lijkt Boris Johnson de man die Engeland door de brexit moet leiden. Johnson is niet vies van een harde brexit zonder goede afspraken. Als gevolg daarvan laat het pond een flinke daling zien.


Boerin wordt lekker vies met varkens

26-06-2019 - 0 reacties Het is al dagen hartstikke warm, en ook voor dieren is het soms lastig om dat vol te houden. Bij de biologische varkenshouderij van Andries en Janny in Hedel krijgen de varkens daarom een heerlijk modderbad.


Koning is niet vies van larven

11-06-2019 - 0 reacties Koning Willem-Alexander deinst niet terug van larven. Tijdens de opening van een nieuwe insectenkwekerij in Bergen op Zoom graaide de vorst in een bak met larven om ze van dichtbij te kunnen zien.


Restaurant van de Toekomst op Lowlands: ook in 2050 eten we nog vlees

19-08-2018 - 0 reacties Je kan op een festival dagenlang vette hap naar binnen stouwen. Maar op Lowlands kun je dit weekend ook kiezen voor iets culinairs. Samen met de Rabobank staat daar Brasserie 2050. Een restaurant dat een blik werpt op de toekomst.

De koks proberen aan te tonen dat het mogelijk is om in 2050 tien miljard monden te voeden, zonder dat het vies is. En carnivoren opgelet: in 2050 kun je nog gewoon genieten van een steak tartare!


Het loopt niet zo hard met stemgestuurd winkelen

08-08-2018 - 0 reacties De verwachtingen zijn hooggespannen, maar de praktijk valt vooralsnog vies tegen. Het aantal mensen dat een slimme speaker vertelt wat die voor hen moet bestellen is zo laag dat Amazon er nog geen commercieel bruikbare patronen in kan ontdekken.


Annika uit Boekel niet vies van een koeienkont

19-07-2018 - 0 reacties BOEKEL - Wie durft zijn hand zonder te griezelen in het achterste van een koe te steken? Annika Wijnands (28) uit Boekel draait er haar hand niet voor om. Letterlijk dan.


De perschef kwam even langs om iets te eten

26-06-2018 - 0 reacties "Als een restaurant er vies uitziet aan de buitenkant, is het waarschijnlijk ook vies van binnen," twitte de Amerikaanse president Donald Trump maandag. Een typisch Trumpiaanse manier om terug te slaan naar het restaurant dat vrijdag zijn perschef verzocht te vertrekken.


Is Nederland te vies, te klein of wonen er te weinig mensen?

18-05-2018 - 0 reacties Het CBS bracht afgelopen woensdag zijn eerste rapport over de kwaliteit van leven in Nederland en wat dievoor anderen betekent in het buitenland naar buiten. Het rapport heet Monitor Brede Welvaart en zal voortaan jaarlijks op de derde woensdag van mei worden besproken in de Kamer. Het moet de welzijnstegenhanger worden van de vooral economische derde dinsdag in september, Prinsjesdag.


Vliegen zijn echt vies

27-11-2017 - 0 reacties