Remmen

Remmen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Remmen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Remmen nieuws

Timmermans: regels voor importrundvlees en soja om bos te ontzien

17-11-2021 - 0 reacties BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil nieuwe maatregelen om ontbossing tegen te gaan, schadelijke uitvoer van afval te beperken en de bodem te verbeteren. Dat is nodig om de kaalslag aan dier- en plantensoorten en andere biodiversiteit te remmen, maar ook om de klimaatverandering een halt toe te roepen, zegt klimaat-Eurocommissaris Frans Timmermans.
Het bericht Timmermans: regels voor importrundvlees en soja om bos te ontzien verscheen eerst op Nieuws.nl.


Onbekend Onbekend - Lucht in de remmen

22-10-2021 - 13 reacties Ik krijg steeds lucht in 1 vd remmen, na het ontluchten is het na een paar weken weer terug.
Wat kan dat zijn?


International 633 - Achterwiel blokkeerd international 633

11-10-2021 - 3 reacties Achterwiel blokkeerd international 633.
Kan er wel mee rijden, maar als de trekker een tijdje heeft stilgestaan zit het achterwiel wat vast.

1 achterwiel blokkeerd dus wat/loopt wat aan. De andere draait gewoon vrij.

Wat zou dit kunnen zijn? Remmerij die vast zit?

Gr BoerdeBoer


International 946 - Remmen afstellen waar en hoe

07-10-2021 - 6 reacties Goede avond T F
Even een vraagje hoe stelje de remmen van een 946 internationaal af


Landini 7860 - Hydraulische systeem met ijzervijlsel in

06-10-2021 - 0 reacties Wij zijn bezig met de restauratie van een Landini 7860, de hydrauliekpomp was stuk en in het filter zat veel ijzervijlsel. Daarom hebben we hem naar een garage gebracht gespecialiseerd in hydrauliek, daar staat hij nu al 2 maanden : men heeft de pomp vervangen, maar na 2 uur draaien zou de filter terug verstopt geraken met ijzervijlsel. En moet men terug spoelen. Voorlopig krijgt men het probleem nog niet opgelost.
Heeft iemand enig idee vanwaar het ijzervijlsel vandaan komt. Ik las ergens op het forum hier dat het bij sommige trekkers van versleten remmen komt ijzer op ijzer.
Heeft de Landini 7860 hydraulische remmen ? Volgens Kroon Oil moet er ergens 1 liter LHM+ olie in het hydraulisch remsysteem...


Mc-Cormick 624- Remvoering vervangen cormick 624

01-09-2021 - 2 reacties Wie kan mij vertellen hoe ik de remmen van een cormick 624 kan vervangen.
Moeten de trompetten er af? Of kan ik er via de hefdeksel bij.?


Besmettingsgolf en extreem weer remmen groei Chinese export in juli

07-08-2021 - 0 reacties De export van goederen vanuit China is in juli op jaarbasis minder hard gegroeid dan in voorgaande maanden. Onder meer de opkomst van de deltavariant van het coronavirus, die niet alleen in Europa maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en verschillende Aziatische landen zorgt voor een stijging van de ziektegevallen en meer coronamaatregelen, is daarvan een oorzaak.


Tekort aan grondstoffen en extreem weer remmen economie van China

31-07-2021 - 0 reacties De Chinese economie, de op een na grootste van de wereld, lijkt af te remmen. De zogeheten inkoopmanagersindex, die de economische activiteit weergeeft, zakte in juli volgens het Chinese statistiekbureau NBS naar 50,4 punten. Dat is de laagste stand sinds februari 2020, de maand waarin China de boel voor het eerst op slot gooide vanwege het opkomende coronavirus.


Fendt 305 LS - Aanhanger remventiel remt heel straf

25-07-2021 - 12 reacties Beste tractorfanners,

Ik heb op een fendt 305 een hydraulisch remventiel. Maar als ik een aanhanger aankoppel met hydraulische remmen, en als ik dan al een klein beetje de rem intrap remt de aanhanger heel erg straf. Dus de aanhanger remt heel erg, dat de wielen bijna blokkeren. Ik heb het ook met andere trekkers geprobeerd maar daar remmen de aanhangers niet zo straf. Weet iemand misschien hoe ik er voor kan zorgen dat de aanhanger minder straf remt?


Fendt 305 LS - Aanhanger remventiel remt heel straf

25-07-2021 - 0 reacties Beste tractorfanners,

Ik heb op een fendt 305 een hydraulisch remventiel. Maar als ik een aanhanger aankoppel met hydraulische remmen, en als ik dan al een klein beetje de rem intrap remt de aanhanger heel erg straf. Dus de aanhanger remt heel erg, dat de wielen bijna blokkeren. Ik heb het ook met andere trekkers geprobeerd maar daar remmen de aanhangers niet zo straf. Weet iemand misschien hoe ik er voor kan zorgen dat de aanhanger minder straf remt?


Case 745xl trapt door rem heen

07-06-2021 - 10 reacties Hallo ik heb een 745xl met mechanische remmen nu heb ik alles vernieuwd in de as maar remt nog steeds slecht, als je achteruit rijd remt hij wel redelijk maar vooruit is het net of je er door heen trapt wat kan het zijn. Kan het ook aan de rendabele liggen?


China tikt Tesla op de vingers: ‘Auto's moeten veiliger’

20-04-2021 - 0 reacties China heeft Tesla gemaand meer aandacht te schenken aan de veiligheid van de elektrische auto’s. In een artikel van staatspersbureau Xinhua staat dat het Amerikaanse bedrijf dat moet doen om het vertrouwen van consumenten te winnen. Daarbij verwijst het persbureau naar zaken als niet goed werkende remmen en auto’s die tijdens het laden in vlammen opgaan.


Remvloeistof verlies Deutz dx 3.50

17-04-2021 - 0 reacties Ik ben in het bezit van een 2wd Deutz dx 3.50.
Van de week viel mij op dat het potje met remvloeistof aan een kant ineens leeg was.
Het pedaal voelt ook anders aan.
Ik vermoed dat er ergens lekkage zit.
Bij het linkerachterwiel zie ik iets vettigheid op trommel.
Mijn vraag:
Kan je bij de remblokken zonder de wielen te demonteren?
Heeft iemand toevallig een plaatje of handleiding hoe alles precies in elkaar zit?


International 633 - Oliekeerring differentieel vervangen, hoe?

27-03-2021 - 1 reacties Beste TF-ers,

Onlangs hebben we een 633 toegevoegd aan onze verzameling. Gekocht met ouderdomsprobleempjes. Zo liep de motor niet lekker, maar nu loopt die weer als een zonnetje (zie foto's, kapotte koppakking).

Remmen doet hij ook niet erg. Vandaag de rechterrem uit elkaar gehaald (differentieelslot bleef er ook in staan). Remschijven nat door olie. Nu zou je alleen de remschijven kunnen schoonmaken en het lekgaatje onder de keerring open kunnen maken, maar dat is maar half.
Rechterspatbord is onder de cabine weg, zodat je er makkelijker bij kunt.

Oliekeerring zie ik zitten, in een trompet. Maar volgens mij zit daar het differentieel aanvast. Kan ik de keerring er zo uit plukken door er paar tappers in te draaien / en daar door er uit te trekken?
En is de as zelf ook nog ingelopen of kom ik weg met een nieuwe keerring?

Alvast bedankt.
Corné


Ford 2000 - Vastzittende gaffelpennen van de remasjes

10-03-2021 - 5 reacties Hallo,

Ik heb een Ford 2000 uit 1970, die al sinds bezit in 2014, altijd maar goed remde aan 1 kant.
Nu heb ik de remschoenen afgesteld met het stelwieltje, en die staan goed. Echter de rechterpedaalslag is véél te groot. Dit ligt niet aan de schoenen, maar aan het stangenstelsel, waar ik 1 gaffeltje wat meer moet indraaien. Nu komt het probleem: Het gaffelpennetje zit muurvast. Ik kan er ook niet op kloppen, want daar is géén ruimte voor. Ik heb al vanalles geprobeerd, WD40, met spanklemmen, beiteltje in het gat, etc... Het beweegt 0,0. Het enige wat ik nog kan bedenken, is warmstoken.

Iemand dit ook al ervaren? Alvast dank.


Fendt 306 LS - Welke rem/koppeling olie

07-03-2021 - 2 reacties Hallo,

Welke olie moet er op de remmen/koppeling van een Fendt 306ls 40km. Is dit dot4 of minerale olie? De olie wat er af komt lijkt vrij veel op dot4 maar twijfel toch.


David Brown 990 - David brown 990 selematic soort remmen

04-02-2021 - 5 reacties Hallo, ik heb een david brown 990 selematic gekocht, 1 wiel hangt vast.. denk dat hij met de handrem een jaar lang heeft opgestaan.. heb de remstang losgemaakt, de rem beugel die uit de trompet komt, terug geklopt.
heb ook al een ketting aan de band gehangen en omhoog getild, tractor meters gesleept, in versnelling gezet al lopend maar niks helpt en hij blijft muurvast zitten.

Nu mijn vraag: ik vermoed dat ik vanachter de plaat met (vuldop) eraf ga moeten halen.. het zijn olie remmen vermoed ik? Hoe zou ik ze weer los krijgen? Iemand tips? Hoor het graag..
Dankjewel voor de hulp al👍🏼


David Brown 990 - David brown 990 selematic soort remmen

04-02-2021 - 1 reacties Hallo, ik heb een david brown 990 selematic gekocht, 1 wiel hangt vast.. denk dat hij met de handrem een jaar lang heeft opgestaan.. heb de remstang losgemaakt, de rem beugel die uit de trompet komt, terug geklopt.
heb ook al een ketting aan de band gehangen en omhoog getild, tractor meter gesleept, ik versnelling gezet al lopend maar niks helpt en hij blijft muurvast zitten.

Nu mijn vraag: ik vermoed dat ik vanachter de plaat met (vuldop) eraf ga moeten halen.. het zijn olie remmen vermoed ik? Hoe zou ik ze weer los krijgen? Iemand tips? Hoor het graag..
Dankjewel voor de hulp al👍🏼


Volvo BM 650 - Remmen blijven hangen,moet steeds achteruit rijden

24-01-2021 - 4 reacties Niets geprobeerd


International 745 - Remstuurventiel plunjer afdichtingen, waar te vinden?

18-01-2021 - 1 reacties Hallo allemaal,

Mijn International 745 lekt wat olie aan de bedieningsplunjers van het rem-stuurventiel(waarmee je dus links en rechts apart kunt remmen), het gaat hierbij dus om de uitvoering met natte hydraulische remmen. Wie heeft toevallig deze afdichtingen al eens vernieuwd en weet waar deze los te bestellen zijn? Origineel is alleen een complete afdichtset van Wabco te bestellen, deze kost echter €250 (zal wel goud in de manchetten zitten😅). Maar het gaat mij dus alleen om de 2 voorste manchetten die de kleine bedieningsplujers afdichten, de verdere werking is nog goed.

Als iemand nog weet waar deze te bestellen zijn hoor ik dat graag.

Mvg, Jordy